אני יכול לומר רק את דעתי
אני ודאי לא יכול לדבר לא בשם שינוי ולא בשם איתי. לדעתי, שינוי אינה מייצגת מעמד כלכלי-חברתי מסויים, וודאי שלא מעמד שלם. שינוי אינה מייצגת את כל מעמד הביניים. היא גם אינה מייצגת את כל העשירים. למשל, תסכים איתי שהיא ממש רחוקה מלייצג את לב לבייב. שינוי הציגה במסגרת סדר העדיפויות שלה, את מה שלדעתה צריך לעשות למען מעמד הביניים (או מה שהיא מחשיבה כמעמד ביניים). ברור לחלוטין שמפלגה שאפילו אינה רואה עצמה כמפלגת שלטון, אינה מייצגת את כל מעמד הביניים שהוא המעמד החברתי הגדול ביותר במדינה. אף מפלגה לא מייצגת את כל מעמד הביניים. גם עמיר פרץ אינו מייצג את כל העובדים במדינה. אתה יכול לשאול עובדים של חברות כח אדם, כמה עמיר פרץ מייצג אותם. הוא גם לא מייצג את כל החלשים בישראל. לי נראה שהויכוח הזה על מעמד הביניים נועד אך ורק לשם הויכוח ולא על מנת להגיע לאיזושהי שורה תחתונה. אבל אני מוכן לתת שורה תחתונה מצדי (ואך ורק כדיעה אישית שלי): שינוי אינה מייצגת את מעמד הביניים כולו. הליכוד, העבודה, מרצ, ואף מפלגות הימין - האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו והמפד"ל, מייצגות חלקים לא פחות נרחבים (חלקן אף יותר) ממעמד הביניים. אני מעולם לא ראיתי בדיבורים של שינוי על מעמד הביניים יותר מאשר שימת דגשים. זה נאיבי ושטחי לחשוב ששינוי מייצגת (והמייצגת הבלבדית) של מעמד הביניים כולו. אני לא חושב שמישהו כאן בפורום חושב כך באמת. אבל כאשר מפתחים דיון אך ורק לשם הויכוח והניגוח, גם התגובות סוטות ולעיתים מפספסות. ואם אתה רוצה לומר כי שינוי אינה יכולה להצהיר כי היא מייצגת את מעמד הביניים - אין לי בעיה להסכים איתך גם בכך (כי אכן מדובר בטענה גורפת מדי), ושזו תהיה השורה התחתונה בינינו. מעבר לעמדה האישית הזו שלי, אני באמת לא יכול לתרום לדיון הסתמי הזה בעיני.