הלילה ב-3:00 - win or go home

OrEl74

Well-known member
מנהל
הלילה ב-3:00 - win or go home

כמובן שהמשפט הזה מתייחס לקליבלנד שחייבים ניצחון הלילה בבוסטון אחרת הסיפור שלהם גמור לעונה הזאת וככל הנראה גם הרומן של הקאבס עם לברון. רגע האמת של קליבלנד ושל לברון שמאתמול סופג המון ביקורת בכל מדיה אפשרית מגיע וזה הולך להיות משחק עם המון מתח ועצבים (יהיה מכות) ומשחק שחובה לראות! שידור ישיר ב-ESPN וכרגיל ניפגש פה להעביר חוויות תוך כדי משחק.

rapgamer4ever

New member
הימור שלי

לברון קולע 40 והמשחק נגמר בפחות מ-5 הפרש אבל לא יודע לאיזה צד. ולא יהיה באזר ביטר. זה סמלי מדי. לדעתי המשחק תלוי בעיקר בריי אלן. מגארנט ומרונדו אתה יודע פחות או יותר למה לצפות, כנ"ל מפירס (בצד ההגנתי והמשמעותי יותר מבחינתו). אלן לעומתם- כשהוא טוב ההתקפה של בוסטון תמיד נראית טוב. הוא גם המפתח של כל הריצות של בוסטון שסוגרות משחק. הנה אני מסתכל בסטטיסטיקה- עד כה, אלן בפלייאוף קולע 21 נקודות בממוצע בנצחונות של בוסטון, לעומת 12 נקודות בהפסדים.

carmelo

New member
המרפק של לברון

הנה מידע מעניין: http://www.realgm.com/src_wiretap_archives/66534/20100512/lebron_could_have_torn_ligament_in_elbow/ A medical professional close to LeBron James is suggesting James is suffering from a torn ligament in his right elbow, according to a report from Fear The Sword. "Lebron has a torn ligament in his elbow that should keep him out 6 to 8 weeks," said the source. "He's trying to play through it and not complain, so the media doesn't know it's that serious. Before game 4 he had a shot in the elbow to numb it. You can only get the shot once every 10 days, so last night he couldn't do it." מי שרוצה יקרא לזה תירוץ, בעיני זה הסבר מאוד מתקבל על הדעת למה שראינו במשחק מס' 5.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא הסבר ולא נעליים

לברון היה פאסיבי לחלוטין במשחק הזה ואי אפשר להגיד שזה בגלל המרפק. אם הוא היה זורק או מנסה לעשות את הדברים הרגילים שהוא עושה ולא מצליח אז אפשר היה להגיד שזה בגלל המרפק אבל במקרה הזה לברון פשוט לא היה במשחק ואין ספק שזה היה משהו מנטלי. אני מאמין שלברון יבוא לסתום כמה פיות הלילה ויתן משחק גדול.

carmelo

New member
אולי הוא ידע טוב מאוד למה הוא מסוגל ולמה לא

אני זוכר שהוא כן לקח כמה זריקות ספורות מבחוץ, היית מעדיף שהוא יחטיא ויחטיא, העיקר כדי שלא "יראה פאסיבי"? ברגע שהסלטיקס קלטו שהוא לא מסוגל להוות איום מבחוץ כמו במשחק מס' 3, היה להם הרבה יותר קל למנוע ממנו חדירות לסל. באמת שלא ברורה לי הנטייה הזאת להמציא סיפורים פסיכולוגיים, במקום לקחת בחשבון את ההסבר הרפואי הפשוט. אני מאמין שאם ההנחה שלברון משחק עם כאבים משמעותיים, ועדיין אסור לו לקבל זריקה, תתברר כנכונה - שוב נראה משחק גרוע מצד לברון, ובוסטון תנצח.

rapgamer4ever

New member
אם הוא באמת לא היה יכול לעשות כלום

לא עדיף שכבר ישב בצד? אני לא מקבל את סיפור המרפק. רק בתור תירוץ חלקי- בטח לא בתור סיבה מוחלטת. שמענו על המרפק אחרי גיים 2 אותו הפסידה קליבלנד, ושכחנו מאותו מרפק אחרי שהוא קלע 21 ברבע הראשון בדרך לבלואאוט בבוסטון. עכשיו לברון שוב הפסיד בבית אז שוב מדברים על המרפק. אני בטוח שבגיים 6, בין אם לברון ינצח או יפסיד, הוא יתן משחק חזק ולא יראה אפילו קצת כמו שחקן שמושבת לחודשיים.

carmelo

New member
אתה לא יכול לדעת את מידת השתנות חומרת הפציעה

שימו לב שאחרי שני המשחקים הראשונים, היתה מנוחה של 3 ימים. בין משחקים 3, 4, 5 וזה של היום, יש הפסקה של יום בלבד. אז לברון נתן תצוגת על במשחק מס' 3, שילם עליה את המחיר, קיבל זריקה לקראת משחק מס' 4, וזהו. אם יש פה איזה אורטופד או מישהו שמבין בתחום, הוא מוזמן לסתור את מה שאני מציע. אבל לומר "שמענו על המרפק", "שכחנו מהמרפק", זה לא רציני.

rapgamer4ever

New member
הספקולציות הן דוקא אלה שאתה מעלה

היית צריך לכתוב תסריט שלם כדי ליישב את הבעיה של המרפק לעומת היכולת של לברון. ואחרי המשחק הלילה, שאני בטוח שלברון יצטיין בו, גם התסריט הזה לא יהיה מספיק יצירתי. תראה- אני לא חושב שהמרפק של לברון הוא 100%. לא מאמין שעובדים עלי בעיניים ואין שום בעיה. אבל אני גם לא חושב שהבעיה היא עד כדי כך גדולה שגרמה ללברון להיראות כמו שהוא נראה. אם היא הייתה עד כדי כך גדולה הוא לא היה משחק כל-כך טוב בגיים 3. אם היא הייתה עד כדי כך גדולה הוא לא היה משותף ברבע הרביעי שקליבלנד נכנסת אליו בפיגור 17 נקודות. אם היא עד כדי כך גדולה הוא לא יהיה מסוגל לשחק בצורה סבירה הלילה, ושנינו יודעים שהוא יהיה הרבה יותר מסביר. ככה שהמרפק זה במקרה הטוב סוג של נסיבה מקלה- אבל לא יותר. בטח שלא פותר את לברון מהתצוגה הכל-כך חלשה שלו.

carmelo

New member
שום תסריט

הצעתי שלאורך הסדרה, המצב של הרצועה הקרועה מחמיר. האם זה נשמע לך תרחיש רפואי סביר? לא מדברים פה על שחקן עם שבר, שאז בכל מקרה הוא לא היה משחק. אתה בעצמך מודה שהמרפק שלו הוא לא 100%, אז מה קשה לקבל בכך שעם התקדמות הסדרה, אפשר כבר לדבר על 25-50% לעומת 75% בתחילתה? אני באותה מידה יכול לומר שאתם מציגים תסריט פסיכולוגי. אם לברון היה בכזה בור מנטלי, הוא לא היה מפגין כזו תצוגת תכלית במשחק הראשון שבוסטון מארחת לאחר ניצחון בקליבלנד והזדמנות לעלות ליתרון ראשון בסדרה. ולא, זה לא שנינו שיודעים שהוא יהיה הרבה יותר מסביר הלילה. לא אתפלא לראות את אותו לברון, אבל אם קליבלנד מסביבו תיראה אחרת, אז הוא יוכל לתרום בדרכים שלא מצריכות "50 זריקות" וינצח. תרחיש שיכל לקרות גם במשחק מס' 5, ואז בכלל לא היינו מנהלים את הדיון על "המנטליות של לברון".

rapgamer4ever

New member
אל תצטט "50 זריקות" כי זה לא ציטוט שלי

וגם לא "המנטליות של לברון". אז בבקשה תדייק כי אתה מתדיין עם אנשים שונים ודעות שונות- לא אתה אל מול "כל השאר". נתחיל מזה שבתכלס אם משהו קרוע הוא קרוע. אני באמת לא מומחה אבל נשמע לי קצת מוזר שיהיה אפשרי לתפקד. גם לא זוכר תקדים של שחקן ששיחק כשהיה לו קרע. נצא מנקודת הנחה שמדובר בבעיה אחרת ברצועה של המרפק שהיא לא קרע. אם תשים לב, אני פחות התייחסתי (לפחות בהתחלה) לצד הרפואי אלא לצד המסנגר על לברון. דיברו על המרפק אחרי שהפסיד את משחק 2. שים לב- אחרי שהפסיד את משחק 2 (לכאורה בגלל הבעיה במרפק), הוא שיחק כמו ששיחק במשחק 3. וזה לא מתיישב עם תיאוריית ההדרדרות הרפואית (שכן נראית לי תרחיש סביר תיאורטית, אבל לא תוכיח את עצמה אחרי המשחק הלילה). אולי באמת למרפק יש חלק בזה, אני לא יודע וגם לא פסלתי את זה. אני פשוט לא יכול לקבל שתולים רק במרפק את כל האשמה- כי זה הכי נוח וזה גם מה שעשו כשלברון הפסיד את גיים 2 בבית. עזוב את גיים 5 ספציפית. לברון לא מגיע להישגים שהיית מצפה ממנו, לאורך הסדרה. פשוט בגיים 5 זה בא לידי ביטוי באופן מובהק יותר- כי לברון אפילו לא ניסה. לכן לא מוצדק בעיני לתרץ הכל במרפק הזה, שנזכרים בו כל פעם שלברון מפסיד בבית (גם בגיים 2, להזכירך). עכשיו אני אנסח את עצמי בצורה הכי ברורה. לדעתי ללברון יש בעיה במרפק שפוגעת במידת מה במשחק שלו. לדעתי המרפק הוא לא הסיבה העיקרית ליכולת של לברון אתמול, או בסדרה בכלל. אם לברון ינצח הוא ינצח בזכות עצמו ואם הוא יפסיד- המרפק יהיה נסיבה מקלה להפסד שלו, לא הסיבה העיקרית. שחקנים שפצועים קשה לא משחקים ובטח שלא ביכולת גבוהה כ"כ כמו שלברון מראה לפרקים.

carmelo

New member
ידעתי שאני לא מצטט אותך

לא היה פה עניין של ייחוס אמירה ספציפית לך, אלא שמשחק גדול מצד לברון יחשב למה שראינו במשחק מס' 3, כשהאמת היא שאם הוא באמת פצוע קשה, עדיין יש לו את היכולת לתת משחק גדול אבל בדרכים אחרות. זה שיש סנגוריה על לברון זה אכן מעצבן, אני למשל לא סובל דיבורים על "הצוות המסייע החלש שלו". מצד שני, תקפתי בעבר ואמשיך לתקוף את יכולת האימון של מייק בראון. אני חושב שעם מאמן אחר, היו ללברון חיים קלים בהרבה. העניין הוא שרק אחרי המשחק האחרון, ממש נכנסו בלברון. לגבי ההבדלים ביכולת בין משחק 2 למשחק 3, אז קודם כל היו שלושה ימי מנוחה ולא רק אחד, מה שיכל למנוע את ההתדרדרות. אבל שוב, אני לא נמנה עם אלה שהצדיקו את יכולתו של לברון במשחק מס' 2 בגלל המרפק הפצוע - בין היתר כי לצערי, צפיתי במשחק רק החל מיתרון העשרים הפרש לבוסטון. אם לברון לא הגיע ליכולת שמצפים ממנו, גם במשחקים 2 ו4, אפשר לייחס את זה גם להגנה של בוסטון כמובן, ולחוסר היצירתיות בהתקפה של קליבלנד מנגד. העניין הוא ש(אי) יכולתו של לברון במשחק מס' 5 כבר חרגה ממה שאתה מדבר עליו. תראה, מה שאתה אומר בפסקת סיכום שלך נשמע סביר, ועדיין - אני הצגתי אופציה אחרת. אופציה שלפיה, רק לקראת משחק מס' 4 לברון קיבל זריקה - מה שיכול להעיד על כך שרק בשני המשחקים האחרונים, הבעיה באמת הוחמרה כ"כ (ועזוב את מה שסנגורים אחרים אמרו אחרי המשחק השני). האם זה כ"כ בלתי סביר? לא חושב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בהחלט כן!!

קליבלנד היו בפיגור מהרגע הראשון וכמנהיג זאת האחריות של לברון להחזיר אותם למשחק בכל מחיר. שיזרוק 50 זריקות אם צריך, שיכנס לסל ושיקפוץ על כל כדור. אפילו אם למרות זאת הקאבס היו מפסידים ב-20 הפרש המסר של לברון לקבוצה שלו צריך להיות ברור. אני לא נכנע ונלחם עד הסוף אפילו במצב של -20 הפרש. אני שוב מזכיר, לברון לקח 5 בלבד זריקות במחצית השניה 4 מבחוץ וחדירה אחת (שאותה הוא קלע) וזה כבר לא קשור לכאבים במרפק אלה לחוסר מוטיבציה נטו. אני לא רוצה לעשות את ההשוואות האלה כי זה לא פייר כלפי לברון אבל מייקל ג'ורדן אמר פעם: "אני לא תמיד חייב לנצח אבל אני תמיד חייב לדעת שעשיתי כל מה שאני יכול כדי לנצח" אתה יכול להגיד שראינו את זה מלברון במשחק החמישי?

carmelo

New member
אתה זורק פה סיסמאות

מילא אם תגיד שאתה לא מאמין שיש בעיה עם המרפק שלו. אבל אם אתה מוכן לקבל את זה כקדם-הנחה, איך אתה קובע שלמרות המרפק הפגוע, לברון צריך "לזרוק 50 זריקות אם צריך, להיכנס לסל ולקפוץ על כל כדור." לא, לברון לא צריך לזרוק 50 זריקות שהוא יקלע ב 40% או פחות, כדי "לשדר מסר". הוא לא צריך לסכן עוד יותר את הרצועה הקרועה במרפק שלו, כדי לגמור את הסדרה (מבחינתו), אבל העיקר יגידו שהוא עשה הכל... נראה הלילה. אם לברון באמת נותן תצוגה ענקית, אז אפשר לזרוק לפח את ההסבר שאני מנסה להציע כאן. אבל אם הוא ישחק כמעט רק בתור פליימייקר, בעיקר יחדור והקבוצה תשחק נכון סביבו ותנצח, אז סימן שבאמת קשה לו לשחק כרגיל, וזה היה מייק בראון שהיה צריך לצאת במשחק האחרון מהקיבעון שלו, ולשרטט סכמות התקפיות חדשות סביב לברון.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בהחלט מוכן לקבל את זה שהוא פצוע

לרגע לא ראית אותי אומר אחרת. אם הוא לא יכול לשחק, שלא ישחק. ושוב נשאלת השאלה הגדולה למה במשחק השלישי הוא תפקד למרות הפציעה ובמשחקים אחרים כן? ואתה רוצה שנתחיל לספור שחקנים שהיו פצועים ושיחקו בפלייאוף למרות הכל ונתנו משחקים שיזכרו לדורות?

go lakers go

New member
תגיד כרמלו אתה קורא מה שאתה כותב?

רצועה קרועה במרפק שלו? מרפק זה כמו ברך.כמו שברך מחזיקה את כל הרגל ככה מרפק לגבי כל היד.נראה לך שעם רצועה קרועה במרפק הוא יכל לשחק בכלל ? עם רצועה קרועה במרפק אי אפשר להזיז את היד,אי אפשר לקפוץ לריבאונד,אי אפשר לזרוק,אי אפשר לעשות כלום. לא צריך אורתופד כאן...מספיק תגגל ותבין בעצמך.עלק זריקה כל 10 ימים רק... גם לדעתי הוא יתפוצץ היום עם איזה 40 נקודות... נ.ב - לא רק אנחנו קרענו אותו כאן.בכל המדיה בארצות הברית קורעים אותו לגזרים והתדמית שלו בקרשים. זה לא ה 15 נק' , זה האפטיות שלו,חוסר מעורבות,ובריחה מאחריות.מספיק היה לראות את הפנים שלו ושפת הגוף שלו בכדי להבין שמדובר כאן בלחץ נפשי ולא ביכולת ספורטיבית

rapgamer4ever

New member
../images/Emo45.gif האמת שכן, קרע זה כבד

ולא צריך להיות אורטופד כדי להבין שמן הסתם אי אפשר לשחק כדורסל עם רצועה *קרועה* במרפק. זה לא מגביל שרירים, זה מבטל אותם.

carmelo

New member
אין לי זמן כרגע לתחקיר מקיף

אולי אמצא דוגמאות סותרות למה שאמרת ואולי לא, הנקודה היא שאנחנו לא יודעים באמת על הניואנסים הקטנים לגבי המרפק הפצוע של לברון. מרפק זה אכן כמו ברך, שני אזורים מאוד בעייתיים לפציעה, אולי לא כל הרצועה של לברון נקרעה וזה עדיין לא מוריד מחומרת השפעת הפציעה. ברור לי שלא רק כאן בפורום נכנסו בו, לא בדיוק כיוונתי את הדברים שלי כנגד מישהו ספציפי. גם אין לי אינטרס מיוחד להגן על לברון, אני פשוט לא אוהב שקושרים כתרים רק כדי לרסק אותם בעקבות תצוגת נפל אחת, שאולי יש לה הסבר רפואי פשוט. כל מה שאתה אומר על שפת גוף, הבעות פנים, חוסר מעורבות, אפשר גם לייחס לפציעה חמורה מכפי שידוע לנו.

למעלה