המאוכזב...

בשתי הידיעות הראשונות

אתה מתאר בעצם את הישראלי הקנטרן והחטטן. את הישראלי כמו שרואים באנגליה באמצעות ה"סאן". אני מסכים איתך שזה מוגזם,מוקצן,קטנוני וכו'. אבל תשאל את עצמך מדוע ? זאת כי מנהיגינו איבדו את הבושה.הם כבר מזמן לא מבינים רמזים דקים. גם פטיש 10 ק"ג דומה שאינו עוזר. כל זמן שהם נאחזים בשלטון כאחוזי אמוק-אין ברירה אלא לזעוק כנגדם בכל דרך. אז לפעמים זה כבר באמת מתיש,וקטנוני. אך אל תשכח-לא קצב ולא אולמרט ולא פרץ ולא חלוץ-מוכנים ללכת כי פשוט נכשלו. צריך בשביל כאילו-שופל.

אין חילוקי דעות בינינו.

בוקר טוב *-מרקי-קקטוס-* , למרות העובדה שהשקפת העולם שלנו קוטבית, בהרבה דברים אנו מסכימים. איני מסכים שישתמשו בפטיש 10 ק"ג (הומור). לצערי, גם " פני הדור... ולא רק פני מנהיגיו...". ידידי, אני משוכנע, כי שאיפותינו אינן קוטביות... ההפך קרובות מאוד... אנו חלוקים על הדרת להגשימן. כבר ציינתי אני אוהב לשחק... שח, ברידג', שש בש וכם פוקר. אבל איני מהמר לעולם, על מה שיקר לי או אין! להשתמע

אריה , תגיד לי בבקשה !!!

אה מסכים איתי ש-מי שיש לו " דרגות " או " תואר " אז הוא כל הזמן עסוק רק בעצמו !!!! , איך לטפח את " האגו " האישי שלו ואיך להשקיע אך ורק בעצמו כמה שיותר ! . לפי דעתי המדינה הזאת הוקמה רק בשביל אנשים עשירים והשאר יכולים לחיות בתוך הזבל .

"לא המקום מכבד את האדם אלא האדם את

את מקומו". לשיטתך, אל תסמוך על הנס. אם לא אני לי מי לי. והעיקר, לא בדיבורים נוושע ויפסק הקיפוח... לצערי, רוב לומדי התורה הם עניים, העשירים שבינהם, אינם יושבים באוהלי תורה והם די מרובים! צא ולמד...

../images/Emo197.gif בעולם החרדי כולם עוזרים ../images/Emo70.gif

בעולם החרדי כולם עוזרים אחד לשני !!!!!!!!!! ........................................ לא משנה אם אתה עשיר או עני . בעולם החילוני כל אחד מיסתגר בתוך הבית שלו ולא רוצה להכיר את השכנים שלו !!!!!!!!!!!

79+אני חי צמוד לעולם החרדי.

אמת גמילת חסדים היא חלק בסיסי מהאמונה (צדקה תציל)... אבל... רוב קרובי משפחתי הם אנשי חבד... נסה להשיב אותם ליד שולחן עם אחד (1) מאנשי הרב ש"ך ז"ל .... נסיתי, ללא הצלחה. וכן להפך! איני סובל את גימאדיק (אף את שמו איני זוכר) עוזר לכולם.... נכון איני חושב שהוא עושה זאת ללא כוונת רווח פוליטי. גם המלידר לביב (גם את שמו איני זוכר בדיוק) נותן צדקה, אבל באפיק צר ביותר!!! לצערי הרשימה ארוכה. בעיתנו: משתקפת במשפטים: "אתה בחרתנו", "קשים גרים...." וגם רשימה זו ארוכה.

../images/Emo130.gif ארקדי גאידמק ../images/Emo130.gif

אנשי חב"ד לא רוצים לשבת ליד האנשים של הרב ש"ך בגלל ש-הרב ש"ך היה " ליטאי " , המילה : ליטאי ניגזרת מ-הרב " הגאון מוילנה " שהיה המיתנגד הראשון לתורת החסידות . הבעל שם טוב המציא את " תורת החסידות " ומאז כבר 200 שנה האשכנזים מיתחלקים ל2- זרמים : 1 - " הזרם הליטאי " ( המיתנגדים לחסידות ) 2 - " הזרם החסידי " קראתי גם ש-הרב ש"ך העיף 2 תלמידים מ-הישיבה שלו בגלל שהם קראו את ספר התניא של חב"ד .

הלואי רק לשני זרמים!

נכון שהליטאים מתנגדים לחסידות. בהגדרה ולא במעשה. לדברי חסידי חבד, המנוח הרב ש"ך שנא את אנשי חבד מאחר ולא נתקבל בצעירותו כרב בישיבה חבדית. האמן לי, כל משפחת של רעיתי הם אנשי חבד ואני דוד למאות חבדניקים צעירים ומבוגרים... נפגשתי בשעתו עם הרבה והתכתבתי עמו. הרב אברהם רביץ, הרב רפאל רוט ( אנשי פנוביץ) הם ידידים קרובים... לנושא הדת היהודית הקדשתי מאות אם לא אלפי שעות... בכללם המנוח פרופ' ישעיהו ליבוביץ הרב וולבה מבאר יעקב ועוד רבים אחרים... לצערי לא רק שלא השתכנעתי.... מתרחק מיום ליום! ידידך

מה גרם לך להיתרחק מהם ? .....

אתה הריי נימצא עכשיו בתוך " אתר שמאלני בתוך תנועה שהיא שמאלנית בתוך מדינה שמאלנית " . והכל הכל !!! .................זה הולך נגד התורה ונגד היהדות המקורית האותודוקסית .

ידידי אתה מגזים...

א. רוב העם, לצערי נוטה ימינה... ב. אנטישמיות, אינה רק שנאת יהודים, גם הערבים הם ממוצא שם. אנטישמיות היא הכללה. לו כול אחד מאתנו היה משפר התנהגותו היינו עם נהדר. כמאמר הפסוק: לו כול אחד היה מנקה את פתח ביתו הוא, העיר הייתה נקיה.

אני בתור חילוני לשעבר !!!! ........

אני רואה את הנוער החילוני היום וממש בא לי להקיא !!!! . לפעמים אני נימצא במקום של חילונים ואני רואה את ההיתנהגות שלהם וממש בא לי לבכות

מסכים עמך, אבל שוב אל תכליל....

שלום פירומן מיתחזק מחד, נכון, חלק לא מבוטל מהנוער החילוני נוהג מתנהג שגם לי צר מאוד... מאידך, ההתפרעות בירושלים, מבלי להכנס לדיון אם המצעד היה זכאי לצעוד או היה מיותר, גרם לי בושה שיהודי אני. "בל תשחית" "דינא דמלוכתא" הלכה פסוקה! להרים יד... תאמר, גם השוטרים היו אלימים... נניח... האם אם פלוני מתנהג שלא כשורה גם אתה תנהג לא כשורה. האם אחרי רבים להטות גם לשלילה... להיכן הגענו ליתר דיוק הדרדרנו. לא אמשיך לדון עמך בנושאי דת. זכותך להאמין במה שהנך מאמין ואני מאחל לך מכול לב: אמונה שלמה ללא ספקות. ידידך הקשיש

למעלה