אנחנו לא עברנו ניתוח אבל כן הרדמה
מלאה (היו צריכים להוציא לאורן שן שהיא נפלה עליה. כל זה קרה כשהיא היתה בת שלוש). וכן הסברנו. יומיים לפני ההרדמה הסברנו לה בדיוק מה הולך לקרות, ואיך יראה הרופא המרדים - הוא ישים לה מסיכה על הפנים בשביל שהיא תרדם, ומה יקרה שהיא תתעורר. בגלל שביקשו מאיתנו שהיא תאכל ארטיקים במשך כמה שעות אחרי הניתוח, אז יכולנו להבטיח לה את הכיף הזה. היא פתחה את העיניים אחרי ההרדמה, הורידה לעצמה את האינפוזיה, ביקשה לידיים שלנו וארטיק. בלי בכי והשתוללות (שמאפיינים התעוררות מהרדמה מלאה). אני חושבת שההתעוררות הזו, מעידה גם על כך שהיא היתה מוכנה, אבל, בעיקר על כך שהיא טיפוס כזה. כלומר, ילד שנוהג לבכות ולהשתטח על הריצפה ולהשתולל כתגובה למצבים בחיי היומיום, יש סכוי גדול שהתעוררות שלו מההרדמה גם כן תהיה מלווה בהשתוללויות. הם מתעוררים מבולבלים מאוד ודבר ראשון מנסים לקרוע את האינפוזיה מעל היד. אני תמיד בעד להסביר, אם אפשר. ולדעתי, להעביר ניתוח ילד (בגיל הזה) מבלי להכין אותו קצת מראש זה לא לענין. הסיטואציה עצמה לא מוכרת ומפחידה: אנשים עם מסיכות על הפנים ולבושים בירוק, המון מכשירים, קר בחדר ויש ריח של חומרים שונים. הוא ילד שמבין הכל, ולכן כן כדאי לספר ולהסביר (לא יותר מדי בפרוטרוט), בלי לחץ יום יומיים לפני. אני, באופן אישי, לא אוהבת סיטואציות שאני חסרת אונים ולא יודעת מה הולך לקרות (במיוחד בכל הקשור לגוף שלי) ואני משערת שילדי מרגישים אותו הדבר. במאמרי הפורום יש את אוסף ההודעות בכל הנוגע ל
הכנה לניתוח של ילדים בגילאים שונים, וגם עדכונים אחרי הניתוח ומסקנות של ההורים. כדאי לך לקרוא. בהצלחה לאור בניתוח את בטוחה שעומדים להרדים אותו עם זריקה ולא עם מסיכה?