הכשת נחש

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

paradan

New member
מה דני?!

אני עוד מדחיק את כל העניין ולא זכור לי שלמדנו משהו... די החרימו את מדריכות הברה"צ שבאו ללמד רפואנים על וירוסים וחיידקים... ואני התעסקתי בשטויות כפי שבננה תוכל להעיד... סורי

nikonit

New member
עמית - שאני אגלה לך

שבחיים שמחוץ לכל פרוטוקול, הדבר המרכזי שקורה לרוב עקוצי העקרב זה שפשוט כואב להם? אבל נורא כואב! ואני מדברת על אילה שנעקצים מעקרב צהוב, וכן, הם בד"כ נשארים, כדי שנהרוג אותם ונראה איזה צבע הם. יש אמנם אחוז מסויים של אנשים שאלרגים לזה, אחוז קצת יותר גדול מאחוז האלרגים לעקיצות דבורה, ולכן נכתבו הנהלים. אבל בתכל'ס, מניסיון של מגורים בסביבה כפרית, שיש בה עקיצות עקרב בתדירות של לפחות אחת בעונה, והשיא היה בתקופה בה היתה לפחות אחת בשבוע. אחד מידידי אפילו נעקץ ע"י עקרב שהתחבא לו בתוך הנעל - ולא! זה לא היה בטיול או בצבא!!! פשוט הוא קם בבוקר בבית שלו, ירד מהמיטה, נעל נעליים, ועקרב קטן וחמוד הסתתר בפנים ועקץ אותו!! ובצורה קצת פחות משכנעת, אבל גם לי הזדמן להתנסות בחווייה הלא מרנינה הזאת. וזה מה שגילינו. פשוט לרוב יש קצת אודם ונפיחות במקום העקיצה, ממש לא יותר מעקיצה של דבורה. אבל זה כואב!!! והפיתרון - קרח, קרח ועוד קרח, וגם להשתדל לא להיות פעילים מדי, זה איכשהוא מחזק את הכאב (אולי כי כה פחות יושבים עם הקרח). אה - וחשוב מאוד - להיות עירניים לסימנים נוספים - נפיחות משמעותית במקום העקיצה, וסמפטומים כלליים לפי מה שכתוב בספר. ושיהיה ברור - אני לא ממליצה לסטות מהפרוטוקולים!!!! מה שכתבתי כאן הוא מה שאנחנו נוהגים לעשות, על דעת עצמנו בלבד!!! אני גם מבהירה שאם כמע"רית אצטרך לטפל בנפגע עקיצת עקרב, אעבוד לפי הנהלים, בלי לסטות ימינה ושמאלה! מה שאני אומרת הוא קודם כל שתדעו, וחוץ מזה, זה נשמע לי משהו מאוד מרגיע להגיד לנפגע (הרגעה זה בפרוטוקול!), שאומנם אנחנו מפנים אותו ליתר ביטחון, אבל רוב הסיכויים הם שהכל יהיה בסדר. ואגב, הידיד מהעקרב בנעל יצר קשר עם מוקד מד"א, שכמובן המליצו על פנייה למיון / מרפאה, אך מאוחר יותר הוא התיעץ עם רופאת קופ"ח, שחיה ועובדת באותו אזור, וראתה הרבה עקוצי עקרב, ואלה בדיוק ההמלצות שהיא נתנה + המלצה לשימוש במשכך כאבים לפי הצורך. כמובן, שלה יש סמכויות שלנו אין, ושהיא אמרה זאת ביחס למקרה ספציפי, ולא כהמלצה גורפת!! אז לסיכום - תדעו שבד"כ עקיצת עקרב גורמת ללא יותר מכאב. אבל, זה לא אומר שלא צריך לפנות את הנפגע, תוך הרגעה ומינימום טלטול. אה, ואם אתם יכולים להקל עליו עם קצת קרח, הוא יודה לכם. שיהיה לכולם לילה טוב, ניקונית

perfectionist

New member
זה גם תלוי בסוג העקרב

העקרב הצהוב הוא העקרב הכי מסוכן בישראל ואין בעקיצתו סכנת חיים לאנשים שלא רגישים, אלא רק לילדים קטנים (מתחת לגיל 8 אני חושב). י עוד סוג של עקרב צהוב בארץ שנקרא עביד צהוב, הוא הרבה פחות תוקפני ואם הוא עוקץ, זה לא יותר מרמה של עקיצת דבורה

למעלה