הלו,קופת העיר ?

הלו,קופת העיר ?

- מדברים. - כמה יעלה לי זיווג הגון+רפואה+נחת מהילדים ? - 580 שקל. - מה?? לפני חודש ועד הרבנים נתנו לי כזאת חבילה ב470 ! - לא ידעת?,עכשיו יש 'תעריף שובבי"ם'..

אני יודע דבר אחד ומקרוב

אנשים שמנהלים את הקופה הזאת חוגגים כמו שצריך ואחד מהם אני ממש מכיר אותו שמאז שהוא נכנס לשם (הוא בן המקימים) חוגג כמו שצריך .אגב מה ששמעתי מאנשים שהם עוזרים המון אבל מה קורה בדרך

נרניה4

New member
הגדר "חוגגים"

שהרי ידוע ברבים כי ראשי עמותות ולעיתים גם חלק מהעובדים מושכים משכורות מכספי העמותה על מנת שיוכלו להקדיש עצמם לפעילות העמותה בלבד.

עץ שתול

New member
האמת היא שקשה לי להשמיץ

אנשים שבסך הכל עושים טוב למסכנים, גורמים אושר לנזקקים. אבל יש לי ביקורת על הקריקרטורות המופיעות לי בתיבת הדואר חדשים לבקרים עם אותיות בגודל קידוש לבנה (פירוש: כינוי עתיק לאותיות גדולות כמו שלטי הקידוש לבנה שניתלו בחצר בתי הכנסת) מרוחים בצבע אדום ומפחיד, בשילוב תמונות מזויעות ומרטיטות. כמו בקריקרטורה גם כאן יש הגזמה והוצאת דברים מהקשרם באמצעות מילים ותמונות פוטושופ!!! עוד שאלה...האם אדם שששם משפחתו הוא וקנין או אבולפיה גם הוא יכול להתקבל לרשימת הנתמכים של קופות הצדקה למיניהם??? או רק אם משפחתך מסתיים ב - ביץ (לפקוביץ וכדו') או וולס, אנשין???

tuvia444

New member
חחח אשכרה... ../images/Emo6.gif

היה פעם איזה פרסום על אברך שנפטר והשאיר אחריו אלמנה צעירה עם עשר ילדים אולי. קטע סוחט דמעות. אני לא זוכר פרטים מדוייקים, רק שחישוב פשוט העלה שכנראה ה"אלמנה הצעירה" כנראה התחילה לעשות ילדים בבית ספר יסודי, אולי לפני... יש אנשים שאוכלים את הלוקשים האלה בלי לחשוב. רק להוסיף, שאני מניח שחלק (קטן) מהסיפורים אמיתיים ומדוייקים. השאר חצאי אמיתות בשביל להקצין את המצוקה וכלמיני כאלה.

סליחה אדון טוביה

מזה משנה מתי היא התחילה לעשות ילדים? ואם הם נולדו לפני הנישואין, לכן לא מגיע לה עזרה? אני גם חושבת שזו לא חכמה להביא ילדים כשאין את האפשרות המינימלית לגדל אותם, אבל במיקרה כזה שאשה הביאה ילד לעולם לפני נישואין זו לא סיבה מספקת בכדי לא לעזור לה.

tuvia444

New member
רק ציינתי שהם ממציאים סיפורים

או מנפחים אותם. וזה לא אתי. לתרום תמיד דבר חשוב ואני גם עושה את זה.

אני לא מדברת נגדם אך יש לי קטע

שמראה שמערכת הכשרות מטומטמת ונכנעת אלהם. יש לי דוד תושב אחד הערים החרדיות ולו קיוסק עם אוכל מוכן הרבה זמן שהאדם מנסה להשיג הכשר ללא הצלחה לאחרונה הוא היתמוטט כלכלית ומיד שקופת העיר היתערבה הוא קיבל הכשר וללא ששינה כלום בתפריט. מי אמר שהם לא עושים דברים טובים לפעמים?

מה?

מה הקשר בין הסיפור שלך, לבין הדברים הטובים, לבין הדברים הרעים? אני מניח שהכשרות אין לה דבר וחצי דבר עם קופת העיר, ומן הסתם יש כאן המון פרטים נוספים. בכלל, (מלבד הטירוף של הפרסומות שלהם), הם בסך הכול עושים עבודה יפה, ויש הרבה מה ללמוד, ומכל מלמדתי השכלתי. כל כך הרבה חמלה ונכונות לסייע לשני. ולמי שראוי לו שבח, אתן לו, בלי קשר לזהותו ולדעותיו. ועל כך, מגיע להם כל שבח. (ואין צורך למצוא חסרונות מתחת לתחת. יש דברים טובים. וטוב שכך! שהכול יהיה רע? אוי ואבוי!). עיקר הפלוגתא שלי עם גישתם היא עקרונית. אני לא חושב שצדקה צריכה להיות תזרים מזומנים במקום פרנסה, אלא סיוע במציאת פרנסה, כך שהנתרמים יהפכו בעצמם לתורמים. יש מסגרות שנותנות לאברכים, למשל, מלגה וממנת לימודים על מנת שיצאו לעבודה - זו צדקה ששוה בעיניי עשרת מונים מכל תרומה אחרת. ולמה? כי זה לא מנציח את העוני. אוקיי, נתת לו תרומה, הוא עכשיו שבע. ומחר מה? מה יהיה עליו? עדיף שתמצא לו עבודה, שתסייע לו ללמוד הן במימון הלימודים והן ביכולת להתקיים בינתיים. וזה כבר מתקשר למחלוקת היסודית, ולדעתם שאלוהים רוצה שהם רק ילמדו תורה, מה אומר ומה אדבר? דודה שלי, שהיא רבנית נודעת מאוד מאוד בבני ברק, סיפרה לי שבוע שעבר שהיא הרצתה באחד הסימנרים ועודדה תלמידותיה על אודות בניית בית של בני תורה, שהבעל יתמסר ללימוד. היא סיפרה לי שסיפרה להם על איזה מופת נפלא, שהיו זוג שאחרי כך וכך שנים שלמד הבעל בכולל, הגיע הזמן לילך לעבוד, כי אין הקומץ משביע את הארי. אלא שהאשה לא רצתה. מה עז היה רצונה שבעלה ימשיך ללמוד. מה עשתה? מכרה תכשיטיה וכך למד הבעל עוד איזה חודשים. כשנגמר הכול, אמר לה הבעל. זהו. עכשיו אצא לעבוד. אמרה לו: יש לי טבעת יהלום יקרה שאותה לא מכרתי. אמכור אותה. ניסה לשדלה שלא, והיא בשלה. הלכו לצורף, שאמר אתן כך וכך תמורתה. אמרו לו, אולי תיתן יותר, זו טבעת שאשתי נותנת במה ובנפשה. אמר, אני איני יכול לתת. אבל יודע אני בחברי שדר בעיר אחרת שיתן לכם עליה יותר, וגם אתקשר אליו לעודדו במילין ולספר לו במה דברים אמורים. אמר ועשה, והם עשו כדברו. כשהגיעו אל הצורף אמר להם, קחו כל שוויה של הטבעת, וגם את הטבעת תשאירו אצלכם. כי בכזו אהבת תורה רוצה אני להשתתף. ומני אז נותן להם גם כל חודש תרומה. נפלא ביותר. ואז קמה תלמידה, ממשיכה ומספרת לי דודתי היקרה והמסכנה (שאם כי זכתה לקריירה כי בעלה נעשה רב גדול מאוד ודיין חשוב), ואומרת: נו, ולמה שלא נהיה מהצורפים שמחזיקים הלומדי תורה? וכבר אני זוכר בדיוק מה ענתה, אבל משהו בסגנון של: התורה היא היהלום, והעשיר הוא רק כלי מסייע, ובוודאי שכדאי להיות היהלום ולא הכלי המסייע. למה סיפרתי כל זה? כי פתאום עלתה בחילה כשנזכרתי איך מחנכים דורות בישראל. לאומללות.בשם מה? בשם שטויות. רעיונות עוועים, מנותקים, מדומיינים. שיהיה. [זהו, הקאתי. אני מרגיש יותר טוב].

מאמי לא הבנת אותי

אמרתי שהם עוזרים לאנשים ויש להם כח עד כדי כך שהרבנים נכנעים להם.

אה, אוקיי.

באמת לא הבנתי. בסדר, שהרבנים ייכנעו. מה איכפת לך? העיקר שעוזרים לאנשים.

לחוד

New member
טוב מאוד!

העלת שתי נקודות חשובות בדבריך. האחת חלוקת הדגים במקום חלוקת החכות בקופות הצדקה. והשניה האידאל הכוזב "בית של תורה". דווקא בנושא הראשון עושה רושם שמשתנים דברים, ויש יותר ויותר ארגונים כמו פעמונים ומסילה המסייעים למשפחות לעלות על דרך המלך בדרך של מציאת פרנסה, ומקרוב ידוע לי על משפחה נתמכת "ועד הרבנים" שחלק בלתי נפרד מהתמיכה הוא התחייבות האב לעבוד ולהרויח. (אך בדרך כלל הנתמכים כבר אינם בגילאים ובמצבים המאפשרים ללמוד מקצוע מכניס). הנושא השני הוא הקשה והכואב יותר. בשם האידיאל הזה יושבים אלפי אברכים בכוללים כשרובם אינם יודעים מה יש להם לחפש שם. הנשים בבית בטוחות שבעליהן ממתיתים עצמם באהלה של תורה בו בזמן שמלבד דיבורי פוליטיקה ורכילויות קהילתיות ומשפחתיות לא נעשה שם דבר.מה גם שהאידיאל לשעצמו מופרך וחסר יסוד כידוע.

אפילו אלוהים שומע בקולם

לפי הסיפורים.............. העזרה לעניים היא דבר נפלא רק חבל שהמערכת המטורפת יוצרת עוני יש לי שאלת תם מי שמת והניח 10 יתומים מחתנים אותם מכספי צדקה ומי שחי ויש לו 10 ילדים יחתן אותם מכספי הכוילל?

סוג ב

New member
הם חייבים לעשות גם דברים טובים

להצדיק את קיומם. אני מכירה מקרוב את מערך התרומות ומתוך כל שקל שאת תורמת, אולי 10 אג', מגיע לנתרם. עדיף לתרום ישירות, לאנשים שאת יודעת שהם נזקקים והכסף יגיע אליהם ללא צינורות.

נרניה4

New member
../images/Emo45.gif

לדוגמת ה"אגודה למען החייל" ....שאולי פיפס מכל התרומות מגיע לחיילים , השאר זה לאדמיניסטרציה המנופחת של הארגון שבכיריהם משתכרים משכורות עתק ...( מי לא זוכר את ה"שירותרום" שהיו אוספים בו מיליונים + מערך משומן של גיוס תרומות בחו"ל ישר לכיסם של בעלי העמותה ), לפעמים לפתוח עמותה זה הרבה יותר משתלם מלפתוח עסק. יש עוד עמותות וארגונים שמתרימות דרך אסמסים או אינטרנט וחמישים אחוז הולך בדרך לנותני שירותים/ מסלקה ועוד לא דיברתי על בעלי העמותה ושכיריה, כך יוצא שלנזקקים מועבר פירורים שמלווים בדר"כ ע"י יחסי ציבור גדולים בכדי להעצים את פעילות העמותה וגם בכדי לעודד תרומות נוספות ....

../images/Emo6.gif

חראם על הכסף, אני יכולה להציע לך: "מציאת הזיווג בשקל" "מציאת הזיווג בשקל"

בינגi

New member
סליחה..

את לא יודעת שיש בזה ענין גדול לתת דמי שדכנות..? 1 ₪ זה לא נחשב. ומי שמזלזל בזה אז אין לו ילדים. ויש בעיות. זה דבר רגיש..

בינגi

New member
מי לא זוכר ש`בקהילה` הוציאו

מהר מהדורה מתוקנת של העיתון ללא דברי הרב אליישיב שמותר להמציא סיפורים כדי לגרום ליהודים לתרום.. הם הורידו אז במהירות את העיתון מהמדפים והדפיסו אותו מחדש.. טוב.. הוא לא אמר בדיוק כך.. מכירים אתזה?

למעלה