הכל מושלם :)

keoser

New member
הכל מושלם :)

בתגובה להודעה הזו בפורום רוחני, כתבתי את ההודעה הזו. הרגשתי רצון לשתף אתכם :) *הכל* מושלם. העוגה *תמיד* שלמה. הכל קורה בשביל *הטוב ביותר*, ו*תמיד* הטוב ביותר קורה. ** אזהרה -- חלקכם ממש ממש יתנגדו בעת קריאת ההודעה. במידה ואתם מחליטים להמשיך לקרוא -- פשוט תדעו שזו דעת יחיד, ואולי אני טועה. אני רק בנאדם ^+^ :) ** מי אמר שמלחמות זה לא הטוב ביותר? מי אמר שאונס (סליחה, אבל אני ניכנס לזה למרות שחלקכם [או חלקים מכם, אפילו אם אתם מסכימים בגדול] יקפצו עליי) זה לא הכי טוב? כל אחד והחוויות הלימודיות שלו -- והחוויות האלו קורות בשביל הטוב ביותר. אולי *את* לא רואה את זה עם הנקודת הסתכלות הנוכחית שלך, אולי גם אני ועוד 100 אנשים אחרים לא רואים את זה, אבל לפי דעתי הכל קורה בשביל הטוב ביותר שיכול לקרות. זה כמו שאומרים שאין אלוהים בגלל מלחמות והרג, אבל מי אמר שזה לא צריך להיות ככה, וזה לא הטוב ביותר? לא הבנתי איך אנשים מנסים להבין את צדק הטבע, צדק אלוהים, צדק כוח עליון, איך שלא תקראו לזה דרך הבינה האנושית שלהם. אי אפשר להבין צדק אלוהי עם מוח אנושי, המוח הלוגי לא מסוגל להבין את זה. :) השלווה שלי הגיע בשניה שהפנמתי את זה. אני חושב שהחיבור לנשמה עזר לי להבין את התמונה הגדולה יותר. הכל מושלם, בדיוק כפי שהוא, והכל קורה *לטוב ביותר בשבילי*. אוהבים אותי, ואני עולם ומלואו, ועל כך היקום נותן לי את הטוב ביותר בשבילי. ייתכן ואני לא אראה את זה באותה שניה -- אבל זה הטוב ביותר שאפשרי. באהבה רבה, יוסי :)

אני רואה את זה קצת שונה.....

אני רואה את זה שהיקום מתנהל כמו שהוא מתנהל. שהיקום מתנהל לא טוב ולא רע. פשוט כמו שהוא
יש דברים שאני יכולה לשנות (למשל, עזרה לבעלי חיים, או עזרה לנשים מוכות או כל דבר אחר שמעניין אותי וחשוב לי), אבל זה לא אומר שהיקום מתנהל באופן לא בסדר. לגבי אונס, אז כשמישהי נאנסת אז היה בה חלק שהסכים לכך. (חלק פנימי בתת מודע, לא חלק שהיא היתה מודעת אליו). טוב זה נושא מורכב, ואני לא רוצה לעורר בלגנים.....ואני גם לא מספיק רואה אנרגטית איך המערכת הפנימית של מישהי שנאנסה איפשרה כזה דבר. הרי בנות שנאנסות לא רוצות להיאנס, אז מה בדיוק קורה שם שגרם לזה לקרות. אז כדאי שנרד מעניין האונס.

shirygo

New member
הבנתי שאת לא רוצה לעורר בלאגנים

אבל אני ל-ח-ל-ו-ט-י-ן!!! לא מסכימה עם מה שאמרת ש"בנות שנאנסו חלק בתת מודע שלהן רצה להאנס". אני ממש מחבבת אותך ותסלחי לי על צורת הביטוי אבל זה שטויות במיץ עגבניות ומתאים לאנסים להגיד דבר כזה! מי שאומרת לא, מתכוונת ל"לא"!

ברור שמי שאומרת "לא" היא מתכוונת

ל"לא". עזבי, פשוט נרד מזה, כי אני לא הצלחתי להסביר למה התכוונתי. את יכולה לסכם את מה שאמרתי בעניין שקשור בגלגול נשמות, אם זה מקל על ההבנה של מה שהתכוונתי. (אגב, לא השתמשתי במילה "רצה". השתמשתי במילה "הסכים". יש הבדל גדול בין שתי המילים האלו והמשמעות שלהן)

shirygo

New member
קודם עניתי לתגובה של מיכל ועכשיו

אני עונה לך: אתה מדבר שטויות בלי לחשוב! עוד פעם: לא אישי נגדך, אבל שמתי לב למגמה של להדבק לשטויות רוחניות, להתמקד בטפל של העניין ולא במהות, לא רק אצלך. אונס זה רע. נקודה. כל קשקוש אחר על רוחניות, סיבוב כדור הארץ, רצון, חשק, אמו וכוס זה הכל שטויות! אני חייבת לציין שבלי קשר למה שכתבת כרגע על האונס בכלל יש נטייה להתמקד בפורום זה ובפורומים אחרים של שמבאלה בט-פ-ל ובכל הצדדים ה"רוחניים" לכאורה, מבלי לחשוב על הת'כלס. אז אני מבינה שזה נותן הרגשה נורא קולית וכייפית ו"רוחנית", אבל צאו מהבועה יפת הנפש שלכם.

keoser

New member
הבהרה *מאוד* חשובה

*מעולם* לא התכוונתי לכך שאונס זה דבר טוב. מעולם לא אמרתי שהרג זה דבר טוב. אפילו לא חשבתי כך. אני אומר שזה חלק מהעולם שלנו -- וזה שחלקנו (גם חלקים בי) לא חושבים שמתאים לנו לעבור את זה אומר שזה "לא נכון". הכוונה שלי (שאולי לא הובהרה בצורה נכונה) הייתה שהעולם מושלם בדיוק כפי שהוא. להסתכל עליו בעיניים אנושיות ולחשוב אחרת זו שפיטה בעיניי. שוב, זו דעתי. ייתכן ולפי דעתכם העולם מסריח כפי שהוא, והוא לא ישתפר עד שהוא ישתנה מיסודו -- זו דעתכם ואני מכבד אותה. בתגובה ללוחם אור: מעולם לא אמרתי שצריך לשבת בחיבוק ידיים, ולתת לאנסים, פושעים, שודדים או טרוריסטים לבצע את זממם. הבנתי היום בצהריים שההודעה שלי יכולה לגרור תגובות כאלו בשניה שלחיות בהרמוניה לא הבינה למה התכוונתי, והביעה התנגדויות רבות. רציתי להגיב לזה, אבל החלטתי להגיב יותר מאוחר בערב. "אני רואה את זה שהיקום מתנהל כמו שהוא מתנהל. שהיקום מתנהל לא טוב ולא רע. פשוט כמו שהוא
" זו הייתה הכוונה שלי. אני רואה את השלמות שבתהליך הזה. אני לא אזעק משמחה אם אני פתאום אחלה במחלה קשה. מצד שני, יהיו בי חלקים שיבינו שזה בסדר שזה קרה. אני עדיין ארגיש מאוד רע וזה "לא מגיע לי" ברמתי הנוכחית (אולי זה ישתנה בעתיד, ואולי לא), אבל אני לא אהיה שמח בגלל זה. אם יקרה משהו רע למישהו שאני מכיר, אני לא אשב עם חיוך ואחשוב "יוו!!! איזה כיף לך!!!! קרה לך משהו נוראי!". אני ממש מקווה שכוונתי הובהרה כרגע. בכל מקרה, אני חושב שאני אעזוב את השרשור הזה כי הוא גורם ליותר מדיי התנגדויות אצל אנשים כרגע. :)

לוחםאור

New member
אין כאן קשר לצדק אלוהי

לאדם ניתנת זכות בחירה, האדם הוא האונס, הרוצח, והמעורר מלחמות. בוודאי שמכל אחד מאלה יוצא גם טוב, ודברים קשים גורמים לאנשים לחשוב ולהתפתח ולהשתנות ולהתחזק אך יחד עם זאת, אסור לקבל את הדברים האלו, אסור להשלים איתם, ואסור לשבת בחיבוק ידיים!

התהוות

New member
יוסי... סתרת את עצמך.

במשך שנים ראיית העולם שלי היתה כזאת, בערך. אז אני יכולה להבין, בערך, את המשקפיים שמהן אתה מסתכל. אני עדיין איכשהו רואה את זה ככה. אבל... זה מתחיל להעלם ומגיעה הבנה. "הכל מושלם, בדיוק כפי שהוא, והכל קורה *לטוב ביותר בשבילי*. אוהבים אותי, ואני עולם ומלואו, ועל כך היקום נותן לי את הטוב ביותר בשבילי." למה שהיקום יתן לך את הטוב ביותר? מי אתה בכלל? למה שהכל יקרה על הצד הטוב ביותר? מי החליט? מי אתה שתשפוט את היקום? איזה כלים יש לך לעשות כן? על אותו משקל אני יכולה להגיד שהכל קורה על הצד הרע ביותר. זה נורא נחמד להאמין בזה. וזה גם לא "רע" שאתה מאמין בזה. איך תשנה את עצמך עכשיו? איך תדע שאתה הולך בדרך טובה יותר אם הכל הכי טוב? איך תדע לבחור? איך תדע להתרחק מאנסים -הרי הם לאו דווקא "רעים" (שמחה שיש לך אינסטינקטים)? ד"א, אתה לא חייו לענות לי, אבל אני מאד ממליצה לענות לעצמך.

התהוות

New member
עוד משהו

יש הבדל גדול בין לקבל את העולם כמו שהוא לבין להאמין שהיקום מסדר את הכל על הצד הטוב ביותר. 2 דברים שונים.

למעלה