אני בסיידר ../images/Emo13.gif
שאני אזכיר לך? זה היה 'רותמתם' לגבי הקרסול, אם זה מה שהמע' הצבאית יודעת להצע לך, יש סיכוי שאין ברירה אלא לפתוח את הארנק של ההורים... מהעיתונות הבנתי שיש איזה עניין עם העברת חלק מהמערך לעבוד דרך קופות החולים, תבדקי אם יש אופציה לקבל הפניה לאורטופד אזרחי בקופ"ח. חוץ מזה, אני מציעה לך להתחיל להתעניין בשיטות לא תרופתיות לשיכוך כאב, תתפלאי אבל יש כל מיני כאלה, חלקן עובדות בצורה לא רעה בכלל. בתור התחלה תנשמי עמוק ותירגעי, כאב היא חוויה מאוד סובייקטיבית, וככל שתהיי יותר לחוצה, תחווי את הכאב יותר חזק. חוץ מזה, אם את כל הזמן מזיזה את הקרסול כדי לראות אם "עכשיו כואב" - אז תפסיקי! זה הכי גרוע. גם תפסיקי ללחוץ בכל מיני מקומות, לבדוק "איפה הכי כואב"! ועוד ואם כבר, אז מניסיון שלי ושל חברים, לא מידע רפואי בדוק - קודם כל, מניסיון של ידיד שנקע את הרגל בכדורסל, נקע חמור יכול להיראות רע מאוד, להישאר נפוח לאורך זמן ולכאוב מאוד, ועדיין זה "רק" נקע. דבר שני, בשלב הזה, כשהרגל כבר נפוחה, קרח מאוד לא אפקטיבי. עכשיו מתאימים דווקא קומפרסים חמימים, שירחיבו את כלי הדם, ויזרזו את ניקוז הנוזלים שהצטברו באזור (הקרח מצמצם את כלי הדם, ונועד למנוע את הופעת הנפיחות. הוא אפקטיבי מייד לאחר הפגיעה ובמהלך 24 השעות הראשונות פחות או יותר. המון בריאות