הכנה לקראת העתיד...

אתה עושה תחרות עם topaz?

אני התייאשתי משניכם. יש לי הצעה בשבילכם, מה דעתם לעבור לפורום העבודה? תוכלו להכיר שם חבר חדש בשם טרומן. אני בטוח שתסתדרו ביחד היטב.

אני יודע שנראה שהם כאן כבר שנה

אבל הם למעשה מציפים את הפורום רק ביומיים שלושה האחרונים.

אם המנהלת הייתה עושה את תפקידה...

אני סתם צוחק, את יודעת שיש לי התנגדות עקרונית לחסימות וצנזורות, אם כי מיום ליום אני משתכנע שמוצדק לחסום טרולים. דרך אגב, שמת לב שבדר"כ אלו שבוכים ומיללים על "צנזורה" (בהקשר לאישור הראשוני הנדרש) בסוף מתגלים כטרולים? מסתבר שעל ראש הגנב בוער הכובע...

gershon17

New member
מותר לי להתחיל להתעלל בהם

כמו בטרומן? לפחות שמישהו יהנה מהנוכחות שלהם.

topaz300

New member
קודם שינסו להסביר מי הם ממעמד

הבניים שיצביע שינוי אחר כך נתקדם הלאה , בנושא הזה הם בפלונטר רציני

ארח חיים אולי אתה תסביר לי את זה?

את מה שפורמן מתקשה להסביר, ואני בהחלט מבין אותו, כי גם אני הייתי מתקשה מאוד להסביר איך מפלגה שמקבלת 15 מנדטים יכולה לטעון שהיא מייצגת מעמד שעל פי איתי פורמן, ואני מדגיש "על פי איתי פורמן" מונה לפחות 84 מנדטים, כשהיא לא מקבלת ממנו אפילו רבע מהמנדטים שהוא שווה? איך מפלגה כזאת יכולה להצהיר שהיא מייצגת את מעמד הביניים?

אני יכול לומר רק את דעתי

אני ודאי לא יכול לדבר לא בשם שינוי ולא בשם איתי. לדעתי, שינוי אינה מייצגת מעמד כלכלי-חברתי מסויים, וודאי שלא מעמד שלם. שינוי אינה מייצגת את כל מעמד הביניים. היא גם אינה מייצגת את כל העשירים. למשל, תסכים איתי שהיא ממש רחוקה מלייצג את לב לבייב. שינוי הציגה במסגרת סדר העדיפויות שלה, את מה שלדעתה צריך לעשות למען מעמד הביניים (או מה שהיא מחשיבה כמעמד ביניים). ברור לחלוטין שמפלגה שאפילו אינה רואה עצמה כמפלגת שלטון, אינה מייצגת את כל מעמד הביניים שהוא המעמד החברתי הגדול ביותר במדינה. אף מפלגה לא מייצגת את כל מעמד הביניים. גם עמיר פרץ אינו מייצג את כל העובדים במדינה. אתה יכול לשאול עובדים של חברות כח אדם, כמה עמיר פרץ מייצג אותם. הוא גם לא מייצג את כל החלשים בישראל. לי נראה שהויכוח הזה על מעמד הביניים נועד אך ורק לשם הויכוח ולא על מנת להגיע לאיזושהי שורה תחתונה. אבל אני מוכן לתת שורה תחתונה מצדי (ואך ורק כדיעה אישית שלי): שינוי אינה מייצגת את מעמד הביניים כולו. הליכוד, העבודה, מרצ, ואף מפלגות הימין - האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו והמפד"ל, מייצגות חלקים לא פחות נרחבים (חלקן אף יותר) ממעמד הביניים. אני מעולם לא ראיתי בדיבורים של שינוי על מעמד הביניים יותר מאשר שימת דגשים. זה נאיבי ושטחי לחשוב ששינוי מייצגת (והמייצגת הבלבדית) של מעמד הביניים כולו. אני לא חושב שמישהו כאן בפורום חושב כך באמת. אבל כאשר מפתחים דיון אך ורק לשם הויכוח והניגוח, גם התגובות סוטות ולעיתים מפספסות. ואם אתה רוצה לומר כי שינוי אינה יכולה להצהיר כי היא מייצגת את מעמד הביניים - אין לי בעיה להסכים איתך גם בכך (כי אכן מדובר בטענה גורפת מדי), ושזו תהיה השורה התחתונה בינינו. מעבר לעמדה האישית הזו שלי, אני באמת לא יכול לתרום לדיון הסתמי הזה בעיני.

אם כך אין לי ויכוח איתך.

נראה שאנחנו מסכימים על רוב הנושאים שהועלו כאן. אנחנו אולי לא מצביעים אותו דבר, אבל לפחות אנחנו מסכימים על רוב הנושאים.

הטרולים בלבלו אותך לגמרי

עלו שתי שאלות, הראשונה "מי קהל היעד של שינוי" עליה השבנו, בגסות, מעמד הביניים, שזו הכללה יחסית נכונה. מן הסתם לא דובר על כל מעמד הביניים, חרדי במעמד הביניים ולמעשה גם ערבי במעמד הביניים לא היוו קהל יעד של "שינוי". גם מתנחל קיצוני שנמצא במקרה במעמד הביניים לא היווה קהל יעד (והדבר דווקא צוין ע"י מספר משתתפים), אבל באופן כללי, קבוצת האנשים שנכללו במעמד הביניים היוותה קהל יעד של "שינוי". בדיוק כשם שהעבודה פונה, למעשה, לאנשי מרכז ושמאלה (אשר מן הסתם חלקם לא יצביעו למפלגה והיא גם לא חושבת שהם יצביעו עבורה). השאלה השניה, בעקבות התשובה הזאת, הייתה "מי (או מה) הם מעמד הביניים". על זה הוא קיבל בלי סוף תשובות, בין השאר מפורטות ביותר ומוגדרות במדויק. לאחר מכן, שני הטרולים התחילו להתווכח בשביל הוויכוח או אולי כתוצאה מחוסר אינטלגנציה מוחלט והאמת אני לא מבין איך בכלל נגררנו לשטויות שלהם, האמת זה לא מעיד יותר מידי על האינטלגנציה שלנו או לחילופין מעיד על אופטימיות מצידנו לפיה אם חוזרים על משהו מספיק פעמים גם הדביל ביותר בן בני האדם יצליח לקלוט אותו
בכל מקרה, אני מבחינתי סיימתי באופן כללי להגיב לשניהם. זה חסר תועלת לחלוטין.

אם שינוי מייצגת את מעמד הביניים

אז איך זה שהיא קיבלה רק 15 מנדטים? וגם זה לא רק ממעמד הביניים, אלא מהרבה מאוכזבים ממפלגות אחרות שראו בשינוי ברירת מחדל במקום פתק לבן. זה לבד מוכיח שמעמד הביניים בישראל אינו רואה בשינוי כמייצגת אותו. לכן אין כל צורך בהוכחה אחרת, כי המספרים מדברים בעד עצמם.

אשרת

New member
תגובה.

זה צריך להיות אקט אישי של כל אחד ואחד מן המשתתפים. אני מודה, יש איזה משתתף אחד או שתיים שאני פשוט מתעלמת מההודעות שלו. גם כאשר הן מכוונות אלי. אבל באף שלב לא חשבתי לפתוח פה שרשור בבקשה שיתעלמו מאותו משתתף. ואני נגד היוזמה של פאבל. אם לפבל יש בעיה עם הדמגוגים ועם הטרולים, אז הוא כמובן יכול להתעלם מהם בצורה יחידנית והוא תמיד יכול לפנות לאנשים הכחול עם סיבה מנומת לחסימה/מחיקה.

למעלה