הכרות זריזה

kiCkiC

New member
הכרות זריזה../images/Emo124.gif

מכיוון שאנחנו מנסים להתקבץ פה, אולי נכון לעשות הכרות קצרה, והסברון לאיך החלה ההתאהבות הזו בסדרות האסייתיות. אני אתחיל
מורן, 27. את השיגעון התחלתי ב"טעות" כשנתקלתי בסאם-סון המתוקה ומשם המצב הדרדר
היום אני לומדת קוריאנית במרכז תרבות בירושלים פעם בשבוע, ומתכננת טיול כמה שיותר ארוך בקוריאה וסין.

snowmusic

New member
אותו כנ"ל

אני גליה ואני הכי מבוגרת בפורום. במקרה נפלתי על סאם סון פרק ראשון (אני בכלל מתעבת טלנובלות ספרדיות אבל באותו יום הייתי נואשת). את הפרק הראשון ראיתי כי זה פשוט היה בידור- כולם נראו לי אותו דבר ולא הצלחתי להבדיל בינהם. התרגום היה מצחיק בטירוף- השחקן אמר "אה" ובתרגום הופיע משפט כמו :"כן אני מסכים" ולהפך השחקן אמר משפט ארוך ובתרגום הופיע "לא!". אחרי שני פרקים התמכרתי והשאר הסטוריה. בזכות הדרמות הקוריאניות התפתחה אצלי סקרנות לגבי קוריאה והעם הקוריאני. כיום אני לומדת קוריאנית במרכז לתרבות קוריאה(עם מורן), דוגמת את פורום קוריאה קבוע ומתכננת טיול לקוריאה בסתיו.

שושנה ק

New member
התאהבתי בסון אה שחקנית מדהימה אין שני לה

אני חושבת שאני הכי מבוגרת בפורום אבל זה לא רלוונטי, אני מתכוונת להצטרף השבוע ללימודי הקוריאנית בירושלים ,אבל כנראה זו תהייה הצטרפות לניסיון של שיעור אחד רק בכדי להתרשם ,אני לומדת אצל מורה פרטית, ברעננה , אני מוחרכה לציין ש woogy מהפורום העביר את החומר הראשוני בהכרת האותיות מדהים לא נופל מהמורה שלי ואולי אף ברור יותר אני מקווה שהוא ימשיך ואולי אפסיק ללכת למורה הפרטית שלי תודה לך woogy , אגב מישהו שמע על הסקר השנתי העולמי שבו אנחנו המדינה השניה השנואה בעולם, יש לציין שהתקדמנו כי שנה שעברה היינו במקום הראשון כמדינה השנואה בעולם, השונאים המדורגים במקום הראשון והשני הם דרום קוריאה וקנדה, רוצה לשאול את woogy אם הוא חש בשנאה מצד הקוריאנים , אם הם יודעים שהוא יהודי!?, המורה שלי שהיא קוריאנית הסבירה את השנאה הזאת כבורות מצד הקוריאנים שהם למעשה לא ממש מכירים את ישראל ושהם נסחפים אחרי הזרם בעולם, וסיבה נוספת היא שייש אוכלוסיה גדולה של מוסלמים בקוריאה, אגב הסקר פורסם בערוץ 2 לפני יומיים ,והוא מצוי גם באתר האינטרנט , מעניין לדעת אם הם היו יודעים עד כמה אנחנו מתעניינים בהם ואף אוהבים אותם ,אז הם היו משנים את דעתם עלינו, אני קצת סקפטית, בכל מקרה אני לא אפסיק לאהוב את הסדרות שלהם ואת סון אה השחקנית הכי מוכשרת, הייתי מתה לראות אותה משחקת לצידן של בראיין , וזאת רק בגלל שהוא אמר אחרי מתיחה שעשו לשנייהם שהיא כמו נונה בשבילו, מעניין אם הוא היה חושב ככה , אחרי שהם ישחקו יחד, האמת היא שההבדל בניהם עד כמה שאני יודעת הוא ארבע שנים שזה לא הבדל גדול, "היום" למעשה הוא יוצא עם משהי הגדולה ממנו ב 10 שנים, שהיא קצת יותר מנונה אולי, איך מציעים לmbc או למארגנים שלהם לתת להם לשחק יחד באיזו קומדיה או דרמה אך אני מעדיפה קומדיה וסון אה גדולה בזה,

kriefe

New member
אתי אימנידה

ואני מכורה!!! אה...ונושקת לשלושים. אני דווקא התחלתי עם הדרמות כשטיילתי לי לתומי.....סתם!!! נו באמת, הרי זה ידוע מראש שסאם-סון אשמה!! אבל אני התחלתי לראות איפה שהוא מפרק 4 או 5, באמצע ולומר את האמת - את השלמת הפרקים עשיתי רק כמה חודשים אח"כ... אני צופה בעיקר בדרמות קוריאניות (למרות שראיתי טאיוואנית אחת וכרגע אני צופה ביפנית...) והמון סרטים קוריאניים (פה זה מסתכם בקוריאניים בלבד). אני מודה שדיי קשה לי עם השפות האחרות... טוב, די לבנתיים, לא?!?

ketty the sheep

New member
היי~~

אני קטיה, בת 20. הגעתי לדרמות קוריאניות כי... רציתי ללמוד קוריאנית.
מאוד אוהבת דרמות יפניות (hana yori dango, nobuta wo produce ו- ichi ritta no namida הן האהובות עליי עד כה, מקווה להרחיב מעבר לניימדרופינג בהמשך , כשאבקר בפורום במסגרת שהיא לא 'התחמקות מלעשות עבודה על הבודהיזם בסין'), ויצא לי גם לראות חלק מהגרסא הטיוואנית של hana kimi, שהיה נהדר ונאמן למנגה עד כמה שאני זוכרת. מחכה לגרסא הקוריאנית של האנדאן, למרות שמאטסוג'ון יש רק אחד.

edvil1

New member
הי^^

חח אני רואה שאני הכי צעירה פה בנתיים חח אני בת 17 עוד חודש והתחלתי לראות דרמות לפני שסאם סון הגיעה כבר התאהבתי בדרמות האלו, כשהגיע סאם סון לארץ כל החברות שלי עושות לי אדווה ראיתי סינים בויוה חחח אני יותר אוהבת יפניות למרות שפה ושם אני רואה קוראניות אבל במוזיקה אני מעדיפה קוראנית =d

Vegetable Salad

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני שיר, בת 17 (ביום שבת
) ובעיקר מירושלים... הדרמה הראשונה שלי הייתה "ליטר של דמעות", מרגשת ומומלצת ביותר, אותה ראיתי עם חברה מכורה למדיי. האמת שבהתחלה לא הבנתי על מה המהומה, ממש נתרעתי מהשפה הקשה והתרבות ההזויה, אבל כשפשוט היא שכנעה אותי לראות פרק אחד, התאהבתי לחלוטין. משם המשכתי עצמאית לקומדיות יפניות אדירות כמו מיי בוס מיי הירו, האנה קימי וכו'. אני לא בן אדם עם עודפי זמן, אבל בכל סופ"ש יוצא לי לראות בערך חמישה פרקים, ובין לבין אני מנסה ללמוד את השפה היפנית. (ומחפשת מסגרת מסודרת, לכל מי שמכירה
) אחרי הצבא אני מתכננת לטוס לטיול ארוך במיוחד ביפן. (ואולי גם אשאר שם)

ketty the sheep

New member
ליטר של דמעות!

אחת ההפקות הכי מרגשות שיצא לי להתקל בהן. קאסט מדהים (גם אם האימאג' של אריקה סוואג'ירי הוא לא חיובי במיוחד וריו נישיקידו הוא חתיכת זונה) וסיפור שאי אפשר שלא להקשר אליו. יצא לי גם לקרוא חלקים מהיומן המקורי של איה, ואני חושבת שהאדפטציה בהחלט מכובדת (אם כי שונו כמה פרטים - אבל לדעתי הדמות של הארוטו מאוד מאוד מוסיפה. הוא כזה ילד טוב, אני לגמרי מאוהבת בדמות שלו). גם הפסקול מעולה (אני מתכוונת לtheme, קונאיוקי של רמיאורומן ול9/3 - שאר הפסקול בסדר גמור עם כמה יציאות שלפעמים גרמו לי לנוע באי-נוחות בכיסא). רק מה, הספיישל 'חמש שנים אחרי' היה קצת טרחני והרס את הקסם של הסדרה. לא הייתי ממליצה בכלל אם יש לך מזל ועוד לא יצא לך לראות.

spidi333

New member
זה לא היה חמש שנים.. =\

זה היה כאילו חצי שנה אחרי שאיה נפטרה... אבל אני עדיין חושבת שאת צודקת זה באמת די הרס את כל האפקש של הארוטו היה חי רק באיה...למרות ששמחתי לראות את ריו בוכה שוב

kiCkiC

New member
ספויילר??

או שבעצם לא.. כי שם הסדרה הוא ספויילר אחד גדול

ketty the sheep

New member
../images/Emo58.gif מעליי~~ ו../images/Emo58.gif גם בהודעה שלי

(זה ברור שאיה נפטרה למי שהכיר את הסיפור האמיתי או ראה כבר את הסדרה, אבל חבל להרוס לגמרי - אני חושבת שמה שיפה בסדרה זה התקווה והאמפתיה שמרגישים כלפי איה והרצון שלה לחיות.
) ונכון, זו הייתה טעות שלי (חמש שנים אחרי הייתה הקפיצה בזמן מהפעם האחרונה שראו את איה עד לסצינה שבה היא מתה, בגלל זה נתקע לי בראש 'חמש שנים'). חוץ מזה, את צודקת. לראות את ריו בוכה (או סתם לראות את ריו), טוב, זה לא שזה עושה אותי שמחה, אבל אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שזה בהחלט מראה מלבב.

Vegetable Salad

New member
אז זהו שבזמנו... ../images/Emo3.gif

ספיר מהשרשור הזה ממש סיכמה לי את הספיישל בכמה מילים והחלטתי לוותר. גם בעיקר שזה נורא ארוך. אגב... מה כל כך שלילי בתדמית של אריקה סוואג'ירי? אני לא מתמצאת בדברים הללו.

ketty the sheep

New member
אפשר להגיד שהקריירה שלה קצת נהרסה בגלל

תקרית דיי הזויה, שמשום מה בחרו ממש לנפח בצהובונים ובתקשורת היפנית. זה קרה כשהיא באה לבכורה של הסרט האחרון שלה, לפני כמה חודשים. היא כנראה הייתה ממש עצבנית/לא במצב רוח, וענתה תשובות ממש קצרות ולא מנומסות. זה הוביל להרבה ביקורת שלילית כלפיה, ולא ממש ירדו ממנה למרות שהיא פרסמה התנצלות רשמית. בעקבות זה היא גם ביטלה את השתתפותה בפסטיבל סרטים בקוריאה, ומאז לא בדיוק שמעו עליה.

אליס241

New member
היי

שלום. נעים מאוד להכיר שמי אליס אני בת 24. אהבתי לקוריאה התחל במקריות נתקלתי בויוה פלטינה בפרק 3 של סאם סון , וכל השאר היסטוריה אהבה ממבט ראשון אני זוכרת הייתי מחכה מסוף שבוע לסוף שבוע, כרגע ראיתי מלכת השלג ,קופי פרינס,פול אוס,השטן לצידך וכו, והמון המון סרטים, התחלתי לקרוא להעמיק בתרבות ובעזרת השם בחודש ספטמבר אני יטוס .

gamel1985

New member
היי ../images/Emo9.gif

גיא בן 22 כרגיל אני הבן היחיד כאן(חוץ מניר ^_^) שרואה את הסדרות האסיאתיות
כנראה כי החשיפה בארץ התחילה מויוה
אני התחלתי לראות סדרות יפניות בעקבות האנימות *לידיעת הפורום רבות מהסדרות בעיקר היפניות מבוססת על מנגות ואנימות פופולריות ולכן נוטות להיות מוזרות להחריד
והתחלתי לראות סדרות קוראניות כשבמקרנה נתקלתי בסדרה "my sassy girl"

ketty the sheep

New member
זה מה שיפה בהן.

מה גם שבחלק מהסדרות הבימוי והמשחק הוא בצורה שמזכירה ונותנת אוירה של סדרת אנימה, מה שמוביל להבעות פנים, סיטואציות ושאר יציאות ממש משעשעות/לא טבעיות של השחקנים. זה גם לא חייב להיות מבוסס על מנגה בשביל להיות לגמרי הזוי וגובל בטמטום קל (במובן הטוב של המונח) - ע"ע hanayome to papa, tokkyu tanaka 3go, sushi ooji או למשל קורוסאגי היותר רצינית (מה שלא מונע מיאמאפי להתנהג כמו בלונדינית מטומטמת במהלך רוב הסדרה).

edvil1

New member
הי הי לא לדבר על יאמאפי שלי ככה

אני רואה שגם את מכירה את ג'וניז=]] בהחלט קובצות של בנים חתיכים בטירוףף ג'וני יודע לבחור =d

למעלה