"הם שם ואנחנו כאן"

Neta558

New member
"הם שם ואנחנו כאן" ../images/Emo63.gif

המלחמה על גדר ההפרדה בין מכבים-רעות למודיעין - כתבה ממוסף "הארץ". אותי אישית הכתבה הגעילה לחלוטין, כמו כל ההתעסקות בענין. חבל שלא ילדי בית הספר הם אלה שממונים על פתרון המשבר, נראה לי שהם יוכלו להתעסק בכך ביתר רצינות ובגרות מהעוסקים בכך כיום.

א.א.אפל

New member
מוזר לי שהארץ עשו על זה כתבה

וטימאו את המוסף המכובד שלהם. עוד יותר מוזרה לי ההתנהגות של קומץ מתושבי רעות שמוכנים לפעול באלימות כדי למנוע מעבר של 20 מכוניות כל בוקר. מגעיל!

Roobie

New member
מסכים בהחלט...

קראתי את הכתבה והרגשתי כמו מישהו שלא מכיר את העיר והישובים הסמוכים, כי ממש לא נעים להיות תושב רעות כשאתה קורא את הכתבה הזו.

ברקן2004

New member
הכתבה

היתה ממש מאוזנת... כאילו... 90% הוקדשו לתושבי מכבים רעות המסכנים ו 10% זכות תגובה לאנשי מודיעין שבסך הכל רוצים בית ספר נוח וקרוב לילדיהם. מעניין כמה מכוניות ממכבים רעות עוברות כל בוקר בעמקים בדרכן ללטרון. ההצעה הנגדית צריכה להיות לא לאפשר פנייה שמאלה למודיעין בבוקר מכביש מכבים - שיעשו את הסיבוב עד הרמזור ויכנסו לשדרות החשמונאים. מעניין אז איך תשתנה התמונה...

mobzy

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכים איתך. חלק גדול מבעיות תנועה שיש מסביב לבתי ספר דורות וזבולון נובע מהיקפי תנועה גדולים בעמק החולה של נהגי רעות ומכבים. מי שמגיע מלטרון לרמזור פנייה ימינה לעמק החולה לא יכול שלא לשים לב איזה נפח תנועה עובר שם. אם הם לא רוצים כבישים פתוחים, בסדר. יש לאסור פנייה שמאלה לעמקים חולה ודותן למי שמגיע מרעות ומכבים!

טוארג

New member
תושבי מודיעין היקרים!

ברגע שהישוב רעות "נפתח" לקהל הרחב שכל איש במדינה יכל לקנות בית מאחד מאנשי הקבע, אנשים רבים קפצו על המציאה, והבתים ברעות נמכרו בשנת 1998 ב-450,000$, לעומת הבתים 50 מטר ליד, במודיעין, שעלו 200,000$ פחות. למה לעזאזל צריך לאחד את רעות עם מודיעין?! אנחנו שילמנו כל כך הרבה כסף יותר מכם, אנחנו לא צריכים להתנצל על זה שיש לנו מספיק כסף בשביל להילחם על העצמאות שלנו, על בתי הספר שנבנו מהכסף ש-ל-נ-ו ולא מסבסודים כאלה או אחרים, ואין שום סיבה שיאחדו את הכפר שלנו עם העיר שלכם. תפסיקו לקנא באיכות החיים שלנו, תתחילו להתרגל לרעיון שבקרוב אנחנו ניפרד מכם סופית, ואם בא לכם לחיות במקום עם איכות חיים כמו מכבים-רעות, תתחילו לחסוך כסף. נמאס מהקנאה הזו שמשתוללת בכם. אנחנו לא השכנים הצפונבונים, ולא סנובים, אלא אנשים ששילמו הרבה מאוד כסף ועבדו קשה מאוד בשביל לבנות את הישוב שלנו שאתם כל כך מתעקשים להרוס מתוך קנאה תהומית.

טוארג

New member
הקנאה מטרפת את האנשים שרוצים

לאחד את הישובים, הם מסתכלים על הישוב היפה שלנו, ועל העיר ה"לא משהו בלשון המעטה" שלהם, ובוכים על מר גורלם... אבל למה זה צריך לעניין אותי, תושב רעות שחסך ועבד ושילם משכנתאות עבור הבית היקר שלו בישוב השקט, ולא הלך בדרך הקלה של לקנות בית במודיעין ואחרי זה לבכות שמודיעין פחות טובה מרעות. למה נראה לכם שאם רעות זה ישוב טוב ומבוסס כלכלית אז הוא צריך להיות גם שלכם?! רוצים שרעות תהיה שלכם? תחסכו כסף, תעבדו, ותקנו או תשכרו ברעות בית. אין ולא תהיה שום דרך אחרת. רעות היתה עצמאית, ותהיה עצמאית שוב. כמו שכתוב בכתבה (אהבתי, אני הולך להשתמש בזה): אנשים ברעות קנו וולבו, ועכשיו מנסים לגנוב להם את הוולבו ולדחוף להם במקום זה "רום כרמל" ולא מבינים למה הרעותניקים מתנגדים.

ברקן2004

New member
ככה זה

ככה זה בדמוקרטיה גם אם זה מוצא חן בעיני תושבי מכבים רעות או לא. גם אנשי מודיעין לא מתלהבים מהאיחוד (למי אכפת?) אבל המדינה קבעה ובג"צ אישר. אז עכשיו כל מה שניתן לאנשי מכבים רעות זה להמשיך לחיות בישוביהם ובבקשה לא לעבור דרך מודיעין ללטרון,לא לקנות במרכזים המסחריים שלנו ולהסתגר מאחורי הגדר.

טוארג

New member
סלח לי מר קנאי,

אתם קונים במרכז שלנו ונכנסים לישוב שלנו בכניסה הקונבנציונאלית? כן. אתם עיר ולא ישוב קהילתי, ואם תחתים את כל 48,000 תושבי מודיעין על גידור מודיעין וחסימת הכניסות אליה - בצורה זו תהיו מוגנים כמונו. אבל זה לא מעשי. מהיותכם עיר, אתם צריכים לספק את הצרכים התחבורתיים של האזור, ואנחנו, מהיותנו ישוב קהילתי קטן, לא צריכים לעשות את זה, ונהנים מהפריבילגיה של לגור בכפר השקט. אתה ידעת מצויין איפה אתה הולך לגור, בחרת לגור בעיר מודיעין על שלל בעיותיה וגרעונותיה והפערים החברתיים שבה, אני בחרתי לגור ברעות ולא במודיעין, ומי אתה בכלל שתכפה עליי לגור בעיר שלך?! למה תושבי רמת-גן לא כופים על תושבי כפר אז"ר לגור ברמת גן?! למה תושבי הוד השרון לא כופים על תושבי נווה נאמן לגור בהוד השרון?! למה תושבי חיפה לא כופים על תושבי נשר לגור בחיפה?! למה תושבי הרצליה לא כופים על תושבי גליל-ים לגור בהרצליה?! למה תושבי ירושלים לא כופים על תושבי רמת-רחל לגור בירושלים?! למה תושבי מודיעין חושבים שהם חצי אלוהים ושהם יגידו לתושבי רעות שהם מהיום גרים במודיעין?! אני בחרתי לגור ב-ר-ע-ו-ת. אני לא מעוניין לגור במודיעין. אולי אני צריך לתבוע ממך פיצויים כי אתה כופה עליי לגור בעיר שלך?! חצוף.

theshahars

New member
הכסף שלך...

(או שמא של ההורים שלך), מעוור את עיניך. תן לי לגלות לך משהו, שלא רואים בטלוויזיה: מישהו גר בבית פשוט יותר מהבית שלך. זה לא בהכרח אומר שיש לו פחות כסף ממך. למישהו יש פחות כסף ממה שיש לך. זה לא אומר שהוא בהכרח מקנא בך. מדהים, הא?

א.א.אפל

New member
בתור תושב רעות, אני לא מסכים איתך.

טוארג, לידיעתך, איחוד הרשויות נעשה במגמה לחסוך את העלויות לכל רשות בנפרד- עלות הבחירות, עלות המשכורת של ראש הרשות, הלשכות וכו'. אולי כשחיים בבועה לא מבינים את זה- אבל- כסף לא גדל על העצים, וכשאפשר לחסוך בו- ראוי לעשות את זה, כמו במקרה הנוכחי, ולאחד רשויות. שאלה: האם אתה מנגד לאיחוד בגלל שאתה רוצה גור במועצה מקומית מכבים רעות, והשם זה מה שמפריע לך, או בגלל שאתה רוצה לחיות בישוב קהילתי? כלומר, מה מפריע לך באיחוד? רבים מתושבי מכבים-רעות, מתנגדים לאיחוד, בעיקר בגלל שהם רוצים לחיות ביישוב קהילתי, "להכיר את מי ששוחה לידם בבריכה" כלשון הכתבה. ההצעה שלי, היא שכל אלו יארגנו אירועים קהילתיים (שאינם הפגנות) כדי לחזק ולגבש את הקהילה. אם העניין החברתי הוא מה שחשוב לך, זה לא משנה תחת איזו רשות אתה גר!! בנוסף לזה, יש לי הצעה. אם כל-כך חשוב לך להישאר תחת רשות עצמאית, ולא לפתוח את הכבישים- תתרום קצת מהכסף הרב שיש לך, ושאיתו קנית את הבית ברעות, ותמורתו- תשלם למדינה את הכסף הכרוך בהפרדת הרשויות, או לחילופין, תשלם לתושבי מודיעין את הכסף הדרוש כדי שייסעו כל יום מביתם, דרך עמק החולה ורעות עד לביה"ס רעים- במקום שייסעו דקה בכביש ויגיעו לבית הספר.

טוארג

New member
מה כל כך קשה להבין?!

אני בחרתי לגור ברעות, ויכולתי לבחור לגור במודיעין. זכותו של כל אדם במדינה לגור באיזה ישוב שהוא בוחר! אף אחד לא יכריח אותי לגור במודיעין בניגוד לרצוני, ואני לא צריך לתת לכם דין וחשבון לגבי הסיבות שאיני רוצה לגור בעיר הזו. תפסיקו לנסות להציג את זה כאילו רק בגלל הכסף אני לא רוצה להתאחד עם מודיעין, זה כל כך לא ככה, וזה מאוד לא לעניין כשלעצמו ומביע איזשהו ריגשי עמוק שיש לכם. קודם כל, גם במכבים רעות יש תושבי רמלוד לשעבר. (ניפוץ מיתוס?) במידה והאיחוד יאושר סופית, תהיה צניחת מחירים של הנכסים במכבים-רעות (במיוחד ברעות). שתושבי מודיעין ילמדו בבתי הספר שקיימים אצלהם, ולא אצלנו. המצב הוא כזה: תושבי רחוב גליל ברעות רוצים לרשום את ילדיהם לגן הסמוך, אך הם לא יכולים, משום שהוא מלא. למה הוא מלא? כי תושבי מודיעין נרשמו לפניהם. מה זה אמור להביע?! למה תושבי רעות צריכים לרשום את ילדיהם לגנים במודיעין בגלל שתושבי מודיעין רושמים ברעות?! מה קרה?!?!?!?! תפסיקו לחשוב שאם רעות תאוחד איתכם אז אתם תוכלו לנצל את הישוב שלנו. חדל קשקשת! אם אין לכם עיסוקים יותר טובים מאשר לספור לי את הכסף, אז אל תטרחו להגיב להודעה הזו. לא רוצה להתאחד איתכם, ואני אעשה ה-כ-ל כדי שזה לא יקרה.

theshahars

New member
תתפלא,

אבל לא כל דבר שיקרה בחייך, למשפחתך, לישובך, לארצך ולכדור-הארץ ימצא חן בעיניך. אלו החיים. אני מעריכה מאוד (!) את נכונותך לפעול במרץ למען מה שאתה רוצה שיקרה. אני לא מעריכה כלל המון דברים בסגנון שלך, המון התנשאות, שנאה. לא מבינה מאיפה באה הפאראנויה הזאת שרוצים רק לנצל אתכם, לנשל אתכם (כשאתה עוד מצפה שיבינו שלך מותר לנצל את שירותי העיר - כי זאת עיר). מהתגובות של חבריך ליישוב, אני מבינה שרבים מהם אינם שותפים לדעתך ולסגנונך. אני באמת מקווה שאתה לא מייצג אפילו את מובילי המאבק שברעות - קומץ או לא, לא יודעת. מקווה שהשנאה וההתנשאות שאתה מביע היא לא הדלק שמניע אותם. שחר

א.א.אפל

New member
אתה עדיין גר ברעות...

וזה לא משנה אם יש איחוד או אין. אין זכות לאדם לגור בכל יישוב שהוא בוחר! אם ביישוב שאתה רוצה לגור בו אין דירות פנויות? ואם היישוב לא קיים יותר, כמו במקרה הזה? אני רוצה להזכיר לך, שהאיחוד אושר סופית כבר לפני יותר משנה, והזמן למאבקים האלה היה אז, ובזמן הגשת הבג"צ. אבל- קברניטי היישובים העדיפו לסמן כיסאות ולהקים מפלגות שיתמודדו בבחירות לעיר החדשה, במקום להיאבק למען עצמאות מכבים רעות... המאבק עכשיו הוא על פתיחת הכבישים. לגבי עניין הגן ותושבי רחוב גליל- לא ידעתי על כך, ולדעתי זה תמוה. זה אינטרס של מערכת החינוך בעירייה וגם של ההורים לרשום את הילדים לגן קרוב, בלי קשר לאיחוד. אני לא ספרתי לך את הכסף, אתה זה שנפנפת בסטפות מול העיניים שלנו. מבחר ציטוטים שלך- "אותי, תושב רעות שחסך ועבד ושילם משכנתאות עבור הבית היקר שלו בישוב השקט, ולא הלך בדרך הקלה של לקנות בית במודיעין" "למה נראה לכם שאם רעות זה ישוב טוב ומבוסס כלכלית אז הוא צריך להיות גם שלכם?! רוצים שרעות תהיה שלכם? תחסכו כסף, תעבדו, ותקנו או תשכרו ברעות בית" ועוד ועוד... אה, ועוד משהו שמפריע לי: רעות זה לא "כפר שקט". רעות זה לא כפר. רעות זה יישוב עירוני, שאולי ישנם תושבים ספורים ממנו שמתפרנסים מחקלאות. את השדות שבין רעות למכבים מעבדים תושבי מבוא חורון, והפרות שרועות באזור (ליד המחסום, גבעת הברושים, הגבעות שמדרום לרעות) שייכות לבוקרים משעלבים. אולי זה נראה לך "נודניקי" מצידי שאני מזכיר את זה- אבל זה, לדעתי, מייצג את הבועה שרוב תושבי מכבים רעות מצויים בה- שמדובר בשני ישובים מיוחדים שאין כמותם בכל הארץ, כליל השלמות, בל אייר של אזור 08, פסגת השאיפות של כל ישראלי. הלו?!?!? להתעורר!!! כיום, לצערי, יש שכונת וילות איפה שלא תזרוק אבן (ואם תזרוק אבן לכיוון מודיעין, מה שאני מקווה שלא יקרה- תגלה שגם שם יש שכונות וילות). מדובר בשני יישובים ממוצעים שרוב תושביהם ממעמד סוציו-אקונומי גבוה. זה הכל!

טוארג

New member
במחשבה שניה,

לא צריך את המרכזים שלכם, וגם לא את עמק החולה ועמק דותן. תחסמו את הכניסות... נראה כמה מהר תקלטו שאנחנו מממנים לכם את רוב המרכזים. אין בעיה. הם יפלו אחד אחד, ואז לא יהיה לכם בתי ספר, לא מרכזים, ולא כלום. תפסיקו לעשות מעצמכם מסכנים כי אתם בפירוש לא. הגדרות האלה לא יפתחו לעולם, תתרגלו לרעיון. הרי האינטרס של תושבי בוכמן שיפתחו הגדרות הוא שערך הנכסים שלהם יעלה בעקבות המהלך, ולא משום סיבה אחרת- אל תחיו באשליות שזה מסיבות הומניטריות. כל מי שתומך בהריסת הגדרות הוא אינטרסנט מניפולטיבי. לפחות תושבי רעות לא מתייפיפים ואומרים בדיוק למה הם רוצים שהגדרות ישארו.

theshahars

New member
אני יכולה להבין

את חוסר רצונכם לחלוק את מוסדות החינוך שבניתם מכספכם. מסוגלת להבין את חוסר רצונכם להתאחד עם מודיעין. מסוגלת להבין את חוסר רצונכם שמכוניות רבות יעברו בישובכם. אבל אני פשוט לא מסוגלת להבין את הרלוונטיות של העובדה שבתיכם שווים 450000 דולר. אז מה אם הבתים במודיעין זולים יותר? זה אומר משהו לדעתך? כי לי זה אומר משהו. זה, וגם ההשוואה של הוולו "שלכם" ל"כרמל" של מודיעין, וגם האזכור של "לוד ורמלה" שמאכלסת את מודיעין. זה אומר לי, שזה לא רק רצון אמיתי לשמור על בתי-הספר, העצמאות והכבישים. ושמתחבא כאן עוד משהו, משהו מכוער. בעצם, הוא לא ממש מתחבא. שחר

טוארג

New member
סלחי לי, אני צריך להתנצל על זה שאני

גר במקום עם רמה סוציו-אקונומית גבוהה?

למעלה