הכפלת שם גוף

trilliane

Well-known member
מנהל
זה תלוי במידת ההדגשה שמעוניינים בה.

אני לא חשה כאן באנגלוז.

יגאל79

New member
וככלות הכל...

עדיין אני טוען שמעל לעל עלינו לכוף את עצמנו לתקינות דקדוקית. אך ורק על פיה יישק דבר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא כל דבר נמדד בתקינות; ובפרט,תקינות מטעם מי?

האקדמיה ממעטת לעסוק בענייני תחביר וניסוח ולא מתערבת בסגנון, אז לכל היותר תוכל להקשיב למתקננים מטעם עצמם (והם לא בהכרח תמימי דעים).

sailor

New member
יחי אלהי הדקדוק

כל כלליו אמת חיה ואין לנו לסטות מהם ימין ושמאל.

GnomeBubble

New member
עדיף: הנותנת אמונה בשירים היא אשר שכחה

ולכן: "ובן-גוריון הוא אשר קרא לפני עם הארץ ביום ההוא לאמור: קום תקום מדינת ישראל, מכורת העברים."

מוגג

New member
מי הוא זה ואי זה הוא?!

1. שמות פרק כב פסוק ח עַל כָּל דְּבַר פֶּשַׁע עַל שׁוֹר עַל חֲמוֹר עַל שֶׂה עַל שַׂלְמָה עַל כָּל אֲבֵדָה אֲשֶׁר יֹאמַר כִּי הוּא זֶה עַד הָאֱלֹהִים יָבֹא דְּבַר שְׁנֵיהֶם אֲשֶׁר יַרְשִׁיעֻן אֱלֹהִים יְשַׁלֵּם שְׁנַיִם לְרֵעֵהוּ: ס 2. ירמיהו פרק ל פסוק כא וְהָיָה אַדִּירוֹ מִמֶּנּוּ וּמֹשְׁלוֹ מִקִּרְבּוֹ יֵצֵא וְהִקְרַבְתִּיו וְנִגַּשׁ אֵלָי כִּי מִי הוּא זֶה עָרַב אֶת לִבּוֹ לָגֶשֶׁת אֵלַי נְאֻם יְקֹוָק: 3. תהלים פרק כד פסוק י מִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יְקֹוָק צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה: 4. אסתר פרק ז פסוק ה וַיֹּאמֶר הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ וַיֹּאמֶר לְאֶסְתֵּר הַמַּלְכָּה מִי הוּא זֶה וְאֵי זֶה הוּא אֲשֶׁר מְלָאוֹ לִבּוֹ לַעֲשׂוֹת כֵּן:

GnomeBubble

New member
"הוא הוא" זאת צורה *דיבורית*?

אני שוב מוצא את עצמי שואל איפה לעזאזל את חיה?! (בחיפה, כן
). לא יודע אם היא תקנית בעיניהם של האדמו"ר אברונין זצק"ל והד"ר אבשלום קור שליט"א, אבל באמת, איפה בדיוק ראית אנשים מדברים כך ברחוב? אולי בשוק הסופרים המשומשים?
לעניינו, זה משלב ספרותי. לא גבוה במיוחד, אבל זה בהחלט משלב ספרותי בכל רמ"ח אבריו, והוא לא מופיע בדיבור. בדיבור היינו אומרים: - זה בן-גוריון (ש)הכריז על מדינת ישראל. - בן-גוריון זה זה שהכריז על מדינת ישראל. - בן-גוריון היה מי שהכריז על מדינת ישראל. - מי שהכריז על מדינת ישראל זה בן-גוריון. וגו'

למרבה ההפתעה, נום הוא הוא שהחרה החזיק../images/Emo13.gif

אחריי (כמובן, בלי להזכיר חלילה וחס את שמי).

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אנשים מדברים כך, ולא, לא טענתי שברחוב.

למעשה כתבתי מפורשות שזו צורה ששומעים הרבה בשיח טיעוני (כי זו הדגשה רטורית). לא יודעת איזו ספרות אתה קורא, אבל לא נתקלתי בצורה הזו בספרים שקראתי, נתקלתי בה עד היום בעיקר בדיבור (ולא, לא בחיפה) ומעט בכתיבה (אבל לא ספרותית).

למעלה