הכל ה-ת-מ-ס-ח-ר

D krembo

New member
הכל ה-ת-מ-ס-ח-ר

או קי, יש לי הרבה מה להגיד, ואני בטוחה שאחרי שתקראו (אם תקראו...) תרצו להרוג אותי, אבל שמעו, זו דעתי, ואני בטוחה שדעת עוד הרבה.... או קיי... אני מאלו ששמעו את סאב והצל עוד מהדיסק הראשון, כהמוזיקה לא היתה כזו מסחרית ומקולקלת, שהיה בה באמת היפ הופ אמיתי, ולא את הזבל המסחרי שנשמע עכשיו, נכון, יש כמה שירים טובים באלבום הזה, (ויש כמה שירים גרועים באלבום ההוא) אבל עדיין, הוא ירד בצורה משמעותית!! אני נוסעת באוטובוס, עם כל הערסים של העיר שלי, ואני שומעת אותם מדקלמים ומזייפים את השירים שלו, זה כבר ניהיה ממש מסחרי ומגעיל! בדיסק הקודם, הוא אמר שהוא יגרום לנו, לאנשים לשמוע את הירים שלו, ובהתחלה זה באמת עבד, זה התחיל להתרחב ואנישם התחילו לאהוב את המוזיקה הטובה הזאת, וציפיתי בקווצר רוח לאלבום החדש, ומה גיליתי? חרא! אין לו שיר אחד בו לא משולב מזרחית או פופ, זה נקרא היפ הופ? במקום שהוא יגרום לנו לאהוב אותו, במקום שיגרום לאנשים להשתנות בשבילו- כמו שהוא אמר, וצבא של אנשים שיקפצו בשבילי למים, הוא השתנה בביל האחרים, בשביל הכסף. והארכיון- השיר שלכם מעולה, חבל שתתמסחרו כמו האור והצל! קראתי הודעה של מישהי שאמרה שזה לא ראפ זה היפ הופ ועוד זבל מושתן. ילדה- מה לעזאזל את אומרת?!?! את בכלל יודעת מה ההבדל בן היפ הופ לראפ?!? אין לך שום פאקינג מושג, אז מה את מזיינת את השכל?!?!?!? לכי תבדקי מה ההבדל ותחזרי! כל בנאדם שני שיודע מילה וחצי מהדיסק של סאבלימינל חושב שהוא מבין גדול בהיפ הופ אז זה לא ככה... "לאט לאט קבוצת הtact תחלחל ותגיע לכל בית בארץ ישראל" איפה המשמעות של המשפט? מה קרה?! במקום שהאדריכלים יחלחלו לאנשים, האנשים חיחלו לאדריכלים. הכל בשביל הכסף. בטח אני אקבל תגובות מגעילות מכולם פה, אבל ההודעה הזאת זה לאוהבי ההיפ הופ האמיתיים אם נשארו כאלה בכלל. אוהבת קרמבו

hermoni

New member
אני אוהב היפ הופ אמיתי

אז מותר לי להגיב:) תתכונן באמת להרבה תגובות רעות כלפייך זה נכון שיש מסחור קל בדיסק של סאב אבל מיסחור זה לא הצלחה מיסחור זה שינוי השירים בשביל ההצלחה (דוגמת השילוב מזרחית) אבל בכל זאת אתה לוקח את זה קיצוני מדי אני עדיין לא מבין למה איכפת לאנשים שפרחות/ערסים/ילדים קטנים שומעים סאב זה רק מראה שמה שקרענו ת´תחת בשבילו סוף סוף עבד ציפית שרק משכילים אוהבי היפ הופ אמיתי ישמעו אותו? כמה כאלה יש? 200?

MחושגZ

New member
גם אני בדיעה שלך

לא יודע מה זה התמסחר או לא אני יודע שהדיסק החדש מסריח ביותר הקודם היה מדהים, באמת נגע לי בלב ובנשמה גרם לי לאהוב היפהופ! יודעת כמה חיכיתי לשני??? מתתי שהוא יצא! כל כך ציפיתי! והוא כל כך איכזב... אלבום מסריח... אין כף שיר אמיתי שעשה לי את זה.. אין אף שיר שמתקרב לרמה של "חי מיום ליום", השיר הכי מדהים שאי פעם שמעתי וגם אני נגעל מלשמוע אצל כל בנאדם דביל שני "זה הפינאלי סאבלימינלי..." וכו´ וכו´ וכו´... אנשים נגררים, שלא אוהבים את המוסיקה הזאת, אלא אוהבים אותה כי זו האופנה והמודה האחרונה וזה פשוט מגעיל חוזר ואומר, שהדיסק השני מסריח (אמרתי את זה לא פעם ולא פעמיים)..

סוף סוף אני מוצא מישהו שמסכים איתי

למען האמת רציתי לכתוב מזמן הודעה כזאת אבל היתה לי הרגשה שכל מה שאני אקבל זה תגובות זועמות אז ויתרתי מראש, ולא שאני מפחד מתגובות פשוט כמו שלא אומרים בכנס של האיחוד הלאומי שאתה בעד מדינת כלל אזרחיה אז האמנתי שבפורום שכזה לא מתאים להגיד משהו רע על סאב. אני שומע את סאבלימינל עוד מתקופת האנדרגראונד אני זוכר במיוחד את הגירסה המחתרתית של האור מציון שהופיעה בישראלים עצבניים 1:1. התלהבתי מזה מאוד, ראיתי שיש סיכוי פה להיפ הופ אמיתי על רמה. הדיסק הראשון באמת היה משובח, מילים חזקות גם אם לא תמיד הסכמתי עם המסר, היפ הופ בועט כמו שצריך וכמו שאמרה פה קרמבו הדיסק השני פשוט זוועה. אני נגעל לראות ילדים עם השרשראות שחילקו עם הדיסק, קראתי לא מזמן ראיון עם הסאב והצל וגם ממנו נגעלתי, מה קצת כסף והצלחה עושים לאנשים זה פשוט לא יאמן... מבחינתי הדיסק השני הכיל בדיוק שני שירים טובים שהם: "זזים עם הבאס" ו-"אני יכול" וגם הם לא בגלל התעלות מיוחדת מבחינת הראפ או משהו אלא בגלל הפקה מוצלחת וכשרון יוצא דופן של זמרי הליווי רון שובל ב-"אני יכול" ומר חזקיה בפזמון של "זזים עם הבאס". נכון, אני מודה המסרים של סאב מעצבנים אותי אבל זאת לא הסיבה שאני לא אוהב את הדיסק הזה, גם עם המסרים של שי 360 אני ממש לא מסכים אבל אני חייב להודות שריזיסטנס הוא אחד משירי הראפ הישראלים (אמנם לא בעברית אבל לפחות ישראלי) היותר טובים ששמעתי. סאב יכול לחזור לעצמו, הבעיה שלו זה שהוא מרגיש שאין לו תחרות שלא כמו בארה"ב או במדינות אחרות אין פה הרבה ראפרים שמצליחים מסחרית, (למרות שממה ששמעתי יש פה המון שמוכשרים אש ועדין מסתתרים באנדרגראונד) ולכן הוא נותן לעצמו להוציא דיסקים כמו "האור והצל" שמבחינתי בא להגיד למי ששומע אותו: "אני סאבלימינל הראפר הכי טוב אני שולט ואני לא צריך להוכיח את עצמי יותר אז אני יכול להוציא זבל, שילדים בני 10 יזמזמו להנאתם". אני לא חושב שזאת המטרה בהיפ הופ הישראלי, אם אתם חושבים זאת זכותכם המלאה אבל אני מקווה שהסבתי את תשומת לבכם לנקודה הזאת.

A&A

New member
אני היחידי שאוהב את הדיסק הזה?

הפרד ומשול זה שיר שמאוד מאוד לא ממוסחר שיר שהוקלט לפני הרבה זמן ובכל זאת שיר שהצליח והראשון שיצא לרדיו (למרות שכן יש שם מסחור כל שהוא עם המלל בסוף השיר שאני דיי בטוח שהוא שינה מהגירסה המקורית) הפינאלי ותני לי אלה שירי היפ הופ סבבה, לא הארד קור אלה שירים שגורמים לבנאדם להזיז תגוף בצורה מדהימה היינו עשינו ובור ללא תחתית, אם מישהו יכול למצוא פה מסחור.. וואו אתה מוזר... שום טיפט מיינסטרים בשירים האלה בקשר לאני יכול אני מאמין שזה שיר שקיים הרבה זמן כי כבר הרבה זמן סאב צועק בהופעות שלו "אני יכול אני יכול" והקהל צועק לו "כן אתה יכול" טוב... אני מסתכל על רשימת השירים ואני לא מבין מאיפה אתם מוציאים את המילה מסחור. כל שיר יותר טוב מהקודם במיוחד בסוף הדיסק זה שסאב חדר להרבה אנשים לא הופך אותו לממוסחר, זה הופך אותו לטוב!

da^Lord

New member
יש מסחור, אבל ברוב הדיסק בטוב טעם

לדוגמא לדעתי- הפינאלי כבר לא בטוב טעם. אני יכול- על הגבול.. וזה שיר שאני מאוד אוהב במיוחד עם רון שובל. בור ללא תחתית- שיר ענק, לדעתי ההפקה מקדימה את זמנה שם.

kref

New member
תראה

תשמע, תראה, תשמע. אז הוא עשה מוזיקה שלא רק אוהבי ראפ אוהבים הוא עשה מוזיקה עם קצת מזרחי וקצת פופ אז אולי לך כאוהב היפ הופ זה פחות טוב אבל תקשיב הוא גרם לחצי מדינה לשיר את הפרד ומשול הוא שר בשביל להעביר מסר ובמקום להעביר מסר ל200 אנשים שאוהבים ומבינים בהיפ הופ הוא העביר מסר לחצי מדינה הוא מצידו עשה את מה שהוא ניסה לעשות להעביר את המסר לכמה שיותר אנשים והוא הצליח וזה עובדה. לדעתי מה שמעצבן אותך זה שכל מיני אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם מתחילים לשחק אותה ראפרים בגלל סאבלימינל מה אכפת לך מיצידי שכל העולם ישמע היפ הופ אני שומע אני נהנה ולא שם זין על אף אחד. יש ירידה בדיסק בעיכר במחינת הליריקס בזה אתה צודק אבל עדין יש כמה שירים שטובים מספיק ויש כמה שהייתי מעיף מהאלבום.

da^Lord

New member
התגובה היתה מיועדת אלי?

כי לי אין שום בעיה עם הדיסק, נכון יש בו מיסחור אבל אני עדיין אוהב אותו. ומוזר להגיד שיש ירידה בליריקס מכיוון שזה לא שירים חדשים שנכתבו אחרי שיצא "האור מציון", אלא שירים ישנים , ויש לו עוד ישנים שהם אפילו יותר טובים לדעתי מבחינה ליריקלית. הדיסק הזה הצליח ובגדול, הכניס את סאב לתודעה ציבורית. אני מקווה שהוא יוכל לעשות בעתיד דברים שלא יהיו ממוסחרים, כי כבר יש ממנו ציפיה למסחור בקרב העם , ואילו בקרב אלא שאוהבים היפ-הופ יש ציפיה שיחזור למקורות.. אישית אני מצפה ממנו לדיסק שיהיה יותר קשה לשמיעה מאשר הדיסק של החלוצים, שיהיה נוקב מבחינת המסרים ושיהיה עמוק. אבל זה לא משהו שיימכור 15 אלף עותקים.

David Ochayon

New member
מסחור זה לא הסיגנון עצמו

"מסחור" כביכול זה כמה השיר מושמע ברדיו וכמה מקדמים אותו יש הבדל עצום בין מיסחור לסגנון של המוזיקה או הליריקה בשיר, יכול להיות שהתכוונת שהם שירי מיינסטרים/שוליים

גרוועע

New member
ראיתי והייתי חייב להגיב!!

טוב אני חייב להסכים שהדיסק הראשון יותר טוב ואין בכלל ויכוח על זה על פי דעתי. אבל זה לא מוריד מהרמה שלפי דעתי יוצאת מן הכלל של הדיסק האחרון. זה שערסים ופרחות מדקלמים את השירים זה דבר שחוזר כי גם בדיסק הקודם לפי מה שזכור לי דוקלמו שירים כמו חי מיום ליום ואיזה סרט. אבל זה רק מראה שהיפ הופ ישראלי תופס תאוצה כמו שרצו כל אלו שהתחילו והיו חלוצי העניין.זה דבר משמח ולא מרגיז להגיד שזה מרגיז זה כמו להגיד שלהצליח זה מרגיז וזה לא נכון. וכנראה שאת לא מבינה את הפירוש של להתמסחר שזה אומר לעשות את המוזיקה בשביל הכסף. להגיד שבגלל שזה מצליח זה ממוסחר זו טעות חמורה ביותר וכדי לבדוק את זה. בנוסף אני מפנה את כל התומכים בדעה של קרמבו לסקר שאני לא יודע אם הוא עדיין קיים אבל בפורום סאבלימינל והצל הדיסק השני נבחר עד עכשיו לדיסק היותר טוב מבין השניים ומי עשה את הבחירה הזו...אך ורק אתם.אז לפני שאתם מתחילים לקטול תבדקו את עצמכם.

Tyler Dirden

New member
הכל ה-ת-מ-ס-ח-ר, האמנם?

בתור אחד שבכלל לא היה קשור לסגנון הזה של המוסיקה עד לפני כמה חודשים (ועדיין לא ממש מבין בהיפהופ ובמוסיקה שחורה בכלל - אבל מנסה) אני רוצה להגיד שאני לא ממש מסכים עם מה שאמרת פה. לי למשל, האור והצל היה הטריגר שבזכותו התחלתי להתעניין בסוג הזה של המוסיקה (בתור "פריק" של מוסיקה ישראלית ובכלל) ואפילו לכתוב וליצור קצת ממנו בצורה חובבנית. אמנם את "חי מיום ליום" עוד שמעתי ואהבתי כבר כשיצא לרדיו לפני שנתיים אבל ההתלהבות האמיתית באה עם היציאה של "הפרד ומשול" לרדיו ואיתה גם ה"גילוי" (האישי שלי) של ההיפהופ והמוסיקה השחורה בכלל. אז את "האור והצל" שמעתי בציפיות די נמוכות למקסימום 2-3 שירים שאני אוהב. מאז בעצם הכל היסטוריה. טראק אחרי טראק אחרי טראק (מההקדמה ועד האור והצל) באיזשהוא שלב חדרו אלי (חלק אחרי שמיעות אחדות וחלק אחרי הרבה יותר נסיונות) בצורה כזאת שפשוט לא יכולתי להפסיק לשמוע את כל האלבום. מאז גם את ה"אור מציון" שמעתי ושירים כמו "בית הספר הישן", "מTA לLA", "הוליווד", "האור", "איזה סרט", "האדריכלים", הכל פשוט חילחל אלי בצורה כזאת ששום דבר לא חילחל לפני. מאז ביררתי על הרכבים וזמרים (ישראליים ו"גויים"), שמעתי שירי ראפ, הארדקור, ראגאיי, פריסטיילים של כל מיני אמנים (אמנם לא את הכל אהבתי, אבל חלקם פשוט היממו אותי). רק אתמול שמעתי בפעם הראשונה את האוסף "ישראלים עצבניים" ופשוט אהבתי (כמעט) כל רגע. קיצר, מה שאני בא להגיד זה שעם כל הSO CALLED מיסחור של סאב, כל הטענות שלכם כלפיו, כל ה"יללות" שאני קורא ושומע עליהם, הבן אדם עשה בדיוק את מה שהרבה לפניו (וגם חלק מכם אולי) רצו, ניסו ולא הצליחו. הוא החדיר למדינה שלמה סגנון חדש שלם של מוסיקה שגם אם ל99% מהם הכל יחלוף אחרי חצי שנה, לפחות ההכרה בקיומו תישאר בהם. שלא לדבר עליי ועל עוד מי יודע כמה אחרים שהמוסיקה של סאב סחבה אותם אל תוך העולם שאולי אתם מכירים הרבה יותר טוב והרבה יותר זמן מהם, אבל מבפנים זה עושה לכולנו בדיוק את אותו הדבר. אהבה אמיתית למוסיקה, למילים, לקצב, למסרים, לנביחות ול"יציאות" המטורפות. הרי על זה בעצם מדובר פה ועל זה בעצם אני לפחות חייב תודה לקובי שמעוני, יואב אליאסי ושות´. טיילר
דירדן מודה, ומוריד את הכובע!

אף אחד

כבר לא שומע ראפ אמיתי כולם התחיולו לשמוע בעברית אני פוגש אנשים שדופקים לי פוליטיקות של שעות על על ראפרים ישראלים אבל אין להם מושג ב sheet !! מה קורה בדבר האמיתי עזבו אותכם אני ויתרתי ....

Gershenman

New member
אני מודה..גם לי אין מושג בsheet..

לא נורא,תמיד יש עוזרת
("עשיר מסריח")

אחיי....

אני כבר לא שומע סאבלימינל בכלל! ועוד הייתי שומע דברים שלו עוד מישראלים עצבניים 1 אחי הכל היה חרא היום כל סטיליסט שומע נלי וכל ערס מושתן שומע טופאק אני בכלל אומר שכל הסצינה של הראפ בעולם התחרבנה לגמרי אבל זו רק דעתי....

../images/Emo45.gif אני מסכים איתך ניר

ממש כל עם מילה שאמרת אני חייב להסכים איתה זה נהיה כבר כל כך ממסוחר ומגעיל שאני פשוט יושב ונהנה לי לשמוע את הדיסק של SHI מאשר הדיסק של סאב אבל בנושא הזה הזה אני הולך למשהו שרועי (RO-E) אמר פעם ומצטער אם אני לא ממש מדויק אבל נראה לי זה הלך ככה ....איך אנחנו יכולים לומר שכבר זה לא כיף לשמוע מוזיקה כזו בגלל שהיא הפכה ממסוחרת כל כך, הרי אנחנו אלו שהפצנו את סאב בהתחלה שאף אחד לא הכיר אותו... לכן ניר יכול להיות שאנחנו חלק מהבעיה אנחנו אלו שעזרנו להפיץ את סאב ולהכיר אותו לעולם ומכאן כבר נוצרה תגובת שרשרת שרשמת עליה ובקשר לילדה - טוב אני לא יודע מה איתכם אבל גם אני לא ידעתי מה ההבדל הין היפ הופ לראפ אז בכיתה ח´ עוד אבל מילא... סך הכל אחרי כמה זמן היא תקלוט איזו שטות היא אמרה ותלמד

למעלה