סיכום הסדרה
ולשמחתי הרבה הצלחתי לראות די הרבה תחת הלו"ז הבעייתי שלי בצבא. אז ככה: 1. קליבלנד לא הפסידה, לברון לא הפסיד, אלא בוסטון ניצחה. הרוב הגדול מתייחסים בצורה מקובעת לסדרה הזאת. בצורה של "קליבלנד נחשבה לפייבוריטית בהתחלה, מכך נובע שאם היא הפסידה זה באשמתה". אני לא מסכים עם זה, כשבוסטון טובה היא הכי טובה בליגה והספקנו לראות את זה לפני שנתיים. הסלטיקס היו טובים בסיבוב הראשון, הראו יכולת גבוהה מאוד ואם היה להם 60 נצחונות בעונה הרגילה, אף אחד לא היה מרים גבה.לאורך כל הפלייאוף הם שיחקו כמו בוסטון של 60 נצחונות ולא של 50, אני חשבתי שזה יספיק לסדרה מאוד צמודה ושהביתיות תכריע לטובת קליבלנד, אני בטח שלא מופתע מזה שהסלטיקס לקחו את הסדרה. צריך להבין שהקאבס שיחקו מול קבוצה מאוד מאוד חזקה כשהיא מתחברת, והסלטיקס מחוברים עכשיו. 2. לפני המשחק חשבתי שגורלה של בוסטון תלוי ביום הקליעה של ריי ריי. אז מסתבר שהם עדיין מסוגלים לחנוק בהגנה ולנצח דרכה- בשלושת המשחקים האחרונים קליבלנד לא הצליחה לעבור את 88 הנקודות, או לחילופין את ה-41% מהשדה. זה נובע מסיבה מרכזית אחת שנקראת קווין גארנט. הוא מציג את היכולת הטובה ביותר שלו מזה שנתיים, מנהיג את החבר'ה על המגרש ועל הספסל ומכניס את הרעל שכל-כך הורגש בחסרונו בחודשים האחרונים. KG גם הכי בריא מזה די הרבה זמן, ואני חושב שהוא ההבדל העיקרי בין בוסטון של שנה שעברה (בהיעדרו) ושל העונה הרגילה הנוכחית, לבין בוסטון של פלייאוף 2010. 3. ראג'ון רונדו שחקן מצוין, אבל החגיגה שלו בסדרה היה בעיקר תעודת עניות למייק בראון. אני מוכן עוד איכשהו לספוג את כמות האסיסטים שלו שנובעים בין השאר מיכולת קליעה מאוד גבוהה של הסלטיקס, אבל לחטוף משחק כמוהו כל-כך הרבה נקודות בצבע זה בזיון. היה מקום לשתף הרכב נמוך של דלונטה-מו-פארקר-לברון, זה לא שג'יימסון הקשה על גארנט בכל מקרה. בכל אופן אני מסרב להצטרף לזרם ולעשות את רונדו יותר ממה שהוא, אני זוכר שהוא נמצא בסיטואציה האידיאלית המוחלטת בשביל שחקן כמוהו וממש לא חושב שהוא מסוגל להתקרב למה שהוא עושה בבוסטון במקום אחר. 4. כנראה שהקדנציה של לברון הסתיימה בקליבלנד, כנראה שבטעם טיפה מר אחרי שלראשונה הוענקה לו הזדמנות אמיתית לקחת אליפות והוא נכשל.אני מקווה שההייפ סביבו קצת ירד ושהמדיה תיזכר שיש בליגה יותר מלברון ועוד 2-3 שחקנים. זה יעשה טוב לכולם ובמיוחד לו. 5. ברכות לראשיד וואלאס על חזרתו לרלבנטיות. 2 משחקים טובים שלו בסדרה זה כל מה שבוסטון צריכה. למי שהספיק לשכוח- פוסט אפ, קליעה מבחוץ ושמירה טובה על חיות צבע. יהיה רלבנטי במיוחד במשחקים בהם פרקינס יכנס לבעיית עבירות מול דוויט.