המאמנות וסטן הרגיזו

המאמנות וסטן הרגיזו

בסיפור של טס מכל הכיוונים. רק לשם השוואה, גם ג'וסי התנהגה סצורה שהפחידה את כל בנות הבית בתקופה מסויימת. ולולא ג'ניפר חברתה הטובה היו עושים גם עליה עליהום. היתה תקופה שהיא צרחה בכל פעם שמשהו הפריע לה ולא הסכימה לקבל שום ביקורת. אפילו רונדה לקחה אותה לשיחה עם התינוקת + גלידה ואמרה לה שהיא לא יודעת לקבל ביקורת מאנשי מקצוע שזה בכלל חמור, ובמקום התראה וכאלה, סתם חיבקה אותה ועשתה לה שיחת מוטיביציה. גם ההיא האדמונית המעצבנת התנהגה בבריונות לאוך כל הסידרה. והשאירו אותה בלי לבלבל בשכל על השארה בתנאי ובלי כלום. גם טס עם כל הכבוד לניסיון להציג אותה "אלימה" זה בלבלול שכל אחד גדול. היא לא העיפה את הצלחת לעזאזל, הניחה אותה בחוזקה על השולחן וברחה לחפש קצת שקט מחוץ לבית. מה קרה? אם מישהו היה מערער לכל אדם שפוי על הסיכרון שלו בנוגע להטרדה מינית - רוב האנשים היו מגיבים בכעס, בבכי, אחת כמה וכמה היא שהיא מרגישה שלא שומעים אותה כל כך הרבה זמן. ובייחוד כשהיא מקבלת פידבק שלילי כל הזמן. אגב, אם מישהו זוכר את הפרק הראשון שהיא הופיעה בו, רונדה אמרה למצלמה שבנות הבית מתקשות כבר במבט ראשון לגלות אליה סימפטיה. זוכרות את הקטע שהיא דיברה על המשקל שלה, שיש לה אובססיה ליופי ומראה חיצוני, על מנת לשמור על בעלה או משהו כזה. אז אליסון אמרה ש"בא לי להרוג אותה" על זה שהיא מקטרת כביכול על הגוף שלה, וגם השנייה, היא עם השיכחה צחקה בזלזול. רונדה אמרה למצלמה שבנות הבית מתקשות להוציא מעצמן סימפטיה. ולא היה מדובר בשקר של טס או בזיוף, היא באמתא מרה מה קשה לה, וכבר אז החל תהליך "הנידוי". אפשר להסביר את זה באלף הסברים, כמו למשל שטס מאוד לא טיפוס חברתי, נקודה. משדרת משהו סנובי, מתנשא, לא מתחבר, גם זיווף. אבל אי אפשר להאשים אותה בכך שהיא אחראית לכך לחלוטין, כי יש משהו שתלוי גם בסביבה שאמורה להיות תומכת ומההתחלה בנו סביבה חומה של ריכולים והטלת ספק. אני אגב לא שוכחת אלליסון את היציאה הכל כך סוציומטית שהיא זרקה לטס כשטס חזרה מהטיול בחוץ אחרי התקף הזעם, ואליסון אמרה לה בשיא הקוליות "זה גם הבית שלי ואם את לא יכולה להתמודד עם הכעס שלך- או משהו כזה- את לא רציכה להיות פה". כמה תומך זה להתחיל לבקר מישהו ברגע משבר מטורף. לעניות דעתי, טס חיפשה באמת מישהו שיציל אותה ויקבל אותה גם כשהיאבמצב הכי איום שנקלעה לו, במצב של איבוד עשתונות, היא חיפשה מישהו "שיאסוף אותה אליו" ויגיד לה שיהיה בסדר. היא הרי בוחנת את הגבולות עם אנשים ולא מפסיקה לבקר אחרים ואת עצמה כי קשה לה לבטוח. אז מה עשו המאמנות וד"ר סטן? הדפו אותה עוד יותר וכל התנאים עכשיו רק מכנסים אותה מן הסתם ללחץ, במקום לנסות לחזק אותה שעברה פריצת דרך ושעכשיו תמשיך לדבר עם הסטופר וכאלה מן תרגילים הדרת\גתיים. אולי אם היו נותנים לה ציון של C זה היה מספיק מרתיע,א בל התייחסו אליה כאל אדם אלים, לא כאל אישה שהתפרצה בדרמטיות או אפילו באקט חד פעמי בוטה, אלא כאדם אלים. בדיוק מה שאיאנלה ורונדה מנסות להסביר לכל הבנות- אתן לא המעשים שלכן, זה שעשית משהו רע לא אומר שאת רעה. ואילו את טס הפכו לרעה, ורונדה כל הזמן במפגש האחרון זה שלין בכתה בו- שאם אחת הבנות תרגיש לא בנח עם טס- ההפקה מעיפה אותה מיידית.נו באמת, כמה מקצועי. וליין הזו, נראה לי כל כך מאולץ לאנוס אותה לחשוב שהיא אל טובה בקשרים וכאלה. דחילאק היא היתה בשלושה קשרים ממושכים ובשלושלתם הציעו לה נישואין. לעניות דעתי אין שום קשר לחוסר מסוגלות לקבל או לאהוב. זה בולשיט. כן יש קשר לזה שליין מראש בחרה בחורים לא בגובה העיניים. למה הכוונה? בשניים הראשונים היא ניסתה לחנך אותם, בשלישי הוא ניסה לחנך אותה. היה מוטב אם היו מתמקדים בלהראות לה שקשרים באופן כללי לא נעשים מעמדה של ביקורת או פיסול של האדם האחר. במקום זאת ממלאים לה את הראש שהיא לא יודעת לנהל קשרי אהבה וזה בולשיט. נדמה שהבחירות שלה מלכתחילה בגברים שלה היו לא נכונות ולא מדיקולי אהבה. כשהבחירה היא נכונה זה פותר 90 אחוז מהבעיות. מעב רלכך, הקשר הראשון שלה היה בתיכון, דחילאק, כמה אפשר לשפוט את עצמך על משהו שקרה לפני 20 שנה? סתם הלקאה עצמית שההפקה דוחפת את ליין אליה, לפי דעתי מטעמי רייטינג, כי נחמד להראות שלושה קשרים שנכשלו... ליצור סוג של היסטוריה שתוכל להראות כמה התזה שליין אל טובהב קשרים נכונה. בתכלס' קשר בתיכון לא יכול להעיד בשיט על מה שקורה איתה היום. ושני הקשרים האחרים.. נו לכמה מאיתנו היו קשרים "לא נכונים" מכמה סיבות ושהשקשר בינם לבין אהבה נטו היה מקרי? ולמה נטפלים לונסה שהיא צריכה "ללמוד לתת אהבה" ?כל הזמן דוחפים אותה לתת תמיכה לאליסון על מנת שתלמד לתת תמיכה. ונסה כל הזמן תומכת בחבר שלה, באחיה, בכל העולם. מרוב שהיא נתנה ותמכה היא מחקה את עצמה. מה על ללמד אותה לקבל אהבה אמיתית ולא מותנית כך שתלמד שהיא אל צריכה לתת מעצמה כל הזמן? יש ניסיונות מאולצים לקשור בין אנשים שם וחוץ מליין וטס שבהחלט נוגעותא חת לשנייה בנקודות רגישות - אין כל כך קשר בין השאר. מתי יעיפו את השיכורה ההיא? אין לי סבלנות לאיטיות של הדיבור שלה... אני חושבת שההודעה הביקורתית שלי נובעת מתחושה שמלווה את כל הפרקים האחרונים - יש תחושה של דמגוגיה, של מניפולציות שעובדות על המאמנות הופסיכולוג משיקולי רייטינג ופופולריות. לא ברור יל איך דניס שרדה יומיים עם כל ההתעללות הנפשית שהיא יצרה לקנדי? איך ג'וסי שרדה יותר מעונה אחת ונתקעה שם יובלות רק בגלל הבת המתוקה וסיפור קורע הלב שלה- בעוד שהיא התנהגה בבריונות כלפי אנשי מקצוע ובנות בית? איך הבחורה השחורה עו"ד מהעונה הראשונה בהתחלה- שלא הפסיקה לרדת על אנדי (עוד לפני שהפכה יועצת התוכנית) - נשארה ואפילו סיימה, לא לפני שהיא התעללה באנדי מכל הכיוונים? אז טס פתאום הכבשה השחורה של הבית (תרתי משמע!)? כבר ידוע שהיא לא אדם שמתחבר בקלות, אבל דווקא בגלל זה זה המקום הנכון לה, לא על ספת פסיכולוג, אלא בחייםהאמיתיים כמו במתחילות מחשדש- איפה שיש נשים אחרות שיכולות לתת פידבק. ואם יש תחושה קשה כלפיה למה חיכו הבנות עד להתפרצות שלה? נדמה שהיה שם סוג של עליהום שנבנה מהתחלה, והמאמנות מסרבות להפגין עמדה סבירה למול זה. גם ההשארה שלה על תנאי היא מגוחכת כי עם כאלה תנאים לבחורה כל כך חסרת ביטחון ומאויימת - הימים שלה ספורים. אגב אני משמ לאא והבת את טס, היא מרגיזה ומעצבנת, אבל יש גם מקום למעט אובייקטיביות לראות מעבר. אם אצל דניס וסאמר הביצ'ית (שהקזנו דם עד שנפטרו ממנה) וגו'סי - נתנו ברוחב לב הזדמנויות לרוב שלא לדבר על שיחות חמות וחיזוקים - גם טס צריכה לקבל מזה. לא תנאים ולא קיטלוגים על היותה "אלימה"...

המונשרי

New member
וואו סברסיתות

הורדת ממש הרבה מהסיסטם. קראתי את דבריך בעניין. את טוענת ליחס של איפה ואיפה - ואין לי מספיק כלים בשביל לתמוך או לסתור - כי התנהלות פסיכו' היא לא מדע מדוייק. אגב, מי השיכורה שמדברת לאט ? [ לא הבנתי למי הכוונה]. בתגובה שלך נגעת בהרבה נושאים - אני רואה את חשיבותה בעיקר בפריקת המטענים הרגשיים שהצטברו .

Y. Welis

New member
הדעה של 'סברסיתות' לא שונה בהרבה מדעות קודמות

שלה, שבכולן האשה הבעייתית שבבית יוצאת נקיה, וכל סביבתה (וכמובן המאמנות) היא האשמה. זו אותה המגילה רק בנוסח אחר - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1684&msgid=98569511 כך שאין סיבה להיבהל (או להתרשם) מהאורך - המטרה אותה מטרה: להראות שהמאמנות טועות והאשה הבעייתית צודקת או לא מובנת.

טלטוש

New member
המאמנות הן לא אלוהים

ולכן הן גם יכולות לטעות אני מסכימה עם סבריסתות שהפכו את טס לשעיר לעזאזל, נכון הבחורה לא נעימה וגם אני פתחתי כמה הודעות בכך שהיא מעצבנת אבל זה הזמן לטפל בה, ולדעתי המאמנות כולל הפסיכולוג עדיין לא יודעים איך לעשות את זה.

חח

"הדעה של 'סברסיתות' לא שונה בהרבה מדעות קודמות תוכן: שלה, שבכולן האשה הבעייתית שבבית יוצאת נקיה " עובדתית זה לא נכון. גם בהודעה הנ"ל כתבתי מס' פעמים שטס מרגיזה ויש לה בעיות חברתיות, היא לא "נקייה" כמו שלמאמנות אין מונופול על החוכמה. כמו שכתבתי בהמשך, ישנן מספיק הודעות שלי שמתלהבות מהמאמנות, כך שגם העיוות שלך לגבי "כל " ההודעות מצביע על קושי בהבנת הנקרא? קושי בכלל התפיסה? אני רוצה גם לציין בהזדמנות זו שחשיבה ביקורתית מטבעה מתוחכמת יותר מאשר חשיבה שמקבלת את הדברים כפי שהם, מבלי לחשוב מעבר. במובן מסויים ההודעה שלך מבחינת התוכן מאוד מחמיאה לי, הסגנון כבר לא: לכתוב "זו אותה המגילה רק בנוסח אחר" לא מקובל עליי. בטח לא ממנהל פורום. הדבר היחיד שמגולל פה בפורום לא מעט זו התוקפנות המביכה שלך. "כך שאין סיבה להיבהל (או להתרשם) מהאורך" כנראה בכל זאת ההודעה שלי הרשימה כמה אנשים שהחליטו שהם חושבים במקרה לא כמוך. יש כאלה. מסתבר. למרבה הפלא
השימוש בפעלים "להיבהל" "מגילה" והקיצוניות שבה אתה מציג את ההודעה שלי עד כדי עיוות של מה שכתבתי כאילו טס היא נקייה לחלוטין והמאמנות ממש לא- מעוררת גיחוך. לא מקובל עליי שמנהל פורום יבטל ככה דיעה שלי. קראתי גם הודעות אחרות וראיתי שאתה ממשיך לבטל גם דעות של אחרים (מי שם אותך לכתוב למישהי בהמשך השירשור שתקפיד לכתוב שמדובר בהשערה, או למישהי אחרת שתכתוב את ההודעות שלה בחוכמה על מנת שלא תמחק אותן?! זו שאלה רטורית אגב, אתה מוזמן להשקיע קצת הרבה זמן בהבנת הנקרא לפני שתגיב).

באמת.

"אני רואה את חשיבותה בעיקר בפריקת המטענים הרגשיים שהצטברו ." נסחפת לגמרי. לפרוק מטענים אפשר עם חברה. בפורום מעלים דעותף דיונים, את יודעת.. מאוד לא מכובד לומר שזו החשיבות העיקרית של הודעה שמישהו העלה. אין לך מה לומר לא חייבת להגיב.

נו, מה יהיה?

הרבה פעמים אני נתקלת בהודעות (ולעיתים גם מופנות כלפי, וגם אני לא חפה מאשמה) מזלזלות. מה הצורך והטעם לזלזל בחבר פורום אחר ובדעותיו? בתור התחלה - מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך ואת זה כל הפורום צריך להפנים. אוהבים אותך סבריתות. על משקל הבדיחה שכוונה אליי בזמנו (גונג! :p). אם אחרי כ"כ הרבה תוכן איכותי ומנומק בנאדם בוחר להתייחס להודעה שלך בצורה כזו - תבחרי גם את לא להתייחס להודעתו.

המונשרי

New member
תגידי

תודה שבכלל הגבתי. זו דעתי , לא נאה לך ? .........................> בכיוון החץ. לא מכובד? הדבר היחידי שלא מכובד הוא שבזבזתי זמן לנגיב. נו מור.

הצלחת להעלות לי חיוך..

אז ככה אתה מגיב כשמבקרים אותך? פלא שהביקורות שלך נשמעות הזויות...

יסמין@

New member
מסכימה מאוד.

למעלה מ-10 שנים היא הסתירה את ההטרדה המינית וזה גרם לה לריחוק מכל בני משפחתה. וגם עכשיו היא חוששת שזה יפגע במשפחתה. וכמו שאמרה לאחותה: איך זה שאימא שומעת כזה סיפור ואומרים לה שזה חלום והיא לא חוקרת ומקבלת את המוצא הקל שזה היה כביכול חלום? הרי החלום כביכול התרחש כשטס ישנה אצלו בלילה בבית!!! איך האם לא חקרה את הכל ולמה העדיפה לשמור על "שקט תעשייתי" ולא לסייע לבתה? ועכשיו כשהיא מצאה סוף סוף אומץ וכוח סטן אומר לה שאולי באמת חלמה שאולי זה זיכרון שקרי וכו'. ממש לא בסדר מצידו! מאוד לא מקצועי לדעתי. ולא פלא שהיא התפרצה. ואפשר לחשוב, כולה צעקה וזרקה צלחת לרצפה ורצה. ממש אלימה... אפשר לחשוב. וליין בוכה ובוכה שהיא מרגישה לא מוגנת. נו באמת... אז אולי זו הזדמנות בשבילך ליין ללמוד איך לא להיבהל ממצבי רוח של אחרות וגם לא מזריקת צלחת. נראה לי שכמו שטס אמרה, שליין לא בוטחת בעצמה. אם היא היתה בוטחת בעצמה שתוכל להסתדר בכל מצב חברתי, היא לא היתה מרגישה כל כך מאוימת ו לא היתה רוצה שיזרקו את טס מהבית.

yael11333

New member
שלום לפורום ותגובה להודעה על טס (ארוך גם)

הי אנשי הפורום. אני מאלה שקוראים מדי פעם בפורום. אני צופה בתוכנית מהתחלה. אני בוחרת להגיב עכשיו כיוון שהנושא הזה גם הפריע לי. אני קופצת ישר לנושא חם. סבריסתות - אני חושבת דברים דומים למה שכתבת. מאז הקטע עם טס אבדתי קצת את העניין בתוכנית. זה כמובן לא פעם ראשונה שיש לי אי נוחות מדברים שקורים שם אבל זה היה הכי בעייתי בעיני עד עכשיו. טס מראה בעיות רציניות - יש לה מסכה על מסכה על מסכה - או שריון על שריון. וכן - יש משהו מעיק ומציק בסגנון ההתנהלות שלה. רק שצריך לראות מעבר- את המצוקה שלה ובעיקר את הבהלה שלה. היא מאוד מבוהלת. מבוהלת מעצמה, מלהיות חשופה. התפקיד של מאמנות וודאי של פסיכולוג הוא לראות מעבר להגנתיות - לראות את הבהלה. גם אני השוויתי למשתתפות קודמות - כמו לתגובות לרנה למשל כשהיא ספרה מה קרה לה. וגם חשבתי בכלל מה היה קורה לו איאנלה היתה המאמנת של טס. - ועוד משהו - אני לא זוכרת שהיתה איזו הדרכה לטס איך לשוחח עם אמא שלה על מה שקרה - והיא התישבה לשיחת הטלפון לבד - מישהי (לא זוכרת מי - ) תמכה בה - אבל זה לא היה מתוכנן. כלומר לשיחה כזו שאמורה להיות קשה -אין הכנה מתאימה ותמיכה. וכך - בעצם - כמו שטס מתכחשת לעוצמה ולמהות של הרגשות שלה -גם רונדה והפסיכולוג עשו - אם לא הכינו אותה לשיחה הזו. לדעתי דר סטן היה תוקפני בגישה ובטון ובספקות שלו בשיחה עם טס. והתגובה של טס נראתה כמעט תואמת. הקטע עם הצלחת היה מיותר - וכן נראה לי חשוב להדגיש קו גבול למה שיכול להיות התנהגות אלימה. יש קצת נטייה בתוכנית למצוא שעיר לעזאזל - וטס נכנסת לתפקיד הזה טוב. ליין הגיבה חזק - קצת מדי חזק בעיני וזה שייך כנראה הרבה לה וגם מתוך איזו לגיטימציה באוירה להאשים את טס. אני חושבת שדר סטן גם עסוק באיך הוא נתפס על ידי הקולגות המקצועיות שלו - שצופים בתוכנית. יש את הנושא של false memories אז הוא רוצה לדאוג אולי להיות מכוסה. משהו דומה היה לדעתי עם קארן והתגובה לציורים שלה- גם כאן נראה לי שהוא מיהר בפרשנות לגבי הדרמה - לא שאין דרמתיות אצל קארן. בכל אופן - הוא חש לדעתי שהוא צריך להפגין אחריות מקצועית ואולי גם היה שם פחד קל אצלו- כיוון שהתמונות שציירה באמת קשות . (הם בעיקר מעידות על כעס ותוקפנות - והם בטח יגיעו לעבוד על זה.) ההערות שלו והמהירות בלהסיט את העניין לאובר דרמתיות של קארן קצת הפריעו לי גם. היה איזה טריק בסיפור בעיני - כיוון שקארן היתה במצב רוח רע והשותפות החלו להבהל ולדאוג לה - ואז איאנלה הזמינה אותה להתבטא - נדמה לי שהיא אמרה לה שהיא תתן לה שבוע להיות כך - ב'נחס' ואז הן ילכו הלאה. וקארן אמרה לה - אבל השותפות לדירה נבהלות או דואגות (לא זוכרת מה המילה המדויקת) ואז איאנלה אמרה לה לא להתעסק בזה -שזה בעיה שלהם. כך שאיאנלה הזמינה את קארן לבטא את הדברים מבפנים עם הקושי ובאמצעות ציור -ואז כשהיא עשתה זאת - דר סטן בעצם גם נבהל ודאג או, לחילופין, המעיט את זה וקרא לזה דרמתיות - ולא קיבל את זה. אני כן חושבת שקארן דרמתית - אני גם חושבת שבדרמתיות או הצגה יש בד"כ מקור של אמיתות וגם אם היו נותנים לה למצות את זה בשקט בלי בהלה - ולהבין את הכעס גם, זה היה עדיף ויותר מכובד. בכלל בטיפול כדאי להתחבר - לזהות את המצוקה של המטופל ומשם להתקדם. אז זהו - זו ההסתכלות שלי על הדברים. אני מתנצלת על האורך של הודעה ראשונה.

Y. Welis

New member
אני חושב שמעל לכל כדאי *לחכות ולראות*

לפני שנשפוט אנשי מקצוע בעלי נסיון מוכח של *שנים* ומאות קליינטים מרוצים, אני מאוד ממליץ שנחכה ונראה איך הטיפול עובד, וכמו המטופלות 'נאמין בתהליך', או שלפחות נשעה את הביקורת עד שהוא יסתיים. כי אם קארן תחלים ותשתנה ותהיה לאדם טוב יותר, אמיתי, נטול דרמטיות ושמח, אני מניח שכל מה שכתבת לעיל יהיה לשווא. באשר לבחירותיו המקצועיות של ד"ר סטן - אני לא בטוח שאנחנו מהמקום שלנו יכולים באמת להעריך אותן באופן אמיתי. לבקר - בלי ספק, וזה מתבקש, אבל לומר אם זה באמת נעשה מתוך מניע כזה או אחר? מניין הידע? מניין האינסייט המופלא לתוך מוחו? גם כאן אני ממליץ על סבלנות והמתנה לתוצאות.

yael11333

New member
זה לא שחור ולבן

אני משוכנעת שד"ר סטן והמאמנות עושים הרבה פעמים עבודה טובה - כנראה רוב הזמן.. אני מניחה שהתהליך הטיפולי יעזור לקארן וגם חושבת שהוא כבר עוזר לה. זה עדיין לא אומר שאין קשיים או בעיות או פיספוסים. אני גם לא מבינה מה הצורך להגן על אנשי המקצוע - או לשמור עליהם כללא רבב. זה לגמרי שגרתי שיש פספוסים בטיפולים וזה כלי למידה. גם למטפל בעבודה עם עצמו - וגם בתוך המפגש הטיפולי. יש תמיד בעיות במסגרת של טיפולים - והחמצות. ההבנה של הבעיות והפספוסים של המטפל ותגובת המטופל לכך כשזה קורה- ומודעות למה שקרה של המטפל והמטופל - אלה אירועים שמהווים הרבה פעמים אפשרות של התקדמות בטיפול. 'מאיפה האינסייט?' - אלו השערות - זה לא בית משפט. זה לצורך הדיון - ברור שאי אפשר לקבוע בודאות. ולגבי ניסיון מוכח של שנים וכו'. נכון, יש משמעות לניסיון. לא רק בטלוויזיה.

Y. Welis

New member
אני מקוה שגם את תשמרי על הכלל הזה

ולא תאלצי אותי למחוק עוד הודעות שלך.

Y. Welis

New member
אם זו היתה השערה, כדאי לציין אותה במפורש

- 'אני גם משערת שד"ר סטן היה תוקפני בגישה ובטון ובספקות שלו בשיחה עם טס', ולא להעלים את היות הדעה הזו השערה בלבד, כי היא לא נשמעה כך, והיתה *מאוד* שיפוטית מצידך, בעיקר לאור נסיונך ה-- - אני משער כמובן שהמילה החסרה היא 'מוגבל'.

yael11333

New member
תגובה

משהו בתגובות שלך לדברים כאן לא נראה לי בפרופורציה. לא מובן לי. כתבתי 'לדעתי' כי זה היה לדעתי - שד"ר סטן היה תוקפני . זו דעתי, התרשמותי. התרשמות איננה השערה. (זה גם לא כל כך נורא בעיני). ההשערות בהודעה שלי היו: המניעים והסיבות המשוערות שהצגתי - לתגובות של ד"ר סטן. (והמונח 'לדעתי' הוא מונח מובן ויכול לתאר טוב גם השערה וגם התרשמות . ) אני מבקרת כאן בפורום רק מדי פעם ואולי אני לא זיהיתי את רוח ההתנהלות כאן. לדעתי/בעיני יש בתגובות שלך בשרשור הנוכחי מסרים שמגבילים מאוד את הדיון וגם תוקפניים לכותבים. למשל בהודעה האחרונה אלי (המונח 'מוגבל' - מה זה? ניסית להעליב?? להחזיר או מה?) וגם למשל בהודעה מעליה למשקולת נייר ועוד. יש איזו קנאות (לדעתי) והתנהלות שמונעות חופש דיון וגם בהכרח יצמצמו את התרומה ללמידה מהתוכנית. חבל. אני משערת שבטח העניין הזה כבר עלה בפורום בעבר. הייתי שמחה לדון עם עוד אנשים מדי פעם במתרחש בתוכנית. כרגע - אני לא משוכנעת שזה מקום מתאים. אני משאירה אופציה פתוחה להרגיש אחרת. להרגיש שזה מקום מזמין לדעות שונות. בלי 'התנפלויות'. לדבר בפתיחות על התוכנית.

למעלה