הם ממדרים גם פחיות!

cwen

New member
זה חלק מתעשית הביצים

בתעשית הביצים צריכים בעיקר נקבות ומספר זעום של זכרים כדי להפרות מטילות שיביאו את הדור הבא. (הביצים בסופר הן ממטילות לא מופרות). אבל אין להם כיום דרך להבטיח שיופרו ביצים רק עם זרעונים נקביים, אז מהביצים בוקעים בערך 50% זכרים. אין לתעשיה מה לעשות עם הזכרים האלה (וזה משותף לתעשית ביצי ה"חופש"). זה לא כלכלי לגדל אותם לבשר כי הם לא מהזן של הבשר (שמעוות כדי שיגדל מהר מאוד ויהיה לו חזה גדול במיוחד). אין מה לעשות איתם בלול כי הם לא מטילים ביצים. אז הורגים אותם. פעם היו סתם זורקים אותם לפח ונותנים להם להחנק למוות או למות מצמא ורעב. היום אמורים להרוג אותם בצורה "הומנית" אז מחשמלים אותם למוות או שגורסים אותם במכונה. כל מי שאוכל ביצים מאיזשהו סוג תורם לזה. (כי הוא יוצר את הביקוש).

Legato

New member

Sophalin

New member
לצערנו

אני וCWEN בהחלט מכירים ומודעים לתופעה. זה לא חדש לנו אבל זה חלק מהסיבה שאנחנו לא אוכלים בשר ומוצרים אחרים מהחי. והנה עוד פיסת מידה - את תוצרי הגריסה הזו מערבבים עם פתיתי סויה כחלק מהמזון שהפרות מקבלות... מזעזע נכון? למצפונך/ם

אסננוש15

New member
רגע

האמת לא יכולתי לראות את זה, פשוט דילגנו על הקטע הזה, זה הביא אותי כמעט לבחילה. למה הם גורסים את האפרוחים?

Sophalin

New member
יש להם הסבר שיספק כל רב

הטענה היא שזה יותר הומאני מלתת להם למות ברעב, בצמא ומחנק...

deathcaster

New member
אני לא יודע אם בארץ זה מבוצע....

אבל אני יודע שכמו שעם האפרוחים.... במדינות אחרות - גם גוויות של פרות נגרסות ומוכנסות לתערובת של מזון........לפרות.

ranisharoni

New member
פרה משוגעת מקורה בקניבליזם

נראה לי שבארץ התערובת שונה משיקולים הלכתיים בין היתר. מישהו הזכיר שבארה"ב גורסים כלבים משוטטים ומערבבים באוכל ל... כלבים וחתולים. באחת מתוכניות קולבוטק הראו שאת התרנגולות המטילות "הפורשות" סתם מועכים בפחי זבל. (אגב - משהו יודע אם רפי גינת טבעוני).

deathcaster

New member
תיקון

מחלת הקורו (או בשמה השני "מחלת הצחוק") שהיא מאותה משפחת הספונג'יפורמס שבה נמנית גם מחלת הפרה המשוגעת- היא היא מקורה בקניבליזם, ובייחוד באכילת מוח אדם באיים בפפואה-גיניאה החדשה. מחלת הפרה המשוגעת- היא מחלת בבקר, אבל הסברה היא שמקורה לא בקניבליזם. (כאשר קניבליזם= מתייחס רק לבני אדם בהגדרתו המקובלת) כשהיא מועברת לבני אדם היא נקראת מחלת קרויצפלד-יעקב

ranisharoni

New member
ספגת המוח

עפ"י וויקי המחלה מופצת ע"י קניבליזם: "המחלה התפשטה בקרב אוכלוסיית הפרות של בריטניה בשל הנוהג להאכילן בבשר טחון העשוי, למעשה, מפרות אחרות." http://he.wikipedia.org/wiki/ספגת_המוח זכור לי שחשדו שהמחלה התפרצה במקור מכבשים שגם אותם התעשיה באנגליה הפכה לקניבלים (משיקולי כלכליים גרידא). החוקרים אכן הקישו על הקשר לקניבליזם ע"י אותה מחלה דומה בפפואה. חבל שאין לטבע דרכים יותר אפקטיביות להעניש אותנו על אכזריותיינו ולחילופין גם שאין אלוהים...

deathcaster

New member
תגובה

קניבליזם- ע"פ ההגדרה המקובלת- תופעה המיוחסת לבני אדם כאשר המעשה נעשה במודע. הציטוט מויקי שהבאת הוא בדיוק מה שרשמתי, רק נראה לי שההגדרות שלנו שונות. כאשר פרה אוכלת מזון שבחלקו מורכב מפרות אחרות, מן הסתם היא אינה עושה זאת במודע ולכן האם זה קניבליזם בהגדרתו? לגבי המחלה שדיברת עליה בכבשים, מדובר על ה-Scrapie שתקפה כבשים ועיזים, המחלה מוכרת עוד מהמאה ה-18 והיא אינה מועברת לבני אדם למרות שהיא אכן מאותה משפחה של "הפרה המשוגעת". זכורלך לא נכון, מחלת ה-Scrapie לא נובעת משום קניבליזם, היא מועברת בקלות דרך צואה לכבשים אחרות או דרך רקמת שליה לוולדות. והיא עשתה שמות בכבשים באנגליה במאה ה-20 עוד הרבה לפני שחשבו בכלל לשלב פגרים כלשהם במזון כלשהו לחיות, הפתרון היחיד שבריטניה יכלה לנקוט בכדי לטפל במגיפה הוא השמדה טוטאלית של כל בעלי החיים הנגועים וזה היה באמת השמדה טוטאלית, שריפה בחום גבוה ופינוי הפסולת לאתרי הטמנת פסולת מסוכנת. כמו שעשו עם הפרות ה"משוגעות".

Sophalin

New member
המממ לא

קניבליזם מוגדר (כיום) כמין שאוכל את בני מינו. וזה לא צריך להיות במודע. מאחר ומודעות היא דבר שקצת קשה לכמת...

deathcaster

New member
למה לא?

אתה חושב שבעלי חיים לא מסוגלים להבחין בין אכילה במודע של בני מינם? עובדתית- יש בעלי חיים שאוכלים את בני מינם ויש כאלה שלא. באשר למאכל שלא במודע- האם אתה חושב שאם אתה תאכל שלא במודע בשר אדם, וזה אפילו יהיה לך טעים, האם זה עושה אותך לקניבל אם תמשיך לא לדעת על כך? לפחות מבחינה פסיכולוגית? (נשאיר את הביולוגיה בצד) אתה צודק לגבי ההגדרה המורחבת של הקניבליזם.

Sophalin

New member
למה לא מה?

נכון. יש ב"עח שלא אוכלים את בני מינם אבל זה לא אומר שבע"ח שכן אוכלים את בני מינם מודעים לכך ויתכן מאוד שאף בעל חיים לא מודע להרכב מזונו אלא אוכל באופן אינסטנקטיבי מה שהגנים שלו קובעים לו. ולא דיברנו על קניבאלים אלא על קאניבליזם. קאניבליזם לא מדבר על מודעות.

deathcaster

New member
ממממממ.....

"ויתכן מאוד שאף בעל חיים לא מודע להרכב מזונו אלא אוכל באופן אינסטנקטיבי מה שהגנים שלו קובעים לו"- ייתכן מאוד... זו דווקא שאלת מחקר מעניינת, האם הגנים שלנו קובעים לנו מה ההעדפות שלנו במזון או לא?... "נכון. יש בע"ח שלא אוכלים את בני מינם אבל זה לא אומר שבע"ח שכן אוכלים את בני מינם מודעים לכך- יש בהחלט כאלה שכן, יש בהחלט כאלה שלא. "קאניבליזם לא מדבר על מודעות"- כן, גם הפעם אתה צודק

Sophalin

New member
כן אז בכל מקרה

לתופעת אכילת בני המין של האוכל קוראים קניבאליזם בין אם האוכל מודע למה שהוא אוכל ובין אם לאו. קאניבל הוא אדם שאוכל בני אדם אחרים במודע. מקובל עליך?

לאונידס

Active member
המחלה מועברת בגלל אכילת מזון מן החי

מחלת הפרה המשוגעת יכולה לעבור בגלל אכילת מזון מן החי, לא עוברת דרך מזון מהצומח. מזון מן החי יכול לעבור בקניבליזם או לא בקניבליזם, רק קניבליזם הרבה יותר "צהוב" ולכן יותר כייף לעסוק בו. תעשיית המזון ובכללה חיות משק הן עסק כלכלי ובין השאר מאכילים אותן בצורה הכי כלכלית האפשרית. יש עוד מחלות שעוברות דרך מזון מהחי, יש מחלות המועברות דרך מזון מהצומח ויש כמובן עוד דרכי העברה אחרות.

למעלה