הכרמל הכל כלול...

EDUOXMAN

New member
הכרמל הכל כלול...

חבר טוב מהמרכז ביקש אותי לתכנן מסלול עובר הקבוצה שלו, איתה הוא יעלה לכרמל בשבוע הבא. ביקש סביב ה-30 ק"מ, "מסלול מעניין".
הכרמל הוא אתר הבית שלי (או לפחות אחד מהם) ולא קשה למצוא מסלולים מעניינים בנפח כזה. רציתי לעשות משהו אחר שישלב כל מה שהכרמל יש לו להציע: "הכל כלול...".
יצא מסלול משובח (ככה רז אוהב להתבטא...) בן קצת יותר מ-32 ק"מ עם מעל ל-700 מטר טיפוס ולפי גיפסיס מעל 900 מטר טיפוס ולפי PC LAND רק מעל 600 (האמת היא איפה שהוא מאמצע).
הקלטת המסלול:
[URL]http://www.gpsies.com/map.do?fileId=syfpohahrvknyfgm[/URL]
נפגשנו בחניון המוחרקה התחתון (1), ועלינו לעוספיא על בסיס "דרך השדות" סמו"ש כחול חמוד (מ-2 עד 3), בעונה הנכונה (לא עכשיו) אני מכנה אותו ה-PROVENCE של הכרמל, כי מזכיר את אזור הגידולים החקלאיים באזור הזה בצרפת. חצינו פעם ראשונה את השכונה הדרומית של עוספיא הציורית עד לנקודה 4, כאן ירדנו את סינגל האיצטדיון היפה ובעל נוף לכוון בית היערן ונחל יגור עד לחניון בית השומר בנקודה 5. כאן יש תצפית יפה למפרץ חיפה וצפונה עד ללבנון בה הונחה אבן/אנדרטה לבנים הדרוזים שנפלו במערכות ישראל. בחניון שולחנות ושירותים עם מים. מנקדוה 5 עלינו על בסיס דאבל עד ל-6 ודרך 3 חצינו שוב את השכונה הדרומית של עוסיפיא ועד לנקודה 7 דרך כביש פנימי בעל נוף עוצר נשימה לצפון ודרך סמתאותיה היפות של עוספיא העתיקה הגענו לכביש הראשי בנקודה 7. מקודה 7 רוכבים על הכביש הראשי עד לכניסה לבית היערן בנקודה 8 (שדרכה עובר שביל ישראל בחצייתו את רכס הכרמל מצומת יגור דרך נחל חיק ועד לחוף הים התיכון). בבית היערן עצרנו בשולחנות להפסקת קפה והמשכנו עם סינגל "הסכונות" (9) ו-"זמן אבוד" (10) עד לדרך נוף כרמל בנקודה 11. רכיבת הנפח שלנו השלמנו על בסיס דרך נוף כרמל במז"א שפיר דרך נקודה 12 עד למצפור הטייסת בנקודה 13 ומשם לאוטו. בסוף הרכיבה בחניון, הייתה גברת "כרמלה", דודה דרוזית שמחזיקה פינה כבר מעל 20 שניה למאכלים דרוזים אוטנטיים. אכלנו אצלה ממולאים (חצילים, קישוא, כרוב ופלפלים) ליד פיתה עם לבנה ותה מרווה. סיומת הולמת לרכיבה "הכל כלול..."
תמונות בהמשך...

למעלה