הכל מסתבך לי...

נחמדמדה

New member
הכל מסתבך לי...

אז ככה. הזוגיות שלנו מלאה עליות וירידות והכל באופן קיצוני. טוב לי מאוד ואני שוכחת את הרע או שאני בתחתית...כרגע אני בשיא השפל מבחינה נפשית. אני ובעלי רבנו אתמול בקשר לחינוך הילד.בעלי עובד מאוד קשה והזמן איכות שלו עם הילד זה שבת. אבל משום מה גם בזמן המועט הזה הוא בוחר יותר לנזוף בו ולבקר אותו מאשר לבנות אתו קשר של אב ובן,מה שגורם לי לכאב לב,ולעיתים אני עושה טעות ומתערבת. בעלי כועס עליי מאוד שאני מתערבת לו בחינוך ויכול מאוד להיות שהוא צודק אבל כואב לי שבני מכיר רק את הצד הזה בו. אני לא רוצה שהבן שלי יפחד מאבא שלו..ובגלל זה אני אומרת לבעלי שדווקא בגלל שהוא פחות זמן איתו,שישחק אתו ויהנה אתו,ושישאיר לי את ה"עבודה השחורה" עם הילד. בקיצור רבנו ריב קשה מאוד אתמול ובעלי טען שאני אשה קשה מאוד ושאני חייבת להשתנות ואם אני לא אשתנה הוא יתגרש ממני,הוא טוען שהוא לא מסוגל לדבר איתי,שנהייתי חסרת רגישות ושאני לא מכבדת אותו. עכשיו מה שהוא לא מבין זה איך נהייתי כזאת. הוא לא זוכר את הימים שהייתי מחכה לו עד מאוחר בלילה עם בייבידול וארוחה רומנטית,איך כל פעם הייתי מתאכזבת מחדש. כמה התחננתי שנעבוד על הקשר שלנו-אבל הוא לא מוכן להתיעץ עם אף אחד. כמה ביקשתי שיבוא מוקדם רק פעם בשבוע-והוא שם עלי פס. כמה ניסיתי לוותר להעביר ולסלוח-והוא לא העריך. מה שנותר ממני זה אישה שבורה שכבר אין לה יותר חשק להשקיע,ועכשיו הוא נזכר להשיב מלחמה. אני מרגישה על סף משבר. אתמול בעלי לקח את הדברים ורצה ללכת,רדפתי אחריו והתחננתי שלא ילך בצורה כזאת,לא ליד הילד,ואז הוא הדף אותי(לא בכוונה לפגוע בי הוא לא אלים) ואני נפלתי ונקעתי את הרגל. כל מה ששעניין אותו היה לסגור את הדלת שהשכנים לא ישמעו. הוא אפילו לא ניסה לעזור לי לקום. כל הלילה התפתלתי מכאבים וכל מה שהוא עשה זה היה לצעוק עליי שאני מפריעה לו לישון,ושאני סתם אומרת שכואב לי... כשהילד קם בלילה בבכי לא יכולתי לקום מהכאבים אז בעלי קם ובמקום להרגיע אותו צעק עליו. אני לא יודעת מה לעשות. אולי אני באמת אישה קשה? אולי אני עושה טעות שאני מתערבת לו בחינוך?אבל למה כל דבר צריך להתפוצץ ככה?למה הוא לא יכול לדבר איתי כמו בן אדם?למה לצעוק ולקלל? למה כל מה שאני משקיעה אם זה שיחות,ועבודה עצמית זה חד צדדי בלבד ותמיד אני יוצאת אשמה?? למה???

אל ייאוש

אל תמהרי להסיק מסקנות נמהרות אלה מהמורות החיים הזוגיים הרגילים רק נדמה לנו שאצל הזוג ממול זה שונה לכל זוג יש את המסלול שלו ונכון שתמיד צריך לעקוב ולשים לב ולנסות לשפר במידת האפשר. אני יכולה לספר לך שגם אני עברתי בחודשים האחרונים מה שהיה נדמה לי כסיוט עלי אדמות ואגב בעקבות זאת רק נחשפתי לפורום הזה אבל עם הרבה סבלנות וחוכמת נשים הצלחתי לעבור גם את הגל העכור הזה. התמונות שלך מקסימות ומאשרות את הניק שלך.

czar

New member
תחושתי

מאיחוד כל מה שכתבת כאן ומתוך אופן ההתבטאות שלך כמו גם הניק שלך את אולי לא קשה אבל אובר אובר בכל דבר. גם בנחמדות, וכנראה גם ברעות או הקיצוניות. מה בדיוק מציק לך שבעלך אולי קצת קשה עם הילד, האם זה סופר קיצוני או סתם אבא קשוח, וגם אם כן אני מניח שיש אלף דרכים להעיר או לדבר. כנראה שהיו שם צעקות (שהשכנים לא ישמעו), ואני מניח שקצת "רכבת" על הנפילה שלך כאילו העולם חרב ואת לא מתפקדת בכדי לזכות בקצת תשומת לב והוא, הוא כבר מכיר את זה. את כן צריכה להתערב בחינוך אבל השאלה האם זה העניין או שה"התערבות" שלך זה קצה קרחון שמציק לך. עשי טובה לך ולכולם, שכחי מההסטוריה וסיפורי ביבידול וכאלו כי זה לא רלוונטי לסיפור וזה רק מרגיז אותו יותר. תתעסקי בעיקר ולא בשטויות. עוד דבר - הוא לדעתי לא דחף אותך בלי כוונהף הוא העיף אותך עם הרבה כוונה, את רק רואה בצבעים מה שנוח לך וכך לאורך כל מה שכתבת, ואני מקווה שאני טועה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה ארוכה אבל נחרצת: את טועה בגדול !!!

טוב, אי אעשה לך קצת סדר. הפוסט שלך לא משאיר הרבה מקום לספק. נתחיל מהדבר הכי חשוב: כל מה שאת מתארת כאן נובע לדעתי מטעויות שלך, ולא שלו! אסור בתכלית האיסור לבקר הורה (אבא או אמא) על סגנון ההורות שלו מול הילד!!!!!!! מה שזה גורם הוא לשבירה מוחלטת של הסמכות שלו. מה שזה משאיר לבעלך הוא שתי אפשרויות גרועות מאוד: או לוותר על הסמכות שלו בפני הילד, אן להחזיר אותה בכך שהוא מפעיל את הסמכות גם עליך, כלומר יורד עליך ומתשיק אותך. לא השארת לט ברירה אחרת, יקירתי. יש לך הסבר רציונלי נחמד לכאורה, שהיית רוצה שבזמן המועט הבן יכיר את הצד ה"יפה" של אביו. זה, במחילה מכבודך, קישקוש מוחלט. זה תירוץ שלך לתקן אותו, לבקר אותו ולתקוע טריז בינו לבין הילד. מה שיותר הגיוני זה שאולי החינוך שלו נוקשה מדי. אני מוכן להסכים איתך!!! אבל זה האבא שלו, ככה הוא, ואת לא יכולה לשנות אותו, בטח לא בשיטה של לשבור לו את המילה, או להציק לו. ככה הוא גדל, ככה הוא מחנך, אין מה לפחד מזה - הילד יכיר את כל הצדדים שלו, יתרגל אליו - וזהו!!! אבל זה לא נושא שעומד בפני עצמו. יש עוד. את מנסה גם כבעל לשנוטת אותו, ואת לא עושה את זה בעדינות!!! את אמנם אישה, ואין לך כח פיזי עליו, אבל את מציקה ולוחצת. כמו שעלה בפוסט הקודם שלך, לפני כמה ימים, בעלך הוא לא כל מה שאת רוצה, אבל זה מה שהוא. את בחרת אותו כי הוא מאוד מדליק איתך מינית, כגבר. במקום לקבל את המצב בצורה בוגרת, עם יתרונותיו וחסרונותיו, את עושה משהו שהוא לגמרי בלתי קביל: את לא מקבלת את בעלך ומנסה לשנות אותו בכל הזדמנות. יש פה עניין עקרוני: אני אומר לך, כמי שעובד עם אנשים, ששום ביקורת על בן או בת זוג לא מצדיקה לחץ בלתי פוסק לשנות אותו. האחריות על הדרדרות המצב היא עליך, לצערי. ---- איפה כן מותר לך לדרוש ממנו? מותר לך לדרוש מה שאת רוצה לעצמך. את רוצה שהוא יבוא יותר מוקדם? מותר לך לבקש. את רוצה שהוא ישטוף כלים? מותר לך לבקש. אבל תזכרי שזכותו גם לסרב. אם את ביקשת משהו, והוא סירב, וניסית שוב ושוב, ולא מצאתם דרך להסכם - אם תבחרי בדרך הניג'וס וההצקה, לא רק שלא תשיגי את מה שלא השגת בטוב, אלא תקלקלי את כל היחסים לגמרי. ---- אני ועד שזה קצתצ ארוך לפוסט, אבל זה נושא כל כך עקרוני שהייתי חייב להרחיב בו. כמובן שמה שכתבתי כאן הוא נסיון לתמצת תהליך טיפולי שלם בטקסט חד צדדי, וזה כמובן לא יכול להצליח. אבל לחפחות השתדלתי. מריוס

I C E M A N 7

New member
כל מה שהיא כותבת כאן נובע מטעות אחת של שניהם

הם התחתנו ועשו ילדים. הם לא מתאימים, התחתנו צעירים מדי והביאו ילדים מבלי שהיו מוכנים לזה. הוא עדיין "רווק" בנשמתו ואיבחנת את זה בפוסט הקודם. תכלס הוא לא רוצה להיות שם, לא רוצה להיות איתה וסביר להניח שהוא חי בחרטה על כל התיק הזה שהפיל על עצמו. כתוצאה מכך הוא חסר סבלנות כלפיה וכלפי הילדים. גם רוב הסיכויים שיש לו מישהי ולשם הוא התכוון ללכת לפני ש"נפגעה" מהדחיפה שלו. היא יודעת את זה ומגיבה בצורה די הגיונית לילדה בגיל שלה, שמרגישה שכל עולמה על סף חורבן. היא "נתלית" עליו, מנג'סת ומציקה, מה שגורם לו עוד יותר לרצות לברוח. המציאות היא שלולא הילדים העסק הזה היה כבר מזמן מתפרק. כל הברדק הזה מתקיים רק בגלל שהקשר הזה הוא קשר כפוי. זה הסימפטומים, לא המחלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יכול להיות, אבל לא בהכרח

מאחר ואין נישואים מושלמים בכל מקרה, ואנחנו באמת חכמים רק בקבר, אז יכול גם להיות שזה קשר שיש לו סיכוי - אם היא תקבל אותו כמו שהוא, ותבחר למקד את דרישותיה ממנו רק בדברים שבאמת חיוניים (מה שנקרא, choose your battles). לא הייתי ממהר לפרק קשר בין שני אנשים צעירים, בריאים, שיש ביניהם משיכה בסיסית, וכמובן שהילד בהחלט גורם. מריוס

I C E M A N 7

New member
לקבל אותו כמו שהוא

אני חושב שזו עצה לא פיירית לבחורה צעירה, אשר נבגדת ע"י בעלה ואשר סופגת ממנו את התסכולים שלו. אם היה מדובר באישה בוגרת, הייתי יכול להבין את העצה שלך. עם אישה בוגרת אפשר היה לדבר על קבלת האופי המתפרפר של בן זוגה למען דברים חיוניים אחרים. אבל מבחורה בגיל 21? נראה לי שזה גדול עליה. בסופו של דבר אני משוכנע שאם לא היה להם ילדים, לא היית מייעץ לה להמשיך את הקשר כי הם "צעירים, בריאים ויש בינהם משיכה בסיסית". ואם אתה מסכים לזה, הרי שהילדים הם לא גורם אלא הגורם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוקיי, לא התכוונתי להסכים לבגידות!

כמובן שאתה צודק בעניין. בגידות הם בוודאי קו אדום. אבל לא הוכח אצלה שזה המצב. ברור שאם יש ספק, צריך לרדת לעומק הדברים, ואם אכן יש בגידה, ולא משנה באיזו הגדרה מבחינתה, אז כל התמונה משתנה. וגם אז אין דרך "לחנך" אותו. או שהוא עושה שינוי מרצונו, או ש... מה שהיא תחליט. אבל קודם היא צריכה להיות בטוחה. מריוס

I C E M A N 7

New member
בחייך מריוס

מה זה לא הוכח. כל מה שהיא מספרת זה בול, אבל בול התמונה הזאת. שכחת את הפוסט הקודם? אני מזכיר לך מה כתבת לה שם: "הוא נשאר בעל חיים של חוץ, של מחוייבות מוגבלת, לוחם בחוץ את מלחמת הקיום, חי בחופשיות. נכון, גבר כזה בדרך כלל הוא יותר מושך מפודל מאולף... אם זה כך, שום תקשורת לא תרגום לו להפוך את עורו. זה מה שהוא. זה גם סוג הגבר שלא דופק יותר מדי חשבון כשיש בסביבה בחורה מעניינת... (אם יסלחו לי על ההכללה) או שתהיי מאוד סבלנית, תקבלי אותו ככה, ואולי עם הזמן הוא טיפ טיפה יהפוך ליותר ביתי (או שלא...) או שתישחקו (מלשון "שחיקה") זה את זה במריבות, וזה יגמר ברע. אולי טיפול יעזור במשהו - אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי. יש גם סיכוי שהוא בעצמו ירצה פעם להשתנות. זה קורה לפעמים אחרי אבדן של הורה או אסון דומה - אבל זה אחד לאלף... ואולי זה יקרה רק בגיל ארבעים חמשים... או שלא יקרה בכלל. שווה לחכות? לא יודע. בחירה שלך. זה הגבר שבחרת..." היא בת 21 ובגיל 50 לדבריך הוא יתביית וגם זה בספק. היא אמורה לקבל את זה בלי להתחרפן? לא יודע, לדעתי זה אכזרי

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אענה לך בסיפור זן

נזיר אחד מאוד רצה ללמוד את חוכמת הבודהה ולהגיע להארה. הוא שמע שעל ראש אחת הפסגות של טיבט ישנו מורה שהוא הכי חכם מכולם. הוא החליט שהוא יעשה כל מאמץ להגיע אליו וללמוד ממנו. נסע ונסע והלך והלך ועבר כל מיני פגעים ומחלחות ושודדים וסכנות ורעב, אבל לא וויתר. לבסוף הוא הגיע למורה. הוא ראה אותו מרחוק יושב בישיבת לוטוב ושותה תה. הוא התקרב אליו, השתחווה, ואמר לו שהוא בא ללמוד אצלו מהי חכמת הבודהה. המורה בירך אותו ואמר לו: "חכמת הבודהה היא כוס תה." הנזיר הזדעק והתפרץ עליו ואמר לו: אני עובר את כל הסבל הזה כדי להגיע אליך וללמוד את חכמת הבודהה, ואתהאומר לי שהיא כוס תה?!?! ענה לו המורה: "טוב, אז לא כוס תה". מריוס

יעל717

New member
לקבל אותו כמו שהוא?????

"כמו שהוא" אלים,מקלל,מזלזל לא מכבד? "כמו שהוא" גורם לה להיות אישה שבורה ואומללה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
איזה רעיון מזעזע! לקבל את הפרטנר כמו שהוא!

לעניין האלימות: כתבתי כבר למטה שדחיפה פעם אחת באמצע ריב פיזי כשהאישה מנסה בכח למנוע ממנו לצאת, איננו דבר שמגדיר "אדם אלים" כדפוס. הבנתי שיש כאלו שחולקים - בסדר. זו דעתי בנושא. ולעיקר: מאחר וזה פורום וכולנו רק מנחשים - אז התחושה שלי היא שהקללות והזילזול מצידו הם תגובתיים ללחץ בלתי פוסק ממנה. כלומר, אם היא תפסיק לבקר אותו ולשבור את סמכותו כהורה ולנסות לשנות אותו, כנראה לא יהיו קללות וזילזול. זאת ההנחה שלי. ובכלל, בנושא של "לקבל אותו": אני לא מאמין באפשרותנו לשנות אנשים. אפשר לקבל אותם, ואז לנהל איתם תקשורת מכובדת, בלי לבקר אותם על כל דבר (שזה מה שיא עושה) - או, אם האדם הזה מתגלה כלא מתאים לנו - אפשר לא להיות איתו. אבל להיות עם אדם וכל הזמן לבקר אותו - לא נראה לי. לא כתבתי כאן על האופציה המובנת מאליה של טיפול זוגי: ברור שזה דבר שיכול לעזור, אבל נדמה לי מהודעה קודמת שהוא לא רוצה. וגם אם הם ילכו, הם עדיין יגלו שהיא לא יכולה לשנות אותו - רק הוא יכול לשנות את עצמו, באותן נקודות שהוא ירצה לשנות את עצמו. מריוס

יעל717

New member
לא צריך לשנות אותו,

אי אפשר לשנות אותו או בכלל אי אפשר לשנות אנשים, לכן צריך פשות לעזוב אותו,כי הוא מאמלל אותה. ובקשר לקללות וזילזול יש לי דעה נחרצת מאוד-אדם אינטלגנטי שחונך להביע את עצמו בדרך מכובדת,לא יקלל אדם אחר בכל מקרה ולא משנה מה הסיטואציה.לעומת זאת,אדם שקללות וזילזול באחרים זה חלק מהוויה שלו ולא הפנים דרך תקשורת אחרת,אז הוא יקלל ויזלזל וגם כאן לא משנה הסיטואציה.

נחמדמדה

New member
תודה שהארת את עיני...

אתה כ"כ צודק...אולי אני באמת מנג'סת...זאת בעיה אצלי ואני יודעת שאני חייבת לעבוד על עצמי.. בקשר לחינוך של הילד-אני גדלתי עם אבא קשוח וגם בעלי ויש לי מזה טראומות שאני לא מצליחה להשתחרר מהן... אני לא מצדיקה את עצמי אבל זו הסיבה שאני כ"כ נסערת שקורה כזה דבר

Master Stav

New member
לא יודע עם קשה ....

אבל משהוא אחד פה זועק לשמיים ... יש לך בן זוג אלים !!! אין כזה דבר דחף ללא כוונה , תכלס הוא צועק , עליך על הילד ...ועכישו זה הגיע לפיזי לא יודע ...לפחות פי הספר שלי ...שילך וכמה שיותר רחוק, את וילד רק תרוויחו מזה .

מריוס זכריה

Member
מנהל
יורשה לי, בכל הכבוד, לחלוק

היא כותבת: "בעלי לקח את הדברים ורצה ללכת,רדפתי אחריו והתחננתי שלא ילך בצורה כזאת,לא ליד הילד,ואז הוא הדף אותי(לא בכוונה לפגוע בי הוא לא אלים)" לא רק שהיא כותבת שהוא לא אלים, היא גם אומרת שהוא בסך הכל רצה ללכת, והיא רדפה אחריו והתחננה... וכמובן: אב שנוזף בבנו הוא לא אב אלים. נזיפה היא מעשה חינוכי תקין. נכון שיש חלופות לא פחות טובות, כגון הסבר רגוע, אבל זה עדיין לא שולל את הלגיטימיות של הנזיפה. גם בוס לפעמים נוזף בעובדים. ויש עובדים שפוחדים מהבוס. אז מה? זה הופך אותו לאלים? מריוס

czar

New member
חולק עליך קצת כאן מריוס

להגיד "נפלתי, אבל הוא לא התכוון" זה יפה אולי נכון אבל עשוי להיות גם הדחקה, לא בהכרח מה שהיא כתבה זה מה שקרה באמת ועכ האפשרות הזאת לטעמי באוויר.

Master Stav

New member
ברור שיורשה

זה שהיא כותבת לא אלים .....יש תסמונת כזו .... האיש צועק ולאו דווקא על הילד האיש דחף אותה ( לא בכוונה ) לא יודע אצלי זו אלימות .

למעלה