הכל ה-ת-מ-ס-ח-ר

or001

New member
אליקו, כנס שנייה:

אתה אמרת "האלבום השני מזכיר בטירוף את הראשון, מה שאומר שסאב והצל לא השתנו" אז לדעתך הם לא התמסחרו, אבל אם אמרת את המשפט הנ"ל אז זה אומר שהם חד-גוניים ולא מחדשים כלום בעצם, לא?!

ELiKO1985

New member
אח שלי לא לזה התכוונתי (כנס)

כשאמרתי שהשני מזכיר את הראשון התכוונתי אך ורק לזה שסגנון השירים לא השתנה. הם עדיין עושים מוזיקה אדירה עם מלל ענק ולחן מעלה, אז אף אחד לא יכול להגיד שהם התמסחרו. אני מבין את הבאסה שבלראות ערסים שומעים מוזיקה שפעם מכל החבר´ה שלי רק אני שומע, ואולי כותבת ההודעה מרגישה שהיא כבר לא מיוחדת וזה מפריע לה, אבל חוץ מזה הכל רגיל עם סאב והצל ואותם בטח אי אפשר להאשים

ELiKO1985

New member
ועוד משהו

קרמבו רשמה משהו על "לעשות הכל רק בשביל הכסף".... משפטים אופייניים לפריקים שכל מלה שניה שלהם זה "התמסחר", "ממוסחר" "להתמסחר" וכאלו...... את האמת? סאב והצל כלכך טובים במה שהם עושים, שיש בי אפילו איזושהי שמחה קטנה שערסים שומעים אותם, כי ככה גם על הערסים הם עושים כסף, ומגיע להם כסף. נ.ב. קרמבו מותק אני לא מכיר אותך ולא יוצא פה נגדך, פשוט כבר כלכך נמאס לי מפריקים, במיוחד פריקים שמאלנים שומעי-מוקי למיניהם, במיוחד במיוחד כאלו שלא מבינים שסאב זה ההפך מהם, ובמיוחד במיוחד במיוחד כאלו שאני מכיר מהשכונה שלי ושאוהבים להגיד "ממוסחר" על כל מה שמצליח (ע"ע שוטי הנבואה, עוד להקה מצוינת, שבגלל שערסים שומעים "אין אני" והולכים ל"שנטיפי" אז אומרים שהם ממוסחרים)

or001

New member
מה אכפת לכם אם ערסים שומעים אותם?

אסור לערסים לשמוע מוזיקה שחורה? אז אותו דבר מוזיקה מזרחית אסורה לאשכנזים. זה שטויות. שכל אחד יישמע את מה שהוא אוהב לשמוע, ואם "ערס" שומע את סאבלימינל, זה לא אומר שהוא אוהב את המוזיקה של סאבלימינל והצל פחות ממכם.

הי הי...

"ולא אשמתם שערסים מכוערים שומעים אותם" LOL ואיך בדיוק ההודעה השירשור הזה הגיע לשרשור אנטי-שמאלני. לא שהסמוראי סמולני-בוגד-יורד מהארץ (מחווה לבובה תום), אבל מעניין אותו לדעת איך אתה משלב את זה בשירשור שמדבר על הסו-קולד "התמסחרות" של סאב והצל.

ELiKO1985

New member
כנס אחי

איך הגיעה ההודעה להצהרות האנטי-שמאלניות שלי? פשוט נמאס לי מפריקים שלוקחים בעלות על סאב והצל, בלי שהם מבינים את האבסורד: המוזיקה הזו לא נועדה להם, לפחות לא המלל. "יש אחד שלוחש עם כובש זה עם טיפש".... "יש כאלו שמדברים של שלום".... - זלזול במוקי ואביב גפן..... איך אנשים ששומעים מוקי ואביב גפן יכולים גם לשמוע סאב והצל?!?!? פריקים-שמאלנים, נמאסתם!

TakTik

New member
כן,להרוג את כול הסמולענים המפגרים

האלו במיוחד את הטעאני הזה דביל!

BIGO-G

New member
איך תסביר את זה

סביר להניח שאני שומע את סאבלימינל והצל יותר זמן ממך, ויש לי את האלבום הראשון והאלבום השני. אני לא חושב שזה משנה אם הם התמסחרו או לא, פשוט הם מעולם לא טענו לא להתמסחר, ושאיפתם כמו רבים אחרים הייתה להצליח, והם הצליחו. בקשר לטיפשות המתבטאת בפריקים שומעי מוקי וסמועלנים אני יכול רק לציין היותי סמועלני ששומע סאבלימינל וגם מוקי, ובקטע של מסרים של מוקי (כמה שהם מעורפלים לעיתים) אני חושב שהמסר של לדבר על שלום יותר משכנע והגיוני מאשר הפרד ומשול הפרד ומשול להתאחד ובלה בלה בלה.

ELiKO1985

New member
יותר משכנע אותך..... כי כמו שאמרת

אתה שמאלני לך תבין אותכם

"המוזיקה הזאת לא נועדה להם"?

מי אתה, יבחוש בן שלולית, שתקבע למישהו, ואפילו הוא "פריק-שמאלני" (רחמנא ליצלן), מה לשמוע? אף אחד לא לוקח בעלות על סאב והצל. צא מזה.היחידים שיכולים לקחת בעלות על סאבלימינל והצל הם שני האדונים הנכבדים קובי שמעוני ויואב אליאסי. כל "לקיחת בעלות" אחרת היא דמיונית לחלוטין ואינה קיימת, אלא במוח הקטן וצר-האופקים שלך, תודה.

ELiKO1985

New member
סבבה להם, שישמעו, באמת

אני לא יכול לקבוע להם איזה מוזיקה לשמוע...... אבל העניין הוא שהם לוקחים בעלות על המוזיקה, שהכי פחות הגיוני שייקחו עליה בעלות ועוד משהו: כמו שאמרת רק קובי ויואב יכולים להחליט מי אמור לשמוע אותם..... והאמת היא שנראה לי שהם די בדעה שלי, ונתתי ציטוטים מהשירים.... דוגמה: יואב היה אצל ידידה שלי בחדר לפני כמה ימים (הוא ידיד שלה) ובקיצור הוא מתחיל להתלהב מהחדר ועובר שם ומסתכל, איזה יופי, עד שהוא מגיע לתמונה של אביב גפן שתלויה על הקיר (כן-כן, ידידה שלי היא פריקית) והוא צועד עליה: "איך לעזאזל אני והוא באותו חדר?!?!?!?"- ולא המצאתי את הסיפור הזה, הוא אמיתי לגמרי ומי שלא רוצה להאמין לי זכותו. אבל זה היה וזה רק מוכיח שמה שאני אומר נכון: אביב גפן/מוקי, יחד עם סאב והצל- לא הולכים ביחד ולא יעזור לכולכם כלום

da^Lord

New member
מה שהיה בדיסק הראשון וחסר מאוד בשני

זה את המורכבות, את כל הרבדים של ההפקה.. שאתה יכול לשמוע שיר 20 פעם ורק בפעם ה21 לקלוט שנאמרת שם מילה שלא שמעת לפני זה.. זה חסר בדיסק השני . אבל הדיסק השני יותר בא בכיוון של הראפ עצמו, הפקות כמו שצריך לדעתי יש מקום גדול לשיפור במיוחד מכיוון הצל שהוא טוב אבל כאן יש לו בעיות דיקציה ,בליעת מילים שאני ממש לא מצפה מראפרים במעמד כזה שיסכימו שהשיר ייצא בצורה כזו החוצה. אבל באופן כללי הדיסק השני מאוד מאוד טוב, מאוד מושקע, ופונה במודע לכלל ציבור רחב יותר (ממוסחר), אבל עדיין בתוכו תמצאו בשביל חובבי ההארדקור כמה פנינות כמו "בור ללא תחתית" "ילד רחוב" "האור והצל" וכאלה. לדעתי בשיר "באנו חושך לגרש" המיקס גרוע, לא מבינים מילה ממה שסאב אומר, הוא נורא חלש על הביט. טוב למה זה נהפך לביקורת על הדיסק? הדיסק הוא מצוין, ועובדה - אחי שלא אוהב היפ הופ ביקש את הדיסק בגלל שחברים בביצפר שיגעו לו את המוח עם זה. ווואלה איזה כיף, אפילו ערסים ששומעים רק מזרחית אוהבים את סאב.. תגידו שזה לא משהו מיוחד, שזו לא הצלחה שלא הרבה זכו לה. וכיף לי כשאני בסיבוב דאווין עם פול ווליום סאב רואה אנשים ברחוב שומעים ומתחילים לרקוד. כיף.. זאת הצלחה והדיסק הזה עשה את המוטל עליו.

DJ$upreme

New member
הנה בא לי לעצבן אתכם שוב

כמה דברים שאני מרשה לעצמי להגיד על שני הדיסקים של סאב: א) הראשון היה בוסר, בוסר חינני וחשוב, אבל בוסר. חלק מהטקסטים הגיעו עד לרמה של מביכים, חלק היו בסדר, ורק חלק קטן מדי היו מעולים. אלו (חי מיום ליום, האדריכלים) היו מעולים גם בכך שהיו יחסית רהוטים בעברית יחסית תקנית ובעיקר בכך שחידשו בפלואו וב- FEEL של היפהופ אמיתי. ההפקות? מעטות מהן היו ראויות להיקרא הפקות היפהופ מרשימות. לרוב ההפקות נשמעו עניות וחלולות. מה שהציל את האלבום הזה הוא החלק הקטן והמצוין שבו, שירים כמו חי מיום ליום או לא פוחד או הבית ספר הישן. בעזרת השירים האלה, המעולים, ראינו את הפוטנציאל הענק ואת הכשרון האדיר של סאב. והתעלמנו מפאלטות כמו איזה סרט. ב) הדיסק השני הוא דיסק בשל, מבושל, ולעתים קרובות מבושל מדי, עם יותר מדי טבחים. הטקסטים הרבה יותר מעניינים מבראשון, אבל יש תחושה לא נעימה שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם, של רצון לרצות את כולם, לעשות את הדבר הכי מתאים לרדיו, הכי מתאים לישראל, הכי מתאים לחברת התקליטים. ואם כבר טקסטים, עדיין רבים מהטקסטים לא מספיק מוקפדים. סאב כראפר - אליל של מליון דולר בדיסק הזה, אם כי עדיין הוא לא מותח את יכולותיו מספיק לקצוות, למעט אולי בשלושה או ארבעה שירים. ההפקות? ברובן, מתאימות לאוזן ישראלית שלא מורגלת להיפהופ, מעטות מהן היו עוברות אוזן של ראשי היפהופ מנוסים ומורגלים בז´אנר. זה טוב? זה רע? החלטה שלכם. אבל זה מאוד מחושב. ג) אלמלא הדיסק הראשון של סאב, לא היה דיסק שני לסאב. אלמלא הדיסק הראשון של סאב, לא היו לו כבר לפני שנה איזה 2000 מעריצים. אלמלא הדיסק השני של סאב, לא היו נוספים ל - 2000 האלה עוד 20000 חדשים. אלמלא הדיסק השני של סאב, בעקיפין, היפהופ לא היה מה שהוא היום בארץ - כלומר, טעם החודש.

הפעם - מסכים איתך לכמעט לחלוטין

לפי דעתי שתי השירים הכי טובים בדיסק הראשון הם יותר מחבר והאור מציון. לא פוחד זה שיר רע, הבית ספר הישן זה שיר מתיימר מדי וחי מיום ליום זה שיר סתמי במסר שלו.

MחושגZ

New member
כל כך הרבה שטויות בשני משפטים..

יותר מחבר- שיר מעולה לא פוחד- שיר מעולה הבית ספר הישן- שיר מדהים חי מיום ליום- המסר הכי חזק ששמעתי, השיר הכי טוב ששמעתי אי פעם. אין מה לומר. שיר אגדי! טוב נו אולי יותר מדי התלהבתי... אבל אחרי הכל- זה האלבום הראשון ששמעתי- ובשבילי הוא תמיד ישאר דה בסט!

שטויות?

לא פוחד הוא שיר סתמי ובנאלי שאפילו לא נשמע כל כך טוב. הבית ספר הישן הוא שיר נחמד מבחינה מוזיקלית אבל מחזיקים ממנו בגלל המסר, אני אישית לא מצאתי בו שום מסר כל כך גדול חוץ מתיאורים ערטילאיים ומטאפורות שחוקות. חי מיום ליום הוא קבוצה של משפטים מקושרים בצורה אסוציאטיבית שחלקם נבנו רק למען החרוז (רוסיות צורחות בלאט? נו באמת...) בלי שום רעיון כללי בינהם וקונספט מאוד פשוט של "העולם בעיני סאבלימינל" אז מה אם הוא היה בוחר חרוז אחר לשבת עליו אז העולם היה נראה אחרת? יותר מחבר זה שיר אמיתי יפה מופק היטב. האור מציון הוא אולי שיר האגו הכי טוב ששמעתי אי פעם בארץ והרבה בזכות ההפקה המגניבה של הרביעיה באור מציון (יש כאלה שאומרים שהם אהבו יותר את הגירסא של ישראלים עצבניים אני די חולק על זה). ליריקס אמיתיים והרבה קונספטים חדישים יחסית.

MחושגZ

New member
OK

אפשר לא להסכים... אני נשאר בדעתי- ש"האור מציון"- כולו- אלבום מעולה!

Stinkin Fish

New member
אני מתאר לעצמי שכבר אמרו את מה שאני

אגיד, אבל בכל מקרה... מה הקטע?! סאב כ"כ הצליח בדיסק הראשון (17000 לא רע בשביל דיסק ראשון) והוא התפרסם כ"כ הרבה ברדיו ובטלויזיה, בגלל הדיסק המעולה שלו, שהייתה לדיסק השני הרבה יותר מודעות, לא רק בקרב ה"סצינה" ומאזיני ההיפ הופ בישראל, אלא לכל שכבות האוכלוסיה ולכל מאזיני המוסיקות השונות. לכן לא היה הגיוני שבכדי שהדיסק השני שלו יצליח, לא היה יכול לדבוק אך ורק בהיפ הופ, אלא סיפק את שיריו לקהל הרחב של מאזיניו, בשילוב פיזמונים בסגנון הפופ ובסיגנון מזרחי. לגבי השילוב של המוסיקה המיזרחית- למרות שאני עצמי לא אוהב לא אוהב את סוג המוסיקה הזאת, אי אפשר להתעלם ממנה. זוהי מוסיקה מקומית, שאהודה בקרב חצי מאוכלוסיית ישראל, והיא נמצאת פה רבע שעה לפני היפ הופ. אז תעשי טובה, די קרמבו, ואל תבואי בטענות לסאב, כי הוא שילב כמה סוגי מוסיקה בתוך השירים, שלדעתי לפחות גרמו לפחות שיעמום מהדיסק הראשון. כאפיש???

למעלה