הם לא רואים בעיניים

boriska1

Well-known member
איך זה מסתדר עם הדת?
הרי מי שמתאבד, הוא מוקצה וקוברים אותו מחוץ לבית הקברות, במקום מיועד לכאלו.
לא קוברים אף אחד מחוץ לבית קברות, לא קובעים שאדם התאבד, לא קובעים ממזרות, לא דנים אם הבן סודד ומורד, לא רואים אדם שמחלל שבת בפרהסיה. ככה זה אצל יהודים.

יקירה.
שאלתי שאלה פשוטה היכן אחריות ההורים?
ילדים מאותו מגזר מתים בגלל חצבת
השבתי לך שאחריות ההורים היא לעשות שיקול מחושב, היכן הסכנה גדולה יותר בחיסון או באי מתן חיסון ואיך הפעולה תתרום בעתיד לבריאות הילדים.
נער מת בגלל השתתפות בהפגנה
לא נער הבחור, בן 20 במותו והשאיר מכתב פרידה כפי שצירפתי בתגובה #7 שלי
על הדרך נזכרתי ילדים מתו במירון
אף אחד לא יכל לחזות את האסון הנוראי שקרה, גם אני הבאתי את ילדיי למירון לעשות תספורת ראשונה ולשמחתי זאת לא הייתה בשנת האסון.
היי ההורים?
לא דיברתי על להתחסן או לא.
מה לעשות, שאחד קשור באחר :)

boriska1

Well-known member
השבתי לך שאחריות ההורים היא לעשות שיקול מחושב, היכן הסכנה גדולה יותר בחיסון או באי מתן חיסון ואיך הפעולה תתרום בעתיד לבריאות הילדים.

לא נער הבחור, בן 20 במותו והשאיר מכתב פרידה כפי שצירפתי בתגובה #7 שלי

אף אחד לא יכל לחזות את האסון הנוראי שקרה, גם אני הבאתי את ילדיי למירון לעשות תספורת ראשונה ולשמחתי זאת לא הייתה בשנת האסון.

מה לעשות, שאחד קשור באחר :)
תראה זה כבר לא חוצפה, זה הרבה יותר מזה, אין הגדרה ועוד עם סמיילי. לך תסתכל על עצמך בראי טתגיד לעצמך מה אתה רואה.

משתפרת1

Well-known member
נניח והצליחו בהפגנה, מה עם האבדה?
זה רצון ה'?
כמו הילדים שמתו מחצבת? היכן אחריות ההורים?
צפה בקובץ המצורף 138369
בשיא הציניות אני כותבת: הנה אחד שמת ולא יתגייס...
בשיא הרצינות אני כותבת: חששתי מתרחיש חמור בהרבה, כמו נפילה של קבוצה שהצטופפה או התמוטטות של מנוף עליו טיפסו המפגינים. טוב שזה לא קרה.
שאלתי שאלות -
  1. מתוך ה-8, שתיקנת אותי שזה לא 6, כמה לא בגיל חיסון? הרי מתוך ה-6 היה רק אחד לא בגיל חיסון.
  2. כמה פעוטות ניזוקו מחיסון זה, חלקם נזק בלתי הפיך, אולי גם מוות? למען הסר ספק, לא קשור ל-8 המדוברים, אלא לכל מחסני התינוקות בחיסון זה בגיל כה רך שהמוח עוד לא התפתח.
  3. האם את התחסנת כילדה? למען הסר ספק, זאת שאלה רטורית, כי ברור שלא, פשוט לא היו חיסונים אז.
  4. האם חלית ולא קרה לך דבר? אחרת לא היית כאן עכשיו ולכן כיום את מחוסנת לכל החיים להבדיל מאלו שחוסנו וחיסונם מתפוגג עם השנים, לכן אם היו חיסונים אז, כיום לא היית מחוסנת כי החיסון היה מתנדף מזמן.
המדיניות היום היא לחסן תינוקות בגיל שבין 6-11 חודש, ולתת מנה נוספת אחרי חודש. מנת דחף- בכיתה א'. נראה לי שכל הנפטרים היו בגיל שמעל חצי שנה.

בשיא הציניות אני כותבת: הנה אחד שמת ולא יתגייס...
אמר וקיים ;)
בשיא הרצינות אני כותבת: חששתי מתרחיש חמור בהרבה, כמו נפילה של קבוצה שהצטופפה או התמוטטות של מנוף עליו טיפסו המפגינים. טוב שזה לא קרה.
בשביל מה הם טיפסו?
המדיניות היום היא לחסן תינוקות בגיל שבין 6-11 חודש, ולתת מנה נוספת אחרי חודש. מנת דחף- בכיתה א'. נראה לי שכל הנפטרים היו בגיל שמעל חצי שנה.
ממתי זאת המדינות? ככל הזכור לי, חיסון ראשון של המרובע (משולש בעבר) הוא בגיל שנה והדחף בכיתה א'.
אם הורידו עוד את הגיל, זה בכלל חמור, כי זה חיסון קשוח עבור גוזל כה רך וככל שמשתהים, תופעות הלוואי מופחתות כי המוח מתפתח עד גיל 3, לכן ה|המלצה| שלי לחסן רק לאחר גיל 3..

קשוח לתת לתינוק למות.
כמה מתו מחיסון?
אין נתונים בלדעת כמה מתו לאחר חיסון, כי תמיד לא משייכים את המוות לחיסון בתירוץ של נסיבתיות וחוץ מזה, לעתים חיים עם לקות חמורה לא שווה את החיים ועדיף למות.
כמה מתו כי לא התחסנו?
מס' שעם כל הצער במות של כ"א, הוא מס' בטל בשישים, מה זה מס' חד ספרתי מתוך מס' 8 ספרתי (ננו אחוז :))?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אין נתונים בלדעת כמה מתו לאחר חיסון, כי תמיד לא משייכים את המוות לחיסון בתירוץ של נסיבתיות וחוץ מזה, לעתים חיים עם לקות חמורה לא שווה את החיים ועדיף למות.

מס' שעם כל הצער במות של כ"א, הוא מס' בטל בשישים, מה זה מס' חד ספרתי מתוך מס' 8 ספרתי (ננו אחוז :))?
התחמקות פולטית :cool:

התחמקות פולטית :cool:
שום התחמקות, את מבינה מה זה ננו אחוז? האם זה נתון שצריך בכלל להסתכל עליו כשמסתכלים על חוק המספרים הגדולים?
האם לא שווה לקחת סיכון זה בשביל בריאות טובה יותר ללא לקות או מוות כתוצאה מחיסון?

שום התחמקות, את מבינה מה זה ננו אחוז? האם זה נתון שצריך בכלל להסתכל עליו כשמסתכלים על חוק המספרים הגדולים?
האם לא שווה לקחת סיכון זה בשביל בריאות טובה יותר ללא לקות או מוות כתוצאה מחיסון?
|רמקול| חורזת באהבה, מצאתי עבורך את ד"ר מוס – עדות בסנאט: תמותה מחצבת לעומת תמותה מחיסון החצבת -

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ומתוך ה-8, כמה לא בגיל חיסון?
כמה פעוטות ניזוקו מחיסון זה, חלקם נזק בלתי הפיך, אולי גם מוות?

האם את התחסנת כילדה? או חלית ולא קרה לך דבר ולכן כיום את מחוסנת לכל החיים להבדיל מאלו שחוסנו וחיסונם מתפוגג עם השנים?

הקרבן ה-12: תינוק בן 11 חודשים נפטר מסיבוכי חצבתhttps://www.srugim.co.il/1273740-הקרבן-ה-12-תינוק-בן-11-חודשים-נפטר-מסיבוכי-ח

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
זה רצון ה'?
כמו הילדים שמתו מחצבת? היכן אחריות
זה רצון ה'?
צפה בקובץ המצורף 138369

האם מנחם מנדל ליצמן קשור ליעקב נח ליצמן, שהיינו חסיד גור ואחד האישים הבולטים בחסידות זו וכיהן כחבר הכנסת מטעם מפלגת אגודת ישראל בסיעת יהדות התורה, כשר הבינוי והשיכון, כשר הבריאות וכיושב ראש ועדת הכספים?
סתם תהייה, האם התאבד? -

לעומק

Well-known member
זה רצון ה'?
צפה בקובץ המצורף 138369
אני סתם מנחש, אבל הוא אומר "החברים האמיתיים שלי"
וגם הוא התאבד בזמן שכל הציבור החרדי מאוחד באיזו הפגנה..

נראה לי שהיה מסוכסך עם חברים שלו או משהו כזה.

אין בזה להצדיק את דרכיו, סתם הייתי ממש רוצה שיבדקו את המקרה

Harrington

Well-known member
מנהל
ראו באסון מירון, איך חיי אדם בעדה החרדית בכללה לא ממש חשוב. וחבל.
נכון, אתה בהחלט צודק. הווה ידוע שכל אימת שקורה ל"ע אסון בקהילה כזאת או אחרת, המשמעות היא שלאותה קהילה חיי אדם אינם חשובים. לגמרי מדויק.

אמור מהיום: כל תאונת דרכים שמתרחשת במדינת ישראל ומעורבים בה חילונים, מלמדת שלחילונים בישראל אין ערך לחיי אדם.

מה שיפה בפורום הזה, שכל יום אפשר ללמוד בו משהו חדש :cool:. אישית למשל לא הייתי חושב לעולם על כך שזאת המשמעות של תאונות דרכים, שכבר לא נדבר על אירועים אלימים יזומים, שכנראה בכלל מלמדים שכל החילונים בישראל צמאי דם ורוצחים בפוטנציה.

דורי 1981

Well-known member
מור מהיום: כל תאונת דרכים שמתרחשת במדינת ישראל ומעורבים בה חילונים, מלמדת שלחילונים בישראל אין ערך לחיי אדם.
בלי ציניות, כן. מאז ומעולם (הרבה לפני שמירי רגב פילסה את דרכה דרך המיטות של קציני צה"ל) תאונות הדרכים בישראל נורמלו כאילו זאת גזירת גורל. גם בימי המלחמה, מספר ההרוגים בתאונות היה כפול ממספר הרוגי פעולות הטרור באותן שנים.

למעלה