הכל קל ופשוט או ש...?

kung fu

New member
הכל קל ופשוט או ש...?

רציתי לשתף אתכם שעד לא מזמן, חשבתי שהחיים שאני רוצה שיהיו לי אמורים להיות קלים, פשוטים, נוחים וכו'. חוסר נוחות, קושי, ודברים דומים נראו לי כמו בחירה שאיני רוצה. זה עיצבן אותי שאנשים אמרו לי "לא תמיד הכל נוח" היה נראה לי שהם פשוט מדברים מתוך האמונות הפנימיות שלהם. מה, אי אפשר להתפתח ולחיות בלי אי נוחות וקושי?!?! אבל בשנה האחרונה שמתי לב שאפשר גפ לחיות בהנאה, להתקדם, להתפתח וכו', אבל גם שתהיה אי נוחות לפעמים (אם זה מה שאמור להיות באות הרגע). אני אדגים: למשל, אני לומדת קונג-פו. בעבר אם הייתי מרגישה קושי להרים את הרגל מעל לגובה מסויים. פשוט לא הייתי מרימה את הרגל בשביל שלא ארגיש אי נוחות. בשלב מסויים, ראיתי שאם אני מרימה את הרגל (למרות הרצון שלי שהכל יהיה לי קל ונעים ולא להרגיש אי נוחות), והרגשתי אי נוחות, אז לא קרה לי כלום. אני לא סובלת, הגוף שלי לא סובל. הכל בסדר. וכל פעם הגוף שלי רק הגדיל את הטווח של היכולת שלו. מאז שהתחלתי לעבוד עם איזורי אי הנוחות שלי, כל התנועה שלי השתנתה, וטווח התנועה שלי גדל. אני אדם אחר כיום. טוב, אני מרגישה שלא כל כך הצלחתי להבהיר את הנקודה שהתכוונתי אליה, כי אני לא מדברת רק על הקונג-פו מהבחינה הפיסית, אלא גם על איזורי אי נוחות לא פיסיים. בכל אופן, אשמח לשמוע את דעתכם או הנסיון שלכם, עם עבודה עם עצמכם באיזורי אי נוחות. (או כל תגובה אחרת שעלתה לכם בעקבות מה שכתבתי). נ.ב.: אם כבר אני רושמת על קושי. מוזר שגם כותבים של ספרים ששינו לי את החיים, מידי פעם מחדירים משפטים עם המילה קושי. למשל, דון מיגל רואיס, בספר ארבע ההסכמות, אומר מתישהו משהו בסגנון של - לשמור את טוהר המילה זאת ההסכמה הכי קשה. למה הוא מקבע את זה כקשה? בקיצור, לא מבינה את הקטע של קשה וקל.

אורלי_ל

New member
נוחות והתפתחות אישית

נראה לי שאלה שני דברים שסותרים אחד את השני.
כדי להתפתח יש להשתנות וזה לא נוח. אני למשל, הכל קשה לי והכל מסובך, וגם אני חשבתי, למה הכל חייב להיות כ"כ מסובך? אולי אלה האמונות שלי שגורמות לי לחשוב שהכל מסובך ויכול להיות פשוט וקל? אלא שגם לשנות את זה צריך לצאת מהמיטה הנוחה והמוכרת ולעשות שינוי... סופ"ש נעים (אני חולה, בא לי לסחוט קצת רחמים
) אורלי

נוכח

New member
ניסיתם לחשוב פעם מה זה בכלל קושי?

לי היתה תקופה של חודשיים שלושה שהתעסקתי בעניין הזה. תנסו לרגע לחשוב על כך, או להגדיר את זה באיזושהי דרך - קושי! מה זה קושי? למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים קשה לי? נתי

נוכח

New member
אני לא מבין לגמרי.

מה זה הקושי הזה שאת מרגישה, את יודעת? לא מתי הוא מופיע, אלה ממה הוא עשוי. ונקודה למחשבה: אם לא תפתחי רצון לכך שדברים יקרו באופן כלשהו... לא תחווי קושי לעולם!!! אה?!?!?!?!

למה???

New member
חחחחחחחחחחח!

אוי, לפני כמה שנים זה היה המוטו שלי! חה חה חה. האם נראה לך שדבר כזה אפשרי? לא לפתח רצון שדברים יקרו באופן כלשהו?! הרי, חייבים רצון אחרת אין מטרה לחיים ואין טעם! לא? רצון הוא לא רק רצון למטרה אלא גם לדרך, כמו שכולם רוצים להיות מאושרים
ללכת בדרך מאושרת שתעזור לעשות את מטלות היום-יום בהרגשה מדהימה. מה הטעם בלרצות לקבל דברים אבל לא לחתור לדרך מושלמת?

נוכח

New member
אוף

כתבתי לך הודעה כל כך כל כך ארוכה. והיא אבדה לי במצולות הריפרשים אני עייף אבל אכתוב לך במהרה.

נוכח

New member
אני אכתוב בקצרה.

אין מצב שאני משחזר את ההודעה ההיא. האם נראה לי אפשרי לא לפתח רצון לכך שדברים יקרו באופן כלשהו? כן, נראה לי שזה אפשרי. זה לא בהכרח מה שאני דוגל בו או עושה. אבל זה נראה לי אפשרי ביותר. "..חייבים רצון אחרת אין מטרה לחיים ואין טעם.." ההיקשים שלך מוזרים לי קצת. חייבים|סדגש רצון!!! אחרת אין מטרה!!! ואין טעם האם החיים עצמם הם לא מטרה מספקת. בואי נחשוב רגע על חתולים. האם לחתולים יש רצונות? האם הם הולכים לחוגי קונג פו, לומדים גיטרה, הולכים לאוניברסיטאות, מחפשים עבודה, לומדים קוסמטיקה, הולכים לפסיכולוג... האם לחתולים יש או אין מטרה? האם לחייהם יש או אין טעם. או לאריות בספארי? ובכלל, למה את מתכוונת כשאת אומרת רצונות. בקורס וויפאסנה שעברתי מדברים על השתוקקויות וסלידות. מלמדים אותך להתבוננן בתחושות הגוף ולהמנע מלפתח השתוקקויות לתחושות נעימות, או סלידות מתחושות לא נעימות. הם לא אומרים לך להפסיק לרצות דברים. אבל ממליצים לך להפסיק להשתוקק לכך שדברים יקרו. או להשתוקק לכך שדברים מסויימים לא יקרו - לסלוד מהם. ההבדל מבחינתם בין רצון להשתוקקות הוא בכך שכשאתה משתוקק למשהו, ברגע שאין לך אותו אתה סובל. בזמן שאם היית פשוט רוצה אותו, אם לא היה לך אותו לא היית עוצר לחשוב אם זה טוב או רע, קל או פשוט. היית פשוט ממשיך לרצות ולנסות לברוא אותו עבורך. אם אתה משתוקק לעשות בעיטה גבוהה, ואתה לא מצליח אתה מתוסכל. ואתה מתחיל לשפוט את עצמך. ולקטלג את העשיה הזו כקשה, או קשה מאוד. בפנים, מבלי שתשים לב אתה אולי אפילו אומר לעצמך שזה בלתי אפשרי. בזמן שאם היית רוצה בלבד ולא מצליח. כל מה שהיה קורה הוא שהיית מנסה שוב. זוהי החלוקה של הוויפאסנה. מילים הן רק מילים. אלו המשמעויות שחשובות. אושו מדבר על תשוקה וצורך. הוא אומר שצרכים הם של החיים, תשוקות הן של המחשבה, של האגו. הוא אומר שצרכים הם של הרגע, תשוקות הן תמיד בעתיד. צרכים הם פשוטים, אתה רעב אתב אוכל, אתה צמא אתה שותה, אתה עייף אתה הולך לישון. צרכים הם פשוטים, אפשר לספק אותם. תשוקות הן מסובכות. אתה רוצה שדברים יקרו כך או כך, אתה רוצה 1000 שקל, אבל עד שיש לך אותם אתה כבר רוצה 10000 שקל. הוא מדמה את התשוקות לרצון להגיע אל האופק. כמה שלא תלך האופק תמיד ימשיך להתרחק ממך, ובסופו של דבר תגיע בדיוק לאותו מרחק שהיית ממנו בהתחלה. תשוקות אי אפשר לספק. "..צרכים הם יפים. תשוקות הן מכוערות. צרכים הם של הגוף. תשוקות הן פסיכולוגיות. אבל הסתכל על אלו הנקראים קדושים, צדיקים, הם תמיד מגנים את הצרכים שלך ומעודדים את תשוקותיך. הם אומרים:"מה אתה עושה? רק אוכל? ישן? מבזבז את החיים? נסה להגיע לעולם הבא! העולם הבא הוא התשוקה המוחלטת, גן העדן מחכה לך, ואתה מבזבז את חייך על דברים רגילים, פשוט מתנוון. קום ורוץ, כי אין עוד הרבה זמן. השג! התדפק על דלתות השמים, הגע לאלוהים! אל תעמוד כך!" הם תמיד מגנים את הצרכים שלך ומעוררים את התשוקות, לכן העולם נעשה כל כך מכוער - כל אחד מלא תשוקות, והצרכים של אף אחד אינם נענים. זה שיכול להתממש לא שמים לב אליו, וזה שאינו יכול להתממש אותו מזינים. זוהי מצוקת האדם. צ'ואנג צו הוא בעד הצרכים. מלא אותם ואל תחפש תשוקות. פשוט התנער מהרעיון כולו, כיוון שלא קיים עתיד, רק ההוה קיים. וכמה שהוא יפה. כשאתה רעב אתה אוכל - אין עתיד. כשאתה כל כולך בתוך האכילה, היא הופכת לגן עדן עצמו. זה מה שישו אומר: אל תחשוב על המחר. הסתכל על השושנים בשדה. הן לא אוגרות, הן לא חושבות, הן לא דואגות לעתיד... הן פורחות כאן ועכשיו. הסתכל על השושנים הפורחות. המחר ידאג לעצמו. פשוט היה כאן ועכשיו. הרגע מספיק, אל תבקש יותר. זהו הצדיק האמיתי - האדם החי ברגע, זה שהרגע הזה מספיק בשבילו. הוא הגשים. מבחינתו אין עולם הבא, הוא עצמו העולם הבא. מבחינתו אין אלוהים, הוא הפך אלוהי בעצמו. זה יהיה קשה מאוד, כיוון שכל מה שאני אומר עומד מול מאוד שנים של הוראה והרעלה. אכול כשאתה רעב, וברגע הזה עשה מהאכילה חגיגה. חגוג! כיוון שאין לדעת, ייתכן שברגע הבא כבר לא תהיה. ייתכן שהרעב לא יהיה גם הוא וגם הלחם היפה הזה. ייתכן שהצמא לא יבוא, וגם הנהר אולי לא יהיה קיים. שתה אותו! תן לעצמך להיות כאן כל כך ממוצא, כך שהזמן נעצר, כיוון שהזמן איננו זז, המחשבה שלך זזה. אם אתה ממוצא ברגע זה לגמרי, נהנה ממנו כל כולך, הזמן עוצר. אין תנועה של זמן, אין אופק ואין ריצה אחרי האופק.."

kung fu

New member
קראתי.

אני לא ממש מתלהבת מהשיפוטים שלו: "צרכים הם יפים. תשוקות הן מכוערות" ועוד דברים שהוא כתב, אבל היו שם כמה רעיונות מעניינים. אגב, אני יותר מתחברת לדברים מהספר היוגה סוטרות לפאטנג'לי.

נוכח

New member
../images/Emo13.gif

ידעתי שתאמרי משהו דומה על ההתבטאות הזו שלו. נחמד

למה???

New member
חה חה מתמשוגע!? איזה אורך! אהההההה

. נוכח: "האם החיים עצמם הם לא מטרה מספקת" אני: סבבה! החיים הם מטרה מספקת! מעולה! שים לב למשפט... (כדיי שהוא יתקיים אתה חייב להסכים פה על משהו
)החיים הם מטרה! אם אתה רוצה לחיות
החיים הם מטרה מספקת מאד! אם אתה לא, אז לא. וזה אומר שאתה צריך *לרצות* לחיות וזה אומר שפה יש לך כבר רצון... נוכח: בואי נחשוב רגע על חתולים. האם לחתולים יש רצונות? האם הם הולכים לחוגי קונג פו, לומדים גיטרה, הולכים לאוניברסיטאות, מחפשים עבודה, לומדים קוסמטיקה, הולכים לפסיכולוג... האם לחתולים יש או אין מטרה? האם לחייהם יש או אין טעם. או לאריות בספארי? ובכלל, למה את מתכוונת כשאת אומרת רצונות. אני: לא יודעת אם לחתולים יש רצונות או לא
לא שאלתי אותם. האם לחתולים יש או אין מטרה? אני מניחה שיש, אבל מי אני שאגיד, אני ממש לא לא יודעת שום דבר עליהן(חיות- אריות, חתולים) כמעט אז אני אדבר שטויות אם אתחיל להניח כל מיני דברים לגביהן, ככה נראה לי. למה אני מתכוונת? כל דבר הוא רצון, כל מהלך, לאכול זה רצון, לגרד באוזן זה רצון ולמצוא מטרה נובע מרצון/רצון בפני עצמו. אני הולכת, אמשיך אח"כ (אתה יכול<רוצה?> להגיב גם רק לחלק הזה מצידי)

נוכח

New member
טוב.

ברגע זה מחקתי הודעה שלמה שכתבתי לך ואני מתחיל אותה מחדש. כל דבר הוא רצון. מסכים. אם כי אחרת אולי ממה שאת מתכוונת אליו. מילים הן מילים. צריך להקפיד להסתכל בעדן. החיים רוצים לחיות. הם עושים את זה באמצעותינו. הם רוצים שנרצה, אבל זה כמעט ברמה של צורך במובן האושואי. אני מניח שזה לא כל כך ברור, אבל למרות שידעתי שלא יהיה לי כח להסביר, לא הצלחתי להמנע מלתקתק את המשפטים האחרונים. נתי

L i z a r d

New member
יש מטרות ארוכות טווח אמיתיות

וממשיות מבחינת החיים/טאו, אבל זה לא משהו שהמיינד יכול להבין(גם אם הוא בטוח שהוא כן, או שהוא קרא על זה איפשהו). התשוקות שאושו מדבר עליהן הן תשוקות של המיינד, שמחפש כל הזמן אנרגיה מבחוץ.

למעלה