ניתוח מהמשחק שיתברר כשקרי, טיפשי ומיותר:
אני אלך, אולי נגד הסיכויים ואפילו נגד תחושת הבטן שלי, על בוסטון. זה מה שההגיון אומר לי. למרות הביתיות, הכושר הטוב של המג'יק והבינוני של הסלטיקס (למרות 6 נצחונות רצופים הם נראים פחות טוב מלפני חודש). והסיבות להלן: 1. קווין גארנט. לדעתי המשחק תלוי בו במידה רבה. למג'יק אין שחקן שמסוגל לשמור אותו, ומאז ומתמיד נקודת התורפה של ארלנדו הייתה גבוהים זריזים מכדי שדוויט יספיק לצאת ולהפריע לזריקה שלהם. הם שומרים טוב את קשת ה-3, יש להם וואחד הרתעה נגד חודרים, אבל מול גבוהי הלונג 2 אין להם תשובה. אם גארנט ייקח את המשחק על עצמו ויקלע, הסיכוי של בוסטון לנצח מצוין. 2. הרוטציה ההגנתית של בוסטון. אורלנדו מסתמכת בעיקר על משחק פנים-חוץ של כיווץ הגנת היריבה, מסירה-שתיים החוצה כך שיש שחקן עם יתרון על השומר. ההגנה של בוסטון מאוד מתואמת ומהירה, לא סתם היא סופגת שלשות באחוזים נמוכים מאוד. המג'יק כידוע מסתמכים הרבה מאוד על השלשות שלהם, כמובן שאין צורך להוסיף שלבוסטון יש גם סטופרים טובים באחד על אחד והגנת פנים חזקה מאוד. הצ'אנס של אורלנדו הוא משחק מפלצתי של דוויט, אבל זה בכלל לא יהיה קל מול הכוח והמהירות של פרקינס-גארנט. לא קל לקלוע, לא למסור ולא לשמור על הכדור. אם הוא יצליח זה ישאיר את המג'יק במשחק. אני לא חושב שישועה תבוא ממקום אחר. 3. חובת ההוכחה. אורלנדו עדיין לא הוכיחה לגמרי ש"יש לה את זה" מול הגדולות. היא אמנם ניצחה יפה את הלייקרס אבל זה היה כשהייפ סביבה היה נמוך יותר. עכשיו סופסוף הם מקבלים את ההערכה שייחלו לה, ואני לא יודע אם הם ידעו לעמוד בלחץ מהסוג הזה. בפעם הראשונה הם מגיעים פייבוריטים על הנייר מול קבוצה בכזה קליבר, המוכנות צריכה להיות גם מנטלית ואני לא בטוח שהיא טובה. לסיכום, אני חושב שאם גארנט יהיה טוב ובוסטון יצליחו למזער את הנזק של דוויט לממוצע ומטה בסטנדרטים שלו, הם ינצחו. מצד שני כמו שאמרתי- הניתוח הזה מטופש ובכלל להמר נגד תחושת הבטן זה לא בריא. שיהיה אחלה משחק.