הלכו 3 עוברים....

עדין11

New member
הלכו 3 עוברים....

זהו, אני אחרי החזרה שניה - כימי (האמת - אף פעם לא היה לי כימי. גם כן חוויה מעניינת.......פחחחחח)
החזרה ראשונה - למי שזוכרת - שלילי.
הלכו 3 עוברים יפים ומעולים סוג 1 ללא שברים.
מחכים עוד 4 במקפיא. (מסלול מנור מדיקל)
אבל....
אני לא הולכת להחזיר סתם אחד אחרי השני . מרגיש לי שהם עוד מעט נגמרים לי
אין כסף למסלול חדש.
אני רוצה עכשיו לעצור ולברר.
בעברי (הרחוק) 2 הריונות ספונטניים ("לא רצויים" מה שנקרא)
ובעברי הקרוב - הרבה שליליים. ועכשיו - כימי אחד.
דיקור סיני V
אוכלת בריא (כבר שנים) V
תוספי מזון V
היסטרוסקופיה תקינה V
קרישיות - הרופא טוען שהכל בסדר (עשיתי בדיקות ראשוניות)
חברות טובות:
יש לכן עצה בשבילי?
כי הלב שבור .

מילי7777

New member
נכון לעצור ולעשות חושבים

חשוב לדעת האם ההסרה נעשית על בסיס ביוץ טבעי או על בסיס הורמונים. אם עדיין יש ביוץ כדאי לנסות על בסיס טבעי. מעבר לזה מה עובי הרירית שלך לקראת החזרה?

עדין11

New member
הי מילי

החזרה על בסיס טבעי - יש לי ביוץ
עובי רירית לפני החזרה - 10.5 (בלי הורמונים)
אמרתי לך שהכל מעולה !
רק.... לא נקלט

מילי7777

New member
הנתונים שלך מעולים

בהחלט הייתי מנסה קלקסן, אני אחרי 3 החזרות, בהחזרה השלישית ניסיתי קלקסן והקלטתי, אמנם ההריון לא החזיק ונפל בשלב מוקדם אבל בהחלט שווה לנסות. מעבר לזה, מסכימה עם חברותיי על נושא הסטטיסטיקה. אפשר כמובן לגדל את העוברים לבלסטוציסט ואז הסיכויים גבוהים יותר אך יש גם סיכון שהעוברים לא ישרדו. שיהיה בהצלחה וצריך הרבה סבלנות, זו לא תמיד דרך קצרה אבל זה יגיע!!!

עדין11

New member
תודה מילי

הרופא שלי לא מוכן לתת לי קלקסן. דיברתי איתו על זה
פרופ' אריאל וייסמן

עצוב לשמוע....

טוב שהכימי נגמר מהר ולא נגררת עם שבוע הכפלות שסופו לא טוב.
מסכימה עם כולן- נכון שזה סטטיסטיקה אבל מצד שני שווה לעצור למעט בירור. התהליך יקר ושווה לבחון את השטח ולפחות לוודא שמהצד שלך עשית הכל.
את יכולה להתייעץ עם עוד רופא. יש אסכולות על קלקסן. בדכ לא מאפשרים את כל הבדיקות מהקופה והן עולות כסף אבל זה שווה את זה.

לגבי איכות העוברים, כמו רירית, מודדים מה רואים אבל לצער כולנו אין זה מעיד על תקינות בהכרח.... עדיין רב הנסתר על הגלוי.

בהצלחה ויש לך עוד הרבה עוברים!

עדין יקרה

מצטערת לשמוע. זה אכן שברון לב. מצד שני, חושבת שבאמת יכול להיות שזה סתם חוסר מזל, שוב העניין המעצבן הזה של הסטטיסטיקה. למרות שמסכימה לחלוטין עם האמירה שהסטטיסטיקה היא חסרת משמעות במקרה האישי!
בדיוק עכשיו בתכנית בערוץ 2 השמיעו קטע מהרצאה של פרופ' משיח בה הוא אומר שבכל גיל יש אחוז גבוה של עוברים לא תקינים, ושגם בגיל 30 השיעור שלהם עומד על 50% (ואז פתאום חשבתי שאולי זו המשמעות של הסטטיסטיקה שניתנת לנו). לכן אולי מה שצריך לקוות הוא שלרוע מזלך ה-50% הלא תקינים הגיעו ראשונים ועכשיו יגיע תורם של העוברים הטובים יותר...
לגבי הבירורים השונים - הייתי מתייעצת שוב עם הרופא לגבי ההחזרה על בסיס טבעי - אני יודעת שהדעות בנושא חלוקות. ובנוסף, הייתי משלימה את בדיקות הקרישיות.
מעבר לזה אין לי הרבה מידע בתחום, ולא נותר לי אלא לשלוח לך חיבוק ולהחזיק אצבעות לקראת הניסיון הבא!

עדין11

New member
הי קרמבו

תודה.....
לגבי ה-50% עוברים לא טובים - ה-3 שהוחזרו לי היו בדרגה 1 והוגדרו כמצויינים. (8 תאים ביום 3 ללא שברים)
אז איך זה יכול להיות שהם היו לא תקינים? זה לא משהו שיכולים לראות מראש?
אני באמת רוצה להעמיק יותר עם בירורי הקרישיות - מקווה שזה לא יקח יותר מידי זמן.
הצעתי לרופא שלי לנסות בפעם הבאה קלקסן (בלי קשר לקרישיות) כי קראתי שיש נשים שזה עזר להן להיקלט.
אבל נראה שהוא לא מוכן לשמוע על זה בינתיים.
מפחדת להמשיך להחזיר......
&nbsp

היי עדין

קודם כל אני מצטערת לשמוע על ההריון הכימי, אבל אולי זה סימן למשהו טוב שעומד להגיע.
לגבי מה שקרמבו אמרה, בתוכנית הערב פרופ' משיח אמר שלנשים בגיל 30 יש 50% עוברים לא תקינים גנטית, כלומר זה לא משהו שרואים בחלוקת תאים או מספר שברים. יש המון עוברים שמתחלקים יפה אבל זה לא מעיד על עובר תקין. ואם לנשים בגיל יחסית צעיר יש כל כך הרבה עוברים לא תקינים זה מסביר מדוע יש נשים שלוקח להן זמן להרות (באופן טיבעי) או שיש להן הפלות. כך שאם אנחנו לוקחות תרומת ביצית מן הסתם חלק מהעוברים שנקבל לא יהיו תקינים.

perspona

New member
לא להתיאש כל כך מהר!!

היי

היה הריון כימי! זה כבר חצי דרך. זא שהגוף שלך יכול גם לקלוט הריון ויש לך 4 עוברים
לי אחרי הריון כימי הגיע הריון תקין. זה היה בהחזרה השניה של מוקפאים
מאז אני כבר בנסיון לילד השני ושוב אתם האתגרים חוזרים
( יש לי תיק יפה ושמן באסותא :))
אז תמשיכי ותבדקי עם הרופא את כל האלטרנטיבות.
אחותי נכנסה להריון הבלוציסט לדוגמא

בהצלחה

עוגי555

New member
מחזקת אותך

מאחלת לך ממש הצלחה מדהימה.
בלת"ק - עשית צילום רחם?
חוץ מזה אני רואה שכיסית הכל...
מקווה שהכימי הוא פרומו לדבר הכי נפלא שיש.
חיבוק
עוגי

עדין11

New member
עוגי החביבה

לא עשיתי צילום רחם
אבל אף אחד עוד לא דרש את זה ממני
אם ידרשו - אני אעשה
לגבי קלקסן - האם כדאי לי להתעקש על זה?

מצטערת על השלילי הייתי בודקת תפקודי בלוטת תריס, ויטמין d
ממני הרופא דרש צילום רחם אחרי הכישלון השני...

לא נראה לי....

זה בכל זאת רק שתי החזרות (כמה שזה עצוב מהצד שלך את עדיין בסטטיסטיקה...).
תראי מה יש לרופא שלך להגיד ולהתייעץ עם עוד רופא לא אומר להחליף בהכרח את הרופא הקיים. רק לשמוע עוד דעה.

מילי7777

New member
לא בשלב הזה

אגב, אין הוכחה לגבי הקלקסן, זה פשוט ניסוי וטעיה, גם הרופא שלי לא השתגע לתת את זה אבל היה מוכן לנסות. אני עשיתי גם פיפל אבל הרירית שלך מעולה כך שאין צורך. בטוחה שתצליחי בקרוב, מחזיקה לך אצבעות!

אני חושבת שבאמת כדאי לעצור ולחשוב עם הרופא...
לא בטוחה שהייתי מחליפה...
אצלי לפני הטיפולים ערך ה TSH היה מעל ל2.5 אז טופלתי ביוטורוקס (יש רופאים שמאמינים שצריך ערך של 2.5 ומטה) וגם הויטמין D היה נמוך
כפי שאמרתי לאחר הכישלון השני הרופא שלי דרש ממני צילום רחם ועשיתי גם בדיקות קרישיות על חשבוני (גם בהמלצתו), חשוב לציין שהכל היה תקין....
כששאלתי על קלקסן אמפירי ענה שלדעתו זה שלב מוקדם מדי כי אני עדיין בסטטיסטיקה...
אין לי הרבה מה להגיד רק לאחל שזה יגיע בקרוב
איילת

עדין11

New member
איזו הפתעה TSH=1.5

בחיים לא היה כזה נמוך
איזה כיף
מצד שני - קצת באסה כי חשבתי שהסיבה תהיה שהוא קצת גבוה....
עכשיו אין לי במי לתלות את האשם.....
ומה לעשות.......

למעלה