הלנצח נאכל

../images/Emo177.gifהפינה חוזרת ליום נוסף של עיצבונים

ומנצלת את המעמד להשיב לך על שאלתך: רב הסיכויים שכן, אם כי, תרשי לי, בנימה פילוספית, מה שיחשב לחרא בענייך עלול להתפס כזהב טהור בשביל אחרים. כך שיתכן שבמקרה הזה, ותצטרכי לשנות גישה או לתרגל אלכימיה.

הגם

איינשטיין כלואה עמוק בארון
קול קרא לי, ואלך לקרוא בשרשור ההוא, זה שאני ממש ממש לא סובלת. קראתי, כי קרא הקול.

תשובת המומחה לנושא

התרבות העברית (דברים ביום עיון לסטודנטים) הַתַּרְבּוּת הָעִבְרִית דּוֹמָה לִשְׁתֵּי אֲחָיוֹת בְּנוֹת טוֹבִים, שְׁתֵּיהֶן נְשׂוּאוֹת לִבְנֵי חַיִל, קְצִינֵי קֶבַע, הָאַחַת לְפִּינְקִי וְהַשְּׁנִיָּה לְבּוּגִי. בַּבֹּקֶר מַשְׁכִּימִים פִּינְקִי וּבּוּגִי, זֶה מִתְרוֹצֵץ עִם פְּלֻגּוֹת שִׁרְיוֹנָיו, זוֹרֵעַ הֶרֶג בְּמִשְׁכְּנוֹת הָעֹנִי וּמַחְרִיב בָּתִּים עַל יֶלֶד וְזָקֵן, וְזֶה מֵצִיץ מִבַּעַד לְמִשְׁקָפָיו וּבְכֹבֶד רֹאשׁ שָׂם לִמְשִׁסָּה כְּפָרִים שֶׁמַּטָּעִים לִבְלְבוּ בָּהֶם וְהוֹפֵךְ עָרִים לְמַחֲנוֹת רִכּוּז. מִמֶּרְחַק עֶשְׂרִים ק"מ לֹא נִשְׁמָע אֶלָּא זִמְזוּם הַמַּמְטֵרָה, הַסְּפָרִים הֻחְזְרוּ לַעֲמֹד בָּאָרוֹן בַּחֲלִיפוֹתֵיהֶם הַנָּאוֹת, וּשְׁתֵּי הָאֲחָיוֹת מִתְפַּנּוֹת לְמַתְכּוֹנֵיהֶן וְנִגָּשׁוֹת לְבַשֵּׁל, זוֹ גּוּלָשׁ לְבּוּגִי, וְזוֹ פַּסְטָה לְפִּינְקִי.

דוגמה. בבקשה. בוקובסקי צארלס.

עֵצָה יְדִידוּתִית לנָשִׁים צְעִירוֹת סעי לאיראן. רכבי על אופנוע שטח. קראי את כל כתבי אל בנדי. צבעי צהוב את השיער. גדלי זקן. הקיפי את עצמך עד שהחומות יפלו. חתמי על "בְּלֵיזֶר". לעסי 64 פעמים בכל ביס. התחתני עם גבר והתגלחי עם סכין גילוח. וחרתי את שמך על לוח ליבו. צחצחי לשונך לאתים, חניתותיך למזמרות תישני כל היום ולקטי כל הלילה. היי נזירה ושתי כדורי אשכוליות ומיץ דומדמניות. שימי את הראש בחול ונופפי עם הכנפיים. רקדי רקוד בטן לאור נורות ניאון משרדיות. הרגי את התיקן שלך. רוצי משמאל לראשות הממשלה. התגיירי. בלעי כדורים. שתלי זיתים בחצר. רַק אַל תנסי להבין גברים.

א. א יוציא ממנה הודאה

אם עשיתי, אשה-לי, מורכבים אם עשיתי, אשה-לי, מורכבים לא-שלמים כל-מיני דברים בראש הנגדים את עינייך (שבריריות מכל חלום עמוק שבריר) שירים אמיצים פחות מלובן שירי גופך על מוחי-אם כשלתי בתפשי מבט בישן מדי-אם בעד שירי חומקת זרות מאמת-אמנות אשר של חיוכך שקט ידע-בראשית אשר של שערך -יאמר לו-נא תבל „גנבה מנגינתו החכמה אף לא דבר ממות"- רק את תצרי (אשר חיה כל-כך) את בושתי אשה אשר מעומק שברירות שפתייך באו כפות-אפריל המתוקות קטנות מגושמות אל תוך האחו הרעוע של נפשי

א י ל ה

New member
קאפ ומנגו יקיריי

בתדהמה מסוימת, אני חייבת לומר, אני צופה בהתעקשותכם הבלתי מתפשרת להפוך את הפורום למה שהוא מעולם לא נועד להיות. אין לי מושג מה גורם לכם, למרות בקשותיי החוזרות ונשנות, להמשיך בזה כך. בקשותיי אמנם בוקשו בנימות החבריות הנדרשות מעמיתים לווירטואליה - ואף טיפה מעבר לה - של שנים רבות, אבל עם זאת, בוקשו מעל לכל ספק. ואתם בוחרים להתעלם. לכן אני חוזרת שוב - הפורום הזה הוא לא פורום שירה. כאלה יש מספיק במקומות רבים ברשת, ואני בטוחה ששם יקבלו את הפעילות שלכם בבברכות ובחיבוקים. נכון, גם בשירים יש חידודי לשון, ועם זאת, עדיין, כל בר דעת יכול להבחין בין שיר, או שירה, לבין הלהג האופייני לפורום שלנו. שיר פה שיר שם - ניחא. אבל אני מבקשת, שוב, להפסיק את שרשורי השירים המצוטטים שלכם בהקדם האפשרי. נכון שפעילות הפורום כרגע קטנה, מפני שמספר מהכותבים המוערכים עזבו באחרונה, ובמקרה עזבו בתקופה שאני באופן אישי עסוקה בעניינים אישיים אחרים ולא פנויה לעשות יותר מדי למען הפורום - אבל גם זו לא סיבה להפוך את הפורום למה שהוא לא. כשאתם עושים את מה שאתם עושים, אתם גם מרחיקים את בחרי הפורום שנותרו, וגם מונעים מחדשים להתקרב. אם תוכלו לשוב לכתיבה הפורומית המוכרת, או אפילו למצוא כיווני כתיבה חדשניים שרגל אדם לבן לא דרכה בהם, אך הם רלוונטיים לפורום - אתם יותר ממוזמנים. זה ישמח אותי מאוד, ומין הסתם יועיל לפורום, במקום לפגוע בו. ומעבר לכל הנאמר כאן, ביררתי והסתבר לי עוד שכשאתם מביאים שירים לכאן באופן שאתם עושים זאת, אתם מפרים את חוק זכויות היוצרים, וזאת בניגוד לתקנון התפוזי. אז אנא, תפסיקו עם זה. ויפה חצי שעה קודם.

המנעלת המנעלת !

איזה קטע פרוזה מושקע וא-ר-ו-ך ! שאפו ! ואללה, הפינה באמת שקלה לעבור לפרוזה ..! |זורו אלא שבדיוק יצא שהפינה יוצאת לחופש
וככה ניצלנו. מנגול'ה, בואי, הולכים הבייתה.

אם כבר בתקנונים עסקינן

אולי כדאי לחזור למקורות, ולבחון אותם בעיניים עצומות לרווחה: נדמה לי שג'ורג' ברנרד שואו, או שאולי וינסטון צ'רצ'יל, הוא שאמר, "ידידי, התיישבתי לכתוב לך מכתב קצר, אבל לא היה לי זמן, אז כתבתי לך מכתב ארוך". המשפט הזה תמיד מחייך אותי. הוא כל כך נכון. קשה לכתוב קצר, תמציתי, מדויק. אבל אנחנו, בשביל זה אנחנו כאן: לצחצח לשונות, להרים להנחתות, לשחק בכפלי משמעות, לפנגפנג מילים ולעצב אותן בצורה שאנחנו בוחרים, כמיטב יכולתנו. לפעמים זה יוצא קורע מצחוק, לפעמים משעשע, לפעמים מטופש, לפעמים סתם לא מוצלח (כן, גם זה קורה) ולפעמים אפילו תוקפני. חשוב רק לזכור, שמילים הן מילים הן מילים. אנחנו פה כדי לשחק בהן, לא להיעלב, לא להאשים, לא לקלל. לשחק וליהנות. אז אם בא לכם להצטרף, קדימה, להפשיל שרווליים, לחדד המקלדת ולקפוץ ל(ח)זירה... עם כל הכבוד, אולי כדאי להזכיר לבכייני הפורום שעדין עומדת להם זכות היסוד הבסיסית בכל פורום אלקטרוני - איש אינו מכריח אותך לקרוא את מה שאינך חפץ בו. המנעלת מוזמנת להצביע על הסעיף בתקנון הפורום שאותו מפרים ציטוטי השירה, או לעדכן את תקנון הפורום. ואנחנו נקפיד על כלללי הציטוט ההולם... וכשי לדרך, הנה מישהו שכל שיריו חופשיים המה מעבירות על חוק זכויות יוצרים: הגנבת וכחשת הֲגָנַבְתָּ וְכִחַשְׁתָּ אֲמָרַי וְסָתַרְתָּ וּפָרַצְתָּ גְדֵרוֹת – וְקִוִּיתָ לְהִתְנַשֵּׂא בְשִׁירַי לְהִמָּצֵא לְךָ עֶזְרָה בְצָרוֹת? הֲיוּכְלוּן לַעֲלוֹת שַׁחַק בְּנֵי-אִישׁ לְהַסְתִּיר מֵעֲלֵי תֵבֵל מְאוֹרוֹת? וְהַדָּבָר מְאֹד נָקֵל בְּעֵינַי: הֲיִיבְשׁוּן מְדְּלִי אֶחָד יְאוֹרוֹת? בואי, שרל'ה, נלך לטייל במנהרות האולמרט...

א י ל ה

New member
אני מניחה שכאן אני מדברת עם הקאפ

ולא עם המנגו. הציטוט שהבאת הוא לא תקנון הפורום. הוא הודעת פתיחה שכזאת, לאנשים שנתקלים במקרה בפורום ורוצים לדעת על מה ולמה הוא. זה הכול. ברור שאיש אינו מכריח איש לפתוח אף איש. אבל זה בכלל לא הנושא העומד לדיון. הנושא העומד לדיון הוא נושא דיאלוגֵי השירים שפשוט לא קשורים לפורום ולמהותו. מה, אתה באמת באמת לא רואה את זה? אתה לא רואה את ההבדל בין מה שהפורום הוא, לבין השירים הארוכים, המובאים ממקומות אחרים, שאתה ולאסי מביאים? זה באמת נראה לך דומה וקשור ומתאים לרוח ולמהות של הפורום, שאותה ציטטת כאן למעלה?

Dan_Kap_

Active member
אל בורות המים

פעם כתבה כאן מישהי: "...קשה לכתוב קצר, תמציתי, מדויק. אבל אנחנו, בשביל זה אנחנו כאן: לצחצח לשונות, להרים להנחתות, לשחק בכפלי משמעות, לפנגפנג מילים ולעצב אותן בצורה שאנחנו בוחרים, כמיטב יכולתנו. לפעמים זה יוצא קורע מצחוק, לפעמים משעשע, לפעמים מטופש, לפעמים סתם לא מוצלח (כן, גם זה קורה) ולפעמים אפילו תוקפני. חשוב רק לזכור, שמילים הן מילים הן מילים. אנחנו פה כדי לשחק בהן, לא להיעלב, לא להאשים, לא לקלל. לשחק וליהנות. אז אם בא לכם להצטרף, קדימה, להפשיל שרווליים, לחדד המקלדת ולקפוץ ל(ח)זירה... " אולי כדאי לך לדבר איתה, לא

א י ל ה

New member
אוקיי

דיברתי. ומה לעשות עכשיו? ושוב אני אשאל, אם אתה רוצה לעשות את זה כאן: מה, אתה באמת באמת לא רואה את ההבדל בין מה שהפורום הוא, לבין השירים הארוכים, המובאים ממקומות אחרים, שאתה ולאסי מביאים? זה באמת נראה לך דומה וקשור ומתאים לרוח ולמהות של הפורום, שאותה ציטטת כאן למעלה?

למעלה