הכלי החדש שלי

Molchansky

New member
הכלי החדש שלי

בסוף לא קניתי חצוצרה החלטתי לקנות קלרינט, כלי מדהים, אני ממש נהנה, לא כזה קשה להפיק ממנו צליל התחלתי, אבל אני בטוח שיהיה קשה להפיק ממנו צלילים איכותיים.

khammel

New member
אחחח... איזה יופי!

איזו חברה הכלי? בתמונה לא כ"כ ברור. אגב, למה דווקא קלרינט? (אני זוכרת שסיפרת שאתה אוהב איזה קונצ'רטו לקלרינט... או שאני טועה?) לגבי צליל איכותי... לא נראה לי שיהיה לך כ"כ קשה. יותר עניין של עלים טובים וחיזוק שרירים סביב הפה (למתוח חזק את הסנטר כלפי מטה). הדבר שהיה לי הכי קשה בתחילת הדרך הוא סטאקאטו נקי. צלילים נקיים "סתם" באמת די קל להוציא. זה מצחיק... אווררתי את הכלי חודש שעבר, אחרי איזה שנה שכמעט ולא נגעתי בו. ניגנתי לפתע הרבה יותר חופשי וזורם מאי פעם. כאילו קיבלתי פתאום איזו סינרגיה מהנגינה בגיטרה ויכולתי לנגן משמיעה. ישבתי מול Brothers in Arms ועשיתי טרנספוזיציה של תווי הגיטרה תוך כדי נגינה, מה שמעולם לא הצלחתי לעשות. בכל מקרה, תתחדש!

Molchansky

New member
תודה../images/Emo13.gif

הכלי הוא של ימאהה, למתחילים לא משהו טוב מדי אבל גם לא יופיטר
אני באמת אוהב מאוד את הקונצ'רטו לקלרינט של מוצארט, אחת היצירות שאני הכי אוהב ובכלל אני אוהב את הכלי, ישבתי שעות כשהייתי קטן עם התקליט של פטר והזאב רק בשביל לשמוע את הקלרינט שם לפעמים זה קורה באמת, קרה לי גם בכמה כלים, שעוזבים קצת את הכלי ואז חוזרים ופתאום הולך קל יותר, כנראה שעומס לא תמיד טוב ייקח לי עוד זמן להגיע לסטקאטו, אני קודם עובד על האיצבועים וכו', כשאני אסיים עם זה עוד איזה 10 שנים
אני אתחיל עם סטקטו ושאר טכניקות והוראות ביצוע

khammel

New member
ימאהה בסדר גמור ../images/Emo45.gif

חשבתי שזה מה שראיתי אבל הכיתוב מתחת לכוכב נראה מוזר אז כבר לא הייתי בטוחה. לצערי, אין לי מושג מה דגם הבופה שלי. אם היה עליו מספר דגם, הוא כבר מזמן נמחק ואני לא זוכרת. ניסיתי לפי המספר הסיריאלי אבל האתר של בופה לא עוזר בגרוש. פטר והזאב באמת נטחן אצלי הרבה בילדות, אבל היצירה שהכי "עשתה לי" את זה היא דווקא הנעימה מהסרט "העוקץ" (זה נקרא The Entertainer אאל"ט). בכלל, ראגטיים ובוגי על קלרינט זה כיף גדול. הטראומה שלי, אגב, זה מארש צה"ל

khammel

New member
../images/Emo207.gifאיך לזהות בופה לפי # סידורי

עבור האוסף של המנהלים... כדי לזהות כלי מבית בופה-קראמפון, יש להזין את המספר הסידורי שלו כאן: http://www.buffet-crampon.com/en/instruments.php זה טוב עבור כל הכלים שלהם (סקסופון, קלרינט, אבוב, בסון)

Molchansky

New member
מגניב

שמעתי דברים טובים על החברה הזאת, כרגע היה לי יקר מדי ולא רציתי על ההתחלה להשקיע כל כך הרבה כסף (הטובים שלהם למתחילים לפי מה שהבנתי עולים מ-3800 ומעלה דגמי E10, E11 ומעלה) יש באקט מוזיקאלי בפורומים, פורום של כלי נגינה כללי, יש שם אחד שמאוד עזר לי עם שאלות, אולי עם תמונות הוא יוכל לדעת משהו על הקלרינט שלך, תנסי לכתוב שם בפורום עם תמונות אגב, את האנטרטיינר יצא לי לנגן על פסנתר, מאוד חמוד

khammel

New member
../images/Emo51.gif זה לא שאני אמכור את הכלי...

סתם סיקרן אותי לדעת מה יש לי בבית ומאיזה חומר עשוי כל חלק. אגב, אני לא מכירה את הכלים של ימאהה אבל תשקול לשדרג את הפיה לפיה של וואנדורן. זה יכול לעשות הבדל גדול (נוחות/סאונד) בעלות נמוכה.

Molchansky

New member
בעתיד

באמת כשאני אדע לנגן יותר אז אני אתחיל לחקור את הפיות והעלים שמעתי באמת שזה עושה הבדלים משמעותיים על הסאונד

wish i was here

New member
יפה מאד!

כלי גדול,אני מכיר כמה קלרינטיסטים שעושים דברים מטורפים עם הכלי הזה ומגעיעים לרמות טכניקה מדהימות. יש הרבה מה ללמוד-ולהינות. אם יורשה המלצה על עלים-ואנדורן

Molchansky

New member
באמת המליצו לי

עלים של ואנדורן, אבל בנתיים קניתי עלים קצת יותר זולים, כשתגמר הקופסא נראה לי שאני אנסה ואנדורן, אני מקווה גם שעד אז יהיה לי יותר נסיון והבנה של הכלי.

loomer4

New member
אז לא יהיה דיזי גלפסי חדש ../images/Emo10.gif

אולי אריק דולפי
בערך
תתחדש, ומצפה להקלטה יום אחד!

Molchansky

New member
../images/Emo6.gif

בדיוק שבוע שעבר שמעתי איזה דיסק של דולפי אבל אני בטוח במאה אחוז שאני לא אגיע לרמה של אף אחד מהם
זה מטורף מה שגילספי, דולפי וכל השאר עושים הם בטח גם לא מעשנים

loomer4

New member
באמת מטורפים, מעט אנשים גם יגיעו

אבל טוב שיש לאן לשאוף, לא?
אבל אתה גם מגדיר את עצמך יותר כמלחין מאשר נגן, נכון?

Molchansky

New member
אממ..

כרגע אני מגדיר את עצמי כתלמיד, בכלל של הכל, גם של החיים עצמם
אבל זה באמת טוב לשאוף, זה מה שנותן את הכוח והמוטיבציה בכלל לפתוח את העיניים בבוקר

למעלה