הכנת ארוחות -

הכנת ארוחות -

אתן מתכננות מראש את הארוחות לבני הבית או קונות מה שחסר כשניגמר ומאלתרות כל פעם לפי מה שקיים בבית?

שירי ל

New member
הי ../images/Emo13.gif

יש כמה דברים קבועים שאני מחזיקה שאם הם נגמרים מיד קונים - פסטות, פתיתים, ממרחים כמו חרדל, פירורי לחם, רסק עגבניות - אלה תמיד יהיו אצלי במזווה. מוכנים בפריזר - תמיד שקית רביולי, קופסא מלוואח, נקניקיות (של זוגלובק אלו מבשר נקי) במקרר - שמנת עמידה, גבינות צהובות. בד"כ אני מסתכלת מה יש בבית ומנסה להלביש על זה (אם יש לי שקית נשכחת של עדשים במקפיא אכין מג'דרה, אם פתחתי קופסא של רסק והשתמשתי בכף אכין אורז אדום). משתדלת לבשל ליומיים - אם אני מפשירה שקית בשר טחון אז מחצי אני מכינה בולונז ומחצי אני מכינה קבבים למחר. פעם ב- כשיש לי זמן אני עומדת להכין דברים ממש מושקעים כמו קרפלעך, קובה או דברים כאלה של משוגעות שלוקחים יום עבודה ומקפיאה.אחר כך אפשר להכין מזה קרפלעך מטוגנים בבצל או לשים סיר מרק בבוקר בסלואו קוקר ובערב רק לזרוק לתוכם קובה. בשבתות אני משתדלת לעיין קצת בספרי בישול או במגזינים ולקבל קצת רעיונות לגוון את האוכל של כל השבוע.

מאלתרת באופן מתוכנן היטב ../images/Emo13.gif

הכל התחיל מעצה של הדיאטנית שלי - לא להגיע למצב של "אין כלום בבית, בואו נזמין פיצה". ביום חמישי אני מכינה רשימה של מאכלים שאפשר להכין ממה שיש בבית ולפי זה מתכננת את רשימת הקניות. גם לי יש את הקבועים במזווה ובפריזר, שאפשר תמיד לאלתר איתם משהו. פסטה ברוטב עגבניות, פשטידת אטריות וטונה, שניצל זריז, אורז עם שעועית (מקופסה) - לא בישול גורמה אבל תמיד זמין, גם אם היה שבוע מטורף ולא הספקתי לקנות או לבשל כלום.

iditush forever

New member
בעיקרון אני לא מתכננת ארוחות

ודיי מאלתרת פה בעיקר בישולים קלילים ולא כבדים, תפריט שמתואם לזוג אנשים שעובדים המון שעות. אבל אני משתדלת תמיד לא להתפס בבית בלי מוצרי יסוד, ולכן תמיד יהיו לי במקרר, ירקות ופירות, ירקות לבישול וירקות לסלט, גבינות ומעדני חלב דלי שומן, לחם, ביצים וכו'. אוכל יבש מבחינת MUST HAVE - פסטות, אורז, פתיתים. כנ"ל לגבי בשר ועוף, לרוב אנחנו אוכלים שניצלים, קציצות, עוף אפוי בתנור, אני משתדלת שיהיו לי תמיד בהישג יד חזה עוף, בשר טחון ועופות מפורקים, לבישול, אפייה ומרק. אם יש דבר שמעצבן אותי זה מקרר ריק, לא אוהבת להגיע למצב כזה, ותמיד יש הכל בהישג יד. ואם לא.. אז עושים טייק וואיי, בעיקר בימי שישי בצהריים שבא לנו לפנק את עצמינו.

maybesure

New member
נורא פשוט:

במשך השבוע רק הבן ואני אוכלים בבית והוא ילד של פסטות/אורז לבן/פתיתים. לפעמים מצליחה לגוון לו גם בפירה. הוא ואני והבת (שמגיעה רק בסופש"ים) צמחונים. אז מתלווה לזה טבעול. אני אוכלת ארוחות חמות לעיתים רחוקות באמצע השבוע. צהרים מסתפקת בקפה ופרי. לבן מוסיפה חומוס או שעועית משימורים (הלוואי והיה אוכל יותר חי וטבעי!) בערב רק ארוחות קלות או מרק, כך שמשתדלת להכין כל יומיים מרק צמחוני כלשהו. בסופש"ים מבשלת לכולם, לרוב מרק/פשטידה/סלטים/אורז או כוסמת או קינואה. לילדים תמיד אורז/תפוחי אדמה. לבעל מבשלת בשר לשישי ושבת. באמצע השבוע הוא אוכל בעבודה יש להם קייטרינג עשיר ומפנק כל יום. אז את אמצע השבוע לא מתכננת. מגיעה הביתה בצהרים עם הבן ומתקתקת משהו מהיר. בסופ"שים כן מתכננת, בעיקר את המנות של הבעל, אבל בד"כ יש בדיפ מגוון בשר/עוף/טחון/שניצל וכו'. תמיד יש בבית קטניות ודגנים שונים (בגלל הצמחונות). כמובן פסטות באופן שוטף, רסק עגבניות ושימורים שונים. ירקות חיים ולבישול. למתכונים מיוחדים מכינה רשימת קניות מתוכננת, כמו בעוד שבועיים שאני מארחת לפסח.

טוב, אז גם אני לא מתכננת מראש

מה אוכליןם באיזה יום אלא כמוכן - קונה מה שאוהבים כשנגמר, יש מוצרים קבועים ואני מכינה לפי חשק ומצב רוח ומה שישי בבית. חברה שלי אתמול הרימה גבה ואמרה שאצלה הכל מתוכנן לפי ימות השבוע וככה גם הקניות.

../images/Emo45.gifזה רעיון טוב, להיות מתוכננים.

כשרוצים לתכנן את ההוצאות החודשיות, זה יכול להיות מאוד יעיל. למישהיא יש תפריט כזה לדוגמא
(ברור שצריך להתאים אותו להעדפות בני הבית, אבל לצורך הדוגמא והתמריץ להכין גם...
)

נועית10

New member
../images/Emo91.gifבניית תפריט שבועי וארוחות

בעבר בניתי כאן למשהי תפריט שבועי כדי שיהיה לה יותר קל להתארגן במשך השבוע עם הארוחות והבית. מעלה לכם כאן שוב את הטיפים והעיצות לבניית תפריט. התהליך הוא מאוד פשוט אבל חשוב לי שנהיה ממוקדים יותר. על מנת לבנות תפריט שבועי קחו דף ועט וציינו את הפרטים הבאים: 1. בכמה ארוחות ביום מדובר - 3 ארוחות או פחות ואלו(בוקר,צהריים,ערב). בכל משפחה יש הרגלי ארוחות שונים לכן חשוב לי שתציינו מה הרגלי הארוחות בביתכם, האם זה 3 ארוחות ביום או פחות. 2. כמה מבוגרים וכמה ילדים ומה גלאי הילדים. 3. מה העדפות המזון של כל אחד במשפחה או התמקדות בדברים מיוחדים שהמשפחה אוהבת. חשוב לבנות משהו שיתאים לכם, אולי אתם צמחוניים או מישהו אצלכם לא אוהב דברים מסויימים. 4. האם בן הזוג גם מבשל או שאתם המבשלים היחידים או שיש מצב להתחיל לשתף את בן זוגכם ולחלוק עמו את נטל הבישול והכנת הארוחות בחלק מהשבוע. 5. האם זה בסדר מצידכם לבשל מראש לשבוע או מעדיפים כל יום מעט או יום לפני? 6. האם אתם עובדים משרה מלאה או מאיזו שעה אתם בבית או באיזו שעה יוצאים לעבודה במידה ומתחילים בצהריים. 7. אפשר להכין דברים יום לפני בערב ואם הילדים גדולים לתת להם יום למחרת רק לחמם או לאפות בתנור וחלק מהארוחות אפשר לבקש מהילדים להכין. 8. אם שעות העבודה שלכם משתנות ויש ימים שאתם עובדים יותר שעות אז לכו על תפריטים קלי הכנה. אחרי שתעלו את הכל על דף תוכלו לארגן לעצמכם תפריט שבועי לכל המשפחה וסיוע בהכנת הארוחות עם בני הביית.
מעלה לכם כאן קישור לשירשור שעשינו בעבר בנושא טיפים וחסכון בבישול ביתי + מצ"ב קובץ של תפריט שבועי שבניתי למשפחה של משהי מכאן בהתאם לנתונים שנתנה לי.

קראתי../images/Emo22.gif

גם את התפרט, וגם את שרשור הטיפים. לגבי התפריט- אני מתייחסת אליו, כאמור, בתור דוגמא. לנו הוא לא מתאים, כיוון שאני צמחונית
, וכמעט לא מבשלת בשרי
או דגים
. לגבי השרשור- החיסכון שמוצע בו הוא בעיקר חיסכון בזמן, ולא חיסכון כספי- שבמקרה שלנו חשוב מאוד
,

נועית10

New member
../images/Emo221.gifלגבי חסכון כלכלי מצרפת קישור

מצרפת לך קישור לגבי טיפים והצעות ייעול לחסכון כלכלי בנושא בישול ועוד... בתחום הבית

ואני אשמח לעוד רעיונות בנושא חיסכון

בכל התחומים... אם כי אני תוהה אם יש משהוא שעדיין לא עשינו...
ובאותה הזדמנות שואלת אם מישהיא יודעת על סופר זול במיוחד באיזור נתניה-כפר סבא.

נועית10

New member
לא יודעת מה מבוקשך אז לכן קשה לי

להתאים פתרון. אני מבינה שאת צריכה סיוע בתוכנית כלכלית, כי את מנסה לחסוך וכמה שאת מצמצת זה לא כל כך מכסה את הגרעון. קלעתי אני בכיוון? את מוזמנת לפנות לטלי מנהלת הפורום במסר שתסייע לך. קצת קשה לתת פתרונות כוללניים ככה על גבי הפורום מכיוון שכל אחד תקציב הבית שלו שונה ומתשנה בהתאם למס' הנפשות ועוד גורמים נוספים ולא אבקש ממך לפרוס אותו כאן על גבי הפורום אז מזמינה אותך לפנות לטלי במסר, לבדוק אם תוכל לסייע לך.

YULI9

New member
כדאי לך אולי לנסות סדנא

כבר נכתב בעבר על סדנאות לנהול כלכלי של משק בית (יש שמסובסדות ע'י מקומות עבודה ועד לא מזמן חלק מהבנקים העבירו סדנאות בחינם), אני עשיתי סדנא של יבולים והיא ממש הצילה אותנו מהתמוטטות כלכלית. הבעיה היא שלכל חיסכון יש גבול, ויש מינימום שמשפחה צריכה כדי להתקיים. אני מבינה שאתם לא צורכים הרבה מותרות וגם לא בדיוק גרים במגדלי היוקרה בתל אביב
אז אולי הפתרון היחיד הוא הגדלת הכנסה. אם תשאלי שאלות ספציפיות יותר לגבי החיסכון אשמח לעזור (כבר הפכתי מומחית
).

טליW

New member
בצדק, כי זה פורום תמיכה ../images/Emo6.gif

אבל היה לנו לא מזמן אירוח של רו"ח, מומחה לכלכלת הפרט... אולי תציצי שם בשאלות ובתשובות. חוץ מזה.......................... שאפשר בהחלט לפתוח שרשור בנושא גם כאן. חסכון בניהול משק הבית הוא חלק מניהול הבית. לדעתי, גם כאן היו שרשורים בנושא - חסכון בקניות וכו'. האם יש לך רישום מסודר של הכנסות/הוצאות? אם לא, תתחילי מזה. אם יש לך אפשרות לאסוף נתונים של שלושת החודשים האחרונים, תוכלי לעשות ממוצע. בבית יש לי קובץ אקסל מסודר, עם הרבה רובריקות, שעושה גם סיכומים. אם את רוצה, אני אוכל להעלות אותו בהמשך.

בנתניה

באיזור התעשייה הישן באיזור קניון הדרים שיי מספר סופרים זולים, שווה לעשות שם השוואת מחירים. אמא שלי קונה בשופרסל דיל (היוניברס לשעבר) שנמצא באיזור התעשייה החדש. אני אמנם לא מהאיזור שלך אבל אצלינו יש סופר בשם אלף זה אמנם של חרדים אבל יש שם הכל וממש זול. שווה לך לבדוק אם יש באיזור שלך. זה חלק מהזול פה שהתפצל. גם הזול פה די זול.

בא אין הכל יש המון דברים

אבל אין הכל ולכן אחת לכמה זמן כשאני צריכה דברים שאין בא אני נוסעת לשופרסל דיל ( וכשאני אומרת אני מדברת על דברים בסיסים כמו סכין גילוח לגבר או קצף גילוח)

למעלה