הלא נודע

הלא נודע ../images/Emo113.gif

החיים שלנו מלאי סימני שאלה, לא תמיד נדע לאן פנינו מיועדות, לא תמיד נדע תוצאות המעשה, ולא תמיד נדע מה יביא עימו יום המחר. החוסר שליטה הזה והחוסר ביטחון יכולים לערער אנשים, במיוחד כאלה שהם קונטרול פריק. ואיפה אתם בכל התמונה הזאת
האם אתם חייבים לשלוט בכל דבר שיש בסביבתכם, או שנותנים לדברים לקרות ופשוט זורמים
האם הלא נודע מפחיד אותכם לנסות דברים חדשים

reedgreenwhait

New member
אני אוהבת לשלוט בהכל

אבל אני לא שולטת ברוב הדברים. למשל אם אני עושה עבודה בקבוצה, אני רוצה שיהיה ברור מי יעשה מה, איך ומתי, אבל אני לא גורמת לכך שזה יהיה ברור וזה ממש אוכל אותי מבפנים כשאני חושבת על זה... אני לא מנסה דברים חדשים. לא יודעת אם זה מפחד הלא נודע.

הביטוי קונטרול פריק הומצא עלי.

אני יכולה להתקע באותו מקום שנים אם אני לא מודעת למה שהולך לקרות בדיוק.אני לא עושה שינויים,מתה על השיגרתי והאפור אך הידוע וחייבת, פשוט חייבת,להיות בשליטה על מה שקורה לי ואיתי.

פאפיט

New member
אני בעד הפסיביות

כל רגע הוא שיאם של כל הרגעים שקדמו לו. אז כל דבר שמתרחש הוא בדיוק מה שהיה צריך להתרחש. ואין להאשים אף אחד. ואין צורך להתגונן. כך אני מקבל את רוב הדברים. ולא מתעמת או מנסה להשיג שליטה - זה בזבוז אנרגיה.

רננהלי

New member
השליטה שלי

בגלל שאני אוהבת להיות בשליטה (כי אני לא סומכת על עצמי שאסתדר ואזרום ואתמודד אם לא כל השליטה תהיה בידים שלי), אני נוטה לא להתקדם בחיים. כי כל עוד אני נותרת באותו שלב בחיים אני לכאורה בשליטה. כשאני עוברת לשלב חדש אני כבר לא בשליטה כי אני צריכה ללמוד דברים חדשים ודרכים חדשות להתנהג בהן. ואני מרגישה שאני לא מסוגלת. בטח לכן אני מפחדת מהעבודה. ובטח זו אחת הסיבות שעזבתי את העבודה הקודמת שלי כי הרגשתי שאני לא יכולה להתמודד עם החיים. דוג': הרבה מאוד מהאנשים שאני מכירה נסעו להודו אחרי הצבא. וגם עכשו יש שם כמה. ואני לא. אפילו לא רציתי, ואני יודעת למה. כי לצאת לארץ לא נודעת לתקופה ארוכה (בדרך כלל אלה שאני מכירה פשוט טסו להם להרבה זמן, ושם כבר זרמו, פגשו אנשים, החליטו שם לאן לנסוע, האריכו כרטיס וכו') זה נורא מפחיד אותי. כי איך אני אסתדר?? ומה יהיה?? ואם לא יהיה לי עם מי לטייל, ואם יגנבו לי דברים (בדיוק קיבלתי מייל מחברה שאמרה שגנבו לה את הכסף באוטובוס שם). מה אני אעשה? איך אני אתמודד? אז לכן נראה לי שזה אפילו לא משך אותי. וגם כשיצאתי לאירופה לזמן מאוד קצר, הכל היה מתוכנן כדי שכלום לא ישתבש לי.

רננהלי

New member
תוספת

בגלל המצב רוח הגרוע שלי, אני קוראת את דבריי, וכל כך מאוכזבת מעצמי. ממי שאני. ילדה גדולה שעוד מתנהגת כמו ילדה קטנה ומתחבאת מתחת למיטה כשמשהו מפחיד.

שובטמה

New member
תשובה ללא נודע,,,,

החיים זה הרגע. זה עושה את החיים למאוד פשוטים.

למעלה