הלכות אורח

הלכות אורח

אם אתם מתארחים באופן חד פעמי, כמתאמנים מהמנין (לא כמדריכים), באימון של שיטה אחרת, האם תלבשו את מדי השיטה שלכם, כולל חגורה, או משהו נטראלי כמו טריינינג וטי-שירט?

ZYQ

New member
טרנינג וחולצה קצרה. פעם כשהתאמנתי ב

באיגרוף תאילנדי, הגיע לשיעור ניסיון חייל ששירת קרוב(אבל גר רחוק, למד איגרוף תאילנדי בשיטה המשולבת) הוא נכנס לאימון עם מגן עצמ שוק בסגנון מגף, כזה שמגן מפני בעיטות עקב סיבוביות(בעיטת קרס), בדר``כ היינו עושים קרבות זירה עם אנשים מהלוחמה המשולבת(משולב עם קרטה), הבננו שיש לנו אורח משיטה ``יריבה`` ובאימון הוא היה מופרע ולא זהיר, ואז הוא התחיל לחטוף מאיתנו מכות רצח(במסגרת עבודה בזוגות) , הוא עבד מלוכלך ולכן למד שלא צריך לזלזל בקבוצה היריבה שלא משלבת בעיטות אחוריות(באיגרוף תאילנדי לא מאבדים קשר עין, לא מפנים גב ליריב וכו`. . .) הוכחנו לו שזה שהוא משתמש במגוון בעיטות זה חסרון, למרות שהיה ברמה מתקדמת ואנחנו היינו קבוצה של בינוניים. בקיצור, לא להסתבך בקטע של איזו שיטה חזקה יותר. . . וזה מזכיר לי שהיום למישהי נפל הסלולארי(לא קשור לאומנויות לחימה)היא הרימה אותו ואז נפל לה שקל מהכיס והיא לא שמה לב, אז סימנתי לה עם היד, כדי שתבין שנפל לה עוד משהו, היא התעלמה ממני בחיוך(חיוך מטופש, היא חשבה שאני מתחיל איתה) ואז השארתי את השקל שנפל, פשוט זה הרגיז אותי שלא האמינו לי ולכן לא לקחתי את השקל ה``טמא`` גם השקל הגעיל אותי כי הוא חלק מהבחורה שהרגיזה אותי. אם זאת אם היה מדובר בחמישה ש``ח סביר להניח שהייתי טורח לקחת אותם לעצמי(יש גבול לכל תעלול). אז לסיכום: לא !

בוקסר וrashguard. פעם כשהתאמנתי ב

נור (זה כמו סוהא אבל יותר מוצלח כי נור יותר יפה, וזה מוכח מדעית) שזו אמנות לחימה שבה אפשר להלחם ביריב על ידי דמיון שלו בתוך הגוף שלך (בערך באיזור הטבור) ואז ביצוע חוקן עשבים אגרסיבי (זה עוזר מאוד כדי להשיג שליטה על כל הנקבים וגם על רגש. בעיקר על הרגשת ההקלה שאתה מקבל אחרי שהלכת לשירותים) הגיע לשיעור נסיון לוחם משיטה מאוד קתלנית (זה כמו קטלנית אבל יותר רציני, ומי שלא מאמין לי שיבדוק בגימטריה) שגר קרוב אבל במקור היה מגלקסיה אחרת, ופשוט הוא איבד את המגבת אחרי הטרמפ האחרון שהוא לקח, בכל מקרה הוא נכנס לאימון עם מגן אשכים ממתכת, כזה שאמור לעשות הארקה לצ'י דרך ים הצ'י הפנימי שנמצא איפשהו באיזור, אל תתפסו אותי במילה, בדר"כ היינו עושים תחרויות חישמול ארנבות בצ'י עם אנשים משיטות קתלניות (משולב עם במבוק-צהוב. יש לי קלטת הדרכה), הבנו שיש לנו עסק עם מישהו שיש לו בלוטת איצטרובל מוגדלת ויש לו תגובות רפלקסיביות מדהימות והוא גם זז כמו <חיה כלשהי> ובאימון הוא ניסה לגרות לנו את הbasal nuclae ע"י השפרצות דופאמין בלתי מבוקרות, עבד מלוכלך (היה לו כתם של טחינה בפינה של הפה) ואז הוא התחיל לקבל מאיתנו זרמים תת הכרתיים מסוכנים (במסגרת עבודה על טלפתיה), הוכחנו לו ששום דבר לא עובד מול מסרים בסגנון "הני לא הוהב הותך. התה פויה" למרות שהוא התאמן כבר לפחות חודשיים ואנחנו רק יומיים וחצי (אבל רצפוים!!!!1 ובאמונה). בקיצור, לא להסתבך במלחמת קרקע באסיה אם אתם מבינים למה אני מתכוון... וזה מזכיר לי שהיום למישהו נפלה נקניקיה בלחמניה (קשור מאוד לאמנויות לחימה) והוא לא הרים אותה בגלל חוק השלוש שניות וגם אני לא כי אני לא אוכל, אני לא מתחבר לדברים גשמיים. אז לסיכום: אולי! תלוי במזג האויר.

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gifכל מילה רלוונטית! לקחתי לתשומת ליבי

והחכמתי. תודה

אביב tkd

New member
כאורח סידרתי

לפי בקשת המאמן. מבלבד מקרים מאוד מיוחדים אני נמנע מללבוש את הג'קט והחגורה שלי מכיוון והם משייכים לי רמה ודרגה שאני לא מחזיק בהם באמנות שמארחת אותי.

את הג'קט והחגורה אתה לא לובש,

אבל מה עם המכנסים והחולצה הקצרה של השיטה? תלבש? או שתלבש משהו ניטראלי לחלוטין?

אביב tkd

New member
תלוי בתנאים

המכנסיים מאוד נוחים לכל דבר שהוא לא גרפלינג, ובדרך כלל אני לא רואה סיבה ללבוש משהו יותר נייטרלי. לגבי החולצה הקצרה -יש לי רק אחת ואני שומר אותה כחולצת חירום במידה והג'קט בכביסה.

d y s

New member
אפילו לא אומר את דרגתי

אבוא כהדיוט גמור כי אכן אני כזה.

Tonjin

New member
לא הבנתי..

זה מאד תלוי בשיטה, בשיטות יפניות ה"מדים" כמעט תמיד זהים ככה שאין בעייה אם זה, במידה ומדובר בשיטות אחרות בדרך-כלל מתאמנים "בבגדים שנוח לזוז בהם" או "בבגדי היום-יום" (בשיטות מוכוונות הגנה עצמית) ואין סממנים חיצוניים שמראים דרגה. אני משתדל שיהיו לי תמיד בתיק שתי חגורות - האחת היא החגורה הרגילה שלי והשנייה לבנה: אישית יש לי נטייה ללבוש תמיד את הלבנה כשאני בביקור ובטח שבשיטה שמאד שונה משלי, אבל יש מורים שמתעקשים שתלבש את החגורה המקורית שלך. כמובן שיש מליון משתנים שונים, אין דין ביקור אקראי ספונטני בדוג'ו בו לא היית מעולם ואתה לא מכיר אף אחד מהמתאמנים בו כדין דוג'ו מאותה השיטה שהוצגת בו או נשלחת אליו ע"י המורה שלך ןהגינונים יהיו שוב שונים במקום אליו אתה מגיע להתאמן עם חבר המתאמן באותו מקום באופן קבוע וכו' וכו'.. מניסיוני, נימוס בסיסי, חיוך ושאלה זהירה ומנומסת כשאתה לא בטוח בד"כ עובדים יותר טוב מכל חגורה וחליפה

בעיקרון השאיפה שלי היא לבוא "נייטרלי"

אם אני בא לאימון חד פעמי במקום בו לא מכירים אותי, לא אומר את הרקע שלי ואתאמן כאחרון החניכים. בסוף האימון אומר תודה ואלך. אם מדובר בהתחלה של אימון ארוך טווח במקום חדש, כנראה שנושא הרקע יעלה (גם אם לא אומרים, אפשר לזהות תנועות של מישהו שעסק באמנויות לחימה כלשהן, גם אם מדובר בתחום שונה לחלוטין). עדיין אתאמן כמתחיל, כלומר אם יש חגורות אז עם חגורה לבנה (כמו טונג'ין, יש לי כמה כאלה בתיק למקרה שאצטרך). גם כשאני מתארח במקום בו מכירים אותי, את הרקע שלי ואת הדרגות שיש לי שם (נניח המורה וחלק מהתלמידים), אני אעדיף לשים חגורה לבנה ולהתאמן איתה (בפרט אם אני עושה זאת לבדי, ולא אם מדובר באירוח יחד עם אחד המורים שלי). לגבי הטריינינג וחולצת ה-T: אם צריך חליפת אימון, אז אבוא עם אחת מהחליפות שיש לי אבל בלי כל הסמלים המזהים. אם לא צריך (למשל כמו באיגרוף / מואי תאי / קיקבוקס / האבקות וכו') אז אבוא עם בגדי אימון נוחים כמקובל שם. רן.

../images/Emo178.gif אתה לא מאמין איזה אימון היה אתמול...

המזגנים לא הכי פעלו, האימון כרגיל היה אינטנסיבי, ובסוף 3 השעות היינו שחוטים ברמה שלא זכורה לי כבר הרבה זמן

למעלה