אם כבר בתקנונים עסקינן
אולי כדאי לחזור למקורות, ולבחון אותם בעיניים עצומות לרווחה: נדמה לי שג'ורג' ברנרד שואו, או שאולי וינסטון צ'רצ'יל, הוא שאמר, "ידידי, התיישבתי לכתוב לך מכתב קצר, אבל לא היה לי זמן, אז כתבתי לך מכתב ארוך". המשפט הזה תמיד מחייך אותי. הוא כל כך נכון. קשה לכתוב קצר, תמציתי, מדויק. אבל אנחנו, בשביל זה אנחנו כאן: לצחצח לשונות, להרים להנחתות, לשחק בכפלי משמעות, לפנגפנג מילים ולעצב אותן בצורה שאנחנו בוחרים, כמיטב יכולתנו. לפעמים זה יוצא קורע מצחוק, לפעמים משעשע, לפעמים מטופש, לפעמים סתם לא מוצלח (כן, גם זה קורה) ולפעמים אפילו תוקפני. חשוב רק לזכור, שמילים הן מילים הן מילים. אנחנו פה כדי לשחק בהן, לא להיעלב, לא להאשים, לא לקלל. לשחק וליהנות. אז אם בא לכם להצטרף, קדימה, להפשיל שרווליים, לחדד המקלדת ולקפוץ ל(ח)זירה... עם כל הכבוד, אולי כדאי להזכיר לבכייני הפורום שעדין עומדת להם זכות היסוד הבסיסית בכל פורום אלקטרוני - איש אינו מכריח אותך לקרוא את מה שאינך חפץ בו. המנעלת מוזמנת להצביע על הסעיף בתקנון הפורום שאותו מפרים ציטוטי השירה, או לעדכן את תקנון הפורום. ואנחנו נקפיד על כלללי הציטוט ההולם... וכשי לדרך, הנה מישהו שכל שיריו חופשיים המה מעבירות על חוק זכויות יוצרים: הגנבת וכחשת הֲגָנַבְתָּ וְכִחַשְׁתָּ אֲמָרַי וְסָתַרְתָּ וּפָרַצְתָּ גְדֵרוֹת – וְקִוִּיתָ לְהִתְנַשֵּׂא בְשִׁירַי לְהִמָּצֵא לְךָ עֶזְרָה בְצָרוֹת? הֲיוּכְלוּן לַעֲלוֹת שַׁחַק בְּנֵי-אִישׁ לְהַסְתִּיר מֵעֲלֵי תֵבֵל מְאוֹרוֹת? וְהַדָּבָר מְאֹד נָקֵל בְּעֵינַי: הֲיִיבְשׁוּן מְדְּלִי אֶחָד יְאוֹרוֹת? בואי, שרל'ה, נלך לטייל במנהרות האולמרט...