הכל קל ופשוט או ש...?

נוכח

New member
לא יודע איפה קראתי את זה..

אבל לפעמים זה כל מה שהמינד שלי מסוגל להבין
הודעתך ברורה לי, אבל. ואני מסכים איתה מאוד. אני, בהודעתי, כתבתי על רצונות שלנו שנובעים לדעתי (למיינדי) מהרצונות של הדרך. אלו רצונות שהן בחזקת צורך, אם אני מסתמך על אושו, ולא תשוקות. רק להבהיר את זה לפחות. נתי

למה???

New member
"מסכים.אם כי אחרת אולי ממה שאת

מתכוונת אליו." למה לדבר על דבר כזה בכלל? ז"א, כל אחד מאיתנו (כל חברי הפורום) תופס את המושג "רצון" ואת המושג "קשה לי" ואת המציאות ואת עצמו בצורות שונות מאד! המושגים והתפיסה משפיעות לו על החיים בצורה שונה. איך אנחנו יכולים לדבר על המושגים מבלי לשגות? (אני שואלת)

נוכח

New member
או קיי

אבל בואי לרגע נכנס בזה באמת לא בכאילו. זה מרגיש כאילו את צריכה לדחוף קיר. אבל מה זה קושי באמת. כשאני אומר: אוף זה קשה לי. מה אני אומר בעצם? נגיד כשאני אומר למישהו אני אוהב אותך זה בנוי מכל מני דברים. אני אומר למעשה שטובתו של האדם חשובה לי. שקרבתו נעימה לי. שעצם קיומו גורם לי לנועם, הופך את העולם למקום כיפי יותר. כיף לי אפילו רק לדעת שהוא קיים. וכו'... אז על המשקל הזה, למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים קשה לי?

למה???

New member
קשה לי

יכול להיות שזה "לא נעים לי". נגיד אם ילטפו אותי זה ירגיש לי נורא נעים, אני אפילו לא ארגיש צורך לקום ו"להתמודד" מול העיניין, אני אסכים לקבל את המגע הזה! אך מה יקרה אם ירביצו לי? לא יהיה לי נעים! אתחיל לנסות להלחם בכך (..."להתמודד") זה יהיה קשה (נפשית), הרי קרה משהו שסותר את ההרגשה הטובה/השלווה/הנעימה/הבסדר שלי- זה *הרס* לי את ההרגשה! זה ייצר התנגדות! קשיחות! זה די היה סיעור מוחין, אני מקווה שלא מבולבל מדי. מעניינת השאלה הזאת

נוכח

New member
זה לא מבלבל.

אבל שוב עשית הקשר שיכול להיות שמסודר אצלך בראש יופי, אבל כלפי חוץ, ועבורי, הוא יוצא לא ברור. "..אך מה יקרה אם ירביצו לי? לא יהיה לי נעים!(אני מבין בנתיים ומסכים) אתחיל לנסות להילחם בכך (..."להתמודד")(אני ממשיך להבין, ודי להסכים) זה יהיה קשה (נפשית) (מאיפה זה הגיע? מה כל כך הגיוני בכך שאם תדרשי להתמודד עם משהו זה יהיה קשה???????? למה ההיקש הזה? ומה הוא אומר בעצם על איך שאת תופסת התמודדות או איך שאת תופסת קושי. אני מקווה שאני לא מבלבל מדי נתי

למה???

New member
אממ...

הדברים שאני "מתמודדת" איתם הם דברים ש"קשים לי". נגיד בעיטה, לפעמים אני לא מצליחה לעשות אותה אבל אין לי שום צורך/רצון "להתמודד" עם זה, מה שיש לי זה מוטיבציה להמשיך לנסות, אין פה שום צד מול צד השני. ב"התמודדות" יש תמיד שני צדדים זה כבר לא "הרמוני" לא "זורם". משהו שיש לי רצון להתמודד איתו, זה משהו שמכביד עלי, יכול להיות שיהיה לי מאד טוב להתמודד איתו! אבל הוא "קשה לי" נפשית, הוא מעיק עלי, הוא לא משובב נפש
. הבנת?

למה???

New member
איזה כיף ../images/Emo13.gif אני לומדת ככה הרבה על

איך שאני תופסת את עצמי ואת המציאות שלי.

אורלי_ל

New member
קודם כל

אני מתבעסת מזה שאני צריכה להילחם במשהו, כי אני עצלנית. ושנית, אין לי כוח לכתוב... סתם. צריך כאילו להפעיל שרירים, נו... כמו לשחות נגד הזרם. לדחוף קיר! להפעיל מאמץ, לא לתת לדברים לזרום כפי שהם (כי הם לא זורמים ממילא כמו שאני רוצה)

למה???

New member
אמממ... יש לי השארה ../images/Emo13.gif

<<גם אני פעם חשבתי שמה שדורש ממני מאמץ זה משהו "קשה" אבל גיליתי שההיפך.>> הדבר דורש מאמץ רק בגלל שהוא קשה ז"א ההיפך ממה שאמרת. תנסי לבדוק את זה- למשל- יגידו לך לסוע שלוש שעות לעיר מסוימת, אם זה יהיה בשביל לקחת משם צ'ק בסך 1000000$ זה לא יהווה מאמץ עבורך (בהנחה שמיליון דולר הם משהו שאת מאד רוצה) אבל אם תצטרכי לנסוע רק בשביל ללכת לאיזה רופא שיניים טוב, אז אולי תעשי את זה (כי זה רופא טוב...) אבל תרגישי שאת מתאמצת קצת. נראה לך מה שאני אומרת?

נוכח

New member
זה כל כך נכון.

למה??? יש דרך טובה יותר להגדיש משפט מאשר סימני ה <<>> או שאת מעדיפה בכל זאת? אלו בדיוק המחשבות שלי על קושי. לפני שמונה חודשים הייתי בהודו, נסעתי ללמוד שם חליל, והתחלתי בשיעורים ביחד עם מישהי שפגשתי במטוס. היא כל הזמן אמרה שקשה לה. שקשה לה ללמוד, וקשה לה לנגן. ואני, מעבר לזה שראיתי איך האימרה של הדברים האלו רק מקשים עליה יותר, התחלתי להתעניין בדבר הזה, קושי. מה זאת אומרת קשה לה, שאלתי את עצמי. היא לא מרוצה מרמת הנגינה שלך, זה ברור, אבל גם אני לא הייתי מרוצה משלי, ועדיין לא היה לי קשה כל כך. המשכתי לחשוב. היא המשיכה להגיש שקשה לה. ובנוסף חיברה לכך כל מיני משפטים שהסגירו את הבעיה האמיתית לדעתי. משפטים כמו:" אוף, אני לא יכולה" או "נו, זה פשוט בלתי אפשרי!" היא היתה בשיעורים, אבל היא לא היתה בתהליך למידה. היא ניסתה פשוט להצליח, וזה היה לה בלתי אפשרי. וקשה. לאט לאט שמתי לב איך אנשים אומרים שקשה להם בשני מצבים פחות או יותר. או כשמשהו הוא בלתי אפשרי (במציאות או לדעתם) או כשמשהו דורש מהם המון. דוגמה: ללכת זה דבר פשוט לרובנו. לדבר גם. לשרבט גם. לגרד באוזן גם. אבל ללכת לדבר לשרבט ולגרד באוזן, זה כבר קשה! להחזיק את החליל זה די קל. לנשוף לפיה שלו זה גם די קל, ולה היה מאוד קל. ללחוץ על החורים זה טיפלה פחות קל בהתחלה. להזיז את האצבעות על החורים זה בינוני בקשיותו. להיות מודע לכל לחיצה איזה שם יש לה (דו, רה, מי ) זה קל. להיות מודע לכל סימן שיש לכל שם זה קל. לעשות את כל זה ביחד, או הו, זה כל כך קשה בהתחלה, שאפילו להחזיק את החליל כמו שצריך היא לא הצליחה תוך כדי. הוא כל הזמן "נזל" לה בין הידיים. (שכאבו לה מאוד בסופו של דבר). זה דורש כל כך הרבה שזה באמת הופך להיות בלתי אפשרי. אבל מה שהוא בלתי אפשרי, הוא לא קשה! הוא בלתי אפשרי. בהדרגה הוא הופך לאפשרי. והדרגה היא מילת הקסם כשמדובר בקושי. אם נכיר את המגבלות שלנו נוכל לעבוד בצמוד אליהן. ולפתח אותן צעד צעד, ולא ננסה לקפוץ גבוהה מדי - בשביל לקבל את התחושה שקשה לנו, שזה בלתי אפשרי. המגבלות שלנו מורכבות מסך כל הדברים שקל לנו לעשות, ויכולת השילובים בינהם. עבורה השלה הראשון היה להחזיק את החליל, ללחוץ על חוריו, ולהפיק צליל ארוך יציב ונקי. לכשזה נעשה קל, עברנו ללהפיק שני צלילים ארוכים בחילופים איטיים. לאחר מכן עלינו לאט במהירות, ובכמות הצלילים. אחרי חודש היא ניגנה מנגינות פשוטות שכללו גם צלילים גבוהים ש"קשה" להפיק בהתחלה. מה שרציתי בעצם להגיד הוא, שקשה היא מילת קוד. כמו הרבה מילים. ויש לה משמעויות נסתרות. זה כמו שאני אגיד שאני פוחד ממים. אתם לא תדעו בדיוק למה אני מתכוון, ותכגישו צורך לשאול אותי כל מיני שאלות מנחות בשביל לרדת לסוף דעתי. מה זאת אומרת פוחד ממים. אתה פוחד מהנוזל השקוף הזה, או שמהים נגיד. רגע רגע, כשאתה מצחצח שינים אתה משתמש במים, נכון? אתה פוחד מהם תוך כדי. או רק כשאתה נכנס לים. ואז, בים, אתה פוחד מהחיים במים, או מזה שאין לך קרקעית מתחת לרגליים. כמישהו אומר לי שמשהו קשה לא, זוהי מילת קוד שמעיד על משהו, ואני יכול להסיק באמצעותה הרה דברים. אבל עדיין זה לא יהיה לי ברור לחלוטין. אבל יותר עקרוני מזה, הוא העניין שהרבה אנשים אומרים שקשה להם, בלי להבין בדיוק למה הם מתכוונים בעצמם. והם יוצרים לעצמם הרים של קושי שלא היה שם מלכתחילה. זה כמו לפחד ממעמקים, ולהגיד אני פוחד ממים. לאט ובהדרגה אתם יכולים לפתח פחד אמיתי ממים ככה. כשמישהו אומר שקשה לו, למיטב הבנתי הוא אומר שהוא עומד מול משהו שהוא בלתי אפשרי עבורו באות הרגע, או שזה משהו שדורש ממנו הרבה. כשכתבו פה בשירשור הזה שקושי עולה כשדברים לא קורים כמו שאנשים רוצים, הרגשתי שזו רק אינפורמציה חלקית. אני בטוח שכל מי שכתב דבר כזה, יכול למצוא דוגמא בחייו למקרה שדברים לא קרו כפי שהוא רצה, ועדיין הוא לא חווה קושי! זו ההתמודדות עם המצב הזה שקשה אולי. זו הזרימה עם המצב הזה שדורשת מאיתנו המון לפעמים, שנראית לנו בלתי אפשרית ברגעים מסויימים. קושי הוא משהו שאנחנו יוצרים. הוא לא קיים שם באמת, הוא ווירטואלי. קושי הוא לגמרי של האדם, של האגו, של המחשבה. אין אח ורע לדבר הזה בעולם התופעות כולו. כשקשה לכם, אתם יוצרים את הקושי הזה. דיברתם על רצונות. כשקשה לנו, יש בנו משהו שרוצה שיהיה לו קשה. זהו דעתי בכל אופן. נתי

למה???

New member
../images/Emo24.gif

איך שדיברת על העניין שבעצם כל דבר גדול מחולק להרבה דברים קטנים וקלים... זה הרגיש לי כ"כ נכון! אבל... הקושי הוא לא בגלל שאי אפשר, או שזה נראה בלתי אפשרי, הרי אנשים הגיעו לפסגות של הרים בכוחות עצמם וישנו בטמפ' של מינוס 20 מעלות, אבל הם רצו! הם פשוט רצו! וזה היה נפלא בטח
. סביר להניח שהם עברו דברים לא הכי נעימים("לא נעימים" לדעתם של אנשים מהצד) אבל הם לא הסתכלו עליהם כקשיים אלא כ"אתגרים" או כחלק מהמסע. אנשים רוצים שיהיה להם קשה.... זה גם מה שאני גיליתי. אבל אפשר לשאול "למה אני אנשים רוצים שיהיה להם קשה?". היא רצתה לנגן, וגם רצתה שיהיה לה קשה וכמעט לא להצליח. יש אפילו אנשים שפורשים באמצע כי קשה להם. אז למה הם התחילו מלכתחילה? למה רצונות מתנגשים?

אורלי_ל

New member
רצון

זו כנראה מילת המפתח. רצון = אמון בעצמי, אם אין אמון בעצמי אין את ה"דרייב" לעשות. וזה מה שחסר לי.

מהו קושי עבורי../images/Emo101.gif

קושי בשביל זה בדרך כלל קשור למצב כלכלי ולא מתאפשר לי לעשות דברים שאני רוצה. גם כשיש מריבה או מצב רוח נורא אני מרגישה בודדה ועצובה למזלי בתקופה האחרונה המן דברים נפלאים קורים איתי כמו להכיר אנשים חדשים גם להגיע לפורום הזה המון ברכה אז שיהי לילה קסום לכולם ליידיסנו

rubber duck

New member
הנושא שהצגת הוא פשוט התמודדות

עם קושי דרך אחת להתמודד עם קושי היא פשוט לא להתמודד עימו ( לא להרים את הרגל גבוהה ) זוהי דרך קלה עם חיסרון אחד , בסופה לא למדנו כלום ולא הגענו לשום מקום דרך נוספת היא ללכת כנגד הקושי בכל הכוח ( להרים את הרגל הכי גבוהה בעולם עד שהשריר יפגע ) היתרון בדרך זו הוא שאכן מגיעים למטרה החיברון הוא בזה שנגרם נזק שיקח זמן לתקנו ( אגב זה נכון לכלכ דבר בחיים שבו הולכים כסאח ) הדרך של להתמודד היא פשוט לנסות כל פעם קצת ועוד קצת עד שמצליחים להגיע ליד שסומן זה לא קל אבל בהחלט אפשרי בדרך זו אנו משפרים את היכולת בלי לפגוע בעצמיינו ( אגב זוהי אחת הדרכים להתמודד כמעט עם כל קושי בחיים ) שרון

למעלה