הכיצד?

Continuum

New member
..

1. לגבי הנימה הסרקסטית: זה די חשוב למגן את הכנסת. הייתי מצפה שיהיה לה את המיגון האפשרי הטוב ביותר. 2. בניין אפשר למגן. מעל יישוב קצת קשה יותר לבנות גג. זה לא עניין של כסף, זה עניין של חוסר יכולת. ברגע שרפאל יפתחו כבר איזה לייזר שמשמיד פגזים באוויר (וזה בטח ייקח עוד זמן), נוכל למגן את שדרות.

Continuum

New member
שוב לא הבנת כל כך.

לכבוש את ברה"מ אנחנו *לא יכולים*. כמו שלמנוע מהטילים להיות משוגרים אנחנו *לא יכולים*, לפחות בנסיבות הנוכחיות. אפשר רק לצמצם את ההיקף. אגב, "כיבוש ברה'מ" זה מערכון של חנוך לוין, אבל את זה באמת לא יכולת להבין.

אה,כן?

חשבתי שאתה ציני,אתה יודע אפשר גם לעמוד על הראש ולנפנף ברגלים,השאלה לא מה אפשר לעשות,אלא מה צריך לעשות. צריך לעצור את ירי הקסאמים, ואם צה"ל לא יתן שיהיה להם קסאמים,אז מן הסתם הם לא ירו אותם, אגב, לא ידעתי שאתה הרמטכ"ל,שאתה יודע מה צה"ל יכול או לא יכול לעשות,ברכותי.

snea

New member
בהמשך לנימה הסרקסטית

1. האמת שזה לא חשוב כל כך במקרה של מי יושב שם :) 2. אפשר בהחלט למגן את הגגות של הבניינים בישובים.

snea

New member
לא יפגעו אנשים ברחובות

כי הם פשוט יכנסו לתוך הבתים

snea

New member
אתה מתכוון לשדרות??

כל קסאם קטן הורס בית שם... ולא, לא יהיו בבתים כל הזמן - כשיש התראה יכנסו לבתים.

Continuum

New member
..

אני מוצא את עצמי שוב חסר ידע כללי נדרש כדי להגיב כמו שצריך. איפה זה שדרות? זו התנחלות? מתי היא הוקמה? מה הולך שם בכלל? סליחה על הבורות. 1. אם זו אכן התנחלות, אני לא חושב שהממשלה צריכה להוציא כסף על למגן אותם. אם יש להם כסף, שימגנו את עצמם. אם לא, עדיף שיצאו משם. 2. אני לא בטוח שהבתים שם לא ממוגנים. גם גג בטון עבה לא עומד בפני קסאם, הוא רק ניזוק פחות ולא מתמוטט. ההגנה האמיתית היא מקלט.. 3. אני בטוח שמקלטים יש בשדרות מספיק. השיטה של "לא, לא יהיו בבתים כל הזמן - כשיש התראה יכנסו לבתים" עובדת גם על מקלטים. ככה שמדובר עכשיו רק בנזק לרכוש (הבתים עצמם).. וזה כבר לא מראש מעייניה של הממשלה. 4. גגות בטון לא חוסמים מחבלים. הגדר כן. ככה שמיגון הבתים לא סותר הקמת גדר.

Continuum

New member
שמע, זו עיר.

אפילו את זה לא ידעתי. קצת יותר קשה למגן עיר שלמה, מה גם שמדובר פה על בניינים ולא בתים.. בצפיפות בניה הרבה יותר גבוהה. לא בטוח שזה אפשרי בכלל. מה שבטוח, בכל בית חדש שבונים ובכל שיפוץ שעושים הם ממגנים את הגג.

לא הבנתי

תסביר לי בבקשה את המשפט: "לגבי הנימה הסרקסטית: זה די חשוב למגן את הכנסת. הייתי מצפה שיהיה לה את המיגון האפשרי הטוב ביותר." כי לפי מה שאני הבנתי התכוונת לזה בצינות אם כן -למה??? אם לא-סורי

iknow

New member
שכחת את גנים וכדים.

אני חושב שסלוניק התכוון שלא היה פינוי מסיבי מהגדה המערבית. כשמדובר בארבעה ישובים קטנטנים שמפונים אני ממש מבין אותו.

למעלה