הכיצד?

הכיצד?

המפונים מנצרים הגיעו לאריאל, הערבים ישר עתרו לאום שזה לא בסדר כי הם מגדילים את ההתיישבות בשומרון, אותם מפונים מנצרים, חתמו על הסכמים שהם לא קונים בתים/דירות/כל דבר אחר..בשטחי השומרון, [כדי לא להחשב מתנחלים בשנית]...אם הם יפרו חוזה זה, הם לא יקבלו את כספי הפיצויים, זה נראה לכם פייר?!!?!?!?

הם חויבו

אחרת הם היו נשארים גם בלי כספי הפיצויים, וקצת קשה לדעתי להתקיים כשלקו ממך באכזריות את כל מה שהיה לך.

Continuum

New member
כן..

אבל אם הם יתיישבו בשומרון זה גורע מהמשמעות של ההתנתקות. ההסכם הוא הכרח המציאות, ולא ניסיון להתנכל.

ממש

וזה שתושבי ימית לשעבר התיישבו בישובי עזה...זה בסדר? לומדים לקחים? לא על חשבון אנשים כל אדם יתיישב איפה שהוא בוחר.

סלוניק

New member
וודאי

מה רצית? שהם יקבלו פיצויים על עזה ועוד כמה שנים יקבלו פיצויים כשנפנה את אריאל?

חס וחלילה

שיפנו את אריאל, אם לא פינו אותה עכשיו כי יש בה המון תושבים, אז גם בעוד כמה שנים היא לא תתפנה... ומי ישמע איזה פיצויים, ועוד חראוילה, בושה מה שהמדינה תביא למגורשים...אגב..מענין מתי הם יקבלו את הכספים הרבים שלהם

סלוניק

New member
מן הסתם לא פינו את אריאל עד עכשיו,

לא פונה עדיין אף יישוב בגדה המערבית. ולנקודה עצמה - סיכוי סביר שאריאל תפונה היות ולא ניתן ליצור תוואי גבול שיגן עליה. אפילו בגדר ההפרדה הפולשני להחריד לא ניתן היה להכניס את אריאל לתוואי. יישובי ספר גדולים אחרים כמו מעלה אדומים או קריית ספר יהיה ניתן להכניס בקלות לתוואי עתידי, אריאל היא בעייתית ביותר והגיוני שתפונה.

הגיוני?

נראה לך הגיוני להעיף תושבים מהבית מסיבה כזו מגוחכת? באמת נראה לך שהמדינה תהייה מוגנת מהאוייב בעזרת גדר עלובה? עצוב שיש אנשים שחושבים ככה.. ואני לא אומרת את זה בגלל שאני גרה מאריאל, ותאמת גם לא הכי איכפת לי ממנה כי אני עפה מהארץ עוד שנתיים ב"ה, ומקווה גם לא לחזור.

סלוניק

New member
מוזר

ואני חשבתי שהדבר הכי חשוב בתוואי גבול היא היותו רציף. אי אפשר ליצור תוואי שכזה שיספח אליו את אריאל, וסביר להניח שהיא לא תכלל בו. תוואי שכזה ייאלץ את ישראל לספח אליה מס' רב מאוד של יישובים פלסטיניים (ולפיכך להעניק להם אזרחות בבוא הימים) ולספח גם שטחי אדמה אליה (דבר שסביר להניח שיתבטא בחילופי שטחים גדולים יותר). המדינה דווקא מוגנת מאוד מן האוייב באמצעות גדר "עלובה", ראי את הגדר המקיפה את רצועת עזה ואת קטעי הגדר שהושלמו בצפון השומרון. יש לך הוכחה שהגדר כה חסרת תועלת או שמא את סתם מזפזפת סיסמאות? ובנימת סיום, אל תהיי עצובה. אני ממילא לא אגלה אמפתיה.

אני? עצובה?

ממה בדיוק? ברור, כמה טוב שיש גדר שמקיפה את רצועת עזה, וזה מה שימנע פיגועים, אהטוב אחח האנשים עם האשליות.

סלוניק

New member
"עצוב שיש אנשים שחושבים ככה.."

גדר מעזה קיימת כבר מאז 93 ! ומאז לא יצא מחבלים את גבולות רצועת עזה למעט מקרים נדירים כמו המחבלים בעלי תעודת הזהות הבריטית שביצעו את הפיגוע במייק'ס פלייס, או המחבלים שהסתתרו במכולה לפני הפיגוע באשדוד. מדובר במקרים היחידים של חדירת הגדר ההיקפית, מה זה אם לא הוכחה עבורך?

סלוניק

New member
אגב

לא נתת תגובה לעניין הסיפוח האדיר שהכנסת אריאל לתחום הגדר יחייב. אני מצפה לתגובה בשני העניינים אם ככה.

snea

New member
כמה קסאמים ופצמ"רים נורו מהרצועה?

אלפים, לא?

סלוניק

New member
מה הקשר?

האם הגדר הייתה גורם לרקטות ופצמ"רים? האם זה שולל את היותה גורם ממגן? ויותר חשוב, נניח ולא הייתה גדר, האם המצב היה שונה?

snea

New member
הקשר הוא

שהגדר היא לא פתרון מספק בכלל. אם כבר מוציאים מיליארדים על פרוייקט, אז שיהיה שווה את זה.

Continuum

New member
תציע פרוייקט שחוסם פצמ"רים וקסאמים

אולי ממשלת ישראל תקבל אותו

snea

New member
היא בהחלט הייתה מוכנה להוציא

מיליונים על מיגון הכנסת, שתמצא פתרון גם לתושבי שדרות.

למעלה