הכל ה-ת-מ-ס-ח-ר

מצטער מצטער מצטער

השם די ג´יי סופרים כנראה היבהב לי מול העניים בכל מקרה הכוונה אליך קרמבו

גם אני רציתי להגיד את זה המוזיקה

עצמה כמובן נשארה טובה, אבל הרבה אנשים מעאפנים התחילו לשמוע את סאב, לא שזה לא טוב, אבל שפעם היו שואלים אותי אנשים אם יש ראפר ישראלי, ישר הייתי אומר כן - סאבלמינאל, והם שאלו אם זה טוב, כמובן אמרתי שכן ואז הם היואלים אם קניתי, צרבתי אמרתי שקניתי וכולם היו צוחקים עליי עכשיו כל הזונות האלו שומעים סאבלימנאל כאילו הם גילו וזה ממש מעצבן שכל פלצן עם דיסק צרוב משחק אותה, אבל יש גם כמה שקנו מקורי! וזה טוב, אני אומר אם כבר החארות האלה שומעים אותו ומשחקים אותה מבינים בראפ ישראלי וקובעים מי יותר טוב הצל או סאב או דברים כאלה שיקנו מקורי לפחות!

התמסחרות? לא נראה לי

הצלחה זו המילה שחיפשתם יש לבנאדם עדיין שירים אמיתיים כמו ילד רחוב האור והצל הפרד ומשול ועוד כל מיני מוזר לראות אידיוטים כמו המגבת מסטולית הזה שמתלוננים על מסחור ואוהבים את זזים עם הבאס ואני יכול שהם השירים שאם יש זיקה למסחור באלבום אז הם הכתובת....... כל השנה וחצי האחרונה היינו עסוקים בלהעביר את השם סאבלימינל לכל חור בגראפיטי במדבקות ומפה לאוזן וממערכת לאוזן עכשיו זה גדל וכולנו צריכים לתפוח לעצמינו על השכם במקום להתלונן אידיוטים...... אז תנו לעצמכם בכבוד ותנו לכם גם בה clap clap

הממממ...

זזים עם הבאס ,הפינאלי ,תני לי ויש עוד הייתי מוכן עוד לוותר על זזים עם הבאס ותני לי אבל הפינאלי הוא שיר שיצא בשביל להתמסחר בכלל שים לב שסאבלימינל הולך על דרך שמזכירה אמנים מחו"ל: שמים כמה שירים טובים ומקפיצים בדיסק למרות שאין בהם כל כך מסר ומשאירים עוד קצת מקום לשירים באמת יפים כמו ילד רחוב והחגיגה נגמרת בכלל תראה אני שיכנעתי את חבר שלי לקנות את הדיסק הוא שמע אותו לא מעט פעמים אבל בערך כמו כולם הוא נתקע על הפינאלי פשוט לא כיף לשמוע את השיר הזה שזה יוצא ככה ואני לא הכוונתי שסאב ממוסחר הכוונה שלי הייתה שהמוזיקה שלו התמסחרה וזה חבל....

Samy A

New member
אנשים פשוט לא מבינים

תשמעי איך שתאהבי או לא תאהבי את זה סאבלימינל והצל הם המובילים בתחום הראפ בארצנו הקטנה, לרוב בגלל משפטי קיץ´ וכסף. אבל עדיין אי אפשר לזלזל בהם, בגלל שאין להם בשביל מה להתמסחר כי עובדה שרוב הילדים ששרים את השירים שלו או צרבו את הדיסק שלו או שמעו אצל חברים. כסף הוא לא מרוויח אך ורק מהמוזיקה שלו. אולי אם היה אומן אמריקאי שהיה גר שם במדינה שחיים בה מליוני ילדים קטנים עם כסף לבזבז, אז היית יכולה לקרוא לו ממוסחר, אבל בארץ החברות תקליטים לא מבקשים ממך לשנות ליריקות, כי אין מה לשנות ב- "מה מה מה מה מה שוב הצל בא"... כל השטויות האלה של התמסחרות בארץ זה סתם בלבולי שכל כי הראפ אצלנו עוד בשלב מוקדם בהרבה הרבה מידי למיינסטרים ואנדרגראונד זהו

da^Lord

New member
הכסף בא מהופעות בעיקר

והופעות באות בזכות דיסק שנמכר בכמויות .

enwhysea

New member
ככה אני הרגשתי פעם

טוב, אני פעם הייתי שומע "ראפ אמיתי" יושב לי.. מקליט יו MTV RAP ומחפש MIX TAPES בניו יורק כי היה קשה מידי למצוא את המוזיקה "שלי" בארץ ולהביא 30 דיסקים מארה"ב היה יותר מדי... ויום אחד אני קם בבוקר וכל האולם שומע WARREN-G ן-SNOOP ובאים ואומרים לי "ואלה אחי, אני מבין מה אתה שומע עכשיו" THE POINT אני לא אוהב ואף פעם לא אהבתי לא סנופ ולא ווארן ויותר מאוחר פאף דדי ושות´ אבל..... הם דחפו את המוזיקה למאינסטיים העולמי... למה מי בכלל ידע מזה ראפ? שמעו את הבייסטי בויז פה ושם ואולי ראן רי אם סי... אבל היום היפהופ זה שוק המוזיקה הגדול ביותר ברה"ב... וגודל יותר ויותר בעולם. ואת שואלת... זה טוב ליהודים? כן!!! למה? כי יותר אנשים פתוחים לזה, יש יותר סיכוי שהאנשים הטובים מהאנדרגרונד יפרצו, ויותר שוק סה"כ... יותר פיתוחים ויותר הכל! אז את קצת פחות מגניבה... ואין יותר את הקטע של המוזיקה השונה והמיוחדת שרק קצת אנשים מכירים... בסופו של דבר... פאק איט. תהני מהמוזיקה שאת אוהבת ולהתעלם מכל המסביב... לקח לי כמה שנים לחזור ולהבין את זה... טעיתי,... אל תעשי אותו טעות KEEP IT REAL and DISREGARD ALL THE SELLOUTS AROUND YOU וגם מותר לאוהב קצת מיינסטריים פה ושם... זה לא כל כך נורא :)

לא אומרים שזה לא טוב ששומעים את סאב

יותר אנשים פשוט אלו אנשים מסכנים שלפניי שהם ידעו מי הם סאב והצל הם רק היו יורדים עליהם ומדבים שטויות ואומרים שהם בחיים לא ישמעו מוזיקה כזאת ולא יאהבו אותה וזה חרא של מוזיקה ודברים בסגנון.

פור גאד סייק!!

[כשאתם אומרים פרחות, למה אתם מתכוונים.?? מה השטויות האלה??] זה שאנשים אחרים שומעים את סאב, זה רק מראה עד כמה הוא נכנס לאנשים לנשמה, בחייאת, זאת באמת היתה הכוונה, לחלחל לאנשים במוח, שיראו מה זה היפ הופ פה בארץ. ובאמת, הרבה אנשים מתחילים לגלות את זה. אני בטוחה שלא כולם נולדו עם האהבה הזאת למוזיקה שחורה, כל אחד הגיע לזה מתישהו, ושאנשים לא יקשקשו שהם נולדו עם זה. אני באמת לא רואה שום דבר רע בזה שאני יכול רץ ברדיו 70 אלף פעם ביום, ההיפך זה עושה לי רק טוב על הלב שהולך להם כל כך טוב. והשיתוף עם רון שובל ואלמליח רק מוסיף לדסק הזה, מראה על אהבת ישראל בנשמה, שיתוף של כל מה שמרכיב את העם שלנו, אז דחילק, מה כואב לכם המסחור הזה?? סאב והצל מצליחים, אתם רק צריכים לשמוח, ובעיני הם עדיין הכי טובים ואני עדיין שומעת אותם ונהנית כל פעם מחדש. בחייייאתתת, אל תקשקשוו!! (ראינו בחישגוזים איך האנשים קפצו רק מלשמוע את הביט של הפינאלי...)

tomoshe

New member
חרא של שוורים

"הציר" שיר טוב. "פינאלי, הפרד ומשול, אני יכול, החגיגה נגמרת" שירים טובים. "תני לי" שיר מעולה. מילים טיפשיות? תפני לאקדמיה ללשון. מי שבא לחפש מילים עמוקות הגיע למקום הלא נכון. מי שבא בשביל המוסיקה - יהנה. זה מגעיל אותך בדיוק מסיבה אחת - זה מצליח. אנשים ש"לא ברמתך" אוהבים בידיוק את מה שקודם רק את אהבת וזה פוגע לך באגו, את חייבת לרדת על זה כדי להוכיח מחדש את הבנתך וטעמך וללכת למצוא משהו עוד יותר נידח וזניח שבאמת רק את וכמה "מביני עניין" תאהבו. עד שגם הדבר הזה יצליח בטעות ושוב יתחיל המעגל. אם ערסים אוהבים משהו שאת אהבת גם זה אומר שאת ערסית?? (לעומת זאת הדרך שבה את כותבת יכולה לרמוז על זה...). כל מי שיבוא ויגיד לי "אני לא אוהב את הדיסק החדש של סאב כי המוסיקה לא טובה בעיניי, לא מרגשת אותי ולא מקפיצה אותי" ויבוא ויסביר ברצינות מה כן היה טוב בדיסק הקודם ורע בדיסק הזה - כבוד ואהבה לי אליו. מי שבא ויורד על זה כי זה מצליח וכי "כולם" פתאום אוהבים את זה, ולהגיד שהוא שומע רק את הדיסק של שי ("כי הוא מחתרתי" - אותי הוא די משעמם אגב אבל מילא) - יכול לנשק לי בדיסק. זה שיש לך "הבנה מעמיקה" ב"מוסיקה האמיתית" (תרשי לי לפקפק) לא הופך את הטעם שלך ל"עליון" על אחרים. לא שהצלחה היא מדד מספק לקביעת איכות - בהחלט לא - אבל הגישה המזלזלת הזו מראה על בורות, נאיביות וצרות אופקים. nuf said

tomoshe

New member
ולפני שסופרים ישאל למה אני טורח

התשובה היא - כי זה מרגיז אותי. קיצוניות זה רע תמיד, קיבעון מחשבתי זה עוד יותר גרוע, וחוסר סובלנות זה מגעיל. נכון שבדרך כלל הקיבעון המחשבתי מגיע מחובבי המיינסטרים שלא מוכנים אולי לנסות דברים קצת אחרים ולהם צריך לנסות ולהסביר ולפתוח אותם לדברים חדשים, אבל גם פה הייתה בהפוך הדגמה של דוגמות תפיסתיות אוויליות ונטולות בסיס. אני רוצה שכולם, אבל כולם, יהיו פתוחים להכל - אוהב, לא אוהב - הכל מקובל - אבל רק אחרי שמיעה ומחשבה אובייקטיבית ועצמאיות ולא בגלל קיבעון זה או אחר - ואחד הקיבעונות הכי מעצבנים זה שכל מה שמצליח זה ממוסחר. רבאק.

tomoshe

New member
ןהערה אחרונה ודי

אני לא ממש אוהב את האלבום החדש של סאב כאלבום - מאוד קשה לי לשמוע אותו בלי להקפיץ שירים - אבל בהחלט יש בו כמה שירים מוצלחים, וההצלחה שלו בקהל הרחב מבורכת.

baduist

New member
בהחלט. לא מרגיז, סתם מבאס ש

אנחנו חולקים קהילה עם חבר´ה שבא לא בשביל המוסיקה, ההרמוניות, החרוזים, התופים, אלא בשביל להגיד "אני שומע מוסיקה שאין באמ.טי.וי", "אני הולך עם בגדים מוזרים", ו"מדבר סלנג אחר..." מזכיר לי את הראפרים שמוציאים אלפי שקלים על חולצות הוקי, באגיז, מסיבות בג´י (ובכלל), אבל כסף לאולפן אין, הא?

baduist

New member
והכי חבל שמנסים

להסביר את ההתלהבות מסאבלימינל ("התמסחרות" תקראו לזה), ע"י להגיד שמי ששומע אותו עכשיו "לא מבין אותו", "שומע רק כי זה באפנה" וכל מיני שטויות, כאילו אנשים לא יכולים לאהוב את סאבלימינל בלי ללבוש באגיז. מה אתם, יחידי סגולה? רק אתם מבינים את קוד-הצופן הכל-כך מתוחכם של סאב? או של הצל :) ? רק לכם מותר להינות מהיפ-הופ כזה? בגלל שאתם במקרה שמעתם קודם? אנשים שומעים אותו ונהנים ממנו, כי רק עכשיו הם נחשפו אליו. ואני לא מכיר בנאדם שהאגן שלו מודע למה שבאפנה וזז רק לפי זה. אגנים זה משהו שזז עם קצב טוב. אז אם אתם מחפשים להמשיך בכיוון - קחו המלצה - כת השטן - משהו שלעולם לא יתמסחר. ואני מכיר מישהו שאוכל חתולים כבר שבע שנים בלי שום איום על האינדיוידואליות שלו:)

DJ JuVi

New member
מסכים. מאוד. אבלללל.....

אכן נשבר מאותם האנשים, אבל זה מה שסאב רצה - ובזכות זה ההיפ הופ בארץ מקבל הכרה. אז נכון, זה אולי היה בצורה הלא נכונה (בגלל המסחור וכל זה...) אבל זה קיבל ויקבל הד גדול. תראו את הג´י בחופשים...:)

AcE666

New member
אני מסכים איתך חלקית...

יודע מה? אני אומר שחלק לא קטן (זה שרק עכשיו התחיל לשמוע) שומע עכשיו את סאבלימינל והצל בגלל שהוא ממש מתחבר למוזיקה ובנוסף לזה.... יש חלק די גדול ששומע את סאבלימינל והצל בגלל שהוא באופנה בגלל שכולם שומעים את זה לפני שנתיים בדיסק הראשון אף אחד לא שמע ואמרו ש"זה מוזיקה של פריקים" (כמו כל דבר שהוא לא מזרחית או טראנס...) ועכשיו פתאום... "סאבלימינל המלך, הכלי" למה זה? גם הרבה מאוד חושבים שהמסר שלו זה "מוות לערבים" אז הם שומעים אותו ובכלל לא הזכרתי את הקטע של:" איזה להקה טוב סאבלימינל!" זה פשוט מעלה את הנרווים...

yessi

New member
עכשיו תורי

אני אומנם חדשה פה בפורום, ולא יצא לי עדיין להביע את דעתי באופן ברור וחד משמעי. והנה הגיעה לי ההזדמנות לעשות את זה, אז תרשו לי. אני מכורה למוזיקה כמוזיקה מאז שאני זוכרת את עצמי. אני בת 18 וחצי, ומעבירה את רוב שעות היום שלי בהאזנה למוזיקה, שהיא מגוונת, מלהיבה ומתחילה ברוקפור, ממשיכה בעמיר בניון, alanis morissette ומתסיימת ב- saian supa crew. אני פשוט לא מאמינה לפעמים עד כמה המוזיקה יושבת אצל חלק מהאנשים בשכבה מאוד ראשונית של הלב. למה אני מתכוונת? מוזיקה שחודרת ללב של מישהו עושה בו שמות. היא הופכת לו את הראש, מסדרת כמה עניינים, מכניסה מעט חוכמה ובעיקר מביאה לתובנות חדשות. אני שומעת מוזיקה שחורה מכמה סיבות, ואני מרשה לעצמי לפרט את חלקן: 1. הקצב, הקצב, הקצב. לא יכולה להתווכח עם הגוף. 2. המלים, המלים, המלים. לא יכולה להתווכח עם הראש. 3. הייחודיות שבדרך ההבעה הזו. אני יודעת כמה זה כייף לאהוב מוזיקה שאף אחד אחר מסביב לא מכיר. תנסו לשמוע "הקצה"... כאילו, 90% מהאמנים שמושמעים שם באמת נמצאים באיזה קצה של העולם (לפעמים גם פיזית, ראו ערך sigur ros). מה שאני רוצה לומר כסיכום, הוא שהאהבה שלנו למוזיקה נובעת ממה שהיא עושה לנו באופן אישי. למה יש לי הרגשה שאשים חשים מאוימים אם מישהו אחר אוהב את הסגנון שמדליק אותם? באמת שאין לזה משמעות. מישהו חכם אמר פעם "איש באמונתו יחיה". נדמה לי שזה תקף גם לאמונה מוזיקלית. I rest my case

ELiKO1985

New member
מסכים איתך במיליון

אחוז. הסיבה שאנשים אומרים על מוזיקות שהן התמסחרו (בעיקר סאב והצל) הם אנשים שבאסה להם שהם כבר לא היחידים ששומעים אותם... (כמובן חוץ מפריקים שמאלנים שעליהם הרחבתי בהודעות הקודמות)

ELiKO1985

New member
המלה התמסחר ממש מעצבנת אותי

ממש. כאילו מה הקטע שלכם? האנשים לא השתנו בכלל!!!! האלבום השני מזכיר בטירוף את הראשון, מה שאומר שסאב והצל לא השתנו, ולא אשמתם שערסים מכוערים שומעים אותם. בנוסף לזה גם זכותם לשמוע אותם, ואין לאף אחד זכות להגיד להם לא לשמוע אותם. אולי מעצבן שערסים שומעים אותם, אבל האמת? יותר הגיוני שערסים יישמעו אותם, מאשר פריקים מטומטמים, שמאלנים קיצונים זבל, יוסי-שרידים קטנים ומפגרים שישמעו אותם. ולצערי יש הרבה כאלו. הם לא מבינים שהמוזיקה הזאת היא נגדם ונגד כל מה שהם חושבים? השורה "שומר על עם שיורק לי בפנים" לא אומרת להם כלום? שורה תחתונה: אי אפשר להאשים את סאב והצל בכלום, הם לא השתנו, וזה שערסים שומעים אותם זה לא בשליטת אף אחד

למעלה