אני מאוד מאוד קרובה לגיל הזה.
למען האמת, רק לפני 3 שנים הייתי בגיל הזה ובמצבים מהסוג הזה
(כן, אני בכיתה י' עכשיו, למרות שבד"כ אני מעדיפה שלא להגיד בת כמה אני בדיונים מהעמוד הראשי כי סביר להניח שאנשים לא יתייחסו לתגובות שלי כמו לשאר התגובות... במקרה הזה הגיל שלי הוא יתרון
) אני זוכרת את המנטליות של כיתה ז', אצלי זה לא היה שום דבר ממה שאמרתם. במשך כל 6 שנות לימודיי עד כיתה ז' הייתי סוג של תלמידה מצטיינת ושנאתי לתת לאנשים להעתיק שיעורים או במבחנים (זה לא קרה יותר מדי במילא אבל הייתי ממש נגד זה). אני אישית לא הסכמתי שיעתיקו ממני כי הרי אני ישבתי ביום שלפני כן ולמדתי קשה (או שעבדתי קשה על שיעורי הבית) והרגיז אותי שמישהו יבוא ויעתיק ממני תוך 5 דקות את מה שלקח לי לעשות נגיד חצי שעה-שעה או שאני למדתי אחה"צ שלם ויעתיקו ממני הכל ויקבלו ציון כמו שלי בלי שהאדם הנ"ל למד בכלל (!). אפילו לחברות הטובות שלי לא ממש רציתי לתת להעתיק. (אני חייבת לציין שהן מעולם לא ביקשו להעתיק ממני במבחן, כולן ילדות טובות כמוני
). זה היה מין עניין עקרוני כזה ועד היום יש לזה שאריות אצלי (כמו לשבת שיעור שלם ולכתוב מהר עד כאב את כל מה שאומרים ובסוף יבוא מישהו שישן כל השיעור וירצה לצלם את העמוד הנ"ל). אחרי כמה זמן בכיתה ז' התחלתי להרפות ונתתי לאנשים להעתיק שיעורים, בעיקר כי בשלב כזה או שאלה סתם שיעורים עלובים במקצוע הומני או שיעורים קשים במקצוע ריאלי - ובמילא המעתיק אחר כך לא יבין כלום וייכשל במבחן, לא אני. להעתיק במבחנים ממש לא הסכמתי, אני חושבת שאלה שלא למדו (אני מעדיפה לא לקרוא להם "המופרעים") בכלל לא רצו להתעסק עם זה כי הם ידעו שאני לא אתן להם (וגם לא ממש היה אכפת להם להיכשל). האנשים היותר עצלנים שביקשו ממני חצי ברצינות חצי בתקווה פשוט קיבלו סירוב החלטי: המעתיק: אוף אני לא יודע כלום, אולי תתני לי להעתיק?? אני: לא המעתיק: למה, נו? לא יתפסו אותי! אני: ככה, לא רוצה המעתיק: נו, למה? וככה זה היה נמשך עד שהם היו עוזבים אותי. אחרי המגילה של "מה קרה כשהייתי בחטיבה" (ואני מצטערת על החפירה),
דעתי בקשר למקרה הספציפי הזה: הבן שלך בכיתה ז', משמע, הוא בן 12 בערך. אני תמיד אומרת שבכיתה ז' הפסקתי להיות ילדה והיה אפשר לדבר איתי על כל דבר וברצינות. הוא כבר לא ילד, דברי איתו ברצינות ותשאלי אותו, לא למה הוא לא נותן לילד הזה להעתיק, כי בטח יש לו סיבות משלו, תשאלי אותו מה הוא חושב שכדאי לעשות עכשיו ואיך נראה לו שזה אמור להמשיך. אני מניחה שהוא לא ירצה ל"התבכיין" למורה ולהגיד שהילד הזה מעתיק ממנו פשוט כי זה לא הוגן לאף אחד. הכי מומלץ פשוט שילך למורה ויגיד לו שהם לא מסתדרים ושהוא מעדיף לשבת ליד מישהו אחר כדי שיהיה לו יותר קל להתרכז. זה בד"כ עובד ומה המורה יכול להגיד לו? "לא, אתה אמור להשפיע עליו לטובה! אתה תשב שם ותסבול עד שתחזיר אותו לדרך הישר"? לסיכום, מורים תמיד עושים את הטעות הזאת של להושיב תלמיד טוב ליד תלמיד שמפריע, אף פעם לא הבנתי במה זה עוזר, הרי זה רק מזיק לתלמיד הטוב - אבל כנראה שהם לא קולטים את זה. בהצלחה ומצטערת על המגילה, אני מקווה שעזרתי