הליכי ויזה בבריטניה.

הליכי ויזה בבריטניה.

אני חיה בבריטניה (סקוטלנד) ונשואה לבריטי. יש לי ויזה spouse/partner leave to remain. אני צריכה לחדש את הויזה שלי בפעם השלישית בפברואר 2012. ברצוני לדעת האם הגעתי לסוף הדרך ? מה עוד עומד לפני? אני בעיקר רוצה לדעת כיוון שאני רוצה להזמין כרטיסי טיסה לישראל ל-30/3, האם זה קרוב מידי למועד קבלת הויזה ויכול להיות עיכוב במתן הויזה עד סוף מרץ? מנסיונכם (אם טסים, זה חייב להיות במועד זה בגלל חופשת בית הספר של ביתי). לצערי היה לי נסיון רע ב-2010, הייתי צריכה לחדש ויזה שהסתימה ב-2/2, היו לי כרטיסי טיסה לארץ ב-4/3 להזכרה שלי אמי לשנה למותה והויזה הגיעה יומיים אחרי מועד הטיסה. למרות שערבתי את ה-MP שלנו וניסיתי לערב את הקונסוליה הישראלית, כלום לא עזר, 3 טיסות לכל כיוון X 2 – הלכו.
קצת יותר רקע: ב-2008 קיבלתי ויזה ראשונה כאישתו של בריטי בקונסוליה הבריטית בישראל. ב-2010 קיבלתי ויזה שניה בבריטניה (כרטיס ביומטריקס), ובאוגוסט 2010 עברתי את מבחן האזרחות/אנגלית (את טקס "ההשבעה" עדין לא עשיתי, אני מניחה שמחכים לעוד אנשים לערוך את הטקס. אני חיה במקום די מבודד, נאמר לי שזה יקח זמן). ב-25/2/2012 נגמרת הויזה שלי. האם עכשיו אני מקבלת אזרחות בריטית ? מה עכשיו ? במידה וכן, האם אני צריכה להוציא דרכון בריטי בשביל לצאת מבריטניה ? מאוד רוצה להזמין כרטיסי טיסה כבר עכשיו לסוף מרץ אבל פוחדת
תודה לכל מומחי הפורום

Nobilis

New member
המשך

אזרחות בריטית מקבלים כשמבקשים (ואם הבקשה מאושרת). זה לא אוטומטי. האם הגשת בקשה לקבלת אזרחות? את אומרת שאת מחכה להשבעה, מה שרומז שכן ושקיבלת הודעה שהבקשה אושרה. האומנם?

בסוף פברואר מסתיימת הויזה שלי ואז

אני צריכה לבקש ויזה או איך שקוראים לזה בשלב הזה - indefinite laeve to remain. האם לזה הכוונה בלבקש אזרחות בריטית ? להבנתי את ההשבעה עושה כל אחד לאחר שהוא עובר את המבחן, ללא התיחסות לאיזו ויזה הוא נמצא באותו רגע, אם הייתי עוברת את המבחן לפני הויזה השניה, אני עדין לא חושבת שהייתי יכולה לקבל אזרחות בריטית אחרי שנתיים בבריטניה. האם אני טועה ? למרות שזה די מוזר שאני נשבעת למלכה בלי להיות נתינה שלה ?????????

בקר12

New member
את מבלבלת

כן, את צריכה את הבחינה בשביל ה ILR ולא צריכה להישבע ההשבעה זה רק שתבקשי ותאושר לך אזרחות

בקר12

New member
אתם מבלבלים אחד את השני

נירית כנראה עשתה את ה WAY OF LIFE IN THE UK כתנאי ל ILR וטועה בכך שמחכה לה השבעה כיוון שאין מצב שהיא יכלה לבקש אזרחות כל עוד היא לא על ויזת ILR

בקר12

New member
אם אני מבין נכון

את עדיין על ויזת spouse/partner leave to remain שזה אומר שהשלב הבר הוא להגיש בקשה ל ILR אי אפשר להגיש בקשה לאזרחות אם את לא על ILR אז מהבחינה הזאת זאת לא סוף הדרך אם כי את יכולה להשאר על ILR כל חייך במידה ותמשיכי לגור בבריטניה אם כי מומלץ לעשות כמובן אזרחות באיזשהוא שלב. אם אני לא טועה אפשר בבקשת ה ILR לשלם קצת יותר ואז אפשר לעשות אותה על המקום פרטים http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/v...ement/applicationtypes/applicationformset(m)/ יש גם שירות היום שאפשר להגיש בקשה ומצלמים לך את הדרכון כך שזה לא כזה מהיר אך את יכולה לטוס http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/v...t/applicationtypes/applicationformset(m)/scs/

ILR = indefinite laeve to remain

אם הבנתי נכון - indefinite laeve to remain = ILR. זה מה שאני יבקש לקראת פקיעת הויזה שלי בסוף פברואר הקרוב (אני עושה את זה בעזרת ה-CAB, סיטזנ אדווס בירו). האם אחרי קבלת ה ILR אני צריכה לחכות תקופה מסויימת או יכולה לבקש אזרחות מתי שמתאים לי? לפי דבריך, במידה ולא קיבלתי את הויזה עד מועד הטיסה שלי בסוף מרץ, אני יכולה לבקש את הדרכון שלי חזרה (בלי להפסיק את התהליך ולהפסיד את האגרה (972 ליש"ט) ולצאת מבריטניה עם דרכון ובלי הכרטיס ויזה/ביומטריקס ? לא נראה לי. בזמנו כשהפסדתי את כרטיסי הטיסה שלי, הדרכון כבר חזר אלי, אבל נאמר לי שאני לא אוכל להיכנס לבריטניה בלי הכרטיס ואני יצטרך לגשת לקונסוליה הבריטית בישראל להסדיר זאת.

בקר12

New member
וכפי שכתבתי לך יש לך גם שתי אופציות

לבקש ILR כל שלא לוקחים לך את הדרכון ואז את חופשיה בעקרון לטוס ללא חשש. לגבי אזרחות, יש מצב שתוכלי לבקש אזרחות מיידית (אפילו אותו יום) לאחר שתקבלי ILR - זה תלוי מאו מתי נכנסת ו/או התחלת לגור בבריטניה.

בקר12

New member
הסבר מפורט

ILR = indefinite leave to remain משך הזמן בין קבלת ILR ליכולת לבקש אזרחות תלוי מתי התחלת לגור בבריטניה. תתארי את הנסיבות ואסביר לך לגבי תהליכי בקשת ה ILR יש אפשרות לא לעשות את זה בדואר אלא אפשרות שהיא הכי יקרה זה לעשות את על המקום ב PEO ואפשרות שניה זה שזה לא על מקום אבל מצלמים לך את הדרכון כך שאין הגבלה על נסיעה מחוץ לבריטניה. תבדקי את הלינקים שנתתי לך ותחזרי אם יש לך שאלות על זה.

אשנתי

New member
השאלה שלי היא

למה את מחכה? את לא חייבת לחכות לפקיעת הויזה כדי להגיש בקשה לאחת חדשה. להפך, לרוב הם אפילו מעודדים לעשות את זה מראש כי עדיף שתהיה חפיפה מאשר תקופה בלי כלום. למיטב ידיעתי, אחרי קבלת ה-ILR את צריכה לחכות שנה לפני שתוכלי לבקש אזרחות (בלי קשר לכמה זמן חיית פה לפני. המינימום מגורים הוא 3 שנים והמינימום זמן על ויזה בלי מגבלת זמן זה שנה)

בקר12

New member
את טועה (חלקית לפחות)

נכון לא בהכרח צריך לחכות לתום הויזה אבל בן זוג של אזרח בריטי צריך לגור לפחות שנתיים במדינה לפני הבקשה ל ILR - ראי http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/v...ement/applicationtypes/applicationformset(m)/ לגבי האזרחות, את טועה (ונדמה לי שאפילו הסברתי לך או לנוביליס את זה בזמנו) - ההמתנה של שנה בין ILR לאזרחות אינה חלה על בני זוג של אזרחים בריטים. הדרישה היא שבן הזוג יהיה רק חופשי ממגבלות הגירה (כלונר ILR או ILE) ויגור לפחות שלש שנים במדינה (ולא משנה גם באיזה קטוגרית הגירה הוא צבר את השנים) את מוזמנת לבדוק את התנאים להתאזרחות של בני זוג וכל האחרים בלינקים שמופיעים בעמוד בהבא: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation /

אשנתי

New member
מה זה ILE?

ממה שאני קראתי נדרשת שנה של חופש ממגבלות הגירה (מדובר אגב, במגבלת זמן בלבד) לכולם. הויזה ש'מאפשרת' (או מאשרת) את זה זה ILR. זה יכול להיות בתוך המינימום או מעבר לו. בהודעה שלי לא כתבתי שהשנה הזאת היא בנוסף. אם היא השנה השלישית - זה מעולה. לא כולם מצליחים לארגן את זה. אני תוהה אם הם מחשיבים את שלושת השנים האלה כשנים שבהם המועמד גם היה נשוי לאזרח בריטי. אני אגב, מכירה מישהי שהיתה צריכה להגיש את הבקשה פעמיים לפני שאישרו לה (אני לא זוכרת את הפרטים, רק שהייתי מופתעת מזה שזה לא אוטומטי) לדעתי האישית, כדי להמנע מהלחץ הזה, הייתי מבררת אם אפשר להאריך את הויזה הנוכחית בחצי שנה (נגיד) ולהגיש את ה-ILR אחרי שחוזרים מהטיול. אם זה לא יקר מדי, נראה לי עדיף.

בקר12

New member
הפצצת אותי אשנתי

1. ILE = INDEFINITE LEAVE TO ENTER ויזה ייחודית לבני זוג של אזרחים בריטים החיים מחוץ לבריטניה ונשואים לפחות 4 שנים. הויזה הזאת מאפשרת לבן הזוג להשתקע ישר עם נחיתתו בבריטניה ללא צורך באף ויזה נוספת במהלך חייו. למעשה זה אקוויולנטי ל ILR ואגב ויזת ה ILE בסכנת ביטול (עוד לא סגור). 2. לצורך התאזרחות בני זוג של אזרחים בריטים רק צריכים להיות על ILR או ILE. כל השאר (מהגרי עבודה, אזרחים אירופים וכו') צריכים להיות 12 חודשים על ILR. אין לי כבר כוח להתווכח את זה. הפניתי אותך ללינקים המתאימים. 3. לצורך התאזרחות לא צריך להיות נשוי 3 שנים. מספיק להיות עם ILR ונשוי יום אחד על מנת להגיש בקשת התאזרחות על בסיס נישואים. לדוגמא, אם את מהגרת עבודה וקיבלת ILR על בסיס ויזת עבודה של שהייה לאחר 5 שנים ועכשיו התחתנת עם אזרח בריטי - את יכולה מחר להגיש בקשה להתאזרחות על בסיס נישואים ולא לחכות שיהיה לך שנה על ILR 4. יש קריטריון מגורים בבריטניה של 3 שנים להתאזרחות של בן זוג של אזרח בריטי אבל הזמן הזה יכול להיצבר גם על ויזת סטודנט ואפילו תייר. אין קשר בין דרישת ה 3 שנים להתאזרחות לנושא ה ILR. 5. אזרחות אינה זכות והיא נתונה לשיקול דעת של משרד הפנים. 6. אני דווקא הייתי הולך על ILR ועושה זאת דרך ה SETTELEMENT SERVICE

אני כרגע על ויזה -

spouse/partner leave to remain. לפי הCAB (סיטזנס אדויס בירו) אני צריכה להגיש בקשה לויזה ILR רק 28 יום לפני תום הויזה שלי ב-25/2, האם הם טועים ? אני יהיה מאוד שמחה.
אני חיה בסקוטלנד מאז אפריל 2008, פחות 8 חודשים שנאלצנו לחזור לישראל (ינואר-אוגוסט 2009) כך שאני נמצאת כאן כבר 3 שנים אוטוטו גם עם מורידים את ה-8 חודשים שהחסרתי.

בקר12

New member
ה CAB מכיל לפעמים משועממים כמוני אבל

לא (תמיד) הכי בקיאים. לפי http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/v...ement/applicationtypes/applicationformset(m)/ הקריקטריון להגשת בקשה ל ILR הם: You should use application form SET(M) if you: currently have temporary permission to remain in the UK as the husband, wife, civil partner or unmarried/same-sex partner of a British citizen or a person settled here; have lived here for 2 years in this category; and are still planning to live together (and are still married or in a civil partnership, if applicable). כלומר חיה כבר שנתיים בבריטניה תחת ויזת בת הזוג. אם אכן יש לך ויזת בת זוג בשנתיים האחרונות (כלומר מספטמבר 2009 והלאה) אז את יכולה להגיש כבר בקשה ל ILR. לגבי האזרחות, זה נכון שאת כבר בבריטניה למעלה מ3 שנים אך יש גם קריטריון של העדרות מהמדינה שאסור לעבור (למשל אסור להיעדר מעל 270 יום בשלש שנות המגורים אם מוותרים עד תקרה מסויימת). אני מציע לך לקרוא בעיון את הדרישות בלינק הבא לראות אם ומתי את עומדת בדרישות: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/b...naturalisation/spouseorcivilpartnerofcitizen/

אשנתי

New member
הם מן הסתם צודקים

לויזות שונות הגבלות שונות. הייתי מנצלת כל אחד מהימים האלה... (ז"א להכין את הטפסים מראש ולהגיש הכי מוקדם שאת יכולה) אגב, לפעמים גם העדרות כזאת יכולה להחשב כחלק מהפז"ם שלך. תלוי בנסיבות שבגנין נעדרת.

הם קיבלו את העדרות שלי

בחידוש ויזה הקודם כיוון שחזרנו להיות עם אמי שחלתה בסרטן. לצערי לא הצלחנו להשאיר אותה בחיים. במכתב שצרפנו להום הופיס הם קיבלו את זה כחלק מהתקופה. אני לא יודעת עם יקבלו לגבי האזרחות אבל זה ממש לא מטריד אותי, מה שחשוב לי זה שאני יוכל לצאת מבריטניה בסוף מרץ, ולדעתכם אין לי בעיה להגיש בקשה ל-ILR כבר עכשיו ולא לחכות 28 יום לפני תום הויזה שלי. אני יבדוק את זה שוב עם ה-CAB ואז אין לי שום בעיה. אני מקוה רק שלא ישלחו אותי שוב לעשות דגימות לביומטריקס, עשיתי את זה לפני שנה וחצי לויזה, ביוני האחרון הוספתי את שם משפחתו של בעלי לשמי במשרד הפנים בישראל והייתי צריכה שוב לעשות דגימות ביומטריקס (שנה וחצי אחרי ????) ממש לא בא לי שוב לנסוע לאברדין בעוד כמה חודשים לעשות זאת שוב
תודה לכם על הידע, שנה טובה טובה.

למעלה