הליכי ויזה בבריטניה.

בקר12

New member
תתקשרי גם למשרד הפנים. לא הייתי סומך שם על כל

פקיד אבל נראה לי שהם יותר ידענים מה CAB באזור מגורייך. הגירה דורשת ידע ספציפי. אני די משוכנע שאם השנתיים האחרונות מכוסות אצלך ע"י ויזת בן זוג - את יכולה להגיש עכשיו לILR

אני באמת יתקשר.

השנתיים האחרונות מכוסות - גם נשואה לבריטי ב-4 שנים האחרונות וגם חיה רצוף בבריטניה יותר משנתיים רצוף. רוצה להודות לך על הידע, כל הכבוד לך. ואם זה בגלל שאתה משועמם, הרווח כולו שלנו !!! ואם זה נשמע דביק - אז מה !!! ש נ ה ט ו ב ה נירית.

בקר12

New member
עברתי עם המשפחה תהליך וגם עזרתי

לאחרים. הידע נובע גם מעידכונים בפורומים של מהגרים אחרים בבריטניה. אגב- הפורום הכי טוב לבני זוג מהגרים של אזרחים בריטים הוא לדעתי הפורום האמריקאי http://talk.uk-yankee.com/index.php?board=17.0 את יכולה לגלוש שם וללמוד המון . . .

בקר12

New member
ולהבהרה נוספת- עדיף לדעתי לא להשתמש ב CAB

שזה לדעתי בסופו של דבר הגשה דרך הדואר אלא לנסות דרך ה PEO או SETTELMENT CHECKING SERVICE ה PEO ייתן את השירות הכי טוב ואולי גם ייתן חותמת ILR באותו יום אך הוא הכי יקר. ה SETTLEMENT CHECKING SERVICE לא יקר אך הבקשה לא תאושר מיידית. מה שכן, יחזירו לכם את הדרכונים שזה נראה לי הכי חשוב לכם.

אני חיה באורקני, בשביל להגיש לא דרך הדואר

אני צריכה לנסוע הכי קרוב כנראה לאברדין/אינברנס, זה אומר שאני מחוץ לבית לפחות יום/יומיים, שלא לדבר על העלויות. אבל אני שוב מנסה להבין ממך, את נושא יציאה מבריטניה ללא כרטיס ביומטריקס, שהוא בעצם הויזה שלי. בזמנו נאמר לי שאני לא יכולה לחזור לבריטניה בלעדיו (ביציאה אף אחד לא בודק). האם הטעו אותי ? אתה יודע על זה משהוא ?

בקר12

New member
שאת שולחת בדואר את שולחת גם את הדרכון - לא?

אז למה רק כרטיס הביומטריקס מטריד אותך?

בקר12

New member
אם אין לך חותמת בדרכון זה כנראה הויזה שלך

ולא רצוי לנסוע בלעדיו. אבל מצד שני, אם באמת את יכולה להגיש עכשיו דרך הדואר אז למה לא לעשות את זה עכשיו וזה ישאיר לך 5-6 חודשים עד מרץ 2012 - ובזמן הזה די בטוח שהם ייגמרו לטפל בבקשה.

בקר12

New member
לא התעמקתי בכל הנושא הכרטיס הביומטרי של

של ויזות בן זוג אבל אם UKBA מחזירים דרכונים אחר שבוע-שבועיים כפי שנירית אמרה אזי סביר להניח שהם לא יוחתמו בויזה (במקרה שלה). לא ממש בטוח מה הנהלים לגבי הכרטיס ואיזה מידע הוא מכיל. את אומרת שגם מחתימים הדרכון וגם מעדכנים את הביומטרי? אולי זה נכון. צריך לבדוק הזכרת טופס NTL ששמעתי עליו בפעם הראשונה ממך- בקריאה מהירה ע"פ http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/while-in-uk/transfer-visa-to-passport/ זה משהו pשמבקשים אחרי שיש כבר ILR ורוצים להעביר חותמת לדרכון חדש- לא? If the residence permit in your old passport says that you have permission to settle permanently in the UK (called 'indefinite leave to remain'), you must apply for a 'no time limit' (NTL) stamp using form NTL. You can download this form and a detailed guide from the right side of this

taliF454

New member
כן. התעודה זה משהו שאני צריכה להחזיק בו בנוסף

לדרכון (שאצלי הוא חתום) ולדרכונים הישנים משנים קודמות שצריך לשמור.
בקיצור, הייתי צריכה להוציא דרכון פולני.

מענין ששתינו נשואות לבריטי ולכל אחת מאיתנו

הויזה היא שונה. אצלי אין כלום בדרכון, למעט הויזה הראשונה שקיבלתי בקונסוליה הבריטית בישראל והיא פגה בפברואר 2010 והכרטיס הביומטרי הוא הויזה שלי. האם נכנסת לבריטניה עם ויזה של בן זוג או התחלת את התהליך על ויזה אחרת ? אולי פה השוני ? בשבילך בקר12 ואחרים, להלן הפרטים שמופיעים על הכרטיס ויזה שלי: שם הכרטיס הוא: Residence permit שם תוקף איפה ניתן סוג הויזה הערות - שם מופיע שאני יכולה לעבוד תאריך לידה מין איזו אזרחות יש לי עוד הערות - שם מופיע שאני לא זכאית לעזרה סוציאלית. בתוך התעודה מוטבע צ'יפ.

taliF454

New member
היי נירית -אולי זה עניין של עדכון התקנות?

ובהדרגה זה יחליף את החותמות בדרכון? כשהתחילו לחלק את התעודות הביו' לפני כמה שנים, שלחתי מייל לשאול אם אצטרך להוציא אחת ואמרו לי ש*עדיין* לא. יש בפורום פיב"א בנות נוספות שכמוך, היה להן כרטיס רזידנס לפני קבלת התושבות, אבל אני לא רוצה לעשות אאוטינג למי שלא מעוניינת
כשאת תושבת, ד"א, יש לך זכות לעזרה סוציאלית, אולי עם האישור החדש תקבלי גם כרטיס מעודכן.

בקר12

New member
נכון. המעבר הוא הדרגתי.

הנה לינק מעודכן שמסביר http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/while-in-uk/do-i-need-brp/# מתוכו הפירוט למטה אבל אם אני מבין נכון, הביומטרי אינו נדרש יותר כשעוברים לססטוס ILR - אם אני צודק? את טוענת שעדיין יש לך אותו גם כשאת על ILR?? ou do need to apply for a biometric residence permit if you are currently in the UK and you want to extend your temporary permission to stay here in one of the following immigration categories: any category in Tier 1 of the points-based system any category in Tier 2 of the points-based system any category in Tier 4 of the points-based system (including postgraduate doctors and dentists) any category in Tier 5 (Temporary worker) of the points-based system representative of an overseas business domestic worker in a private household sole representative of an overseas firm UK ancestry academic visitor (if you are applying to extend your stay in the UK to more than 6 months) visitor for private medical treatment husband, wife, civil partner, unmarried partner or same-sex partner of a British citizen or a person who has settled in the UK dependant of a main applicant in a category that requires a biometric residence permit

בקר12

New member
תשובה רשמית אם צריך את הביומטרי בנסיעות

לחו"ל - אכן צריך! You must take your permit with you if you go abroad while you have permission to stay in the UK. You may need to show the permit to an immigration officer at the border when you leave the UK. You will also need to show it as well as your valid national passport or travel document before you begin your return journey, and again when you re-enter the UK. The permit proves that you are allowed to return to the UK, but it cannot be used instead of a passport or travel document.

למעלה