הלא מוערכים

• פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

noosh

New member
הלא מוערכים

טוב, בתגובה לשרשור ה"מוערכים-יתר-על-המידה" - מהם האלבומים, הלהקות והשירים שאתם כ"כ אוהבים אבל אף אחד לא מעריך בכלל לדעתכם? מי הייתם מעוניינים שהעולם יכיר בגאונותו הבלתי נדלית? (זה בסדר, הולדן, כולנו יודעים שג'וניור גאון) איזה שיר עושה לכם את זה אבל אתם לא מבינים למה אף אחד אחר לא מכיר אותו בכלל? לאיזה אלבום אתם מקשיבים כל לילה לפני השינה אבל מפחדים להעלות את שמו על דל שפתיכם פן שאר העולם יביט בכם בגיחוך קל? לדוגמה: When The Levee Breaks שיר ענק, פשוט מעולה. התופים בהתחלה, הגיטרה של פייג', הקול של פלאנטי והמפוחית האדירה שמוסיפה לאווירה הבלוזית משהו... שיר חזק בהחלט, אבל מה? כנראה שהוא נשכח אי שם בין גרם מדרגות לכלבים שחורים... וחבל, כ"כ חבל, כי מדובר פה בשיר מדהים אז מה שלכם?

טוב

האמת היא, שלא ממש ידעתי ש-When the Levee Breaks הוא שיר לא מוערך. יכול להיות מאוד - כי באמת לא שמעתי אותו מוזכר הרבה, אבל גם לדעתי הוא אחד החזקים באלבום. האמת היא שאני תמיד שומע את האלבום כדי להגיע לשיר הזה, ואגב - את בטוחה שזה מפוחית כי נראה לי שזה איזשהו אפקט של גיטרה לפי מה שהבנתי, או שהמפוחית והגיטרה מתאחדים מתישהו....? הלא מוערכים שלי: Led Zeppelin - Presence כמה טחנו את הנושא הזה ועדיין יש אנשים (כמו מנהלינו היקר
) שעדיין לא הבינו את גדולתו של פריסנס שנח אצלי במקום השלישי ברשימת הטובים ביותר שלהם (הראשון - III והשני - II). אני לא מוצא פה שיר לא ראוי או קטע משעמם - זה פשוט אלבום מעולה. וחוצמזה, איך אפשר להגיד "לא רוצה לשמוע אותך" לבלוז האדיר בסוף - Tea for One. Yes - 9025Live:The Solos זה באמת אלבום שמגכחים כשאני אומר שאני אוהב אותו. לדעתי זה אלבום הופעה מעולה עם אחלה שירים כשחלקם אף לא הופיעו באלבומים אחרים כמו Hold On ו-Changes הקליטים והכיפים ו-Solly's Bird האינסטרומנטלי והמצויין. Pink Floyd - A Saucerful of Secrets האלבום שבא אחרי פייפר הגאוני הוא אולי קצת פחות גאוני אבל בהחלט אלבום מעולה, נסיוני ומעניין. איזה דברים לא אמרו עליו - "אלבום מעבר", "מכיל קטעים מעניינים אבל בעיקר בוסרי ומשעמם" ועוד רבים וגרועים. לדעתי זה אחד האלבומים היותר אפלים ואיכותיים של התקופה הפסיכדלית (ולא רק של הפלויד). Genesis - From Genesis to Revelation האלבום הראשון של הלהקה מ-69 נראה בשמיעות ראשונות כמו סתם עוד תקליט פופ פסיכדלי, אבל לאט לאט מתמכרים (כמו שקרה לי). אני מכיר את האלבום רק 3-4 חודשים וכבר שמעתי אותו איזה 50 פעם. הוא פשוט לא עוזב אותי וככל ששומעים יותר הוא רק משתבח. בהתחלה לא ממש אהבתי אבל בזמן האחרון אני כל כך אוהב אותו! אלבום מעולה ואנשים משום מה בוחרים להתעלם ממנו. Genesis - Trick of the Tail + Wind & Wuthering שני האלבומים האלו יצאו ב-1976 בתקופה הראשונה שפיל קולינס שלט על הלהקה. משום מה אנשים החלו לאבד עניין בלהקה ברגע שגבריאל עזב והרבה אנשים פשוט לא מכירים את השניים האלה. שני אלבומי פרוג מעולים (trick יותר טוב, Wind קצת פחות) ולחלוטין לא מוערכים. לסיום - להקה שלא מוערכת לפחות בפורום הזה - AC/DC הלהקה האוסטרלית המצליחה ביותר בעולם (או ש-INXS היו הכי מצליחים אבל זה הורס את הדרמטיות
) שמשום מה זוכה להערכה של אדם אחד או שניים בפורום הזה. בלי וירטואוזים, בלי שירים מורכבים - רוק אנד רול במיטבו. אניחושב שלפחות שישה האלבומים הראשונים של הלהקה (מ-High Voltage עד Back in Black) הם מעולים והגיע הזמן שבמקום לפסול אותם כי הם שרים על ביצים תקשיבו להם קודם..

HelterSkelter1

New member
לדעתי

Trick of the Tail דווקא מוערך יתר על מידה... אלבום די בינוני לדעתי, אבל אולי הכי טוב בתקופה הפוסט-גבריאליסטית.

הסולוס זה לא לקוח רק מ-90125

יש רק שני שירים מהאלבום (Hold On ו-Cahnges). חוצמזה יש את Soon שלקוח מ-Relayer ועוד כל מיני קטעי סולו גיטרה שלא מופיעים בשום מקום אחר. ואגב, נכון שזה אלבום פופ, אבל זה לדעתי אחלה אלבום פופ - גם פופ זה מוסיקה טובה. תחשוב על זה שהביטלס זה פופ...

hells bells

New member
AC DC בלי וירטואוזים?

אנגוס הוא לא וירטואוז? הוא האבא של כל הוירטואוזים! אין עוד גיטריסט אחד בעולם ששולט בבלוז וב-פנטאטוניק סקייל כמו האח אנגוס. פנומן!

country joe

New member
חביבי

פנטטונים זה הדבר הבסיסי ביותר שכל נגן שמתבסס על בלוז צריך לדעת...

hells bells

New member
וצעד וחצי יודע לבצע כל

זב חוטם בקייטנת הכדורסל של סימי ריגר. ועובדה שהעולם מתחלק לשני חלקים ידידי,צעד וחצי של מייקל ג'ורדן......וצעד וחצי של שאר הקייטנים!

מאדמאן

New member
ארוחת בוקר באמריקה - ספורטרמפ

אחד האחבומים הטובים בכל הזמנים לדעתי - לא מוערך כראוי - אומנם כשיצא היה להיט ענק בגלל הקליטות שבו והגאוניותהמוזיקאלית. אבל עם הזמן הוא דעך וכבר אינו מצוי ברשימות של האלבומים הטובים ביותר. מאז שהוא יצא כברהקשבתי לו לפחות 1000 פעם ואין סוף להנאה שלי ממני. רוק פרוגריסבי קליט, נעים, חכם - עם הרבה מחאה עדינה - קליטה... אז צריך להחזיר אותו למקומו הראוי - בין האלבומים הגדולים ביותר שנוצרו, לטעמי,

Sith Master

New member
מוזר../images/Emo19.gif

חשבתי שתתן משהו של הסגולים. עד אתמול הייתי בטוח שה הלהקה היחידה שאתה מכיר!

מאדמאן

New member
אין לסגולים משהו שהוא אנדר או אובר

אסטימטד - כל אלבום הוא ענק עד כדי כך שיש כאלה שמתוך קנאה מעביריםעליהם בקורת. זו או קנאה או בורות אף פעם לא משהו מעבר לזה. אין על הסגולים חבוב אין - לא בהרכב כזה לא בהרכב אחר אין עלים... פשוט הפסקתי להשחית זמן על יצירות שטחיות ורדודות אחרות. בתקליטיה שלי יש דברים שעוד לא שמעת ואני הפסקתי שלמוע - יעני= מה שאני שכחתי אתה לא תלמד לעולם... איך זה ??? - סתתתתםםםם ! אל תיקח ללב דארלינג ... אני סתם במוזה של might just take your life (הלבום burn ?? ) מכיר ????

country joe

New member
חשבת אולי

שלא אוהבים אותם או מעבירים עליהם ביקורת לפעמים כי זה לא לטעמם של כולם? לא כולם אוהבים אותם, וזה לא קשור לקנאה (מה הקשר קנאה בכלל?) או בורות. יש דבר כזה שנקרא דיעה.

Sith Master

New member
אל תתנשא../images/Emo19.gif

פשוט עד אתמול דיברת רק עליהם. הם גדולים לדעתי. מצוינים. אבל כמה אפשר? אז נכון... אני לא יודע כל הרכב שלהם משנת 1927 אבל אני מעריך מוזיקה טובה! ולפני שאתה מתנשא, תפעיל קצת שכל, ותבין שההקבלה שניסית לעשות... היא לא בדיוק מקבילה. עוד לא שמעתי, יכול מאוד להיות, זה לא מקביל לזה שאני מעולם לא אדע... אתה שמעת ואני לא, כי אתה טיפה יותר מבוגר ממני? ואולי, רק אולי, חשבת על זה שיש כל כך הרבה דברים ברוק, שאני לא רוצה לשמוע מה שלך יש בתקליטיה? ושאולי לי יש דברים שאתה עוד לא שמעת? חוצמזה... שאלבום כותבים בא'

SickAgain

New member
Supertramp!!

היא באמת אחת הלהקות האנדר רייטד הכי גדולות. יצירות מופת כמו Even In Yhe Quitests Moments לא זוכות להערכה שמגיעה להן!

יש לי אחד...

גולדן לייטס, של הסמית'ס. שיר קצת מוזר, פיזמון חריג. אבל איזו נשמה, איזו כנות. "but oh, my darling, why did you changed?"

Sith Master

New member
שיר מדהים?../images/Emo19.gif

הוא הזפלין האהוב עליי. לא סתם מדהים: אגדי. באמת חבל...\:

למעלה