הלילה ב-3:00 - win or go home

go lakers go

New member
כרמלו אני לא אמרתי שהוא לא פצוע

או לא מוגבל יחסית בגלל המרפק,אבל מכאן ועד לשחק עם רצועה קרועה במרפק זה הזוי. על היכולות שלו כשחקן כדורסל אין עוררין,הוא לא צריך להוכיח כלום.על היכולת שלו לתפקד במצבי לחץ יש לו עדיין מה להוכיח.מה שקרה לו במשחק 5 מזכיר את מה שקרה לרונלדו(הכדורגלן מברזיל) ביום משחק הגמר במונדיאל נגד צרפת בשנת 98. כל מי שראה את משחק 5 ראה את לברון גמור נפשית . בכל חיי לא ראיתי שחקן כושי כזה חיוור

carmelo

New member
אם הוא היה כזה חיוור, כנראה שהילד גם חולה (;

שוב, המקור אמר "רצועה קרועה במרפק", אין לנו מושג אם זה באמת נכון, או איפשהו על הסקאלה שבין "להשבית לחודשיים" לבין "מוגבל יחסית בגלל המרפק". אולי לברון מסוגל עדיין לשחק ברמה מסוימת, אבל כזו שפשוט לא מספיקה מול הגנה כמו של בוסטון, ועם פציעה שבעונה הרגילה היתה משביתה אותו ללא מעט זמן. גמור נפשית, חיוור, זה מצבים שאתה מייחס להבעות פנים ושפת גוף, מבלי לדעת בוודאות מה הגורם לכך. הפרשנות שלך? סבירה. בעיני, גם שלי סבירה, ולא דורשת קדם-הנחות לגבי מצביו הנפשיים של לברון.

go lakers go

New member
גם לא ללחוץ יד לשחקני אורלנדו זה מצב נפשי קשה

המקור שהבאת זה לא מקור...עם כל הכבוד לאתר הזה זה עדיין לא ESPN או YAHOO ובכלל "ידיעות" של "מקורבים" זה משהו שצריך להוריד מהפרק.ואני לא מדבר ספציפית על לברון,אלא בכלל

carmelo

New member
בוא לא נגזים

תקרא לאי-לחיצת הידיים "אקט בלתי ספורטיבי", זה כבר עניין לפרשנות ויש כאלה, בעיקר שחקני עבר מתקופות פחות מלוקקות, שחושבים שזה היה אקט סביר למדי. אבל גם בראייה ביקורתית, זה לא "מצב נפשי קשה" אלא מקסימום בכיינות וחוסר ספורטיביות.

go lakers go

New member
ברור שזה לא ספורטיבי

על זה אין ויכוח,השאלה מאיפה הצעד הזה נובע...והתשובה שלי לפחות היא חוסר יכולת להתמודד עם כשלון,משמע בעיה נפשית/מנטלית. גם מתאגרפים במשקל כבד מפוצצים אחד את השני באגרופים,גורמים אחד לשני זעזועי מוח ונזקים לעיתים בלתי הפיכים,אבל שהקרב מסתיים הם לוחצים ידיים. קובי קיבל במשחק 6 בבוסטון 40 הפרש על הראש ולחץ ידיים...אז למה שלברון לא? ובכלל אתה זוכר שחקן אחר שלא לחץ ידיים במקרה דומה? כי אני לא שנה שעברה שהלייקרס לקחו אליפות באורלנדו,הווארד ונלסון לא רק שלחצו ידיים לשחקני הלייקרס,אלא נשארו כל הטקס של הענקת צלחת האליפות ללייקרס, על הספסל של אורלנדו. אלה ספורטאים אמיתיים.

rapgamer4ever

New member
עכשיו גם אני חושב שאתה מגזים

לא ללחוץ ידיים זו לא בעיה נפשית ומנטלית או חוסר יכולת להתמודד עם כשלון... זו פשוט ילדותיות או לחילופין הרגשה שהכל מותר לך, מבחינת תקשורתית כמובן, מה שלא רחוק מהאמת. לדעתי אתה יכול לא ללחוץ ידיים ולהיות השחקן עם החוסן המנטלי הכי חזק בעולם. אני לא רואה קשר ישיר בין השניים. חוץ מזה- כולם באורלנדו תותחים. גם השחקנים וגם ההנהלה ראויים לצל"ש מבחינת ספורטיביות.

go lakers go

New member
בגלל זה כולם לוחצים ידיים חוץ ממנו

שחקני כדורגל נלחמים אחד מול השני על המגרש אבל שהשופט שורק כולם לוחצים ידיים ומחליפים חולצות.על מתאגרפים כבר דיברתי.גם ב NBA כולם לוחצים ידיים,ואם חיית משחק כמו KG לוחץ ידיים אחרי הפסד אז זה אומר דרשני. וגם אם אני אלך לפי הראש שלך,שזה רק ילדותיות(שגם אני חושב שזה ילדותי) אז אתה צריך להבין שמשהו עומד מאחורי זה.לברון אומנם "רק" בן 25 אבל הוא כבר 7 שנים בליגה והוא אייקון ברמה עולמית.לדעתי,לא ללחוץ יד לשחקן מקבוצה יריבה לאחר הפסד זו מצוקה רצינית , ומשהו עומד מאחורי אותה מצוקה. בקיצור,נסכים שלא להסכים בסוגייה הזו.

Guram100

New member
בחיי שלא ידעתי על הקטע של לחיצת הידיים.

פיספסתי את המשחק ההוא ואני לא זוכר למה. אבל השנה היה משחק נחמד כשהנגטס התארחו בקליבלנד והיה קרב נחמד מאד בין לברון לכרמלו. דנוור ניצחה בנקודה או שתיים (לא זוכר) כשכרמלו צלץ ג'אמפ-שאט משני שליש מרחק תחת שמירה של לברון, ממש עם שניות הסיום. לברון לקח את זה באופן אישי, וכשנשרקה שריקת הסיום מרוב עצבים ועלבון רץ זועם לחדר ההלבשה כשכולם לחצו יד אחד לשני.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הערה חשובה ואחרונה

אני מאוכזב מלברון ו"יורד" עליו בגלל שזה לברון ובגלל שאני כאוהד מצפה ממנו ליותר. משחקן על כמוהו בהחלט ניתן לצפות להרבה הרבה יותר לא רק במשחק הזה אלה בכל הסידרה עד עכשיו. ולצורך העניין ירדתי על קובי באותה מידה גם אחרי שני המשחקים מול אוקלהומו כשקובי היה רחוק מלהזכיר את הקובי שאנחנו מכירים.

carmelo

New member
וגם במקרה של קובי, היתה פציעה

נגעת בדיוק בנקודה שלי, אני לא בא כאן על תקן סניגור שמתווכח עם "שונאי-לברון"...מפריע לי שמי שיודע לאהוד את לברון ולקשור כתרים לראשו, קופץ ישר למסקנה שהוא מאכזב ברמת המנהיגות/מנטליות/וואטאבר, ולא שוקל לרגע עד כמה המרפק עשוי להשפיע.

Guram100

New member
אבל לא ראינו סבל של כאב פיסי

שחקן בעל בעיות אורטופדיות/ריאומטיות אינו יכול שלא להתעוות מכאב. שחקן שיש לו כאבים במרפק אמור לנענע את היד ולקפל ולהחזיר את המרפק כשהוא מראה חוסר נוחות רציני. כשיזרוק מרחוק בגלל הכאב, הכדור אמור לעוף הצידה בכלל בגלל שאם הכאב רציני, תגובת הגוף היא לכווץ את השריר ואז לא היה לו איזון והיינו רואים עליו עויתות כאב. חוץ מזה, שחקן חייב לדווח על מצבו וכנ"ל רופא חייב לשחרר הודעה לתיקשורת כי הרבה כסף ובורסה כשורים לעניין. לא?

webber44

New member
אין כאב מיוחד בפציעה של רצועה

הרצועה היא לא רקמת עצב רגילה, גם ברגע הקריעה עצמו הבנאדם לא חש כאב, בניגוד לפציעה בעצם\שריר\סחוס (ראה מקרה אודן). בד"כ בפציעה של רצועה מרגישים בבעיה רק כאשר מנסים להפעיל את האזור הפגוע, למשל כאשר בנאדם נופל וקורע את רצועת הברך, רק כאשר הוא ינסה לקום מחדש הוא לא יצליח, אבל עד אז יכול להיות שהוא לא יידע שהרצועה נקרעה. אגב, יש אנשים שקרעו רצועות וממשיכים את החיים כרגיל בגלל שהשריר עצמו מספיק חזק אצלם ומצליח להחזיק את המקום ללא צורך ברצועה. יש מקרים בהם ניתן לשחזר את הרצועה, ויש מקרים בהם הפתרון היחיד הוא השתלת גיד שנלקח ממקום אחר בגוף. לפי דעתי לברון לא קרע רצועה, אחרת בכל פעולה לאחר יישור המרפק מתבצעת הרפייה של השריר מתוך רפלקס ואז ניתן יהיה להבחין בקיפול מיידי של היד, ואצלו הדבר לא התקיים. כנראה מדובר בפציעה מסוג שונה במרפק, בכל מקרה הוויכוח האם זאת הסיבה ליכולת שלו או לא היא לא רלוונטית כל עוד לא יודעים בצורה מפורשת מהי חומרת הפציעה. נחכה לפרסום ואז ניתן יהיה לחוות חוות דעת נכונה ולא ספקולטיבית.

Guram100

New member
מההההההההההההההההההההההההההה?

אתה בטוח? אולי אתה מתכוון לקרע חלקי. אם הגיד כולו נקרע, המקום מתנפח כמו בלון וחייבים להשתיל גיד חדש. זה נכון. אבל אפילו תחבושת לא ראינו עליו.

webber44

New member
כן אני בטוח

ההתנפחות תבוא אם תנסה לאמץ את המקום בכוח, אבל הפציעה עצמה לא אמורה לכאוב, אפילו אם מדובר בקרע מלא. בד"כ קרע מלווה בחבלה במקום הפציעה ולכן יש כאבים (כמו שקרה לי) אבל אם מדובר בקריעה בלבד אין כאב, וגם לא תמיד התנפחות. ללברון אין תחבושות ואין כלום, ההשערה שלי היא שמדובר בחבלה טורדנית אבל לא משהו רציני שדורש ניתוח.

webber44

New member
תבדיל בין גיד לרצועה

נקע מוגדר בד"כ כפציעה ברצועה או בגיד. גיד זה דומה לרצועה, גם הוא מורכב מרקמה גמישה שמחברת בין עצמות בגוף, אבל בניגוד לרצועה הוא לא אלסטי, ז"א שהוא מחבר בין עצמות שהתנועה בהם מאוד מוגבלת. יש גם רצועות שמחברות בין עצמות שהתזוזה בהם היא לא מיפרקית (כמו עצם האמה, שבעצם מורכבת מ-2 עצמות- אולנה ורדיוס + רצועה, אגב, שם במקרה של נקע כן יש כאב, אבל זה בגלל סיבה אחרת). רוב הרצועות ה"חשובות" (נכון לומר מסובכות) נמצאות במפרקים, שם הפציעות הרבה יותר בעייתיות.

Executioner

New member
התשובה לבחור היא- לא

נקע זה ברצועות וזה נע בין מתיחה לרצועה לבין קרע ברצועה. בהתאם לדרגת הנקע. אתה מתבלבל- גיד מחבר בין עצם לשריר ורצועה בין עצם לעצם במפרק. הגיד הוא הנמתח ולא הרצועה, הרצועה מונעת את התזוזה.

Guram100

New member
יפה. כל זה נחמד מאד אבל..

שהייתי יותר צעיר ויותר עצבני התאמנתי בקאראטה והיו לי הרבה פציעות. פרקתי כתף, נשברו לי השיניים, נקעתי קרסול מידי פעם, נשברו לי צלעות... בכל מיקרה את כל הפיסיולוגיה לא טרחתי להבין, אבל דבר אחד אני יודע. כל פציעה הכי קטנה של גיד או רצועה פוגעת באופן משמעותי ביכולת התנועה, הדיוק והקואורדינציה. ממש לא נראה לי שלברון סובל ממשהו רציני. בטח סתם אקזמה במרפק. שישים משחה..

למעלה