הכנת ארוחות -

שירי ל

New member
יכולה לומר מה אצלי "יישר את הקו" -

לעבוד רק עם מזומן. נפרדתי מכרטיסי האשראי שלי ומפנקס השיקים, ועברתי לעבוד עם מזומן. במשך חודשיים-שלושה רשמתי את כל ההוצאות (כל ההוצאות!! גם שתיה בקניון, גם 2 ש"ח שנכנסתים למכונה שמנענעת את הילדים) ואח"כ ישבתי ובניתי תקציב שבועי שמספיק לי לקניות, למנקה, לנסיעות ולכל מה שצריך. בכל יום ראשון בבוקר אני מוציאה כסף מהכספומט וזה מה שיש לכל השבוע. רק ככה מקבלים את התחושה של כמה כסף יש, ולא מעט סופי שבוע, לאחר שבוע עמוס במיוחד אני עושה קניות רק של חלה, חלב ועוד כמה נשנושים ומשאירה את הקניה הגדולה לשבוע הבא.

SILIVAS

New member
אני

לא מסוגלת לעבוד רק עם מזומן, לא מסוגלת. מצד שני יש לי שליטה עצמית וביקורת עצמית. כך שגם אם יש לי כרטיס אשראי בארנק אני לא משתוללת וגם אני רושמת כל שקל שיוצא ולא משנה באיזה אופן. אף פעם לא הבנתי את העניין והבעיה שיש עם כרטיס אשראי,מה לא רואים? לא רואים את התדפיס החודשי מחברת האשראי? לא רואים את הדף בנק עם השורה של כרטיס אשראי? לא רואים את המינוס שנוצר? לא מבינה!?!

שירי ל

New member
לא מדובר בלראות, מדובר בכך

שמזומן מאלץ אותך לעשות בחירות שעם כרטיס אשראי את לא צריכה לעשות. כשאין כסף בארנק ואת רואה משהו שאת רוצה בסכום לא גדול, את יכולה להגדיל את המינוס (אפילו אם את רואה ויודעת) . כשעובדים רק עם מזומן אז כשאין, פשוט אין. אין אפשרות. כבר קרה לי שהיו דברים שראיתי ורציתי ועניין המזומן אילץ אותי להתאפק, לחזור הביתה לחשוב עליהם עוד פעם. היו פעמים שחזרתי לחנות וקניתי אחרי שבדקתי, שקלתי, תכננתי. הקניה הופכת יותר שקולה ופחות אימפולסיבית. מי שחייב לקצץ ולסגור מינוסים פשוט אין דרך אחרת. עם כרטיס אשראי מאוד קשה לשמור על תקציב קשוח.

SILIVAS

New member
מבינה מה שאת אומרת

ושוב, כל אמצעי תשלום הוא עדיין בסופו של דבר אמצעי להוצאת כספים ולא משנה איך קוראים לו. ובכל אחד מהאמצעים חייבים שתהיה ביקורת ושליטה עצמית. הבעיה שיש לי עם מזומן שזו דרך לעקוף את עניין השליטה העצמית, בסופו של דבר מי שמתנהל נכון בשיטת המזומן מתגבר וחושב שאפשר לחזור לכרטיסי אשראי ושאר "ירקות" ואז אם הוא לא סיגל לעצמו את השליטה העצמית הדרושה יש סיכוי שהבעיה תחזור על עצמה. זה בדיוק כמו דיאטה או גמילה מעישון אם זה לא בראש שום אמצעי אחר לא יעזור.

שירי ל

New member
את צודקת אבל בראש ובראשונה-

גם אם ההגבלה היא חיצונית ולא שינוי אישיותי- עדיין היא משיגה את התוצאה המקורית שהיא הורדת המינוס. אחר כך, גם מתרגלים לצורת החיים הזו, וגם כשמאפסים את חשבון הבנק אפשר לשחרר טיפונת את החגורה. בכל מקרה, מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים גם לשני ומי שרוצה לחסוך צריך לבדוק עם עצמו בכנות - האם הוא מסוגל להתאפק עם כרטיס האשראי ברגע שהגיע לפסגת התקציב שלו או שלא. אגב, אני לא נגד החזקת כרטיס אשראי בכלל, אני חושבת שיש דברים שבכלל אי אפשר לעשות בלעדיו - למשל מי שעובד עם האינטרנט או תשלום חשבונות שזה הרבה יותר נוח באינטרנט. אבל אלו לא התשלומים שגורמים לנו לחריגה לא צפוייה כי חשבון - אין הרבה מה לעשות לגביו. בהצלחה בכל אופן

YULI9

New member
את צודקת.

חשבתי שאני בשליטה ואחרי שנתיים ניסיתי לחזור לכרטיס האשראי. ראיתי שבאותו חודש הוצאתי יותר מחודשים קודמים אז בלי להתלבט הרבה חזרתי למזומן ושום נזק ממשי לא נגרם. יש אנשים כמוני שקשה להם בלי גבולות חיצוניים אז חייבים לבנות אותם באופן מלאכותי.

כמו שאמרו לא לכולם יש כוח רצון כזה

אני עושה הכל רק עם כרטיס אשראי אבל מאז שנכנסנו לשיטת של יבולים אני מאוד אחראית. אני רושמת כל דבר, כל שקל בודד. כבר שנה שאנחנו לא במינוס ורק מצליחים לחסוך יותר ויותר. גם אני לא מבינה למה אנשים לא מצליחים לשלוט בעצמם עם כרטיסי האשראי אבל זה המצב. חוץ מזה אני שונאת להסתובב עם הרבה מזומנים עלי, זה מכניס אותי לחוסר בטחון ופחדים שיגנבו לי.

iditush forever

New member
גם אני חושבת כמוך.

דווקא ההיפך, אם אני אסתובב עם ארנק מנופח במזומנים זה רק יגרום לי לרצות יותר לבזבז. מה הבעיה לשלוט בכרטיס אשראי? ההיפך, השליטה שלי בהוצאות שלי ושל הבית נעשית בצורה הרבה יותר מבוקרת ומתונה עם שימוש נכון וחכם (!!) בכרטיסי האשראי שלי. ואין לי כרטיס אחד, יש לי שלושה כרטיסים שונים שנמצאים בשימוש קבוע. אני לא מסוגלת לשלם חשבונות בלי כרטיס אשראי, לא מסוגלת לצאת לקניות של אוכל בלי אשראי, אני הרי לא אוציא כל פעם מהבנק 400-500ש"ח רק בשביל אוכל.. ולפעמים ישנן שבועות שאנחנו מוציאים יותר, ולכן השימוש בכרטיס האשראי הוא הרבה יותר נוח. אנשים סתם נכנסים ללחץ ומפחדים, ואנשים לא מבינים גם דבר נוסף שלחלק לתשלומםים, אפילו עשרות, זה לא אומר שהכסף לא יורד.. אבל רוב האנשים כיום משתמשים רק בכרטיסי אשראי, רוב האנשים שעובדים, אף אחד ממכריי לא ראיתי אותו הולך משלם במזומנים בקניות של אוכל ובשום דבר. לדוגמא איך תלכו לסוכנות נסיעות ותזמינו כרטיסי טיסה לחופשה עם כסף מזומן? הריי רוב המקומות כיום עובדים רק עם כרטיסי אשראי, ולעבודם עם מזומנים זה קצת פרימיטיבי בעיני. מפה אני יכולה לומר שהחיים עם כרטיסי אשראי הרבה יותר נוחים וזה לא אמור להיות מסובך.

למעלה