הלוחות החדשים

saraint

New member
הלוחות החדשים

התלמידים אינם יכולים כבר לחכות עד למימוש החלטת משרד החינוך להחליף את הלוחות בכיתות. מישהו ראה איך הם רבים על הטושים? הסנפת טוש היא פעילות מאד אהובה עליהם. מישהו במשרד החינוך נתן את דעתו לכך? שרה

mirigon

New member
הטושים ללוחות

הרכבם שונה מהטושים לציור, ולכן אינם מריחים כמו טושים לא מחיקים (הם על בסיס מים). לא נתקלנו בשום בעיה בבית ספרי. אנו עובדים עם לוחות לבנים כבר שנה שלמהוזה ממש תענוג!!! אם קראת את המאמרים האחרונים שהתפרסמו לגהי הגירים, הרי בודאי נוכחת לדעת שלשאוף את אבק הגירים זה יכול להוות סכנה למורה

motyka

New member
נסיון שונה

היום, בבית ספר עליה, בת גלים, חיפה, נתקלתי במספר בנות כתה ו´ ש"הסניפו" טוש שהושאר בחדר מחשבים. יש לטושים האלו ריח די חזק ואופייני. וייתכן שיש תלמידים שריח זה "עושה להם" משהו

saraint

New member
אני מדברת מנסיון

אני עובדת עם לוחות לבנים כבר 5 שנים, ואני רוצה להגיד לך, שאני שומרת על הטושים אצלי בתיק כעל בבת עיני, כי הילדים נהנים להריח את הטושים (לא ברור לי למה, אבל זה כנראה עושה להם משהו טוב). אני גם לא מוציאה בבת אחת מספר טושים בשיעור, כי אם אני מסירה מהם את עיני, הילדים "מאמצים" אותם מיד ומתענגים עליהם. יכול להיות שזה עובר עם הגיל, אבל בחטיבת הביניים זו ממש בעיה עם חלק מהילדים וכדאי לקחת גם את זה בחשבון ולמצוא פתרונות יצירתיים (כמובן לא על חשבון הסרטן של המורים....) שרה

חוה גפן

New member
גם אצלנו

גם אצלנו יש כבר מספר שנים לוחות פורמאייקה וטושים מחיקים צבעוניים. לא נתקלנו בבעיית הסנפה. אכן המחיר אינו זול, אבל כך גם מחיר בריאותנו. השימוש אסטתי, נוח ומומלץ.

mateng

New member
טושים

האם מישהו נתן את הדעת כמה הטושים הנ"ל יקרים חלק רב מהתקציב ילך על הטושים לידיעתכם מנסיון טוש נגמר טוש אבד טוש נשכח וחוזר חלילה

noam778

New member
משהו במשרד החינוך קרא...

משהו במשרד החינוך קרא את האותיות הקטנות שרשומות על הטושים...? זה באנגלית אני יודע אבל כנראה שלא קראו.. מאוד ישראלי לא לקרא הוראות קטנות.. כתוב שם בפירוש שהטושים האלה מסרטנים.. ואסור למחוק בעזרת היד מהלוח רק ע"י מחק מיוחד.. שכחו או לא יודעים לקרא אנגלית... מתאים לא? וזה מצויין למורים.. גם מתאים..

mirigon

New member
בטושים של sanford

שאיתם בד"כ אנחנו עובדים בביה"ס,לא כתוב באותיות הקטנות שום דבר לגבי סרטן. להפך. כתוב באנגלית שהם לא רעילים. אני מאמינה שקראת זאת באיזשהו מקום. אולי תכתוב לנו באילו טושים, של איזו חברה זה כתוב ואז נימנע מקניית טושים מחברה זו.

itu1

New member
טושים ללוח

ברוב הטושים הנמכרים היום ואנו משתמשים באלו הנקראים אקספו 2 של סאנפורד מצויין במפורש שהינם בעלי ריח מוחלש וכן שאינם רעילים אני נוהג להחזיקם צמוד אלי בכיס החולצה או בתיקי ומוודא תמיד שחזרו אלי נכון תמיד יהיו כאלו שישכחו אותם בכיתה לשמחתם של תלמידים מסויימים שאולי הריח גורם להם משהו נכון אין הם זולים אבל בריאותינו אינה זולה וחשובה הרבה יותר אריה

nira85

New member
בזכות הגירים

בסיום יום עבודה מפרך, חוזר הצבע הביתה, עם כתם צבע על האף. האיכר עם אדמה חומה בכפות ידיו. האופה עם קצפת בקצה הפה. והמורה, עם מה יחזור כעת? אייה ההוכחה על בגדיו וידיו שאכן עמל וטרח להרביץ תורה בילדיו? "התנועה למען החזרת הגירים"

psa

New member
בידי EXPO2 של חברת sanford

וכתוב במפורש NONTOXIC=לא רעיל. אצלנו עובדים יותר מ-6 שנים עם טושים מחיקים בעזרת הלוח הקטן הלבן. הילדים עובדים בפעילויות בחשבון (חשיבה ) כשדף בתוך שקית בעזרת הטושים (דף המשמש למספר פעילויות). עובדים על כרטיסיות עם תשבצים מצופות בניילון ועוד. בכיתות א-ב השנה הוכנס לוח לבן לכיתות. מעולם לא ראיתי ותאמינו לי שהייתי מבחינה מהר מאוד אם היה ילד מריח טוש. לא שמעתי מאף מורה על תופעה כזו.

amr riki

New member
גם אצלנו

אצלנו הוכנסו לוחות אלה השנה . גם אני לא ראיתי תלמידים שמשתמשים בטוש , אלא לצורכי כתיבה על הלוח או בכרטיסים מנויילנים. אפילו על דעתי לא עלה שאפשר(?) להשתמש בטושים אלה שלא לצורך כתיבה. (לא שאנסה מחר ....
) ריקי

saraint

New member
אולי הבעיה מתמקדת בגילאים מסוימים

כולם פה הגיבו על התנהגות ילדים בכתות הנמוכות. אני מכירה את הבעיה מחטיבת הביניים. אולי אז הגיל וההורמונים גורמים להם לכל הדברים? שרה

itu1

New member
יתכן

אבל גם אני מלמד בחטיבת ביניים וחטיב עליונה ולא נתקלתי בתופעה אריה

למעלה