הלייקרס - מה הלאה?

Orenseg

New member
הלייקרס - מה הלאה?

* יש דיבור חזק על אופט-אאוט של קובי, שינצל את ההזדמנות וידרוש מקס אקסטנשן: 135M$ ל5 עונות. כמו שזה נראה כרגע, אין סיכוי שהוא יסכים לקבל פחות מה$23,034,375 שכבר רשומים עליו בעונה הקרובה, כך שגם הוא צפוי לקבל העלאה. * גם אם קובי לא עושה אופט-אאוט (עשוי להסתכן בחוזה נמוך יותר בשנים הבאות) הלייקרס מחויבים ל$77,233,486. ג'רי באס כנראה יאלץ לשלם מס מותרות בכל מקרה, אבל הוא יצטרך למצוא דרך לשלם גם לאודום ולאריזה. שניהם ברגים חשובים בריצת הפלייאוף של הלייקרס ושניהם יכולים לקבל הרבה יותר כסף במקום אחר. * אריזה הולך לדפוק 'פוזי' וצפוי לקבל אפילו יותר מMLE (כמעט כל קבוצה הקיץ תשמח לקחת אותו). הערכה שלי: יקבל בסביבות ה7-8M$ לעונה. * אודום ראוי למקום בחמישיה בקבוצה שתעריך אותו ותשלם לו. הוא כבר זקן יחסית, אבל קבוצות כמו הפיסטונס, ההיט והנטס ישמחו לשלם לו. אולי אפילו הפייסרס, אם יפטרו ממשכורות עודפות. * השדרוג בעמדת הרכז, לאחר עונה ארוכה של לכלוכים על פישר מצד רוב אוהדי הלייקרס, כבר לא יגיע לדעתי. לדעתי, השחקן היחיד שבאמת מתאים להיות רכז פותח בלייקרס ועשוי להיות זמין בשוק הוא קירק היינריך (וטרייד כזה ידרוש מהבולס לקחת שניים מבין מוריסון-וויאצ'יץ'-וולטון. אין לבולס סיבה לעשות את זה). אם הם מתכוונים להמשיך לפתח את פארמר מתוך כוונה להפוך אותו לרכז הפותח בסופו של דבר, זו האפשרות האידיאלית לדעתי. רק שישאירו לו מקום להארכת חוזה בעונה הבאה. * שאנון בראון לא יקבל מהם חוזה חדש לדעתי. יש גבול לכמות הכסף שבאס יכול להוציא. * דראפט: דארן קוליסון. רכז מחליף אידיאלי, נראה בשל, לוקר הגנתי, ואפילו שיחק בUCLA. גניבה ב29#.

הם ייסתדרו

אין לי שום ביסוס אבל אני מניח שהלייקרס היא אחת הקבוצות אם לא הקבוצה הכי רווחית בNBA ואחרי אליפות הם יסכימו לשלם כדי לשמור את ההרכב. הלייקרס יחתימו את אריזה על חוזה של 6 מיל' לעונה ואת אודום על 9 מיל' או משהו כזה. על שאנון בראון הם יכולים לוותר. בתחילת העונה פארמר היה מצוין ונחשב לרכז העתיד של הלייקרס ואחד הבקאפים הטובים בליגה. האו נפצע באמצע העונה ולא חזר לעצמו, הרבה בזכות החוסר כבוד של פיל אליו. אני חושב שהוא ופישר ייסתדרו ביחד. אם קיד מוכן לחתום על חוזה קטן בשביל לזכות באליפות, הייתי מחתים גם אותו, אבל זה כבר תלוי כמה כסף הם מוכנים לבזבז...

Orenseg

New member
יש גבול לכמות הכסף שהם יכולים לבזבז

אני לא מאמין שהם מסוגלים לעבור את ה100M$. אם אני זוכר נכון, רק קבוצה אחת בהיסטוריה עברה את ה100M$: הג'יילבלייזרס 03' של פול אלן. אלן הוא גם הבעלים הכי עשיר בליגה, 32 ברשימת האנשים העשירים של פורבס, וב2003 היו לו יותר מ20 ביליון $. היום יש לו בסה"כ 10.5 ביליון $, ולא ברור אם הוא מוכן לממן פיירול של 100+M$ בשנה בתקופה כזו. גם מארק קיובן לא מסוגל לממן פיירולים בסדר גודל כזה. בקיץ 2005 הוא החליט לנפות את מייקל פינלי כדי להמנע מתשלום של מס מותרות, ושילם לו במשך שלוש עונות יותר מ50M$ בזמן ששיחק בספרס (יריבת division של המאבס). גם אז זו לא היתה תקופה של מיתון. הליגה הולכת ומקצצת בפיירול, תקרת השכר צונחת והוצאות בסדר גודל אסטרונומי, מצד קבוצה לא כ"כ עשירה (לפי hoopshype שווי הרשת של באס מוערכת ב380M$), הן בעיקר דמיון. קובי מעוניין בהארכת חוזה על המקס עם 27M$ לעונה בממוצע, הארכת החוזה של ביינום (14.5M$ לעונה בממוצע) נכנסת לתוקף, אריזה ואודום יקחו לפחות 16M$ בממוצע לעונה ביחד, גאסול חתום לעוד שנתיים ו17.2M$ לעונה בממוצע, בקיץ הבא פארמר יצטרך לקבל הארכת חוזה חדשה או שהלייקרס ישארו ללא רכז... עם שקלול של מס המותרות הפיירול יהיה מופרע לחלוטין. הם יצטרכו להחתים שחקנים נוספים כדי להגיע למינימום של 13 שחקנים בסגל (כל שחקן על המינימום יקבל בערך 800K$). יש להם גם את החוזה של פיל ג'קסון, שיקבל העונה בין 12 ל14M$ - הרבה יותר ממאמן רגיל בNBA (ד'אנטוני, לארי בראון ונלסון הוטרנים מקבלים בערך 6M$ לעונה, והממוצע הוא 4M$). איך אפשר להתחייב לכ"כ הרבה חוזים בטווח הארוך? הם יאלצו לוותר על משהו. הסיכוי שהם יצליחו להחתים את אריזה על 6M$ נראה לי קלוש. לדעתי הוא צריך לקבל לפחות כמו אודום: צעיר יותר, פותח בחמישיה והראה שיש לו פוטנציאל. הסוכן של אריזה הוא גם הסוכן של ביינום, שכבר הצליח לקנות את הלייקרס עם דיבורים על פוטנציאל ולקבל הארכת חוזה ענקית למרות הפציעה.

זה יוצא 92 מיל' (בלי מס), לא?

לא חושב שמגיע לאריזה יותר מ6 מיל' לעונה. הוא אחלה שומר אבל לא סטופר ברמה של פוזי ובטח לא ברמה של ארטסט ובאטייה. האו קלע טוב בפלייאוף אבל הוא בהחלט לא קלע שלשות גדול, ומשחק ההתקפה שלו מתבסס על אתלטיות, חדירות וזריקות חופשיות שהוא מקבל רק בזכות היותו בקבוצה עם קובי. הוא השחקן ה4 בחשיבותו בלייקרס אחרי קובי גאסול ואודום והוא לא שווה 10 לעונה.... גם לאודום לא הייתי נותן יותר מ10, ואין הרבה קבוצות שיכולות להציע לו 10 במילא...

carmelo

New member
לדעתי שאנון בראון יכול להיות רכז העתיד שלהם

אבל הם יצטרכו להשקיע את הכסף במקומות אחרים, וזה שג'קסון לא טרח אפילו לשתף אותו במשחק מס' 5 מראה מה חושבים על עתידו בקבוצה. אני מעריך שאריזה יקבל הצעה מהרפטורס. את אודום יהיה קל יותר להשאיר על חוזה מציאה, קצת יותר גבוה מהMLE.

rapgamer4ever

New member
הניקס חרגו בהרבה מ-100 מליון. אבל לנושא עצמו:

קובי יחתום מחדש על חוזה מקסימום. היה אפשר אולי לצפות ממנו לוותר על כמה גרושים כדי להקל על המצב (הוא גם ככה יעשה יותר כסף ממכירות ודברים שלא קשורים לכדורסל ממה שהוא מקבל במשכורת) אבל זה לא צפוי לקרות. לכן זה יהיה כנראה או אודום או אריזה. מצד אחד אריזה מתאים להם יותר באופן יחסי. הוא משלים יותר טוב את קובי וגאסול, כי לידם צריך בעיקר הגנה וקליעה, יותר מאשר ייצור מצבים ומסירה. מצד שני ההתאמה המושלמת הזאת תגרום לקבוצות להאמין שהוא שווה יותר ממיד לבל או טיפה יותר, ובתכלס הוא לא. זו שאלה טובה. אודום שחקן יותר טוב, אבל אריזה מתאים יותר. ואם יחתימו את אריזה, יחתימו אותו על יותר מדי מבחינה אובייקטיבית. לדעתי האפשרות הכי טובה היא סיין אנד טרייד של אריזה בתמורה לשחקן דומה לו באופן יחסי וחוזה נגמר שישלים משכורות. מתחבאים הרבה דמויי פוזי-אריזה בשוק, צריך רק לחפש מספיק טוב. אורלנדו הימרה נכון עם פייטרוס. לדעתי פארקר לא נופל מאריזה בהרבה- קובי ישמור את השחקן שהיה שומר אריזה ופארקר ישמור את השחקן שהיה שומר קובי. גם נוצ'יוני יכול להתאים, למרות שיש לו חוזה גדול גם ככה. אם הלייקרס יתנו חוזה לא נוח בנוסף לאריזה תמורת נוצ'יוני זה יוכל להיות אחלה.

carmelo

New member
פארקר לא מתקרב לאריזה

עם כמה שאריזה הולך להיות אוברייטד כעת ולקבל חוזה מוגזם, עדיין מדובר באתלט בן 23, ששכלל את הקליעה שלו מבחוץ במהלך העונה (בתחילתה הוא עוד לא קלע ככה! בגלל זה רדמן פתח), הוא גדול וארוך מקובי ופארקר, וסלאשר עדיף בהרבה על האחרון. בכל מקרה, פארקר יהיה פרי אייג'נט גם כן. נוצ'יוני כבד מדי בשביל להיות אפקטיבי כסטופר הגנתי. ג'מאריו מון הוא האופציה היחידה שאני רואה בשוק, וגם היא לא מלהיבה.

rapgamer4ever

New member
לא מסכים בכלל

ברור שלאריזה יש יתרונות על פארקר, הם לא שחקנים זהים. אבל על זה שאריזה סלאשר יותר טוב, פארקר מחפה בעזרת הנסיון שלו והקליעה היותר טוב אוף דה דריבל. מבחינת שילוב של שמירה אישית וקאץ' אנד שוט, לדעתי פארקר לא רחוק. הלייקרס יוכלו לשמור באפקטיביות דומה לאפקטיביות שלהם השנה אפילו שפארקר קצת פחות טוב בהגנה. מצד שני אנתוני הוא קלעי יותר טוב. נוצ'יוני לא כבד מכדי להיות סטופר, למעשה מבנה הגוף שלו דומה מאוד לשל פוזי. הוא שחקן קשוח על גבול הלכלוך ששומר על שחקנים בעמדה 3 טוב יותר מרוב הסטארטרים בליגה בעמדה הזאת, ועל עמדה 4 הוא שומר יותר טוב מאריזה. וגם הקליעה שלו מבחוץ יותר טובה משל טרבור.

carmelo

New member
אבל יש ללייקרס קלעי אוף דה דריבל...

וגם מבחינת השמירה, פארקר וקובי די דומים בעוד שאריזה מביא מימד נוסף של גוף ארוך ואתלטי יותר. נוצ'יוני הוא סמול כבד, בגלל זה הוא נופל בין העמדות ועדיף להעלות אותו מהספסל. לפוזי יש עבודת רגליים טובה בהרבה. גם הקליעה שלו די סטריקית ואני לא בטוח שאריזה לא מסוגל לעקוף אותו, או לפחות להשתוות לו מבחינת אחוזי קליעה מחוץ לקשת.

rapgamer4ever

New member
אמת

זה לא מה שהלייקרס הכי צריכים אבל זה אף פעם לא רע. אני גם מסכים איתך שאריזה עדיף, אבל לא בטוח שהוא עדיף במחיר כפול או אפילו יותר מזה. אני סומך על הקליעה של נוצ'יוני הרבה לפני שאסמוך על של אריזה. מכל בחינה ובכל מצב.

go lakers go

New member
אם קובי ידרוש חוזה מקסימום הוא מטומטמם ברמות

על . כמה שאני אוהב את קובי , עכשיו הוא כבר צריך להבין שבלי שחקנים טובים לידו הוא לא יביא עוד טבעות . ובכדי להשאיר את לאמאר ואריזה או לחלופין להביא שחקנים אחרים טובים במקומם הוא צריך לקחת חוזה גבוה אבל לא חוזה שיגרום לאי יכולת לשמר את הסגל הקיים . קובי עושה מיליונים מחוזי פירסום , אני מאמין שהוא קצת יותר חכם משנות 2000 המוקדמות והוא יוותר על שכר תמורת שחקנים טובים יותר סביבו . אם זה לא יקרה , הוא טמבל ובעצם יגזור את דינו בעצמו . אני מאמין שהוא מבין את זה לבד .... ולעצם העניין אני מאמין שהלייקרס ישמרו את כל הסגל הקיים . לאמאר כבר הודיע שהוא יוותר על המון $ כי הוא רוצה להישאר בLA . המאבק האמיתי יהיה להשאיר את אריזה , אבל גם אותו אני מאמין שהם יצליחו להשאיר תמורת סכום נמוך ממה שיוכל להרוויח במקומות אחרים . קראתי בESPN שפיניקס זוממת על אריזה וכל הרעיון של הטרייד על שאק הוא להביא את אריזה לשם . אני מאמין שהזוהר שך LA , קובי , וקבוצה אלופה ישאירו אותו במועדון .

go lakers go

New member
אה ושכחתי

חייבים להיפטר מסאשה וממוריסון . זה פאקינג 12 מיליון דולר על כלום . קשה לי להאמין שאיזו קבוצה תיקח אותם בחינם , אבל לחלום מותר .

סאשה זה קצת תעלומה

היה ארבע עונות בLA, וכל שנה שיפר את הקליעה משלוש ומהשדה (ובמקביל נהיה יותר גרוע מהקו) כאשר בעונה האחרונה הגיע ל44% מהשלוש ו45.5% מהשדה, עם 9 נקודות למשחק. הלייקרס ראו כי טוב ונתנו לו הארכת חוזה לעוד שלוש שנים והשנה האו פשוט אל קולע משום מקום... אחד הדברים האחרונים שאפשר להגיד על וויאצ'יץ' זה שהוא זורק זין, כי הבנאדם מטורף על הלייקרס וממש שרוף שלהם אבל הוא פשוט לא מצליח... העונה הוא קלע מהשדה ב39% ובפלייאוך ב26% כשהשיא הוא בגמר כשהוא מגיע ל0%. נכון, רק 22 דקות כל הסדרה אבל ה בגלל שהוא שיחק כל כך רע כל השנה.. כן אני יודע, שחקנים מתעלים בעונת חוזה, אבל זה פשוט מצחיק...

somone4

New member
אריזה ואודום לא שווים כלום בלי קובי

בקבוצה כמו פיניקס אריזה יילך לאיבוד, כי הוא לא שחקן שיוצר מהלכים, אלא חי ממה שקובי יצר עבורו. אלמלא הדאבל טים התמידי שקובי משך כל הפלייאוף, ובמיוחד בסדרת הגמר, אריזה לא היה מסיים משחקים עם יותר מ-10 נק'. אריזה נותר חופשי פעם אחר פעם כתוצאה מהתשומת לב לקובי ודפק שלשות. אותו הדבר לגבי אודום, אם כי הוא שחקן יותר מוכשר מאריזה. וקובי ירוויח בעונה הבאה 23 מיליון דולר, 2 מיליון יותר מהשנתיים האחרונות, כך שאין סיבה עבורו לבוא בדרישות אחרות. בטוח שאחרי 2110, כשהחוזה שלו יסתיים, הוא יגיע עם ההנהלה להבנות על סכומים דומים פחות או יותר, לא כאלה שימנעו חתימות של שחקנים חשובים אחרים. ויש לו אופציה לצאת מהחוזה הקיץ, למי ששכח, אבל זה כנראה לא יקרה.

Orenseg

New member
אה?

אז אריזה לא יכול להיות חופשי עם הדאבל-טים שוייד מושך? שלברון מושך? רק בלייקרס הוא יסתדר? ובקבוצה כמו פיניקס אריזה ילך לאיבוד כי הוא לא שחקן שיוצר מהלכים? דווקא את הדוגמה של פיניקס בחרת? מריון, בל, ברבוסה ואמארה הסתדרו מצוין עם המצבים שנאש יצר ויוצר להם...

88nothing

Active member
כשנאש היה 5 שנים יותר צעיר!

אריזה לא שומר אישי מהטובים בליגה! ראינו איך טורקוגלו עבר אותו בלי להתאמץ עם 2 הטעיות! הוא חוטף מצויין ובגלל זה התאים בול להגנה של הלייקרס עם הידיים הארוכות שלו! נכון שהוא שיפר את הקליעה אבל לא ראיתי אותו מכניס קליעות עם יד בפנים אלה רק חופשיות לגמרה! נורא קל לקבל מצבי קליעה נוחים כשאתה משחק עם עוד 4 גארדים לידך, וכן אודום וגאסול מוסרים כמו גארדים! אריזה מתאים יש רק ל3 קבוצות בליגה(לייקרס,ס"א ואורלנדו) שבהן יוכל להישאר חופשי לגמרה ויכולת החטיפה שלו תבוא ליידי ביטוי בצורה אופטימלית! חוץ מאותן קבוצות אני לא רואה מישהו שיקח שחקן שכלכך תלוי בסביבה(למרות שהוא אתלט מצויין) גם הגנתית וגם התקפית! והוא באמת שחקן של 6M לעונה ולא יותר!!

Orenseg

New member
לא קשור

גם אם היום אריזה לא שומר אישי מהטובים בליגה, הוא מסוגל להתפתח לכזה - ככל שיצבור נסיון. בסך הכל בן 23, מאוד אתלטי ועתיר פוטנציאל, שדפק קפיצה משמעותית העונה והוכיח שהוא מגיע לפלייאוף (אתה לא יכול להגיד את זה על רוב השחקנים החופשיים הקיץ). לא מזמן הוא בכלל לא נחשב לקלעי שלשות (לכן SVG ויתר עליו), ופתאום הפך לשחקן של כמעט 2 שלשות במשחק ב47.6%. זה מזכיר לכולנו כמה פוטנציאל יש בו.

Orenseg

New member
אריזה מתאים ליותר מ3 קבוצות בליגה:

מהמזרח|סגדש| הראפטורס הנטס הסלטיקס ההיט הבובקאטס הוויזארדס ההוקס המג'יק הקאבס הפיסטונס הבאקס (למרות עמבה מוטה) מהמערב הספרס המאבס הגריזליס הרוקטס הסאנס הווריורס הלייקרס הקליפרס הקינגס הג'אז הוולבס הת'אנדר 11 קבוצות במזרח, 12 במערב. לחלק מהקבוצות שלא נכנסו (הבלייזרס, הנאגטס, הרוקטס, הסיקסרס) הוא יתאים אם יהיו שינויים בעמדה 3 בקיץ הקרוב. אם לא, אז 23 קבוצות בליגה היו שמחות להעזר בשירותיו של אריזה כ3 פותח או כשחקן שישי.

88nothing

Active member
ושוב אנו לא מסכימים=)

אריזה השחקן שתלוי מאוד בהנעה כדור ובגבוה דומיננטי שימשוך אליו תשומת לב! ואת הדברים האלה מבצעים כמו שצריך רק 3 הקבוצות שציינתי! זה התקפית עכשיו הגנתית: היתרון של אריזה הוא הידיים הארוכות והחוש לחטיפות, כדי לחטוף הרבה הוא צריך גארדים שיודעים ללחוץ על הכדור לידו או שחקנים שסוגרים זוייות מסירה מספיק טוב כדי שהמסירה לא תיהיה מושלמת. את האלמנטים האלה יש רק בלייקרס: אודום ביינום וגאסול בגבוהים, יודעיםלהניע כדור ומשחקים הגנה שנבנת על מלכודות! ס"א: על אינטנסיביות הגנתית אין מה לדבר, יודעים למצוא את האיש החופשי בהנעת כדור ועדין יש גבוה דומיננטי! אורלנדו: לי\נלסון\אלסטון\פיאטרוס שומרים מצויינים שמייצרים בהמון לחץ על הגדור, יודעים להניע תכדור ויש שקחן פנים מאוד דומיננטי! אני לא מתכוון שלא יוכל להשתלב גם בקבוצות אחרות אבל בשלושת אילו היכולות שלו יבואו לידי ביטוי בצורה מקסימלית.

Orenseg

New member
אתה לא מסתכל על זה נכון

היתרון של אריזה בן ה23 הוא לא רק בחוש לחטיפות. כשקבוצות מתלבטות האם להציע לו חוזה ארוך טווח (חמש עונות), הן מסתכלות על המעלות שלו ורואות בו את הפוטנציאל להתפתח לסטופר הגנתי. ברור שיש לו יתרונות כחוטף, אבל בעוד שנתיים-שלוש הוא כבר לא יהיה רק חוטף. אריזה צעיר, ארוך, אתלטי, אינטנסיבי, בעל אינסטינקטים מצוינים, צבר נסיון ברמות הגבוהות של הפלייאוף והציג בהן יכולת טובה. גם לפיטרוס יש כלים אתלטיים מצוינים שמאפשרים לו לשחק סטופר, והמג'יק נתנו לו MLE לארבע עונות מתוך אמונה שיהפוך לסטופר (הוכח ככזה הרבה יותר מוקדם משציפינו ופרץ מאוד בפלייאוף).

למעלה