הללוו..

ferdinand

New member
הללוו..

שילוב של "עסוק מאוד", וחוסר חשק, לכן נעדרתי
אתמול היה יום עצוב
לפני כמה שבועות, הופיעה אצלנו הבת של השכנים ושאלה אם בא לנו לאמץ אפרוחים! בעוד אנחנו מביטים זה בזה בתהדמה, וחושבים איך לצאת מהעניין האפרוחים (הפרטיים שלנו) קופצים משימחה, כן! כן! כן! טוב נו, יאללה, שיהיה! תוך מס' דקות, מופיעה הזאטוטה מחדש עם ארגז מלא ציוצים! אלו לא היו ממש אפרוחים בניי יומם, צהובים ורכים, אלא יותר תרנגולות מיניאטוריות. יש לכך יתרונות וחסרונות - הם אמנם פחות חמודים (בלשון המעטה) אבל בשלב הזה של החיים שלהם, הם קצת יותר "עמידים". הם קיבלו שמות. ולהפתעתנו, קיבלו טיפול מסור ודואג! (עכשיו יש לי בעיה להשתמש בביטוי "אפרוחים", בשביל לא לבלבל את קוראיי!
) הבנים מפגינים מסירות ואחריות מבורכים! מאכילים, משקים, מקפידים לרחוץ ידיים אחרי כל התעסקות - בקיצור ממש נחת! היום בצהריים, בעודי מטפל בגינה, פגשתי את בת השכנים, שדרשה בשלום אפרוחיה. עניתי בגאווה שמצויין, והזמנתי אותה (שוב) לבוא לבקר אותם. למזלי היא לא נענתה להזמנה! וזה הזכיר לי לבדוק את מלאי המים שלהם. הכלי היה מלא, הם לא שכחו לדאוג להם בבוקר, לפני הגן/ביצפר! אבל מצאתי את אחד מהם, מוטל ללא רוח חיים!
התלבטנו איך לבשר את הבשורה. זה היה האפרוח בן חסותו של הקטן, שגם ככה עוברת עליו תקופה לא קלה
החלטנו ללכת על הגישה הישירה, הכנה. הוא הקשיב בעניין לדיווח. ביקש לראות אותו. התגובה הראשונה, היתה די עניינית, הסתכל, שאל שאלות וחזר לצפות בטלויזיה. רק אחרי זה, פתאום בא אלינו למיטה ופרץ בבכי קורע לב!

schlomitsmile

Member
מנהל
אוי,איזה פשוש...../images/Emo201.gif תזכיר לי, בן כמה הוא? באמת עצוב. אבל אולי עדיף להשתפשף עם הנושא הכאוב והמפחיד הזה שנופל על כולנו במוקדם או במאוחר, בדרך זו, לפני שמתעמתים איתו חזיתית, כשמאבדים חיית מחמד שמגדלים שנים, או אפילו אדם יקר. האם זה השפיע על המוטיבציה של אחיו לטפל באפרוח שלו? והפשוש- (מה דעתך על הפתרון המוצע לבעיית כפל המשמעויות למילה אפרוח?) האם הוא רוצה אפרוח חלופי (או חיית מחמד אחרת)?

אום נטע

New member
המילה שחיפשת היא 'פרגיות'

ותרנגולות אכן יכולות להיות חיות מחמד חביבות למדי! (לי היתה כזאת בילדותי, והייתי יוצאת לטייל איתה עם חוט קשור לרגל שלה).
לבנך הצעיר. זה עצוב לאבד חיה אהובה, וההתמודדות עם אובדן היא עצובה בכל גיל. טוב שהוא בכה. אבל היא הדרך שלנו להתמודדות עם אובדן. אפשר (אם עוד לא עשיתם) לערוך 'טקס אשכבה' רשמי לפרגית ז"ל, זה יכול לעזור.

ferdinand

New member
תודה

אחרי שנרגע (וכן - חיבקתי אותו, ונתתי לו לבכות, בלי לנסות להרגיע או להפסיק ת'בכי) הוא די איבד עניין. כנראה שמיצה את עניין האבל
(כושר ההתאוששות שלהם תמיד מדהים אותי מחדש!
) חשבתי לעשות איזה טקס קבורה, וגם אמרתי לו, אבל כמובן שהיה צורך להיפטר מה... גופה
סיפרתי לו אח"כ ש-"קברתי" אותו, וניסיתי להסביר לו מה זה.... אתמול הוא שאל איפה הוא, וביקש "לעלות לקבר". אולי בינתיים נכין איזושהי "מצבה", ובשלושים נעשה טקס גילוי
היום היה אצלו חבר, והוא הראה לו בגאווה את האפררר...הפרגית! הפרגית! הנותרת וסיפר לו שהיה עוד אחד, "אבל הוא מת!"

shno

New member
אוי, חמוד ../images/Emo24.gif

אני מקווה שהוא מתאושש מהאובדן של פרגית המחמד שלו.

תאירU4

New member
ואצלי כל האוגרים שלנו נתו לנו בגלל החום

נותר רק גור אחד קטן. אז נילי ופאקו וכל הגורים שלהם סה"כ 17 במספר הלכו היום לעולמם וזה אחרי שבניתי להם כלוב מקסים... נישאר לי רק גור אחד קטן. בקיצור, גם כאן עצוב לנו וכל זה בגלל החמסין הזה

תאירU4

New member
הלדים?

הגיבו הכי בטבעיות שיש. אנחנו מגדלים בבית די הרבה חיות חתולה שמתה מזקנה, כלב שככל הנראה השכן עשה לו טרנספר למקום אחר (פשוט יום אחד לא מצאנו אותו ) ודגים שמידי פעם מתים... הם קיבלו את זה ממש יפה, הבנות ביקשו לראות את הכלוב היפה שלנו, כשהם ראו שהוא ריק הם היו בשוק אבל בזה זה נגמר. לא היה בכי ולא שום דבר. אומרים שבשביל זה בין היתר חשוב לגדל חיות, ללמד אותם שגם המוות הוא חלק מהחיים. שלא נדע!

למעלה