הם לא משלנו??

ziv26

New member
הם לא משלנו??

היום, עבר על מדינתו הצעירה עוד אסון אזרחי, מהגדולים שידענו. כ 70 אזרחי המדינה נהרגו, כנראה בשוגג. ובערוץ 2 ממשיכים כרגיל עם תוכנית על בילויים בערוץ 5 מחייכים עם השערים ומתאבלים על דחיית המשחק עם אוסטריה ואם נודה כולנו על האמת, האסון הזה בקושי מדגדג לנו במצפון. ואני שואל, 70 אזרחים ישראלים מצאו את מותם באכזריות. ואנחנו, מדינה שכה גאה שכל אזרח הוא עולם ומלואו, המדינה רגועה, אז יש חדשות מהרגיל, אבל לא מעבר לזה. והכל, עד כמה שזה כואב, הכל בגלל שההרוגים עדיין לא עונים על ההגדרה של להיות "ישראלי". וזו שאלה לדיון נפרד, מיהו ישראלי. אז זה שהם עושים צבא ונהרגים על המשמרת, זה כנראה לא מספיק וזה שהם בחרו לגור כאן, באחת המדינות המסוכנות בעולם, זה סתם בגלל שלא היה להם מקום יותר טוב? אז הם " בסך הכל רוסים" אני לא חושב שאפשר לעשות השוואה זהה אבל באסון המסוקים המדינה הייתה בהלם אדיר למשך חודש לפחות. אני זוכר עד היום את הצמרמורת שהייתה בי, לא רק בגלל שאלו היה חיילים שמגינים עלי אלא לעובדה ש 76 אנשים פשוט אינם. בתאונת האוטובוס בה נהרגו 14 ישראלים בהתהפכות, היינו כולנו בהלם לכמה ימים. בפגוע בסברו, כולנו התאבלו והזדעזנו, וכך גם בכל פגוע ופגוע ואילו כשנטבחו מיטב הנוער הישראלי בדולפינריום, עושה רושם שהעובדה שהם היו עולים חדשים, שינתה את כל ההתייחסות. תחשבו על זה, ותראו שגם אצליכם, עמוק עמוק בפנים, אם ההרוגים של היום היו "מלח הארץ",שכנים "ישראלים", האבל שלנו, כולל של התקשורת, היה שונה לחלוטין. השאלה היא עד מתי?

כמה זה צודק..

מזה זמן רב שאני בטוח שאילו קורבנות הפיגוע בדולפינריום היו ילדים של משפחת ערד היינו מגלחים מזמן עשרה רבי-קומתיים בעזה מבלי למצמץ.. מרק.

yaniv2000

New member
זיו26

אני יסביר לך קודם כל הם יהודים לכל דבר ואין לעשות שום השוואה דבר שני רק אם זה היה פגוע טרור אז אף אחד לא היה ממשיך כרגיל אבל אני רוצה לומר לך ולכולם פה בפורום שזה גועל נפש
וזה ממש עצוב ביי

ziv26

New member
יניב

אני נזהרתי לא לעשות השוואה בין תאונות לפגועי טרור, אבל תעשה השוואה בין התגובות לאחר הפגוע בסברו לתגובות אחרי הדולפינריום ותבין לבד מספיק רק לראות את המשודר כרגע בערוץ 2 (פרסומות כרגיל), כדי להבין את כל השוני. ולפני רגע חשבתי שהם התעשתו, אבל הם החליטו רק לדחות את מסע עולמי בגלל החדשות הארוכות. ממש יפה מצידם כולנו יהודים, רק כנראה שיש פחות טובים וצריך לעשות עם זה משהו

sheikh yamani

New member
ze ken meshane

alo ata meshukhna she yedideikha ha aravim samkhu ,ad she itbarer she lo medubar be pigua az samkhu meat pakhot aval samkhu bekholzot

אלי.

New member
שטות מוחלטת

אחרי הפיגוע בדולפינריום, הטלויזיה הקדישה יום שלם ( 24 שעות, פחות או יותר) של שידורים לאירוע הזה, כולל אירועים "נלווים" אליו (חסן בק), לפני שחזרה ל"שגרה" - אלה העובדות. מנקודה זו תתחיל לנתח ולפרש.

אלוני.

New member
חצי שטות

לגבי ההתייחסות למטוס התחושה היא שזה לא נוגע לנו. הרוגי הדולפינריום היו בהחלט חלק מאיתנו.

zaiats4

New member
רבע שטות

אני בטוח שאם הנפגעים הי מרוקאים התגובה היתה אחרת

אלוני.

New member
אני מניח שגם אם הם היו אמריקאים

ונמצאים בWTC התגובה הייתה אחרת

אלי.

New member
גם על החצי ניתן להתווכח ...

אני הייתי מייחס את חוסר ההתיחסות (היחסי) לאירוע הזה כמשהו שנובע מריחוקו, דבר שמהווה מכשלה רצינית (...) לאמצעי התקשורת שלנו שבשנה האחרונה התמחו בשידור ישיר מתוך שלוליות הדם. כמו כן צריך לקחת בחשבון שהרייטינג של אירוע המוגדר כתאונה אינו גבוה כזה של אירוע-פיגוע, ובעידן הרייטינג - זה מה יש. במילים אחרות: אם יש אירוע של 50-60 הרוגים ישראלים בסוף העולם כתוצאה מתאונה, מול אירוע של 3 הרוגי פיגוע ישראלים בעפולה - הפיגוע לוקח, ובגדול.

אלוני.

New member
נניח

שמטוס אל על נופל על שכונה באמסטרדם וכל המדינה עברה לדום...ובצדק ובמטוס היו שלושה אנשי צוות

אלי.

New member
בוא לא נעסוק בהיפותזות ...

הרי אין שום אפשרות שהמקרה שתיארת אכן יקרה
וברצינות - הכל מתחיל ונגמר בתקשורת (זו עם התמונה), וביכולות שלה להביא את המקרה בצורה מוחשית לאקרננו. במקרים שאין לה יתרון על פני רדיו - היא מוותרת, עוברת לפרסומות - ואנחנו איתה. במקרה "אמסטרדם" היתה התקשורת הבינלאומית וההולנדית מעורבת עד מעל לראשה במה שקרה (שלושת אנשי הצוות היו "זניחים" לעומת היתר), ולטלויזיה הישראלית לא היתה שום בעיה להשיג חומר מצולם ולשדר, ולשדר ... ולשדר. במקרה הנוכחי, לא נראה שהרוסים והתקשורת הבינלאומית "שמים" על המקרה הזה, הטלויזיה הישראלית ואנחנו מקבלים אלינו את ה"נאדה" הזה - וממשיכים הלאה, למקום שבו כן אפשרי "להרגיש את החוויה" - לעפולה.

אלוני.

New member
פוליקר

"..וזה רובה זה מצלמה ה מצטלם כמו מלחמה וזה נשמע כמו יריות ואין כמו יפו בלילות.."

tvguy

New member
לא הייתי מקצין כמוך אבל

א. אי אפשר להתעלם מהכיסוי היחסית דל אבל... להגיד שזה בגלל שהם רוסים? מה הקשר? חשבת על זה שאין להם אפשרות לשלוח לאמצע הים את צוותי הטלוויזיה? חשבת על זה שאין ממש צילומים באיכות גבוהה? את מי לראיין על אחריות? מישהו זמין להאשים? אז על מה ידברו? הכי קל לצעוק קונספירציה

למעלה