הלשנה - בעד ונגד

dana2909

New member
הלשנה - בעד ונגד

בעקבות מקרה שנתקלתי בו לאחרונה רציתי להעלות את הנושא לדיון. נאמר שנפל לידי עמית מהעבודה כמות מכובדת מאד של נעלים (הם סוג ב' אבל הפגמים מאד קטנים). ונאמר שיש לכם הסדר בעבודה, של ארוחת צהרים תמורת תלושים, בעבור שימוש בכל תלוש - יורד לכם סכום מסוים מהמשכורת. אותו עמית מהעבודה החליט לעשות סוג של מסחרה. להציע לחלק (לא כולם) מהעובדים זוג נעלים או יותר, ובעבור כל זוג, ביקש תלוש. מצד אחד, זה לא מרגיש כמו כסף - אבל זה עדיין יורד מהמשכורת. מצד שני - לא פייר לא להציע לכולם, רק לאלה שהוא רוצה שיהיו חייבים לו, ואלה שהוא רוצה להתחנף אליהם. כשגילה את זה המנכ"ל. הוא ראה בזה מרד. כמובן שהוא ראה בזה עבירה של אותו עובד, אבל כעס על שאר העובדים, אלה שהוזמנו ואלה שלא, שלא גילו לו. והארגון כולו קיבל עונש קבוצתי. לטענתו מי ששמע על הנושא הזה היה צריך לבוא ולספר לו, כלומר להלשין. האמנם? הייתם מלשינים?
 

De-Panther

New member
לא... וגם אם הוא היה מציע לי אני לא

הייתי מחליף הייתי נותן לזה לעבור ליד האוזן שלי וזהו... בעניינים כמו זה אני ראש קטן
 

dana2909

New member
מבחינתו

אם העובדים ידעו ולא סיפרו לו זה מרד. אל תבקשי ממני להסביר את ההגיון כאן..
 

מוּסקט

New member
לא פייר להציע לכולם?

למה מה? הוא חייב למישהו משהו? אם התלושים הם שווי ערך לכסף, מה בכלל מעניין את הבוס שלך איך את מבזבזת אותו? מה זה עניינו שמישהו בחר להביא אוכל מהבית ובתלוש לקנות משהו אחר? וההוא אם הנעליים - גם הוא לא חייב לעשות עסקים עם כל אחד. בהחלט הוא יכול לבחור עם מי לעשות עסקים ועם מי לא... אבל הוא אדיוט. גם כקולגה וגם כאיש עסקים. מכיוון שעסק במסחרה בתחום אפור ומפוקפק, ודווקא שם החליט לעשות הפליות, הוא משך אש. לפי דעתי זה לא עניין של להלשין או לא. אתם כולכם משלמים על הטפשות שלו ועל אלו שעשו עסקים איתו. והמנהל? הוא צריך גם להעניש את עצמו שיש לו אדיוטים בצוות ושלוקח לו כל כך הרבה זמן לקלוט מה קורה לו מתחת לאף.
 

dana2909

New member
אני מניחה שיש משהו לא כ"כ חוקי

רק אני לא מצליחה לשים עליו את היד. כאילו אותו עובד עסק במסחר בזמן שעות העבודה. הטענה שלו היא לעובדים יותר ב"קשר השתיקה", ועל זה שהיו צריכים להלשין עליו שהוא מנצל את הזמן כדי לעסוק במשהו שהוא כביכול פרטי. אותו עובד (אדיוט) אולץ לבקש בחזרה את הנעלים ולהחזיר את תלושי האוכל.
 

מוּסקט

New member
דנה

גם הבוס שלך אדיוט. זה היה הדבר הכי מטומטם ששמעתי היום, בחיי! "אולץ לבקש בחזרה את הנעליים"?? נו באמת! מה אתם? ילדים קטנים? אם הייתי אחת מהקונות הייתי פשוט נותנת לו כסף עבור התלוש שהוא מחזיר לי ומשאירה אצלי את הנעליים. הבוס האדיוט שלך היה צריך לנצל את ההזדמנות, ולרענן את נהלי העבודה במקום. הוא היה צריך להגיד בריש גליי שאם עד עכשיו זה לא היה ברור, מעתה דעו לכם שאין לעסוק במסחר בזמן העבודה, ולקנוס את העובד המטומטם ב-X שעות שיורדו לו מהמשכורת (שכביכול לא עבד אותם כי סחר בנעליים)... מעין נו-נו-נו סימלי כזה. אבל לבקש את הנעליים? להחזיר את התלושים? דביל, מה ני'יגיד!
 

dana2909

New member
כן, את זה אני יודעת

ויפה שהוא מחזק את זה כל פעם... הוא נורא אוהב את העונשים הקבוצתיים שלו.
 

dana2909

New member
חח.. זה המנכ"ל!!

המנכ"ל יזם את העונש הקבוצתי, גם לאלה שלא קיבלו נעלים
 

dana2909

New member
אין ארוחת בוקר!

תכננו איזה ארוחת בוקר מיוחדת וגדולה, כדי לחגוג השגים של משהו, לא ברור לי. כמובן שהמקום לא משתתף בכלום (בעצם, הם נותנים סכום וצלחות חד פעמיות). כל עובד צריך להביא משהו. אז זה בוטל, עם 3 סימני קריאה מאד נוזפים.
 
אז עכשיו

גם אתם לא אוכלים צהריים (כי מכרתם את התלושים), וגם לא ארוחת בוקר. העיקר שיש לכם נעליים ולא יהיו לכם רגליים קרות.
 

RVD18

New member
הם קיבלו בחזרה את התלושים

והחזירו את הנעליים, לא?
 

מוּסקט

New member
LOLOLOL!!!

זה מה-זה-מבדח!! אחד השרשורים המצחיקים של העונה. אין ארוחת בוקר, אין ארוחת צהריים, רק לחלק מהאנשים יש נעלים - היתר היו חייבים להחזיר אותם... גם עובדים אצלכם?
 
למעלה