הכנסתם אותי למוד של חידות, אז קבלו חידה חדשה

דיברגנט חדש

Well-known member
הכנסתם אותי למוד של חידות, אז קבלו חידה חדשה

יוספוס ועוד 40 לוחמים יהודיים נלכדו במערה ע"י הרומאים. חבריו בחרו להתאבד ולא ליפול בשבי.הם הטילו פור ביניהם הקובע את סדר הריגתם, כאשר כל פעם מי שעולה בגורל יומת על ידי חברו הבא אחריו. בדרך זו לא יצטרך אף אחד להרוג את עצמו ולא יוכל להתחרט לאחר מות חברו. הם הסתדרו במעגל, כך שכל לוחם שלישי במעגל יתאבד, עד למות כולם - חוץ מאחד שיצטרך לבצע את ההתאבדות בעצמו. מאוד אופטימי עד עכשיו.

יוספוס לא התלהב מזה שנגזר עליו למות וחשש לספר על זה לחבריו. לכן הוא חישב היכן במעגל עליו לעמוד כך שהוא יהיה האחרון שיישאר. לדוגמא, אם יוספוס היה בקבוצה של חמישה אנשים - הוא היה צריך לעמוד במקום השלישי בסדר. כך - לפי החוקים - הראשון היה הורג את השני, השלישי את הרביעי, החמישי את הראשון והשלישי את החמישי - כך שהשלישי נותר אחרון. במקרה של יוספוס הם היו 41 חיילים וכדי להישאר בחיים הוא היה צריך לעמוד במקום ה-19. איך?

tgranot

New member
הכל טוב והיפה. אבל אם הם עומדים במעגל

הרי צריך לבחור מי יהיה הראשון באופן אקראי , ואז הסיכויים שווים. הלא כן?

דיברגנט חדש

Well-known member
השאלה היא לאחר שידוע לך מי הראשון

ברור שאם זה אקראי, אתה לא יכול לחשב, אך ברגע שידוע לך מי הראשון, אפשר לחשב.

דיברגנט חדש

Well-known member
אגב, זו שאלה קלאסית מתחום הקומבינטוריקה

בהנחה שאתה יודע מה זה קומבינטוריקה

לאIנרד

New member
אני חייב להודות שהתחלתי לקרוא והתעייפתי באמצע

הניסוח מסורבל ומבולבל. לא הבנתי מי הורג ומי מתאבד ומה הכוונה לשלישי ומאיפה מתחילים לספור?

לאIנרד

New member
אז ישבתי על זה קצת וציירתי לי טבלה שתעזור

את המוצאים להורג צבעתי באדום.

jackie111

Well-known member
פתרון יפה ל41

תן בבקשה פתרון לN
רוצחים שעומדים במעגל.

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה יודע לפתור את זה?

מי שלא כלומניק ויודע קומבינטוריקה מוצא ישר את הנוסחה שפותרת את זה

tgranot

New member
מסטר דיברגנט.... למה להתעסק בקומבינטוריקה וחארטות

כשאפשר להשתמש באותה שפה המפעיל כל מחשב ושגם כל שמאלן בר דעת יגיד עליך בכל פעם שאתה פולט איזה פאלטה: אפס אחד! אפס אחד! ואם לא הבנת אני מתכוון לאילוסטרציה בתרגום לשיטה בינארית.

כפי שוודאי הבחנת מעצם הבעיה , ממש לא כדאי לעמוד במקום זוגי.
מה שעוד ניתן לראות כי בין מעגל למעגל של קטילות גדל המרחק בין המתים באופן בינארי אז מה עושה יוספוס שלנו: קודם כל מתרגם את המספר 41 מהר מאוד לבינארי ומקבל את המספר 101001 . ואז דופק קומבינה, לוקח את המספר הראשון משמאל מעביר מהר ימינה והופה יש את המספר 10011 ולפני שמשהו מגרד בראש הוא מתרגם את זה חזרה לעשרוני ומקבל 19 1 + 1*2 + 0*4 + 0*8 +1*16, סה"כ 19 מספר החיים. רוצה לראות אם זה עובד , נבצע את אתו הדבר על N = 9
בבינרית זה 1001 , תזיז מקיצון שמאל לימין קיבלת 11 בתרגום לעשרונית, 3 , שם לעמוד. עוד ניסיון , N=5 בינרית 1001, הזזה 11, תרגום 3.
N = 100 עשרוני 1100100 בינרי, החלפה 1001001 תרגום 73 עשרוני.

חכה חכה, תקבל ממני חידה ששום קומבינטוריקה לא תעזור לך.

tgranot

New member
דרך אלטרנטיבית

N מספר אנשים
R מספר סיבובי קטל
P פוזיציה בה צריך לעמוד.
^ חזקה
1+ָָ2*(P=ׂׂ(N-2^R

דיברגנט חדש

Well-known member
זו הדרך שהתכוונתי אליה

היא הכי אלגנטית ולא צריך להסתבך עם המרות מבסיס 10 לבסיס 2.

אגב, יש לך טעויות בהמרות בדוגמאות שנתת.

דיברגנט חדש

Well-known member
אין לי שום רצון להזמין אותך להתכרבל איתי

אני משאיר לך את האחוריים של העם שלך.

למעלה