הלשנה - בעד ונגד

אולי זה לא יפה אבל אני פשוט מתגלגל

מצחוק. מזמן לא צחקתי ככה משרשור. תגידי דנה, הם בסדר שם אצלכם? בטוחה שאנחנו לא מדברים על בי"ס יסודי?

dana2909

New member
אני שואלת את עצמי את זה הרבה

למרות שבי"ס יסודי זה סוג של מחמאה.. יותר כמו גן ילדים. הכל אמיתי. נשבעת!

צימעס

New member
זו הנקודה בה

השרשור הזה הפילו אותי מצחוק. "לך לישון בלי ארוחת ערב"

gitta

New member
אני עם מוסקט, כרגיל

המנהל אידיוט גמור, והמקרה הזה הוא כישלון מנהיגותי שלו. תגובותיו מעידות על אבדן עשתונות גמור מכל הבחינות. אולי הוא קינא, כי לו לא הציעו נעליים או מה שזה היה? ליום הולדת תקנו לו ספר על ניהול נכון, שילמד.

RVD18

New member
באופן כללי

אני נגד הלשנה. אם הוא לא פגע באף אחד אז למה לספר על זה? מצד שני, אני יכול להבין את המנכ"ל. אם הבנתי נכון הסוחר הרוויח יותר מכולם כי לא ירדו לו תלושים?..

dana2909

New member
הוא פגע

בכך שהוא יצר אפליה. לחלק מהעובדים הוא הציע, ולחלק לא. כשזה נעשה במסגרת העבודה זה בעייתי. אני מניחה שאם זה נעשה בזמן הפרטי שלו, אחרי או לפני שעות העבודה זה היה משהו אחר.

® רן

New member
יש לי שאלה

האם בתלושים האלה אין מרכיב של השתתפות מעביד? בהרבה מקומות נהוג שאם הארוחה עולה X, אז העובד משלם חלק והמעביד חלק. אם זה המצב, אז העובד שמכר נעליים בעצם גנב כספים מהחברה - את חלק המעביד של כל תלוש. דוגמא מספרית: נגיד שהמסעדה מקבלת 20 ש"ח בעבור כל תלוש, שמתוכם העובד משלם 10 ש"ח והמעביד 10 ש"ח. עובד א' מכר נעל לעובד ב' תמורת תלוש, הלך ואכל צהריים במסעדה, ושילם בתלוש. לעובד ב' נוכו ממשכורתו 10 ש"ח (ה"תשלום" שלו עבור הנעל), והמעביד שילם עוד 10 ש"ח. למעשה עובד א' הוציא במרמה 10 ש"ח מהמעביד.

dana2909

New member
והתשובה היא - כן.

עלות הארוחה היא 26. אנחנו משתתפים ב - 11 והמעביד בשאר.. אז אני מניחה שאתה צודק.

® רן

New member
אז זה מסביר את עמדת המנכ"ל

ה"שיטה" של מוכר הנעליים החרוץ עולה למעביד יותר ממה שהיא עולה לקונה. מטרת התלושים היא לאפשר לכם לאכול צהריים, לא לחלוב כספים מהמעביד. התלושים לא אמורים להיות מועברים למישהו אחר או לשמש לקניות בסופרמרקט. אני מסכים לחלוטין עם הכעס של המנכ"ל חוץ מזה שאני לא הייתי נותן עונש קולקטיבי - אני הייתי מפטר את היזם החרוץ, מוכר הנעליים.

dana2909

New member
אני מסכימה עם הכיוון שלך

אבל ככה זה כשאתה מתחנף טוב , סולחים לך על קטנות כאלה, אבל העובדים מוענשים.

מוּסקט

New member
רן, זה ברור

שיש טעם לפגם לעשות מסחרה בעבודה ולקבל תשלום באמצעות תלושי מזון. זה שהעובד הזה היה לא בסדר - ניחא. אפשר ליישר איתו קו, אפשר לקנוס אותו, אפשר אפילו לפטר אותו, אבל ההתנהלות של המנכ"ל מול האירוע היתה מפגרת. 1) הוא הופתע שלא סיפרו לו ולמה שיספרו לו? הרי היה מדובר באנשים בוגרים שידעו שהמסחרה הזו אינה בדיוק בסדר. 2) במקום באופן ממוקד לטפל באיש שנהג לא בסדר, הוא בחר בעונש קולקטיבי. נשמע שהוא יותר נעלב מזה שלא סיפרו לו (או שלא הציעו גם לו נעלים, מי יודע?) ושכולם ידעו משהו שהוא לא יודע, מאשר מהעובדה שהיה פה עובד שניצל לרעה את המערכת. 3) במקום לנצל הזדמנות לרענן נהלים הוא מתעסק עם החזרות של נעלים ותלושים. הסיבה היחידה שהעניין הזה התפוצץ קשורה לכך שגם העובד שסרח אדיוט. אם הוא היה פועל בשקט, בזמן ההפסקה, ומוכר בלי משוא פנים לכולם - אף אחד לא היה מתלונן, הכל היה עובר בשקט ולכולם היו נעלים חדשות. אבל בגלל שמוכר הנעליים החליט גם לגזור קופון על חשבון חלק המעביד בתלושי המזון ועל הדרך גם לגזור קופון לגבי מעמדו החברתי בעבודה הכל התחרבש. ללמדך שאסור לערבב עבודה עם pleasure. ותזהרו מאדיוטים.

D o r o t h y

New member
שניצל? זה תמורת תלוש?

תגידי, מתי בפעם האחרונה אמרתי לך שאני אוהבת אותך? הרגתותי.

gitta

New member
זה בארטר, לא מירמה

סחר חליפין עתיק כמו האנושות ומתגבר בכל פעם שיש מחסור באמצעי תשלום רגילים. העובד רשאי להמיר מחצית ארוחתו בזוג נעליים, זה חוקי ומשתלם לעובד. ולמה לפטר את בעל היוזמה? הייתי מקדמת אותו לתפקיד הדורש יזמה ודמיון, לתועלת החברה.

De-Panther

New member
ונניח שהעובדים היו אוכלים בכסף של..

התלושים וקונים את הענליים ב20 שקל?? זה אותו דבר המעביד בכלמקרה היה מוציא את הסכום הזה על הארוחות... אז הוא עדיין מוציא את אותו הסכום רק על ארוחות בשביל עובד אחד כששאר העובדים גם מוציאים את אותו סכום שהם היו מוציאים קודם לכן...

Islington

New member
במהלך השנים, אחרי שחטפתי הרבה

מכות על הלשנה מיותרת, פיתחתי לעצמי שיטה - אני לא מלשין על משהו שלא ייפגע אם אני לא אלשין וייפגע בי יותר אם אני מלשין.

למעלה