הללויה !

אלי.

New member
הללויה !

עוד כשלון שאפשר להדביק לפרס

הרטוב

New member
איקארוס אשם באסון התאומים

עוד הרבה לפני האחים רייט (דייטונה בי´ץ)

פראזניק

New member
לפרס? אולי לבן גוריון.

פרס ביצע את פרויקט הכור משום שבן גוריון "האגדי" כך אמר לו. ואולי בכל אופן אסור היה לישראל לחכות עד שמדינה אחרת תשיג את הפצצה? מחקרים עדכניים שונים טוענים כי לולא הפצצה הישראלית לא היו אף הערבים מנסים להשיגה, התכנית הואצה בזמנו כידוע עקב פרויקט הטילים המצרי, פרויקט שנכשל כשלון טוטאלי. ואגב, מה עם ההתראות האמריקניות, כי הכור הישראלי אינו בטיחותי? (סליחה על הבלאגן)

הרטוב

New member
אני מבין שאתה ציני אבל לפי דעתי

אולי בכלל צריך להאשים את הרצל על הכשלון הגדול שלו וזה חזון מדינה ליהודים בארץ ישראל. דרך אגב האם יודע אתה מה היה של הספר שהוא כתב?

PsYcHo-BoY

New member
אם כבר מדברים על הכור האטומי!!!

ברגע זה ממש שאנחנו בבית מול המחשב האיראנים בעזרת הרוסים מפתחים ויוצרים להם את הנשק הגרעיני הראשון שלהם (שתאריכו הסופי יתחיל להיות ב2004). אז אנחנו בשנה הבאה ח-י-ב-י-י-ם לפוצץ להם את הכור האטומי! עדיך שזאת תיהיה ארה"ב במקומנו , כי האיראנים לא כ"כ ירוצו מהר לתקוף את האמריקאים כמו שהם ירוצו לתקוף אותנו. ברגע שיווצר אצלם במחסן פצצה אחת של נשק גרעיני הגיע סופנו!! אני ממש רציני, הם יבריחו דרך הים או דרך סוריה נשק גרעיני לחיזבללה וגם לרשות הפלשתינאית - שמספיק להם לקחת משאית אחת וקטנה עם הפצצה הגרעיני שגודלה כגודל 3 מחשבים! הפצצה מחסלת לנו את כל גוש דן, או החיזבללה בעזרת טיל מוריד לנו את כן הגולן או את כל אזור הצפון! אז תבינו אנחנו חיביים להגן על עצמנו ! עדיף עשרות פצצות קטנות פה ושם מאשר את הפצצה הגרעינית (שמספיקה אחת) להרוג לנו פי כמה וכמה יותר! אז אני פונה לממשלה להכין ברגע זה ממש תוכניות לפעולה בבוא הזמן!

nightbird

New member
האמריקנים בדרך

אני מהמר שאירן תעבור (מרצון או לא) שינוי מהותי או תכוסח קשות הרבה לפני 2004

nightbird

New member
נוצרה לאירן איזו תדמית

כאילו מדובר במיני-מעצמה. זו בסה"כ מדינה מפגרת ונחותה מבחינה צבאית וטכנולוגית, שלא לדבר על הרבה בחינות אחרות. הצבא שלהם לא הצליח אפילו להתגבר על עירק. צריך כמובן למנוע מהם להגיע ליכולת גרעינית, אך מעבר לזה הם אינם חזקים מעירק או סוריה. עוד מדינה מוסלמית דפוקה, כמו כל השאר. לארה"ב ייקח חודש אחד לגמור אותה כאשר תחליט לעשות זאת.

אלי.

New member
בחיים ישנן אבני-דרך

שמהוות נקודת מפנה, ומשנה לחלטטין את היחס בין עיקר וטפל. במקרה שלנו, פצצת האטום שבידי/תהיה בידי איראן אולי לא משנה את מאזן היכולות הבסיסיות של המדינה (מה שאתה יכול להפיק מעצמך, ללא סיוע חיצוני), אבל היא הפכה את ההגדרה של איראן כמדינה מפגרת למשהו מאד שולי, ואת המשפט "לארה"ב ייקח חודש אחד לגמור אותה כאשר תחליט לעשות זאת" היא הפכה למאד מאד בעייתי.

nightbird

New member
כל מה שאמרתי

מתייחס בפירוש למצב בו אין לאירן פצצת אטום. אני חושב שלא תהיה לה, כי ארה"ב תטפל בה לפני כן. וכאשר זה יקרה זה לא אמור לקחת יותר מחודש.

אלי.

New member
הבנת נכון.

המאמר הוא סתם קוריוז (וכנראה גם הכותב), ואני אישית לא חסיד של קשרים הזויים (אם לא היינו ... אז לא היה קורה ...). את הרצל אי אפשר להאשים בכלום - ה"חזון" היה נהדר, והרצל הרי נשאר בתחום החזון. בעניין ספרו של העבדקן, אני מניח שאתה לא מתכוון ל"אלטנוילנד", מה שמשאיר אותנו עם השני. איך אתה מגדיר מדינה שיש בה רוב מוחץ יהודי (גם בראיה של 18 שנה קדימה - 77% יהודים), יום השבתון שבה הוא על פי הדת היהודית, השפה הרשמית היא עברית, ועל דגלה יש סמל יהודי ?

resh0

New member
עוד בילבולי ביצים.

נניח כי אותו הכותב צודק! נכשלנו. נו, אז מה הוא מציע? שנסגור את הבסטה??? עד מתי נמשיך להתעסק עם כאלו שכותבים מאמרים לצורך רייטינג, בעוד שאין הם מציעים כיצד לנהוג הלאה? דרך אגב: פרס בהחלט שלא בהנ את הכור האטומי, הוא "רק" קיבל החלטה שיש לבנות אותו ואז ביצע את העבודה הנדרשת. על אותו המשקל ניתן יהיה להגיד על כל ישוב שעולה היום על הקרקע בעוד 40 שנה, כי אביגדור ליברמן "בנה" אותו... נראה לך?

אלי.

New member
בעניין פרס

אפשר הסבר למשפט "הוא רק קיבל החלטה שיש לבנות אותו ואז ביצע את העבודה הנדרשת" ? מה היה חסר לו בכדי להגיע ל"בנה" ?

resh0

New member
בדיוק מה שחסר לליברמן!

אז בוא נביר דברים על דיוקם: פרס פעל כדי לקדם את פיתוח הגרעין בישראל מתוקף תפקידו. ליברמן פעל כדי לקדם ישובים חדשים מתוקף מפקידו. אז מי בנה? הפועלים!!!!

resh0

New member
אתה יודע שהתשובה פשוטה.

את הקרדיט ליזמות מעניקים ליזם. את הקרדיט לתכנון מעניקים למהנדס. את הקרדיט להקמה מעניקים לפועלים. אבל במצב ההפוך? כלומר: כאשר היזמות לא מצליחה? למשל: תהליך אוסלו??? כאן מאשימים בעיקר את היזם!!!!! כי הוא זה שהטיל על מהנדסים גרועים לתכנן תהליך שלא מתאים לתנאי השטח. מה לא ברור?

אלי.

New member
מי כמוני יודע שהתשובה פשוטה ...

והיא ממש לא כמו שכתבת - אבל הנה, אפילו אתה הצלחת להוציא משפט שממנו אפשר להבין ששמעון פרס עשה משהו טוב בחיים שלו. האמן לי, רק בשביל זה היה שווה כל האשכול
אז מה אתה אומר - שנאשים את הרצל על זה שחזה מדינה ליהודים בצנטרום של הערבים, ובגלל זה אנחנו חיים כאן בכיף לא נורמלי - או שנשאיר במקרה זה את הכשלון למהנדס, בן-גוריון ? ואולי במקרה זה אנחנו, הפועלים, אשמים ?

resh0

New member
אז גם ליברמן עשה משהו טוב בחיים שלו

אז שווה את האשכול? אוסלו הוא "חזון" שקרס לחלוטין! ה"בניין" פשוט קרס. הנזק שנגרם גדול בהרבה מהתועלת. מדינת ישראל היא חזון שהצליח ועדיין לא סיימנו בביצוע. יש לתקן, יש לחדד, אבל תסכים איתי שלא היתה כאן קריסה...

למעלה