הכרות

rinchan

New member
הכרות

היי, אני קוראת סמוייה בפורום מזה זמן מה, מודה, ואני מאוד נהנית ממנו... אני חובבת יפן - אם זה תרבות, שפה או... אנימה...anything goes
טיול ביפן זה חלום שלי (כן, זו בטח פעם ראשונה שמישהו כותב את זה כאן...) ומה עוד...? אה - שאלונת: האם מומלץ לנסוע ליפן בטיול מאורגן? הסבר פרט ונמק...
אריגטו גוזיימשטה

Noam Raby

New member
בנוגע לטיול מאורגן

לא הרבה אנשים נוסעים ליפן מישראל כדי לטייל, כך שטיולים מאורגנים קשה למצוא. אופציה אחרת היא להצטרף לקבוצה מחו"ל, נגיד אנגליה בשביל השפה, ולהתעלק עליהם. האפשרות האחרת שלך היא לארגן טיול בעצמך, שסביר להניח יצא יותר זול ויקלע בדיוק לטעמך האישי. קחי בחשבון שזה דורש מחקר מצידך.

Fantasy WRC

New member
No, it`s not your first time

I have already wrote that That to come to japan is my dream, and now I`m in japan I have one week more to be here and then I back to Israel for studies Anyway, please, continue to dream, most times dreams become truth :) Ok, orginization trip is much more expensive then if you just go by yourself.. I have checked about organization trip and this would cost to me about 24000 sheqels, I have only 11000 sheqel and I stay here for 3 weeks. But truth, I have here friend who host me in tokyo, so I safe some money on hostels. BUt what I mean to is that organization trip is onlly for rich people and takes to few time for trip, only about 11 days. That`s all.. good luck, I hope you wil go to Japan soon :)

GnomeBubble

New member
ככה גם אני חושב

אבל יש אנשים שמעדיפים את זה... הטיעון המקובל הוא שהמדריך יכול להסביר לך דברים שקשורים לתרבות המקומית שלא תדע לבד, אבל אני חושב שזה שטויות. בדיוק בשביל זה יש מדריכים טובים שמספקים רקע רציני (כמו לונלי פלנט וראף גייד). המדריך אמנם ידע יותר, אבל מה שהוא יספר בדרך כלל יכנס לאוזן אחת ויצא מהאוזן השניה. אבל הבעיה הכי גדולה היא שמדריך וקבוצה גדולה מהווים מעין חוצץ בין המטייל לבין החוויה המקומית. כשיש מדריך, יש פחות אינטראקציה ישירה עם המקומיים, וכשיש קבוצה גדולה נוטים יותר להתרכז בהווי הקבוצה (חוויות פנימיות) מאשר בטיול עצמו (חוויות חיצוניות).

Nisenhouse

New member
יש כאלה שיראו בזה יתרון

לדוגמא, לא בהכרח שתרצה לצאת לבד לטיול. האינטרקציה בין המטיילים היא גם חשובה (ואולי בזכות הרצון שלהם לבקר מקום מסויים תזכה בחוויה בלתי נשכחת, כמובן שמדובר פה על קבוצה שיוצאת לטיול לא מאורגן).

הרשה לי לפקפק בעומקו של הלונלי פלנט

אני מכיר מספר מדריכי טיולים ליפן שהלונלי פלנט עלוב למדי לעומת הידע העצום שלהם. טיול בקבוצה אכן מבודד את המטייל מהמקומיים אבל שוב, כאשר אין זמן ויש כסף זו יכולה להיות בהחלט אלטרנטיבה. גם טיול מאורגן הוא סוג של חוויה. יש שנהנים ממנה ויש שלא. לא ניתן לקבוע באופן נחרץ מה מתאים לכולם.

GnomeBubble

New member
אמרתי שיש אנשים שמעדיפים את זה ../images/Emo6.gif

אני אוהב לחוות טיולים בדרך מאוד שונה מהרבה אנשים אחרים... וכמובן שהלונלי פלאנט הוא לא מדריך מעמיק לגמרי, אבל חוץ מהראף גייד (שמתעלה עליו לפעמים ונופל ממנו לפעמים לדעתי), זה המדריך הכי טוב שאני מכיר -בספר אחד-. אני לא בטוח בקשר ליפן כי לא טיילתי את יפן עם הלונלי פלאנט (ואני גם לא בטוח שאני מתכוון), אבל אני אוהב את חומר הרקע העצום שהם מספקים על כל מדינה - בעוד שבשאר המדריכים אתה מקבל רק כמה עמודים מסכנים

התכוונתי לומר שאני מכיר

כמה מדריכי טיולים (בני אדם ולא ספר) שהלונלי פלאנט מתגמד למימדי זבוב לעומת הידע שלהם. שוב לדעתי, אדם שזמנו דחוק וכסף בכיסו, ייתכן מאוד שיבזבז את זמנו אם יסע ללא הדרכה לארץ כל כך עשירה בתרבות כמו יפן. לא חייבים לקחת קבוצה מאורגנת, אפשר לשלם למדריכים מקומיים כמעט בכל ידע שהו ביפן אבל כדאי מאוד שתהיה הדרכה כלשהי. זו דעתי.

במקרה של יפן אני לא מסכים

לדעתי טיול מאורגן זה לא רק לפנסיונרים. יש כל מני טיולים מאורגנים. אדם שזמנו מוגבל והפרוטה מצויה בכיסו, אין סיבה שלא יפקיד את הטיול בידי מדריך מיומן ובעל ידע שיאפשר לו להינות מיפן ולקבל הסברים מפורטים על כל מקום ואתר. לאחר שחייתי כארבע או חמש שנים ביפן, ההורים שלי הגיעו ליפן בטיול מאורגן. אני הצטרפתי אליהם ונהנתי מכל רגע. זאב.

Tenguy

New member
גילוי נאות, כמדריך בחב' להגנת הטבע

לשעבר, ובתור משקיען מאד רציני בתכנון ובארגון טיולים מראש, כולל קריאה מקיפה ועשיית מחקר יסודי אודות כל יעד שאני מתעתד לטייל בו- אני גם מדריך-הטיולים של עצמי וגם התייר. בנוסף, קצב הטיול שלי הוא גבוה יחסית ודורש כושר פיסי מעל לממוצע (מי טיפס פה את כל הדרך למעלה לפסגת פושימי-אינארי-טיישה בקיוטו ???...) טיול עצמאי מיועד ואפשרי לאנשים שיש להם זמן להתכונן, שאוהבים ללמוד ולהתארגן עצמאית לקראת הטיול ויכולים לחוות את הטיול בכוחות עצמם. ברור לי שלהרבה אנשים אין זמן, אין יכולת (ועוד מלא סיבות/תירוצים...) להתארגן לטיול עצמאי. החיסרון הגדול בטיולים מאורגנים הוא, לדעתי, שטיול מאורגן מונע מראש מאנשים ללמוד, להכיר ולדעת על יעד הטיול שלהם (כי המדריך כבר יספר להם...), כך שהתלות במדריך היא מוחלטת. לעיתים, אין מושג אם המדריך באמת יודע יותר ממה שדיקלם מן הספר, או שזה רק חלק קטן בהשכלה רחבה יותר שיש לו. אם הולכים לטיול מאורגן חייבים לא להתפשר על שלושה דברים: 1) למדריך יש בר ניסיון של לפחות 3 טיולים מאורגנים ביעד 2) למדריך יש השכלה אקדמית בתרבות/בארץ עליה הוא מדריך, או ניסיון חיים של מספר שנים באותה ארץ (ועדיף שניהם...) 3) יש קונספט ("אותו ראש") ברור בין כל אנשי הקבוצה עם המדריך לגבי הטיול, כלומר: "ראש צעיר", "במטותא ובניחותא", "טבע/אתגרי", או כמו טיולי "האדריכלות כתרבות ואמנות ביפן" של אריה קוץ. לדעתי - החיסרונות העיקריים בטיולים מאורגנים הוא באיטיותם, שיכולה להטריף דעתם של צעירים ובבנאליות שלהם (טיול רק במקומות הידועים כ-photo-opportunity, כולל נפילה בכל Tourist-trap אפשרי). ברור שאם יש מזל גדול (ובמיוחד כשמדובר במקום כה מיוחד כמו יפן), ונופלים לטיול מאורגן עם מדריך מעולה וקבוצה מוצלחת, אז זה יכול להיות חוייה מדהימה. אבל צריך לדעת שזה יכול שלא להיות כך...

Ryo

New member
פושימי אינארי טיישה

מדהים! כל כך אהבתי את המקום. הייתי שם במרץ האחרון עם אחי כשהאחרון הגיע לביקור ביפן. אני זוכר אותו מתלונן על הטיפוס, אבל משום מה זכור לי שזה לא היה כל כך קשה. יש לי תמונות משם באתר שלי, מקום מומלץ (הייתי אומר חובה!) לכל מי שמטייל בקיוטו.

GnomeBubble

New member
באתר שלך?

רגע, אני לא בטוח שסיפרת לנו שיש לך אתר, ועוד עם תמונות

passioneta

New member
אני נסעתי לזמן קצר, ועם כסף

נכון שבמקרה של יפן יש לי יתרון של הכרות ושפה, אבל בסה"כ מספיק לקרוא לפני הנסיעה ולהעזר באינטרנט ע"מ לתכנן טיול. ודווקא ביפן התחבורה הציבורית כ"כ מסודרת, הסיכוי שמישהו ינסה לרמות או לפגוע בתייר שואף לאפס, המקומות היותר מתוירים (שאליהם מגיעים ממילא בטיול ראשון וקצר) מספקים מדריך דובר אנגלית או לפחות ברושור, כך שאין בעיה להסתובב לבד. החסרונות בטיול מאורגן כ"כ גדולים (וכבר תוארו כאן) שלא אוכל להמליץ עליו כלל.

למעלה