הלו בוקר טוב!

love410

New member
הלו בוקר טוב!

בני יש לו הפרעת קשב וריכוז ואני לא כל כך מבינה מה זה האם אפשר לקבל הסבר תודה רבה עליזה.

love410

New member
ועוד דבר יש כדור

טבעי שנקרא אומגה 80 האם מישהו שמע על זה ואם כן פרטים בבקשה תודה עליזה.

zivadina

New member
מה זה הפרעת קשב ורכוז?

שלום עליזה וברוכה הבאה אלינו. הפרעת קשב ורכוז היא בעייה בצורה שבה המוח עובד. הסיבה היא ברוב המקרים תורשתית, כלומר, שהילד ירש את הבעייה מאחד ההורים. ההפרעה הזאת מתבטאת בקשיים להתרכז, להתארגן ולזכור. יש ילדים שאצלם יש גם קשיי התנהגות והם מתרגזים מהר או לא מקשיבים למה שאומרים להם או עושים דברים בלי לחשוב. יש ילדים שהם "היפראקטיביים" ומתנועעים כל הזמן או מתופפים על דברים, כוססים עפרונות או מפטפטים הרבה. את הפרעת קשב ורכוז מאבחן רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר. אחרי האבחון, הטיפולים הכי מקובלים הם כדור בשם ריטלין והדרכת הורים, ובנוסף, לפי הבעיות של הילד, הרופא ממליץ על עזרה בלימודים או ריפוי בעיסוק או טיפול התנהגותי. בקשר ל"אומגה3", זאת קפסולה עם "שמן דגים", שעוזר להרגיע בעיות נפשיות. היא מתאימה למי שיש לו מצבי רוח או דכאון או חרדה. היא איננה עוזרת לרכוז או לזכרון.

love410

New member
תודה על התשובה אבל אני נגד

ריטלין מכיון שבשבילי הוא סם לעומת זו אם יש טיפול אלטרנטיבי אשמח לשמוע תודה.

zivadina

New member
אנחנו מחפשים הרבה שנים טיפול כזה

ואם תמצאי, נשמח לשמוע עליו. החברים שלנו כבר ניסו את כל ה"אלטרנטיביים" שישנם, ועדיין לא מצאו. חבל שאת מתייחסת לריטלין כמו אל סם, לפני שלמדת על ההשפעה שלו (הטובה) ועל הסכנות שלו (אין בשמוש רפואי). אם תרצי ללמוד עוד, נשמח להסביר לך.

b a r b a i m a

New member
חבל שככה את חושבת - כי ה"סם" הזה

מציל את הילדים שלנו! (ואת המבוגרים בינינו).

spidergirl

New member
מה זאת אומרת "בשבילך זה סם"?

ריטלין לא הופך להיות סם רק כי החלטת שהוא כזה. הייתי מציעה לך לקרוא את העובדות על ריטלין ועל הטיפול בהפרעת קשב בקישורי הפורום. חבל שהילד ישאר לא מטופל בגלל בורות.

שש שבע

New member
גם אקמול הוא סם

אז את מוזמנת להישאר עם כאב הראש שלך ועם העקשנות שלך, השאלה מי ישבר קודם.

כל אחד מאיתנו עובר את השלב הזה

אני בטוחה שגם יסכימו איתי יתר ההורים שכולנו היינו מעדיפים שילדנו לא היו זקוקים לטיפול תרופתי כל אחד מאיתנו התנסה בטיפול זה או אחר אבל בסופו של דבר הטיפול הטוב ביותר הוא זה שאמרו חברתי קודם לכן. לאף הורה לא קל לשמוע או לקבל בקלות את העובדה שילדנו לא מושלמים כמו שציפינו ורצינו. לכן אני מאוד מבינה לליבך את החששות ואת הסתיגמה שיש לך לגבי השחמוש ברטלין, גם אני הייתי בסיפור הזה. נסינו הפסקנו ושוב חזרנו. אני מציעה לך להמשיך לשאול לברר ואפילו להחליט כן לנסות מקסימום תמיד אפשר להפסיק. תחשבי על טובת הילד מה זה יעשה/יתן לו ואחר כך שתקלי הלאה.

love410

New member
טוב תודה על כל העצות

אבל אני ראיתי על המון בוגרים ילדי ריטלין לשעבר ומה זה עשה להם וחוץ מיזה לדעתי לדחוף לילדים ריטלין זה העיקר להתפטר מהבלגן של הילד ומזמן אני יודעת שבי לא מושלם ואני תמיד אומרת יש אלוהיחם מיוחד עבור חלדים עם בעיות פשוא יותר סבלנות ואהבה וחום והכל יהיה בסדר תודה.

05 מיכל

New member
תיקון קטן

לתת רטלין זה לא להתפטר מה*בלגן* של הילד, אלא מ*הסבל* של הילד. יש הורים שבוחרים לעזור לילד לא לסבול, ויש הורים שבוחרים להתיז השמצות סביב ולהשלות את עצמם על חשבון הסבל של ילדם. כל הורה והבחירה שלו.

שש שבע

New member
כן? מה ראית? מה זה עשה להם?

כי אני מכירה בוגרי ריטלין, והם מספרים לי שזה הציל את חייהם. ובעקבות אמא אחת שכל 7 ילדיה בעלי הפרעת קשב, (וגם בעלה,) חלקם ממש בוגרים, ונסיון חיים כל כך גדול בנושא, נרגעתי והסכמתי לתת את הריטלין. אני לא מוכנה להפקיר את חיי הילדה היום, בגלל איזו אמירה מגוכחת. היום הילדה שלי מטופלת ומתפקדת מדהים , בפרט שהיא כל כך אינטלגנטית, כל זה הולך לאיבוד בלי הכדור הקטנטן הזה. וגם היא מודעת להבדלים והיא מזכירה לי תמיד את הכדור כשאני מכינה את השוקו של הבוקר. אני לא יודעת איזו אמא יכולה להתבונן בסבל של הילד, ושל המשפחה בשקט כאשר היא יודע שבטווח יד ישנה תרופה שיכולה להציל את המצב.

שירZ

New member
המלחמה האמיתית

היא בתקשורת הלקויה. והכתבה כאן היא אחת מיני רבים שעולים לפרק בתקופה האחרונה http://news.msn.co.il/news/HealthScienceEnvironment/Health/200503/20050323085551.htm

דליה.ד

New member
חום אהבה והכל יהיה בסדר

ובכן....למרות אוקיינוסים של אהבה, חום, הכלה ומה לא...הכל המשיך להיות לא בסדר. לפעמים זה לא מספיק. אבל האהבה שלי היתה מספיק גדולה כדי להבין שזה לא מספיק. כיום אין בי חרטות ואני אוהבת ונותנת ריטלין - באהבה ו...ברוך השם: עכשיו הכל בסדר!

love410

New member
ואני רוצה לציין עוד דבר

בני לא בלגניסט ברוך השם ולא מתפרע ולא שובר זה היה לו שהוא היה בן 7 8 והיום הוא בן 11 וחצי אין לו התפרצויות ועל הכל אנחנו מדברי וממש על הכל גם על הקשים שלי והתסכולים שלי וגם שלו וצורות התמודדות שונות ויש לי ילד מאוד חכם השיחות שאנו מנהלים יורדים לרבדים כאלה עמוקים שחב"לז (אגב לאינשטין לא נתנו ריטלין)והבעיה רק בקטע הלימודי אז לאט לאט אאני ישתדל להביא לו מורה ויש גם חונך שעוזר אז אפשר רק סבלנות ואהבה מביאה אהבה ריטלין מיצר מהסם שמפיקים ממנו קוקאין ואמא מה עם הכדור הקטן אמא אני התמכרתי כנסו לפורום b s h .co.il זה פורום של מכורים שאלו אותם ותחשבו על זה.

אם את כל כך אנטי אז ...

למה בכלל נכנסת לכאן. את בכלל לא מוכנה להקשיב אז בשביל מה את רוצה להתיעץ? אולי בפורום של המכורים יעזרו לך יותר. בהצלחה!

תפוזינה ..לכל אחד יש זכות

להכנס ולהיות בפורום לכתוב ולהגיב גם אם הוא נגד רטלין , בכלל לדעתי אנחנו תמיד תוקפים את אלה שהם נגד הרטלין אולי בגלל זה הרבה כותבים לא נשארים כאן יכול להיות מעניין אם הפורום יהיה משולב בדעות של הורים שנותנים רטלין ואלה שמתנגדים , אני חושבת שרובנו כאן בהתחלה חששו.

05 מיכל

New member
ענת, הבעיה היא לא בעד או נגד רטלין

הבעיה היא שבא אדם חדש לפורום, מעמיד פנים שהוא מבקש מידע על הפרעת קשב וריכוז (ואח"כ מתברר שיש לו ידע ודעות מוצקים משלו), והוא משמיץ את מי שכן נותן רטלין ("*לדחוף* רטלין זה רק בשביל להתפטר מהבלגן עם הילד"), ומנסה להציג את מי שכן נותן רטלין כהורה שאינו מעניק חום, אהבה וסבלנות לילדו. ייתכן שבאופן כללי את צודקת, אבל אני לא משוכנעת שהדברים רלבנטיים במקרה הנוכחי.

מיכל לא פעם אני שמה לב..

שאנחנו ההורים שנותנים רטלין לילדנו קשה לנו לקבל תגובות מהורים שהם נגד יכול להיות שבמקרה הזה את צודקת . אבל אני למשל הייתי רוצה שבפורום הזה יהיו גם הורים שהם נגד רטלין , לשמוע על כל מיני סוגי טיפולים, לשמוע על התמודדויות ורעיונות מהורים שלא נותנים טיפול תרופתי.

05 מיכל

New member
אז אנחנו מסכימות...

אני מסכימה איתך לגבי הבדרך-כלל, ואת מסכימה איתי לגבי המקרה הזה...

למעלה