הכנה לחדו"א

king iverson

New member
הכנה לחדו"א

שלום
בעוד שבועיים אני מתחיל לימודי כלכלה באוניברסיטה ואלמד קורסי מתמטיקה וסטטיסטיקה.
מכיוון שאני חלוד בתחום, הייתי שמח לקבל המלצות לחוברת\ספר\אתרי אינטרנט\סרטונים באינטרנט עם מבוא ללימודי מתמטיקה ברמה אוניברסיטאית.

תודה רבה

אתה יכול להסתפק ברמה תיכונית בשביל ההתחלה

קצת תזכר איך מתנהגות כל מיני פונקציות, גזירה, סעיפים שפותרים בחקירת משוואה. על כל אחד מהם יחפרו לך לעומק העמוק.
כנ"ל באינטגרלים.
טוב לדעת את הבסיס, ולתת למרצים והמתרגלים שלך לעשות את שאר העבודה (כמובן תוך כדי שאתה עובד על החומר ופותר תרגילים במהלך הסמסטר. זה מסוג הקורסים שלא כדאי להשאיר לתקופת המבחנים).

אין באמת צורך.

קודם כל, לא אמרת איפה אתה לומד. בעברית יש מבחן פתיחה בחדו"א ואם כן אז אולי כדאי לרענן את הנושאים שקשורים לבוחן הזה (לוגריתמים ופונקציות טריגונומטריות) אבל זה רק כי הוא ממש סמוך לפתיחת הסמסטר. במקומות אחרים אני לא יודע מה הולך. אם אין איזה בוחן מקדים על ידע מהתיכון אז אני באמת מציע לך להנות מהזמן עד תחילת הסמסטר.

king iverson

New member
תגובה לשניכם

אני מתחיל ללמוד בת"א. את האמת, בגלל סיבות מסויימות לא ממש למדתי מתמטיקה בתיכון, כך שאיני יודע בכלל שום דבר על אינטגרלים, לוגריטמים, פונקציות נגזרות וכו'.
לכן, הייתי שמח לקבל המלצה לספר או לאתר אינטרנט או אפילו להרצאות מסויימות שיעזרו לי לא להתחיל מראש את הלימודים בפיגור.

תודה רבה

ספרים של בני גורן או של האוני' הפתוחה.

הרצאות יש בשפע ביוטיוב ודומיו.

אני לא יודעת איך זה בכלכלה, אבל אם אתה לא יודע *שום דבר* על אינטגרלים, פונק' לוגריתמיות וכו' - כדאי שתתחיל ללמוד (בלי לחץ).

בהצלחה.

לא צריך לדעת כלום

הקורסי חדו"א בתל אביב מאוד טכניים וקלים ובאמת שמלמדים הכל מ0.
הסטטיסטיקה גם לא בשמיים, אבל מי שלא למד מעולם במסגרת תיכונית הסתברות/קומבינטוריקה אולי כדאי לפתוח ספר על זה כי לא לכולם זה בא בקלות וזה די בהתחלה ואם זה מתפספס חבל.

תגובה לתגובה לשניכם

שלום,
כדי שנוכל להמליץ איך להתכונן חשוב שנדע מה התחום אותו אתה מתחיל ללמוד
בכל מקרה אני מצרפת קישורים של לימודי המתמטיקה ושם אפשר לראות את הפרטים של המזכירות ולבדוק מולם
http://go.tau.ac.il/b.a_exact-sciences/mathematics/?id=term-intro
בהצלחה ענת מאוניברסיטת תל-אביב

למעלה