הלפפ!!

הלפפ!!

כמה שאלות אחרי למידה שעוד שניה גורמת לי להתפגר: 1. איך הופכים את היחידות של אנרגיה קינטית מEV לג'אול?? 2. האם בשדה מגנטי כיוון הכוח על מטען חליבי הוא שמאלה ועל מטען שלילי או ימינה או שסתם אני הוזה שטויות? אררר פיזיכייףף

SpyKid

New member
--->

1. מחלקים במטען של האלקטרון שהוא 1.6 כפול (10 בחזקת -19). 2. זה תלוי באיזה כוון המהירות. כדאי להשתמש בכלל היד הימנית כשהאמה היא השדה, האצבע - המהירות, והאגודל הכוח.

אני מנסה לפתור שאלה...

שיש בה שדה מגנטי שכיוונו לתוך הדף. יש אלומת חלקיקים שנעה ימינה. ובתשובות כתוב שבגלל שהאלומה נעה ימינה הכוח על החלקיקים הוא ימינה ובגלל זה החלקיקים הם שליליים... זה אמור להיות נכון??? אגב תודה על השאלה הראשונה. אני כבר שבוע שואלת כל בן אדם אפשרי. אתם ממש נחמדים כאן

SpyKid

New member
../images/Emo9.gif

בתנועה בשדה מגנטי הכוח ניצב למהירות... אולי מדובר בשדה חשמלי?

אחמס1

New member
איזה שם יפה בחרת לעצמך

וסתם שתדעי שבפיזיקה הכי שווה לעבוד עם אנרגיה ביחידות Joule (קוראים את זה ג'ול). eV זה רק לתשובות סופיות ולתרגילים שנכתבו במיוחד כדי שיהיה נוח להשתמש בהן ב-eV. כל מערכת יחידות מלבד SI (מה שנקרא בפי הצעירים MKS) יוצרת בלבול וגורמת ביזבוז זמן.

giladt02

New member
מצטער לאכזב

אבל מומלץמאוד להכיר את סוגי מערכות היחידות השונים, ולעבור ביניהם. למשל בעיסוק בחשמל מומלץ מאוד לעבוד ב- CGS כלומר סנטימטר, גרם, שניה. אז יחידת כוח תיקרא dyne ויחידת אנרגיה תהיה erg. זה חוסך המון מקדמים. בנוסף לכך, eV כיחידת אנרגיה זו יחידה שמיועדת לחישובים על נסיון. ודוקא לשם היא נוחה יותר.

אחמס1

New member
לא מסכים

יחידות ה-eV - טוב, לפעמים זה שימושי, אבל צריך להיות קונסיסטנטיים (לגבי מטען, אורך למשל). כנ"ל יחידות אסטרונומיות, אם אתה יכול להיות קונסיסטנטי... cgs - בכלל לא. אני למדתי פיזיקה 2מ' ככה וסבלתי מכל רגע. זה מטופש לחלוטין שהיחידות של המטען נובעות מקילוגרם מטר ושנייה. זה גם לא סימפטי שיחידות של קיבול הן כמו יחידות של אורך. אין סיבה להשתמש בזה, זה סתם מבלבל. ואני לא היחיד שחושב ככה. שני ספרים שאני לומד מהם, בתורה אלקטרומגנטית ואופטיקה - הוציאו גירסה מחודשת ב-SI במקום CGS.

giladt02

New member
אתה אולי לא מבין כמה כיף זה

להגדיר בתחילת תרגיל ש: hbar=1,m=1, e=1,c=1 וכשנחה עליך הרוח אז גם π=1, אהה, וכדי להיותפיזיקאי אמיתי אז מומלץ גם 2=1

אחמס1

New member
../images/Emo2.gif

א. עצבר השתלט על היוזר הזה? בהתעלם מהמוזרויות שנאמרו לעיל - אני לא אאנוס אף אחד להשתמש ב-SI. אבל אני זוכר שהמורה שלי לכימיה בתיכון ביזבזה שעות במצטבר, במהלך כיתה י"ב, על טיפולי יחידות (שלא תדעו באילו יחידות היא עבדה). גם בפיזיקה 2מ' הכרתי הרבה אנשים שנתקעו בתרגילים בגלל הדברים האלו. לדעתי, אם יש לך בעיה ואתה מבזבז יותר מ-2 שניות על טיפולי יחידות, אז מערכת היחידות שאתה משתמש בה לא טובה. אני יכול להתהלך ברחבי הטכניון בגאון ובגאווה, שלי - אין את הבעיות האלו בכלל. זה עניין של טעם, תשמשו באילו יחידות שאתם רוצים. אבל בפעם הבאה שתשבו על תרגיל ותחשבו "הממם, אם אני מציב מסת השמש=1 ושנת אור=1, שנה=1, מה יחידת האנרגיה המתאימה?" תזכרו שאתם מבזבזים זמן שאחמס1 לא מבזבז.

אמִיר

New member
את הזמן הזה אחמס1

מבזבז על כתיבת C וh בר בכל מקום וניסיון לזכור איפה הוא אמור להופיע ואיפה לא
.

avinamal

New member
את הזמן שאחמס1 חוסך

בזכות עורמתו בבחירה נבונה של יחידות, הוא מבזבז בפורום
<סיפור לא קשור> מרצה למד"ח סיפר שבהצגת התיזה שלו הוא מילא את הלוח במשוואות, ואז אחד הבוחנים העיר שלחלק מהתמרות פורייה יש מקדם "אחד-חלקי-שני-פאי" ולאחרות "אחד-חלקי-שורש-פאי", מה שהרס את כל התוצאה שהוא בא להראות... אז לאחר מחשבה הוא השיב ש"במסגרת ההרצאה הזו, נגדיר כי פאי שווה רבע"

SpyKid

New member
../images/Emo12.gif איך אפשר להסתבך ככה עם

יחידות בכימיה של י"ב?

אחמס1

New member
אל תשאלי ../images/Emo3.gif

לעולם לא אשכח תרגיל אחד באלקטרוכימיה, או שזה היה משהו אחר שקצת קשור בחשמל. כימיה הרבה לא היה בזה, והגדלים בבעיה היו מתח, זרם, הספק, חום, ואנטלפיה. אני די בטוח ש-85% מכל הזמן שהתרגיל הזה היה כתוב על הלוח, היא עברה מקילוג'ול לקילו-וואט שעה, מאמפר לאיזושהי יחידה מוזרה שהיא המציאה, וולט הפך לקילו-וואט חלקי היחידות של הזרם... האנדרלמוסיה חגגה. מספרים אקראיים בחזקות של עשר מילאו את הלוח. והיא כמובן כימאית ונמנעת מלסמן קבועים באותיות יווניות, אז אחרי כל סימן = היה צריך לסחוב את כל מספרים עד שמישהו טרח להוציא מחשבון ולכנס את זה למספר אחד. למען הסדר הטוב אני אציין שזה לא תמיד היה ככה. והמורה הספציפית הזאת, שיפרה שתזכה לימים טובים, פשוט לא ממש ידעה חשמל. היא גם אמרה לנו, היא בעה מהתעשייה ולא ממש התעסקה עם אלקטרוכימיה אי-פעם. המורה המהוללת והמפורסמת חנה מנלה, היא זו שלימדה את שיפרה את החשמל הבסיסי שהיא צריכה לדעת כדי ללמד אותנו את החומר.

למעלה